Μήπως είμαι παράλογος;

isoviths

Senior Member
19 September 2007
619
Μπαίνει στο κατάστημα πρώτη φορά, δεν υπάρχει προηγούμενη επικοινωνία, ούτε μέσω τηλεφωνικής κλήσης:

-Καλησπέρα σας,
-Καλησπέρα σας,
-Ενδιαφέρομαι για τα «τάδε» καλώδια που είδα στις προφορές σας, είναι ακόμα διαθέσιμα;
-Μάλιστα, είναι «αυτά»,
-Επειδή δεν τα γνωρίζω, μπορώ να τα ακούσω στο σπίτι μου;
-Ευχαρίστως, θα καταβάλετε το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτά, αν δε σας κάνουν σας το επιστρέφουμε με την επιστροφή των καλωδίων.
-Μάλιστα, πηγαίνω έως το ΑΤΜ μίας τράπεζας και επιστρέφω…
Όσο τον είδατε εσείς, άλλο τόσο τον είδα και εγώ.

Ερωτώ τώρα, με τέτοιου τύπου συμπεριφορά, πως περιμένεις ο άλλος να εμπιστευθεί την περιουσία του στον κάθε άγνωστο που του αιτείται ακρόαση στο σπίτι;
Τόσο δύσκολο είναι να συζητήσεις ότι δε σε ενδιαφέρει ή δε δύνασαι σε τέτοιου τύπου συναλλαγή;
Από την άλλη, πως περιμένεις κάποιος να σου παραδώσει την περιουσία του, ειδικά αν δεν έχετε ξανασυναντηθεί ή αν δε δύνασαι, πως θα το έπαιρνες αν όντως σου έκανε ως καλώδιο;

Παραλογίζομαι μήπως;
:|

Μπαίνει στο κατάστημα πρώτη φορά, δεν υπάρχει προηγούμενη επικοινωνία, ούτε μέσω τηλεφωνικής κλήσης:

-Καλησπέρα σας,
-Καλησπέρα σας,
-Ενδιαφέρομαι για τα «τάδε» καλώδια που είδα στις προφορές σας, είναι ακόμα διαθέσιμα;
-Μάλιστα, είναι «αυτά»,
-Ευχαρίστως, θα καταβάλετε το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτά, αν δε σας κάνουν σας το επιστρέφουμε με την επιστροφή των καλωδίων.

Ερωτώ τώρα, με τέτοιου τύπου συμπεριφορά, πως περιμένεις ο άλλος να εμπιστευθεί την περιουσία του στον κάθε άγνωστο που του αιτείται ακρόαση στο σπίτι;
Τόσο δύσκολο είναι να συζητήσεις ότι δε σε ενδιαφέρει ή δε δύνασαι σε τέτοιου τύπου συναλλαγή;
Από την άλλη, πως περιμένεις κάποιος να σου παραδώσει την περιουσία του, ειδικά αν δεν έχετε ξανασυναντηθεί ή αν δε δύνασαι, πως θα το έπαιρνες αν όντως σου έκανε ως καλώδιο;

Παραλογίζομαι μήπως;

και όμως ίσχυε κανονικά πριν από αρκετά χρόνια (και χωρίς την καταβολή εγγύησης) - τουλάχιστον σε δυό καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.

Αυτά είναιο πταίσματα... Ψιλοπράματα...
Ξέρω περίπτωση που είπε στη γυναίκα που συζούσαν "πάω στο περίπτερο για τσιγάρα.." και δεν ξαναγύρισε ποτέ. :p

Το παράλογο έχει να κάνει λίγο πολύ και από ποια σκοπιά το βλέπεις .Πολλοί πιστεύουν σήμερα ότι με την κρίση που υπάρχει παντού , θα πρέπει μπαίνοντας σε ένα κατάστημα να τους προσφέρεται ρόφημα και μασάζ στα πόδια . Εγώ πάλι βρίσκω παράλογο καταστήματα ακόμα να πουλάνε με τιμές προ κρίσεως σαν να βρίσκονται σε άλλη χώρα . Προφανώς κάποια πολιτική έχουν οι καταστηματάρχες αυτοί την οποία εγώ προφανώς δεν κατανοώ ή δένονται από κάποιους περιορισμούς των αντιπροσωπειών που και αυτές είναι εκτός πραγματικότητας . Για το συγκεκριμένο περιστατικό φαντάζομαι ο πελάτης κάτι άλλο είχε κατά νου , και απλά δεν μπήκε στην διαδικασία διαπραγμάτευσης . Επίσης χωρίς να ειμαι σχετικός , φαντάζομαι οτι θα περνάνε κάμποσοι προκείμενου να δοκιμάσουν καλώδια ή οτιδήποτε άλλο , γνωρίζοντας πως δεν θα αγοράσουν , μόνο και μόνο για να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους . Ισως να ήταν κάποιος τέτοιος ...
Τι να πεις ...

-Καλησπέρα σας,
-Καλησπέρα σας,
-Μάλιστα, είναι «αυτά»,

Παραλογίζομαι μήπως;

Μάλλον ο άλλος είναι παράλογος , ιδιαίτερα όταν δεν έχει προηγηθεί συννενόηση μέσω τηλεφώνου. Ορθώς έπραξες

Μπορει το ΑΤΜ να ηταν της Κυπρου και να μην ειχε χρηματα, μπορει κατι σοβαρο να ετυχε στον ανθρωπο στο μεταξυ.

Το παράλογο έχει να κάνει λίγο πολύ και από ποια σκοπιά το βλέπεις .Πολλοί πιστεύουν σήμερα ότι με την κρίση που υπάρχει παντού , θα πρέπει μπαίνοντας σε ένα κατάστημα να τους προσφέρεται ρόφημα και μασάζ στα πόδια . Εγώ πάλι βρίσκω παράλογο καταστήματα ακόμα να πουλάνε με τιμές προ κρίσεως σαν να βρίσκονται σε άλλη χώρα . Προφανώς κάποια πολιτική έχουν οι καταστηματάρχες αυτοί την οποία εγώ προφανώς δεν κατανοώ ή δένονται από κάποιους περιορισμούς των αντιπροσωπειών που και αυτές είναι εκτός πραγματικότητας . Για το συγκεκριμένο περιστατικό φαντάζομαι ο πελάτης κάτι άλλο είχε κατά νου , και απλά δεν μπήκε στην διαδικασία διαπραγμάτευσης . Επίσης χωρίς να ειμαι σχετικός , φαντάζομαι οτι θα περνάνε κάμποσοι προκείμενου να δοκιμάσουν καλώδια ή οτιδήποτε άλλο , γνωρίζοντας πως δεν θα αγοράσουν , μόνο και μόνο για να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους . Ισως να ήταν κάποιος τέτοιος ...
Τι να πεις ...

Τα μηχανήματα, τα καλώδια και ότι άλλο σχετικό με τον χώρο, δεν είναι παραγωγή του καταστηματάρχη!

Ακολουθούν την τιμολογιακή πολιτική των κατασκευαστών.

Τώρα αν οι τελευταίοι θεωρούν το καταναλωτικό κοινό
της χώρας μας αμελητέα ποσότητα μπροστά στις αγορές που τους κρατάνε ζωντανούς και εύρωστους( Ασία κυρίως)
τα παράπονα μας πρέπει να στραφούν σε αυτούς και όχι( τόσο) στους Ελληνες αντιπρόσωπους που οι περισσότεροι είναι με το λουκέτο στο χέρι.

Τα μηχανήματα, τα καλώδια και ότι άλλο σχετικό με τον χώρο, δεν είναι παραγωγή του καταστηματάρχη!

Ακολουθούν την τιμολογιακή πολιτική των κατασκευαστών.

Τώρα αν οι τελευταίοι θεωρούν το καταναλωτικό κοινό
της χώρας μας αμελητέα ποσότητα μπροστά στις αγορές που τους κρατάνε ζωντανούς και εύρωστους( Ασία κυρίως)
τα παράπονα μας πρέπει να στραφούν σε αυτούς και όχι( τόσο) στους Ελληνες αντιπρόσωπους που οι περισσότεροι είναι με το λουκέτο στο χέρι.

As usual you spoke wisely, Captain ! :SFGSFGSF:

η δική μου εμπειρία πάντως έλεγε ότι το κατάστημα που σέβεται τους πελάτες έχει ένα δυό τρία καλώδια που κατα καιρούς δανείζει σε δυνητικούς αγοραστές (όταν πχ ξέρει ότι για τα καλώδια αυτά υπάρχει ενδιαφέρον).
Το έζησα, μου προτάθηκε (δεν ζήτησα κάν), τελικά αγόρασα και μείναμε ευχαριστημένοι αμφότεροι και πάντα το κατάστημα το είχα σε εκτίμηση.

προσωπικα εντυπωσιαστηκα απο τον Αντωνη οταν δεχτηκε να μου στειλει τον hegel h200 στη θεσσαλονικη για ακροαση με μοναδικη επιβαρυνση απο πλευρας μου τα μεταφορικα αφου οσο ναναι το τι μπορει να συμβει σε ενα ταξιδακι με κουριερ λιγο πολυ ολοι το ξερουμε. βεβαια ειχαμε στο παρελθον και αλλη συναλλαγη και ενδιαμεση γνωριμια κλπ. κοινως δεν ειναι φειδωλος στο να προσφερει εμπορευμα προς ακροαση.
θεωρω πολυ φυσιολογικη την απαιτηση του και νομιζω πως θα τη δεχομουν αν μου ειχε προτεινει κατι αναλογο για καποιο καλωδιο οντας αγνωστος.

Πολύ σωστά έπραξε ο Αντώνης. Δε μπορεί να εμπιστεύεσαι τόσο εύκολα έναν παντελώς άγνωστο πελάτη. Ειδικά τώρα που είναι περίοδος κρίσης υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται πονηρά και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Θα σταθώ και στο ποστ του Κάπταιν με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.

Στο εξωτερικό είναι σύνηθες το deposit/ασφάλιση με χρήση πιστωτικής κάρτας. Πάμε πιο κάτω…
Κατάστημα στην Αυστραλία θα χρεώνει $5 απλά και μόνο για να δείτε τα προϊόντα.
Θα κλείσει πάω στοίχημα…
http://www.businessinsider.com/stores-charges-just-looking-fee-2013-3

και όμως ίσχυε κανονικά πριν από αρκετά χρόνια (και χωρίς την καταβολή εγγύησης) - τουλάχιστον σε δυό καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.

Πάρε ένα τηλέφωνο να μάθεις μέχρι τι ώρα είναι ανοιχτά!
Πετάγομαι να πάρω για δοκιμή μερικές τηλεοράσεις, κάτι προβόλια, ή ότι άλλο μου γυαλίσει από το μαγαζί... :p

Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται σε αγνώστους βρε...

Για να καταλάβω,το παράλογο της υπόθεσης είναι το ότι δεν ξαναγύρισε;
Ή κάνουμε υπόθεση εργασίας πως ήθελε να τα πάρει στο τζάμπα και του ξίνισε η όλη φάση;
Γιατί απ' το κείμενο δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.Ή τουλάχιστον εγώ δεν το καταλαβαίνω.
Εννοείται πως για να φύγει οποιοδήποτε προϊόν από ένα κατάστημα πρέπει να πληρωθεί.
Κι αν το κατάστημα είναι σοβαρό,αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς εξαιρέσεις,γιατί σε ένα χόμπι που όλοι τα λένε μεταξύ τους,όλο και κάποιος θα καρφώσει πως "εμένα με εμπιστεύθηκαν",με πολύ αρνητικές επιπτώσεις στον άλλο που θα το ακούσει και λόγω μη προηγούμενης γνωριμίας θα πρέπει να πληρώσει.

Ο Αντωνης πολυ καλα εκανε.

Μια μονο "παρατηρηση" αν μπορω, προσωπικα θα ρωτουσα αν μενει κοντα, κι αν βολευε θα του το´περνα στο σπιτι του για 1-2 ωρες,να πιουμε ενα καφε κιότι αποφασιζε.

Κι αν δεν του εκανε,πιστευω θα εκανε καλο σε μελλοντικες πιθανες συναλλαγες.

Καλησπέρα, εγώ πιστεύω πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Δηλαδή, ο φερόμενος ως αγοραστής κάπου την είχε πατήσει με τυφλή αγορά καλωδίου στον παρελθόν (κοινώς: γουρούνι στο σακί) και ήταν πιό υποψιασμένος και επιφυλακτικός αυτή την φορά. Ο πωλητής δέν ήθελε να ρισκάρει να δανείσει το καλώδιο σε έναν άγνωστο και ζήτησε να πληρωθεί (για να δέσει τον αγοραστή) το καλώδιο. Εκεί που πάει το μυαλό μου είναι πως ο αγοραστής δέν ήθελε να δεσμευτεί καθώς έχει συμβεί (τουλάχιστον σε εμένα) να μου επιστραφεί το ποσό (δέν είχε να κάνει με καλώδια, hifi κτλ) αλλά να έχει γυρίσει ώς πιστωτικό "για να αγοράσω ότι θέλω", ενώ η συμφωνία ήταν μετρητά πίσω. Θέλω να καταλήξω ότι να μήν είμαστε απόλυτοι προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση γιατί δέν γνωρίζουμε λεπτομέρειες (που τελικά κάνουν την διαφορά).