Minix Neo U1: Amlogic S905 chipset

emperorgr

AVClub Addicted Member
10 June 2010
1,448
Η Minix ανακοινωσε σημερα το νεο της μοντελο το U1 που βασιζεται πανω στο Amlogic S905 chipset με τα ακολουθα specs

- Quad Cortex A53 CPU (next generation 64-bit architecture)
- Penta-Core Mali-450 GPU
- Supports up to 10-bit – Not found on previous MINIX models, or even RockChip’s latest generation chipsets – RK3368.
- Supports ‛True’ 4K @ 60Hz – NEO X8-H Plus only supports 4K @ 30Hz – another big strength of the NEO U1.
- HDMI 2.0, HDCP 2.2 – NEO U1 has Miracast support for all smartphone brands.
- 2GB RAM
- 16GB eMMC 5.0 (MLC)
- Gigabit Ethernet
- Dual-Band 2 x 2 MIMO ac Wi-Fi – Inclusion of an internal antenna in addition to the external antenna, offering incredible connectivity and Wi-Fi performance – superior to all previous MINIX models.
- Bluetooth 4.1 – Instead of Bluetooth 4.0 found on our other models.
- Android Lollipop 5.1 – We have kept the MINIX Launcher but the overall user interface has now improved – the settings menu etc. looks more similar to Android TV. Much easier to navigate the settings menu/more user-friendly, improved functionality and appearance.
- Same form factor as NEO X8-H Plus but ports have been repositioned (all 3 USB ports on the right-side)
- NEO U1 can be powered on/off using the included IR-Remote, no need to use the physical power button on the side of the main unit like previous models. This should please users as we have received a lot of feedback asking for this feature.
- Built-in F.O.T.A (Firmware-Over-The-Air) Update System – so there should never be any need to manually update/install the firmware.

Οι διαφορες με αλλα μηχανακια S905 λενε οτι ειναι
- 2 x 2 MIMO Dual-Band ac Wi-Fi (compared to most competitors using Single-Band n internal Wi-Fi)
- 2GB RAM (compared to 1GB RAM)
- 16GB eMMC 5.0 Storage (MLC) (compared to 8GB NAND Flash)
- Larger heat-sink, and overall superior build quality

Τιμη: SRP (Inc. VAT): US$129.90, 129.90, £94.90

Ήμουν πάρα πολύ κοντά στο να το παραγγείλω αλλά είπα να περιμένω την επόμενη έκδοση της Amlogic (S90x) που θα προσφέρει και υποστήριξη VP9 4K οπότε και δεν θα του λείπει τίποτα. Αυτή τη στιγμή πάντως φαίνεται να είναι το πιο ολοκληρωμένο media player.

Απάντηση: Re: Minix Neo U1: Amlogic S905 chipset

Ήμουν πάρα πολύ κοντά στο να το παραγγείλω αλλά είπα να περιμένω την επόμενη έκδοση της Amlogic (S90x) που θα προσφέρει και υποστήριξη VP9 4K οπότε και δεν θα του λείπει τίποτα. Αυτή τη στιγμή πάντως φαίνεται να είναι το πιο ολοκληρωμένο media player.

καλημερα ,παντως με 5core mali 450 δεν το λες κ το πιο ολοκληρωμενο player....υπαρχουν καλυτερες υλοποιησεις με 8core mali 450 ..βλεπε s812 η rockchip 3368

Γιατι μαλλον το καλο!!! μοντελο δεν το εχει βγαλει ακομα,τον αληθινο αντικαταστατη του minix x8-h plus,που θα εχει το τσιπακι s912

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συμφωνω απολυτως!!!

Το περιμενω απο μερα σε μερα για δοκιμες...θα ποσταρω αναλογα αποτελεσματα!

το πηρα κι εγώ. από geekbuying στα 109 ευρω με κουπόνι. εδώ και 3 μερες ειναι στο processing (είναι φυσιολογικό;; )

Re: Απάντηση: Re: Minix Neo U1: Amlogic S905 chipset

καλημερα ,παντως με 5core mali 450 δεν το λες κ το πιο ολοκληρωμενο player....υπαρχουν καλυτερες υλοποιησεις με 8core mali 450 ..βλεπε s812 η rockchip 3368
To έθεσα μόνο ως media player δηλ. το να παίζει άριστα τους περισσότερους τύπους αρχείων και κωδικοποιήσεων και όχι πχ και ως κονσόλα για παιχνίδια. Με το καλό να παραλάβουν όσοι το παρήγγειλαν και αναμένουμε τις εντυπώσεις τους.

Αργησα λιγο αλλα θα σας πω τις εμπειριες μου απο το Player...

Θα αναφερθω κυριως στο θεμα της αναπαραγωγης αρχειων HD, 2K, 4K AVC/HEVC και αν περναει η οχι DTS-HD MA ηχο. Η απαντηση σε ολα τα προηγουμενα ειναι ΝΑΙ! Κυριως με το τελευταιο update FW004 και το δικο τους XBMC-KODI (15.1 based), μπορει να περασει ηχο 7.1 (DTS-HD MSTR στον Yamaha RX-775). Στο θεμα της αναπαραγωγης εχει ενα δικο τους αυτοματο mode για auto 24hz το οποιο δουλευει καλα. Η ποιοτητα αναπαραγωγης ειναι νομιζω καλα (οσο βλεπουν τα ματια μου και η παλια πλασμα Panasonic 50S20...(καιρος να αλλαξω και ΤΒ)

Στα 10bit me AVC High [email protected] και ΗΕVC Main [email protected] το XBMC-KODI τα εχανε λιγο με χρωζιζον χρωματα και πιξελιασμα, ενω με το Samsung_UHD_Dubai-10bit-HEVC (HEVC Main [email protected]) επαιζε μια χαρα...

Επισης δεν επαιζε καλα το 4KHD_VP9TestFootage (σα να κολλαγε η αναπαραγωγη)...

Επισης σε περιπτωση AAC 7.1 το δικο τους Player δεν παιζει το αρχειο, το XBMC-KODI το κανει απλα downmix σε 5.1... (πχ Chappie 2015 (4K 2160p Web x265 HEVC 10bit AAC 7.1)

Οποτε ολα ειναι ροδινα? Θελει ακομα βελτιωσεις.... Εγω ευχαριστημενος εμεινα με το δικο τους XBMC-KODI αλλα μετα απο καμποσες αναπαραγωγες χανει τον ηχο (λενε θα το φτιαξουν)... αλλα bugs? το microSD δεν μου δουλευει (δεν μπορω να γραψω μεσα απο το ES Explorer), εχει μονο 3 USB2.0 (καλα τι το τσιγκουνευτηκαν το USB3.0)... το λαν ειναι 1Gbit και το wifi AC με (2.4/5Ghz)

Στο θεμα του gaming δεν πολυ ασχοληθηκα αφου δεν παιζω παιχνιδια...

Στα αρνητικα η "αυξημενη τιμη" σε σχεση με αλλα S905 κουτια απο κινεζους...

Οτι αλλο θελετε να ρωτησετε περιμενω...

4K VP9 δεν υποστηρίζει το S905 και για αυτό είχες πρόβλημα στην αναπαραγωγή. Τα άλλα που αναλύεις δείχνουν ότι το μηχάνημα είναι πολύ δυνατό αλλά αυτό με τον ήχο δεν το περίμενα. Η εταιρία είναι όμως αξιόπιστη και πιστεύω θα βρει λύση. Δοκίμασες να παίξεις αρχεία μέσω δικτύου;

Ποιο δεν περιμενες με τον ηχο; αφου περνάει 7.1 ηχο...μονο με τα aac τα κανει downmix σε 5.1...δοκίμασα και μεσω λαν...με 802.11g (2.4ghz) μια χαρά επαιξε...ενταξει στα πολύ υψηλα bitrates λιγο κολωνε στην αρχη αλλα μετα επαιζε...σκεφτομαι οτι με ac και 5ghz θα παιζει μια χαρα...δεν εχω τετοιο ρουτερ δυστηχως...

Εννοούσα αυτό που είπες για το χάσιμο του ήχου μετά από κάποιες αναπαραγωγές.... όχι για την υποστήριξη των format.

Έγινε shipped το δικό μου στις 7/01/2016 από Σιγκαπούρη συμφωνα με το τρακινγκ. Για να δούμε!
Καλησπέρα, απο ποιο site το πειρες??
Και μια άλλη ερώτηση win 10 μπορούμε να περάσουμε η παίζει μόνο android

σε λιγο καιρο θα βγει και το FW005 με αρκετες διορθωσεις ...οταν με το καλο ερθει θα γραψω ξανα.

Καλησπέρα, απο ποιο site το πειρες??
Και μια άλλη ερώτηση win 10 μπορούμε να περάσουμε η παίζει μόνο android

απο geekbuying! Το παρέλαβα πριν λίγες μέρες. Επιτέλους αξιώθηκαν να βάλόυν σωστό LED για power-on και standby.