Μήνυμα λάθους στο PS3 (HELP)

alexis1970

New member
24 December 2008
13
Καλησπέρα σε όλους.

Σας παραθέτω το μήνυμα που παίρνω από το PS3 και στη συνέχεια θα σας γράψω και το configuration. Το μήνυμα είναι "GAME HOST IS NOT AVAILABLE". Το μήνυμα φυσικά το παίρνω στο online gaming.
Και τώρα στο ζουμί. Εκεί που μένω δεν υπάρχει κανονική γραμμή του ΟΤΕ, ούτε και κανενός άλλου παρόχου. Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε μία σύνδεση 3G της Cosmote με το USB Stick. Στο σπίτι έχω δίκτυο οπότε έκανα router το desktop μου (αφού δεν κατάφερα να βρω router που να παίρνει την κάρτα SIM της Cosmote). Έτσι συνέδεσα και το PS3 στο δίκτυο του σπιτιού και "βγήκα" online. Στο PS3 στα Network Settings το ΝΑΤ είναι 3 (απ' ότι έμαθα με το 3G δεν μπορείς να πάρεις ΝΑΤ 2). Εν πάσει περιπτώσει επειδή ήδη θα σας κούρασα, παίζοντας online (Killzone2) ενώ ξεκινάει κανονικά το παιχνίδι μετά από λίγο εμφανίζεται το ανωτέρω μήνυμα, με αποτέλεσμα να "λαγγάρει" το παιχνίδι, να χάνω τον ήχο στο bluetooth, αλλά παρ' όλα αυτά να συνεχίζω να παίζω (δίνει πόντους, κάνει kills, πάντα με lag).
Μήπως γνωρίζει κανείς που μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα και αν υπάρχει κάποια λύση;

Σας ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα.

Γνώμη μου είναι ότι οφείλεται στην αστάθεια της σύνδεσης 3G.
Θα γνωρίζεις ότι το 3G "πέφτει" αυτόματα σε GPRS όταν το hardware διαπιστώσει ότι η σύνδεση δεν "απαντά".
Είχα παλιότερα αυτό το πρόβλημα με PC μεσα σε πλοίο (πάγωναν τα πάντα), κατά τη λήψη/αποστολή e-mail μέσω σύνδεσης κινητού 3G.

PS Έχεις δοκιμάσει να κάνεις firmware update στο PS3 μ' αυτή τη σύνδεση?

Last edited:
όχι... στο killzone μόνο συμβαίνει αυτό όταν αυτός που έχει φτιάξει το παιχνίδι αποχωρεί οπότε το παιχνίδι μένει unmoderated. Δεν πρέπει να σε προβληματίζει, το παιχνίδι συνεχίζει κανονικά (το killzone 2 έχει dedicated server και όχι p2p όπως το COD4).

γενικά να ξέρεις οτι με 3G το lag θα είναι μεγάλο και η σύνδεση αρκετά πιο unstable από ένα ADSL.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πάντως και firmware update έχω κάνει και σε ότι αφορά στο μήνυμα που μου βγάζει πιθανόν να εξαρτάται από τον server που συνδέομαι. π.χ. Χθές στα πρώτα 3 λεπτά που μπήκα σε δύο διαφορετικά παιχνίδια μου έβγαλε το μήνυμα και μετά έπαιζα επί 2 ώρες χωρίς πρόβλημα στο τρίτο που μπήκα.

ps. Μήπως γνωρίζετε αν μέσω 3G μπορώ να κάνω enable το Upnp και πως
icon5.gif