Μήνυμα από το υπερπέραν με χρέωση 1,6

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Φαίνεται οτι το κράτος που ζούμε έχει χτυπήσει μπιέλα από καιρό και ο κάθε απατεώνας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει.
Πριν από λίγο πήρα το λογαριασμό από την Wind ο οποίος είναι ασυνήθιστα μεγάλος.
Με εχουν χρεώσει με 15 περίπου εισερχόμενα μηνύματα που το καθένα έχει χρέωση 1,6

Κατά διαστήματα δεχόμουν μηνύματα (εισερχόμενα) με αριθμό αποστολέα 54024. Στο λογαριασμό φαίνεται οτι το 54024 είναι ο αποδέκτης. Δηλαδή οτι τα έστελνα εγώ.
Τα μηνύματα αυτά αν θυμάμαι καλά έλεγαν οτι θα μου παρέχουν ήχους τραγούδια κάτι τέτοιο. Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν τα διάβαζα καν. Απλά τα διέγραφα. Που να ήξερα οτι αυτά χρεώνονταν με 1,6 ευρώ έκαστο;
Πήρα τηλέφωνο στη wind και ζήτησα εξηγήσεις.
Μου είπαν οτι είναι μια άλλη εταιρία που λέγεται win και πρέπει να πληρώσω τα χρήματα γιατί μπορεί να ήταν μηνύματα που με ενημέρωναν για τον καιρό τα ζόδια ή δεν ξέρω κι εγώ τι.
Τους λέω δε ζήτησα εγώ από κανέναν να με ενημερώνει και οτι τα μηνύματα ήταν εισερχόμενα. Θα πληρώνω και τα εισερχόμενα μηνύματα;
Δηλαδή αυτοί οταν είχαν ανάγκη από 1,6 ευρώ απλά μου έστελναν ένα μήνυμα και εγώ τώρα πρέπει να πληρώσω 23,50 .
Τόσο είναι ο λογαρισμός γι αυτά.
Μετά από αυτά πήρα τηλέφωνα και στη win να ρωτήσω τι υπηρεσίες μου παρείχαν και ζητούν να τους δώσω 23 .
Μου είπε η τηλεφωνήτρια οτι δεν ξέρει και μου έδωσε ενα άλλο τηλέφωνο να ρωτήσω εκεί.
Το άλλο νούμερο όμως είναι υπολογιστής που ζητάει να αφήσω εγώ μήνυμα με τον αιθμό τηλεφώνου μου για να με πάρουν αυτοί μεσα σε ένα 24ώρο.
Για να δούμε;
Είμαι περίεργος.
Ξέχασα να αναφέρω οτι στον αναλυτικό λογαριασμό εκεί που γράφει διάρκεια χρόνου γράφει 0 λεπτά (φυσικό είναι αφού πρόκειται για μήνυμα)
Πιό δίπλα που γράφει όγκος δεδομένων γράφει επίσης 0 kb τα οποία βεβαίως κοστίζουν 23,5 .

Πως σας φαίνονται όλα αυτά το έχετε ξανακούσει;
Θα ήθελα αν το διαβάζουν δικηγόροι που φαντάζομαι υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα να μου πουν αν υπάρχει τρόπος αντι να πληρώσω τα 23 σ' αυτή τη win να τους πάρω εγώ και τα σώβρακα.

Mήπως κάποια στιγμή έδωσες το κινητό σου σε κάτι σελίδες που πεταγονται συχνά - πυκνά στο facebook και σε αθλητικά sites με διαγωνισμούς και λοιπές μπουρδες???

Το λέω αυτό γιατί στα "μικρά γράμματα" σ'αυτά τα sites γράφεται ότι θα "ενημερώνεστε με μηνύματα που χρεώνονται 1.6 ευρώ"....

Όχι.
Κατηγορηματικά όχι!
Πριν από πολύ καιρό μου έστειλαν ένα τέτοιο μήνυμα (στο κινητό) που με ρωτούσε αν θέλω να κατεβάσω κάτι, δεν θυμάμαι καν τι ακριβώς έλεγε.
Από περιέργεια πάτησα το κουμπί και αυτό προσπαθούσε να συνδεθεί με δορυφόρο κάτι τέτοιο.
Αμέσως άλλαξα γνώμη και προσπάθησα να διακόψω τη σύνδεση, είδα οτι δεν ήταν και τόσο εύκολο, αυτό επέμενε να συνδεθεί.
Τέλος πάντων μετά από λίγα δευτερόλεπτα (5-6) κατάφερα να το κλείσω.
Από τότε μόλις έβλεπα μήνυμα με τον αριθμό αυτό πάνω 54024 απλά επέλεγα διαγραφή ΟΚ και το διέγραφα πριν καν το διαβάσω.
Ε, αυτά όλα τα μηνύματα που ΔΕΧΟΜΟΥΝ στο κινητό χρεώνονταν με 1,68 το ένα.
Εγώ μόλις τα έβλεπα απλά τα διέγραφα.
Ούτε πήγε ο νους μου οτι ένα μήνυμα που δέχθηκα θα κληθώ να το πληρώσω.

Έστειλα mail στο ινκα να δούμε τι θα γίνει.

Το mail είναι το παρακάτω.

Γεια σας!
Σήμερα με έκπληξη είδα οτι στο λογαριασμό του κινητού μου τηλεφώνου της εταιρίας Wind υπάρχει χρέωση για 16 εισερχόμενα μηνύματα με αριθμό 54024 τα οποία χρεώνονται προς 1,68 το ένα.
Συνολική χρέωση 24,34 .
Τα μηνύματα αυτά τα έπαιρνα κατά καιρούς το τελευταίο δίμηνο από άγνωστο προς εμένα αποστολέα και χωρίς να το έχω ζητήσει.
Ήταν μηνύματα χωρίς κανένα περιεχόμενο τα οποία ούτε καν διάβαζα απλά τα διέγραφα από το κινητό μου χωρίς να υποψιαστώ οτι πρόκειται για κάτι που θα έπρεπε να το πληρώσω αργότερα αφού ήταν μηνύματα που μου έστελναν. Δεν τα έστελνα εγώ.

Σε επικοινωνία που είχα με τον πάροχό μου (wind) μου είπαν οτι τα μηνύματα αυτά τα δεχόμουν από την Win και με συμβούλεψαν να επικοινωνήσω μαζί τους στα τηλέφωνα 2116004000 και 8018038000 για να ζητήσω να μην μου στέλνουν ενημερωτικά μηνύματα πλέον λες και τους το είχα ζητήσει ποτέ!

Η απάντηση τους δεν με ικανοποιεί μιας και δεν προτίθεμαι να πληρώσω ούτε ευρώ σε ανθρώπους που δεν γνωρίζω και δεν μου προσέφεραν τίποτα απολύτως.
Αντίθετα πιστεύω οτι παραβίασαν την ιδιωτική μου ζωή και διατάραξαν την ηρεμία μου.

Παρακαλώ για τη βοήθειά σας και τις συμβουλές σας.

Με εκτίμηση
Μ..... Θ..
τηλ......

Σήμερα αφού τελείωνε πλέον ο χρόνος πληρωμής πήγα σε ένα κατάστημα της Wind για να εξοφλήσω το λογαριασμό μου.
Εξήγησα στους υπαλλήλους πως έχουν τα πράγματα και τους είπα οτι αρνούμαι να πληρώσω εισερχόμενα μηνύματα που δεν ξέρω κι εγώ από ποιόν προέρχονται και στο κάτω κάτω δεν τους ζήτησα να μου στέλνουν τίποτα γιατί το μόνο που έκαναν ήταν να με ενοχλούν και τίποτα άλλο.
Αφού πρώτα μου είπαν οτι μάλλον απάντησα σε κάποιο μήνυμά τους και τους έδωσα εν λευκό την εξουσιοδότησή μου να μου στέλνουν μηνύματα με χρέωση όποτε αυτοί γουστάρουν άρχισα να τα παίρνω, και τους ρώτησα ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να δώσουν τον αριθμό μου σε απατεώνες, μου είπαν οτι δεν ξέρουν τίποτα.
Μετά τους ρώτησα αν ξέρουν ποιοί είναι αυτοί που στέλνουν τα μηνύματα πάλι μου είπαν οτι δεν ξέρουν απλά αυτοί απ´ότι φαίνεται θα κάνουν τον κομιστή και θα μεταφέρουν τα χρήματα στην εταιρία απατεώνων.
Στο τέλος παραδέχτηκαν οτι υπάρχουν διάφοροι απατεώνες και ότι παραλίγο να πέσουν και οι ίδιοι θύματα παρόμοιας κατάστασης στο κινητό του καταστήματός τους.!!!!

Το αποτέλεσμα ποιό ήταν;
Τίποτα.
Μου είπαν οτι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και οτι πρέπει να πληρώσω.
Αρνήθηκα και πλήρωσα μόνο τα χρήματα για τις κλήσεις μου.
Τώρα φαίνεται στα δευτέρια της Wind οτι χρωστάω 31 (τόσο είναι το καπέλο)
Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τα κεντρικά της Wind με κάποιον υπεύθυνο στο 1260 μήπως και βρεθεί κάποια λύση αλλά είναι μάλλον αδύνατο. Τα νούμερα αυτά είναι αυτοματοποιημένα σε υπολογιστή και επιπλέον έχουν χρέωση.
Δηλαδή για να ζητήσω εξηγήσεις που έχουν σχέση με την εταιρία τους πρέπει να πληρώσω.
Τόση ευαισθησία έχουν!
Γι´αυτό λοιπόν θα κόψω εντελώς το τηλέφωνο και ούτε τον αριθμό δεν θα κρατήσω να μην λένε οτι μου κάνουν και χάρη.

Θα πάρω μια καρτούλα από άλλη εταιρία και τέλος.
Όσο για τα 31 ας έρθουν να τα πάρουν.
Στο διάλο!! :violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Δεν παίρνεις ενα τηλέφωνο στο 210-6158000 που είναι το τηλ. κέντρο των κεντρικών γραφείων της WIND και να ζητήσεις να μιλήσεις με κάποιον υπεύθυνο στα κεντρικά??? Εγώ αυτό θα έκανα μαλλον...

μια καλή λύση γενικότερα, είναι η φραγή εισερχομένων μηνυμάτων απο συγκεκριμένους αριθμούς αλλά δεν ξέρω αν και κατά πόσο δεν χρεώνεσαι όπως επίσης αν και κατά πόσο υπάρχει σε όλες τις συσκευές η δυνατότητα φραγής για συγκεκριμένους αριθμούς.

Μήπως ξέρεις ποιός μακάκας θα θελήσει να σε κλέψει αύριο για να τον φράξεις;

Τα πράγματα για μένα είναι απλά.
Για να κερδίσουν αυτοί χρήματα θα πρέπει να τους τα δώσω. Κι εγώ δεν....
Έτσι κι αλλιώς τηλέφωνα δεν έπαιρνα πολλά είχα πακέτο μιας ώρας και το χρόνο δεν τον τελείωνα.
Ε, ευκαιρία να το κόψω τελείως.
Θα πάρω μια καρτούλα και θα τη βγάζω καλύτερα και φθηνότερα.
Να δεις αύριο πως θα κρεμάσουν τ´αυτιά μόλις θα τους ζητήσω την αίτηση διακοπής!

μα εννοείται οτι μιλάμε για αριθμούς που ήδη σε ζαλίζουν βρε Θωμά !

πάντως, έχω την εντύπωση οτι αν δεν στείλεις μήνυμα σε τέτοια υπηρεσία δεν έρχεται απο μόνο του κάτι .. μπορεί να κάνω και λάθος όμως.

Όχι τώρα το βλέπω πρώτη φορά αλλά είναι μια καλή αρχή..

πάντως, στην χώρα της κομπίνας, ήταν δεδομένο οτι κάτι θα βρουν και στην κινητή για να μας τα παίρνουν χωρίς να το θέλουμε .!

Μήπως ξέρεις ποιός μακάκας θα θελήσει να σε κλέψει αύριο για να τον φράξεις;

Τα πράγματα για μένα είναι απλά.
Για να κερδίσουν αυτοί χρήματα θα πρέπει να τους τα δώσω. Κι εγώ δεν....
Έτσι κι αλλιώς τηλέφωνα δεν έπαιρνα πολλά είχα πακέτο μιας ώρας και το χρόνο δεν τον τελείωνα.
Ε, ευκαιρία να το κόψω τελείως.
Θα πάρω μια καρτούλα και θα τη βγάζω καλύτερα και φθηνότερα.
Να δεις αύριο πως θα κρεμάσουν τ´αυτιά μόλις θα τους ζητήσω την αίτηση διακοπής!

Κατα πάσα πιθανότητα.. θα τηλεφωνήσουν στα κεντρικά και θα σου αφαιρέσουν την χρέωση ώστε να μην φύγεις! Η κόρη μου έχει wind συμβολαιο και πριν 2 μήνες ειπαμε να την μεταφέρουμε σε vodaphone όπως η υπόλοιπη οικογένεια. Ε τελικά όταν τους ειπε ότι φεύγει..έδωσαν τα ρεστα τους και την κράτησαν για άλλο ένα χρόνο, διπλασιάζοντας την επιδότηση και επειδή δεν χρειαζόταν νέο κινητό την μοίρασαν στα 12 και μείωσαν κάπου 9 ευρώ τον μήνα τον μηνιαίο λογαριασμό της (απο 23 που έδινε δίνει πλέον 14 ευρω τον μήνα επι 1 χρόνο για το ίδιο πακέτο ομιλίας/μηνυμάτων)

Για να δούμε.
Εγώ αύριο θα τους επισκεφτώ πάλι.
Δεν μπαίνω στη διαδικασία να τους τηλεφωνήσω για να ζητήσω εξηγήσεις και να με χρεώνουν.
Δεν έπρεπε να έχουν ένα τηλέφωνο χωρίς χρέωση ώστε να επικοινωνούν οι πελάτες τους δωρεάν;
Ο ΟΤΕ έχει το 134.
Είναι άχρηστοι τελείως.

Re: Απάντηση: Μήνυμα από το υπερπέραν με χρέωση 1,6

H Wind ειναι η παλια γνωστη Τelestet. Πριν 3 χρονια επαιρναν τηλεφωνο την μητερα μου και της ελεγαν οτι εχει αφησει εναν λογαριασμο ενεξοφλητο για ενα κινητο που ειχε το 1998 (!!!) , στην ερωτηση γιατι το θυμηθηκαν μετα απο τοσο καιρο δεν απαντησαν ποτε ενω αρνηθηκαν να μας στειλουν αναλυτικο λογαριασμο που να φαινονται οι κλισεις που ειχαμε κανει. Τελικα η μανα μου αναγκαστηκε και πληρωσε 40 ευρω για να τους ξεφορτωθει αφου επαιρναν καθε ημερα τηλεφωνο και την ενοχλουσαν απο μια εισπρακτικη εταιρεια....

Απο εκεινη την ημερα την συγκεκριμενη εταιρεια δεν θελω να την βλεπω ουτε ζωγραφιστη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μήνυμα από το υπερπέραν με χρέωση 1,6

H Wind ειναι η παλια γνωστη Τelestet. Πριν 3 χρονια επαιρναν τηλεφωνο την μητερα μου και της ελεγαν οτι εχει αφησει εναν λογαριασμο ενεξοφλητο για ενα κινητο που ειχε το 1998 (!!!) , στην ερωτηση γιατι το θυμηθηκαν μετα απο τοσο καιρο δεν απαντησαν ποτε ενω αρνηθηκαν να μας στειλουν αναλυτικο λογαριασμο που να φαινονται οι κλισεις που ειχαμε κανει. Τελικα η μανα μου αναγκαστηκε και πληρωσε 40 ευρω για να τους ξεφορτωθει αφου επαιρναν καθε ημερα τηλεφωνο και την ενοχλουσαν απο μια εισπρακτικη εταιρεια....

Απο εκεινη την ημερα την συγκεκριμενη εταιρεια δεν θελω να την βλεπω ουτε ζωγραφιστη...

Μου φαίνεται έτσι θα πάθω κι εγώ αφού δεν πλήρωσα τα 31 των περίεργων μηνυμάτων!

Πήγα σήμερα και δεν βρέθηκε άκρη. Μίλησα με κάποια κυρία στην Αθήνα η οποία προσπαθούσε να με πείσει οτι πρέπει να πληρώσω.

Έκοψα τη σύνδεση και πήρα μια καρτούλα από άλλη εταιρία.
Αυταααααα....

Νεότερες εξελίξεις με το θέμα της Wind.

Σήμερα μια μέρα μετά την αίτηση διακοπής που έκανα δέχτηκα τηλεφώνημα από την εταιρία και με ρώτησαν γιατί έκανα αυτή την ενέργεια.
Μετά τις εξηγήσεις που έδωσα μου είπαν οτι θα αφαιρέσουν το ποσό αυτό και αν θέλω να παραμείνω θα μου κάνουν προσφορά με μειωμένο πάγιο για τους επόμενους 6 μήνες.

Μετά από αυτό αναίρεσα την αίτηση διακοπής.