Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Επειδή κυκλοφορούν πολλά minidisc (decks και portables) αν κάποιος έχει γνώσεις καλό θα ήταν να μας πει ποια minidisc αξίζουν πραγματικά.
Ποια έχουν δηλαδή έναν καλό ενισχυτή ώστε να παίζει καλύτερα.

Εν ολίγοις... ποια μοντέλα φορητών και decks προτείνετε :)

Επειδή το format στην διάρκεια του χρόνου εξελίχθηκε πρέπει να μας πείς σαν τι θές να το χρησιμοποιήσεις και με τί δυνατότητες δηλαδή σε ενδιαφέρει το HI MD, η ποιότητα MDLP, η διαδραστικότητα με pc; η θές απλά το κλασικό φορμάτ;

Θέλω το κλασσικό MD όχι το NETMD.
Επίσης το HD δεν με ενδιαφέρει γιατί 1 δισκάκι κάνει όσο τα 10 απλά minidisc.
Έχω βρει ένα φτηνό player, το Ε310 καινούριο 100%, με 30 ευρώ και μετά λέω να τσιμπίσω και ένα deck στα 50 ευρώ στο ebay.
Νομίζω είναι καλύτερο από το να δώσω 80 ευρώ και να πάρω ένα portable recorder...

χια χόμπυ η όλη φάση , οπότε σε καμία περίπτωση όχι πάνω από 100 ευρώ για δισκάκια+deck+minidisc portable

Οσο για την απαντηση στην ερωτηση "Γιατι εξαφανιστηκε το MD" νομιζω οτι ειναι μια:
mp3

Σε συνδυασμο με την εξαπλωση των υπολογιστων, η ευκολια αντιγραφης κυριως, αλλα και αργοτερα η εμφανιση των πολυ μικρων φορητων πλειερ, εκανε το φορματ δημοφιλες.

Το MD ηταν καταδικασμενο να παραμεινει για τους "ψαγμενους". Εχει ελλατωματα με βασικοτερο την εγγραφη σε πραγματικο χρονο και την απαιτηση για φυσικο μεσο. Στην εποχη της ευκολιας αυτα ειναι καταδικαστικα....

Οποτε βρω χρονο και εξτρα θεση στο πολυμπριζο θα το ξαναστησω.

Re: Απάντηση: Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Θέλω το κλασσικό MD όχι το NETMD.
Επίσης το HD δεν με ενδιαφέρει γιατί 1 δισκάκι κάνει όσο τα 10 απλά minidisc.
Έχω βρει ένα φτηνό player, το Ε310 καινούριο 100%, με 30 ευρώ και μετά λέω να τσιμπίσω και ένα deck στα 50 ευρώ στο ebay.
Νομίζω είναι καλύτερο από το να δώσω 80 ευρώ και να πάρω ένα portable recorder...

χια χόμπυ η όλη φάση , οπότε σε καμία περίπτωση όχι πάνω από 100 ευρώ για δισκάκια+deck+minidisc portable

Μιά χαρά σε βρίσκω.
Και εγώ αν είχα πού να νο βάλω μπορεί να είχα κάνει το ίδιο αλλα αφού βρήκα φορητό recorder με 36 ευρώ.
Βέβαια αν μπορούσα να διαθέσω τα ανάλογα χρήμματα μαζί με τον χώρο θα χτύπαγα ένα απο αυτά.
http://tascam.com/products/md_recorder/

Όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν τόσες συσκευές MD, DAT και τελικά μόνο η απλή και ταπεινή κασσέτα εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα... (ρίξτε μια ματιά στα φορητά και στα micro)
Λέτε σε λίγα χρόνια να μην υπάρχει CD αλλά να συνεχίσει να τυπώνεται βινύλιο;

Να είμαστε στο έτος 2030 και να υπάρχουν μόνο κασσέτες και βινύλια... :-p

Μάλλον απίθανο.
Εγώ προβλέπω μια ειρηνική συρρικνωμένη συνύπαρξη των δύο για αρκετά η ακόμα και πολλά χρόνια ακόμα.
Έχουμε καιρό μέχρι να προκύψουν γενιές που δεν θα θέλουν "κάτι στα χέρια τους" για να νιώσουν οτι το έχουν.

πάντως το ότι κράτησε αρκετά είναι διότι χρησιμοποιήθηκε πολύ στην μουσική βιομηχανία

gort πόσο "must" είναι να έχει atrac type R ή S ?
Υπάρχουν αρκετά decks και portables σε πολύ καλές τιμές αλλά με atrac ver. 4.5 ένα βήμα πίσω δηλαδή.
Για ηχογραφήσεις στην κλασσική SP χωρητικότητα (80 λεπτά) έχει διαφορά ή ψιλοπράγματα;

Δέν ξέρω να σου απαντήσω στην ερώτησή σου, πάντως το δικό μου φορητό -με τον παλιό atrac υποθέτω- ακούγεται πιό πίσω στα πρίμα απο ένα ipod 3gen με mp3 320kbps που έχω με την ίδια "master" εγγραφή ώς αφετηρία.

Εγώ θα αγόραζα το καλύτερο που μπορούσα για τα χρήμματα που διαθέτω χωρις όμως να πολυαγχώνομαι. Υπάρχουν πιά ssd recorders με άπιαστη ποιότητα εγγραφής και δυνατότητες/ευελιξία σαν κιαυτό εδώ http://www.korg.com/product.aspx?pd=575 που χρησιμοποιώ εγώ.

Αν σε ενδιαφέρει το απόλυτο για να γράφεις απο αναλογικές πηγές πάς για κάτι τέτοιο, αν σε ενδιαφέρει το φετίχ σου πάρε ένα md και μην τρελαίνεσαι με τις λεπτομέρειες.

μου θυμίσατε να ξεθάψω και το αγαπημένο μου MZR900

έκπληξη 1:
η μπαταρία μετά απο 2-3 φορτίσεις δουλεύει άψογα!

έκπληξη 2:
ακούω ένα 10ετίας δισκάκι απο παλιές μου εκπομπές και παίζει τέλεια! δεν παρατηρώ καμία αλλίωση στον ήχο

ss20101115000754.png

τηλεκοντρόλ με φωτιζόμενη οθόνη, κάτι που πλέον δεν συναντάται σε καμία φορητη συσκευή!

ss20101115001203.png

Last edited:
δεν παθαίνει κανείς ποτέ τίποτα από ένα μικρό και εποικοδομητικό εκτροχιασμός....

Το είχα αναφέρει..αλλά πέρασε στα ψιλά...
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1384691&postcount=3

r30.jpg

εξαιρετικός αντιγραφέας και αναπαραγωγός μέχρι να πάρω το sony rcd-w100
και εγω αυτο το φορητο εχω:grinning-smiley-043
κορυφαιος ηχος και σε αναπαραγωγη και σε εγγραφη:grinning-smiley-043
απιστευτο μηχανακι:2thumb22sup:

καλα πραγματικά τι μπαταρίες έφτιαχνε η sony?! άφησα χθες το MZR900 να παίζει σε repeat ώστε να δω πόσο κρατάει... περίμενα 2-3 ώρες...την πέφτω για ύπνο, αφού έπαιζε ακόμα...

κατα το πρωινό χουζούρεμα, άκουσα τον χαρακτηριστικό ήχο του seek τις κεφαλής...αποκλείεται σκέφτομαι να παίζει ακόμα...
και όμως! μετά απο 12-13 περίπου ώρες έπαιζε με την μπαταρία στην 1 γραμμή!

η δικιά μου μπαταρία χάλασε κάπου στα 14 χρόνια...
Και από χαζομάρα μου.
Αν τα τελευταία δυό χρόνια το χρησιμοποιούσα έστω και λίγο θα δούλευε ακόμα.

Αυτό που μου αρέσει είναι ότι τα περισσότερα minidisc players δέχονται μια μπαταρία ΑΑ, και μάλιστα μπορούν να παίζουν κοντά 2 μέρες/νύχτες ολόκληρες.
Και αν είσαι σε διακοπές απλά πετάς την μπαταρία και παίρνεις μια άλλη
Φοβερή ευκολία ειδικά αν κάνεις ηχογράφηση on the fly.
Κάποια μοντέλα έχουν μια επαναφορτιζόμενη AA, κάποια έχουν και ΑΑ και επαναφορτιζόμενη σε μορφή "τσίχλας" που εκτοξεύει την διάρκεια μπαταρίας σε πολύ μεγάλα νούμερα.

Δυστυχώς από το μοναδικό minidisc που έχει ακόμα σε παραγωγή σήμερα η SONY έχει μόνο επαναφορτιζόμενη σε μορφή "τσίχλας" ...

μου θυμίσατε να ξεθάψω και το αγαπημένο μου MZR900

έκπληξη 1:
η μπαταρία μετά απο 2-3 φορτίσεις δουλεύει άψογα!

έκπληξη 2:
ακούω ένα 10ετίας δισκάκι απο παλιές μου εκπομπές και παίζει τέλεια! δεν παρατηρώ καμία αλλίωση στον ήχο

ss20101115000754.png

τηλεκοντρόλ με φωτιζόμενη οθόνη, κάτι που πλέον δεν συναντάται σε καμία φορητη συσκευή!

ss20101115001203.png
και γω αυτο εχω και το μονο προβλημα ειναι οτι η μπαταρια εχει παραδωσει πνευμα. Ξερει καποιος που μπορουμε να βρουμε γιατι η σονυ δεν.......