Μήνυση κατά του ΟΣΕ για την κοπή δένδρων κατέθεσε ο Ν.Κακλαμάνης

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,595
Πειραιάς
Πηγή : http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=917354&lngDtrID=244

Τα δικά μου σχόλια καλύτερα να μην τα γράψω....απλά :tdown::devil-smiley-029::mad:

Διαβάστε :

"Μήνυση κατά των νόμιμων εκπροσώπων του ΟΣΕ, της εταιρείας «Εθνικός Διαχειριστής Σιδηροδρομικής Υποδομής Α.Ε» και κατά παντός υπευθύνου, για την κοπή 71 δέντρων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στα Σεπόλια, πίσω από τον σταθμό Λαρίσης, κατέθεσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, ο Ο.Σ.Ε., μέσω εργολάβου, προχώρησε στην κοπή 17 μουριών (δενδροστοιχία), 15 πεύκων, 32 σοφόρων, 4 κυπαρισσιών, 3 σφενδαμίων και μεγάλων θάμνων στην περιοχή των Σεπολίων, λόγω έργων του Οργανισμού."

Τώρα τι να πω κ τι να γράψω.....10 δέντρα έχουμε πάνε κ αυτά...

ναι αλλα .....στα δεκα αυτα δεντρα καθονται και πουλια που κουτσουλανε και λερωνουν τον αθωο περαστικο η το καλογιαλισμενο SUV αυτο δεν το σκεφτεσαι ;;;;;;

αει στο καλο με τα παλιοδεντρα........

Ποια ηταν τα εργα που επρεπε να γινουν ? Μηπως ηταν επιβεβλημενη η κοπη τους (ας παραβλεψουμε για λιγο τη μη προηγουμενη ενημερωση )? Ξερει κανεις ?

Σε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ άκουσα ότι ο ΟΣΕ έχει αναλάβει να φυτέψει περί τα 2000 δέντρα, αριθμός πολλαπλάσιος αυτών που έκοψε.Τώρα το γιατί...και γιατί οι υπηρεσίες δεν συνεννοούνται μεταξύ τους...

Κλασσική "ενημέρωση" ελλήνων δημοσιογράφων!
icon13.gif
Μια είδηση από την οποία δεν βγαίνει συμπέρασμα, και δεν μαθαίνουμε τίποτα διότι ο δημοσιογράφος δεν έκανε σωστή δουλειά.

Γιατί δεν ρώτησαν τον ΟΣΕ τι συνέβη; Κι αν δοκίμασαν τότε γιατί δεν το αναφέρουν; (πχ "επανειλημμένα τηλεφωνήματά μας στον ΟΣΕ δεν απαντήθηκαν").

Βέβαια, αν είμαι προκατειλημμένος εναντίον του ενός ή του άλλου βγάζω ένα αυθαίρετο συμπέρασμα και είμαι ευχαριστημένος: πχ. "φταίει ο ΟΣΕ, κακώς τα έκοψε", "φταίει ο δήμος, ο ΟΣΕ κάνει σημαντικά έργα", "φταίνε και οι δύο δεν μπορούν να συνεννοηθούν" κλπ κλπ κλπ

Πάντως από τη συγκεκριμένη είδηση εμένα μου φταίει μόνο ο δημοσιογράφος και το web site που επιτρέπει τέτοιες "μισές" ειδήσεις. Το κάνουν πια συνεχώς αυτό, και στην τηλεόραση και στα web site: πετάνε κάτι ξεκάρφωτο, χωρίς να το ψάξουν, χωρίς να διασταυρώσουν στοιχεία, και χωρίς να δίνουν αίτιο και ουσία...

χμ... εκείνη η δενδροφύτευση της πάρνηθας, του υμηττού, των θρακομακεδόνων, του λαγονησίου, κλπ... των... από τα πέρσυ... τί έγινε??

μήπως να προσλάβουμε καμιά 15αριά χιλιάδες δενδροφυτευτές, να κάνουν παρέα στους αστυνομικούς της οικολογίας (by the way, ήδη κάποιοι από αυτούς συνταξιοδοτήθηκαν ακόμη δεν προσλήφθηκαν λόγω ορίου ηλικίας στα 55)??

Καλα,αν πραγματι ενοχλούσαν θα μπορουσαν απλα να μεταφερθούν σε καποιο ομορο μερος.
ΥΓ1 Οι Νεφελιμ ειναι παντου:viking:

Προσωπικά δεν με νοιάζει αν η είδηση είναι μισή ή ολόκληρη...αυτό που με νοιάζει είναι ότι κόβουν δέντρα που χρειάζονται χρόνια πολλά για να φτάσουν σε αυτά τα μεγέθη !
Τι με νοιάζει αν κάνουν έργα αν είναι να ρίχνουν παντού τσιμέντο κ 2-3 παρτεράκια με γαρύφαλλα........

Σε όλα χρειάζεται ένα μέτρο. Έχουν καεί χιλιάδες δέντρα τα τελευταία χρόνια και ο δήμος δεν έκανε τίποτα. Τώρα για 71 δέντρα κάνει μήνυση. Προφανώς κανείς δεν θέλει να κόβονται δέντρα, αλλά για να κρίνει κανείς τι έγινε χρειάζονται στοιχεία.

Για να μη πούμε για τα χιλιάδες δέντρα του μητροπολιτικού πάρκου που θα έπρεπε να είχαν φυτευτεί πριν το 2004! Εκεί γιατί δεν κάνει κανείς μήνυση; Με 71 δέντρα σε μια πόλη 4 εκ. δεν γίνεται τίποτα απολύτως.

Τι μήνυση να κάνει ο δήμος Αθήνας για αυτά που κάηκαν σε άλλους δήμους...;;;
Το θέμα δεν είναι τα 71 δέντρα...είναι η πράξη που γίνεται χωρίς 2η σκέψη !
Το κόβω βρε παιδί μου γιατί με εμποδίζει......ένα πάνω ένα κάτω δεν αλλάζει κάτι....

Re: Απάντηση: Μήνυση κατά του ΟΣΕ για την κοπή δένδρων κατέθεσε ο Ν.Κακλαμάνης

Το θέμα δεν είναι τα 71 δέντρα...είναι η πράξη που γίνεται χωρίς 2η σκέψη !

Να βλέπεις ... έβγαλες το συμπέρασμα που ήθελες. Από που όμως προκύπτει αυτό; Η είδηση δεν εξηγεί τίποτα. Δεν λέει αν ήταν η πρώτη σκέψη ή η εκατοστή, αν συζήτησαν άλλες λύσεις με το Δήμο και δεν βγήκε τίποτα. Δεν λέει καν για ποιο λόγο υποτίθεται ότι κόπηκαν τα δέντρα.

(Δεν υποστηρίζω τον ΟΣΕ ή το Δήμο, απλά δεν έχω ιδέα τι έγινε!)

Γιατί έχω εγώ ιδέα γιατί έγινε, πότε κ κάτω από ποιές συνθήκες ;
Απλά δεν μου αρέσει η ιδέα του να κόβω κάτι γιατί με ενοχλεί...κ πιθανολογώ ότι κάτι τέτοιο έγινε...να σου πω, δεν πιθανολογώ, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάτι τέτοιο έγινε...μας εμπόδιζαν, τα κόψαμε!
Είναι αυτή η ελληνική νοοτροπία που πολλές φορές με εκνευρίζει αφάνταστα...ας κάνω τώρα την δουλειά μου κ βλέπουμε μετά τις συνέπειες...δεν κοιτάμε πρώτα τι πρέπει να κάνουμε...

Είμαι λίγος ευαίσθητος όσον αφορά το περιβάλλον είναι η αλήθεια...όταν διαβάζω τέτοια κείμενα, ακόμα κ αν δεν στέκουν στο 100%, εκνευρίζομαι γιατί πιστεύω ότι σίγουρα κάποια τρύπα υπάρχει από πίσω κ κάτι σίγουρα έγινε...

Σκέφτηκα μήπως ήξερες από αλλού (πχ από το ράδιο) τι έγινε. Πάντως δίκιο έχεις που εκνευρίζεσαι και καλά κάνεις που αγανακτείς για το κόψιμο δέντρων. Κατά βάση δεν διαφωνώ.

Απλά, στην είδηση μου φάνηκε τελείως υποκριτικό που ο Δήμος Αθήνας κάνει μήνυση σε δημόσιο οργανισμό για 71 δέντρα... ενώ αυτός δεν κάνει σχεδόν τίποτα. Και από πάνω έχω βαρεθεί γενικώς τους δημοσιογράφους που δεν ψάχνουν τα θέματα που δημοσιεύουν.

Το θέμα είναι τουλάχιστον γελοίο κατα την προσωπική μου άποψη.
Ο Κακλαμάνης για τα μάτια του κόσμου κάνει μήνυση στον ΟΣΕ.
Αν πραγματικά ενδιαφερόταν να μην κοπούν τα δέντρα δεν θα είχαν κοπεί η τέλος πάντων θα κοβόντουσαν αν ήταν απαραίτητο.
Το θέμα είναι η όλη υποκρισία του Δημάρχου που σε όλη τη διάρκεια της θητείας του απλά κοιτά να ενισχύσει το προφίλ του και να δώσει την εντύπωση οτι πραγματοποιεί τις υποσχέσεις που έδωσε.
Υποσχέθηκε περισσότερο πράσινο και τον πείραξαν τα 71 δένδρα.
Το οτι ο ίδιος, παρά την επιθυμία των κατοίκων, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο να χτίσει μέσα στο Άλσος Παγκρατίου θέατρο και κυλικείο που ακριβώς αναφέρεται;
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_04/07/2008_276432
http://indy.gr/other-press/tsimento-ka-isto-alsos-pagkratioy-thelei-na-fytepsei-o-niktas

παιδια ξερετε που δουλευω ?
ξερετε οτι η μηνυση εγινε .........
ξερετε οτι ο ΟΣΕ ειχε αναθεση την μελετη για την κοπη των δεντρων σε καποιο πανεπιστημιο
αυτα τα ηξερε ο δημαρχος η απλα ειδε οτι καπου λοιπουν καποια δεντρα οποτε ας κανουμε μια μηνυση
καλο θα ειναι πριν μιλαμε να σκεφτομαστε
και ακομα πιο πριν να μαθαινουμε και τις δυο πλευρες του νομισματος

ο ΟΣΕ ειχε αναθεση την μελετη για την κοπη των δεντρων σε καποιο πανεπιστημιο
Και πέρα από αυτό σίγουρα είχε πάρει ήδη άδεια από το αρμόδιο υπουργείο.
Όταν γίνεται κάποιο έργο δεν το αποφασίζουν και απλά ξεκινάνε το σκάψιμο.
Δεν είναι δυνατόν να μην υπήρχαν οι σχετικές άδειες...

oι δημοσιογραφοι ειναι ενα ειδος που ευκολα μπορει να κατευθυνει τον κοσμο εκει που θελουν

Αγαπητέ argi εγώ δεν ξέρω που δουλεύεις, τώρα κατάλαβα όμως...
Από εκεί κ πέρα, ανοίγω ένα θέμα είτε ξέρω κάτι ολόκληρο είτε μισό, γιατί είναι θέμα προς συζήτηση...
Προσωπικά, εκνευρίζομαι με την κοπή δέντρων γενικά ! Είτε υπάρχει μελέτη σχετική κ πιθανή άδεια, είτε όχι !
Θες να κάνεις έργα, κάντα αλλά χωρίς τέτοιες απώλειες......η λύση του να φυτέψεις μετά μικρά δεντράκια για να γίνουν μετά από 20 χρόνια καλούτσικα είναι απλά για γέλια...