Μήπως είμαι παράλογος;

Re: Απάντηση: Μήπως είμαι παράλογος;

Στη θεσ-νικη ειναι οπως τα λεει ο υπερηχιτικος. Φανταζομαι σε γνωστους πελατες μονον.Παλαιοτερα ο μακαριτης ο Σπερτος μου ειχαι στειλει το phono one απο Αθηνα χωρις να με ξερει.Παντως σε αγνωστους η σωστη πρακτικη ειναι αυτη.Αφηνεις εγγυηση το αντιτιμο.

Καλησπέρα, εγώ πιστεύω πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Δηλαδή, ο φερόμενος ως αγοραστής κάπου την είχε πατήσει με τυφλή αγορά καλωδίου στον παρελθόν (κοινώς: γουρούνι στο σακί) και ήταν πιό υποψιασμένος και επιφυλακτικός αυτή την φορά. Ο πωλητής δέν ήθελε να ρισκάρει να δανείσει το καλώδιο σε έναν άγνωστο και ζήτησε να πληρωθεί (για να δέσει τον αγοραστή) το καλώδιο. Εκεί που πάει το μυαλό μου είναι πως ο αγοραστής δέν ήθελε να δεσμευτεί καθώς έχει συμβεί (τουλάχιστον σε εμένα) να μου επιστραφεί το ποσό (δέν είχε να κάνει με καλώδια, hifi κτλ) αλλά να έχει γυρίσει ώς πιστωτικό "για να αγοράσω ότι θέλω", ενώ η συμφωνία ήταν μετρητά πίσω. Θέλω να καταλήξω ότι να μήν είμαστε απόλυτοι προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση γιατί δέν γνωρίζουμε λεπτομέρειες (που τελικά κάνουν την διαφορά).

Toυ προτάθηκε η επιστροφή χρημάτων....

Re: Απάντηση: Μήπως είμαι παράλογος;

Αληθεια ΛΕΟ εσεις στην Κερκυρα τι κανετε?Εμεις τσατρα-πατρα καπως θα παρουμε μια ιδεα. Εσεις ?

Στη θεσ-νικη ειναι οπως τα λεει ο υπερηχιτικος. Φανταζομαι σε γνωστους πελατες μονον.Παλαιοτερα ο μακαριτης ο Σπερτος μου ειχαι στειλει το phono one απο Αθηνα χωρις να με ξερει.Παντως σε αγνωστους η σωστη πρακτικη ειναι αυτη.Αφηνεις εγγυηση το αντιτιμο.

Ο Λαμπριανιδης μου ειχε δωσει χωρις να με ξερει καν για δοκιμη chord solid ic.
Δεν ειχα ψωνισει τιποτα μονο επιδειξη home cinema μου ειχε κανει.
Ο Αποστολουδας αφου ειχα παρει εναν arcam d290 με γραμματια μου εδινε για δοκιμη σχεδον οτι ζητουσα σε λογικα πλαισια βεβαια.
Στη συνεχεια οτι αγορασα με δοσεις ουτε καν γραμμστια δε βαζαμε.
Και οι δυο βασιζονταν τοτε (1997-2004) αποκλειστικα σε εμπειρια βασει φυσιογνωμιας

Πριν 2 βδομαδες ειχα παρει απ τον Ορφεα να ακουσω ενα καλωδιο ηχειων φτηνο.Αν το ζητουσα καποιο ακριβο πιθανοτατα να με διαολοστελνε οχι γιατι ειναι ακριβο αλλα γιατι ξερει οτι δεν μπορω να το αγορασω.

Αν το ζητουσα καποιο ακριβο πιθανοτατα να με διαολοστελνε οχι γιατι ειναι ακριβο αλλα γιατι ξερει οτι δεν μπορω να το αγορασω.

Και απο πού (σου) προκύπτει αυτό το συμπέρασμα;

Πιθανοτατα δεν θα με εστελνε .

Ετσι το λεω για το αλατοπιπερο.

Αλλα δεν ειναι και σωστο ουτε για τον πελατη να επιφορτιζει το μαγαζι για το τιποτα ζητωντας να κορεσει την περιεργεια του με στοιχεια που δεν καλυπτονται απ τις δυνατοτητες του -στο σπιτι του -ενω την χομπιστικη αναζητηση του μπορει να την καλυψη με ακροαση στο καταστημα,ουτε και το -καθε - μαγαζι να καλειτε να ανταποκριθει σε αναζητησεις πελατων που στα πλαισια μιας φιλικης σχεσης χνωριζει οτι παρασαγγας απεχουν απο τις οικονομικες του δυνατοτητες ,στεροντας παραλληλα τη δοκιμη του προϊοντος απο καποιο δυνητικο πελατη.

Ουφ ............Πιο καλο δεν ηταν το ´´πιθανοτατα θα με διαολοστελνε´´;;;

Πριν 2 βδομαδες ειχα παρει απ τον Ορφεα να ακουσω ενα καλωδιο ηχειων φτηνο.Αν το ζητουσα καποιο ακριβο πιθανοτατα να με διαολοστελνε οχι γιατι ειναι ακριβο αλλα γιατι ξερει οτι δεν μπορω να το αγορασω.

Εμένα ο Ορφέας μου έχει δώσει πράγματα που δεν μπορούσα να τα αγοράσω... Δεν συμφωνώ μαζί σου... Μου έχει τύχει και με άλλους αντιπροσώπους.

Μια φορά μάλιστα πήρα σπίτι σφραγισμένο dac για να το ακούσω μόνο!!! Δυστυχώς δεν μπορούσα να το αγοράσω. Αν υπάρχει η ανάλογη σοβαρότητα και από τις δύο πλευρές όλα γίνονται. Και όταν λέω σοβαρότητα εννοώ να προσέξει ο χρήστης την συσκευή την οποία θα δανειστεί και να έχει κάποιον σκοπό που την παίρνει... Για δοκιμή π.χ. ή εμπειρία για υποψήφια αγορά κλπ. Και πάλι όχι απαραίτητα....

Βρε μη το παιρνεται της μετρητις οτι δεν θα μου εδινε.........

Υποθετικο παραδειγμα φερνω...............

Τοσο ωραια το περιγραφω στο παραπανω μασουρι !!!!

Αφου κι εγω απορησα: Τι ωραια το ξεκαθαρισα ,........σκορδα!:idea:

Πιθανοτατα δεν θα με εστελνε .

Ετσι το λεω για το αλατοπιπερο.

Αλλα δεν ειναι και σωστο ουτε για τον πελατη να επιφορτιζει το μαγαζι για το τιποτα ζητωντας να κορεσει την περιεργεια του με στοιχεια που δεν καλυπτονται απ τις δυνατοτητες του -στο σπιτι του -ενω την χομπιστικη αναζητηση του μπορει να την καλυψη με ακροαση στο καταστημα,ουτε και το -καθε - μαγαζι να καλειτε να ανταποκριθει σε αναζητησεις πελατων που στα πλαισια μιας φιλικης σχεσης χνωριζει οτι παρασαγγας απεχουν απο τις οικονομικες του δυνατοτητες ,στεροντας παραλληλα τη δοκιμη του προϊοντος απο καποιο δυνητικο πελατη.

Ουφ ............Πιο καλο δεν ηταν το ´´πιθανοτατα θα με διαολοστελνε´´;;;

Όχι οτι παρεξηγήθηκα η κάτι.. αλλα επειδή τους ξέρω αυτό που υπέθεσες δεν ισχύει.. και εντάξει αν αυτό που ζητούσες ζύγιζε 100 κιλά και το βάρος του σε χρυσό μπορεί να αρνούνταν ευγενικά εφόσον πρώτα το συζητούσαν μαζί σου αλλα να σε διαολόστελναν ποτέ..

Το κατάλαβα οτι χαριτολογούσες όμως επειδή το νήμα περιέχει μια κάπως γκρίζα ατμόσφαιρα νομίζω οτι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιό προσεκτικοι ως προς τις εντυπώσεις που δίνουμε στους άλλους είδικά όταν αυτές είναι βασισμένες σε κάποιες αστήριχτες προσωπικές μας εκτιμήσεις ή κάποιο μάλλον ..άκομψο.. αστείο που θελήσαμε να κάνουμε..

Ένας καλός έμπορος δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Θα σου το έδινε το Σαββατοκύριακο, που έτσι κι αλλιώς δεν το χρειάζεται, και θα ποντάρει στο ότι εσύ μπορεί να το συστήσεις σε κάποιο φίλο σου που μπορεί να το αγοράσει, ή ακόμη και να το ακούσει κάποιος φίλος σου σε σένα. Επίσης μπορεί να ποντάρει στο ότι εσύ μετά θα τρώγεσαι για αναβάθμιση και μπορεί να αγοράσεις το αμέσως κατώτερο μοντέλο, ή κάτι άλλο που θα αναβαθμίσει το σύστημά σου, π.χ. ένα καλώδιο ρεύματος...

Αφηνουμε τον Ορφεα κατα μερος .( Να μα το θεο μετανιωσα την ωρα και την στιγμη που το εγραψα σαν αστειο)

Παμε παρακατω.

Ένας καλός έμπορος δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Θα σου το έδινε το Σαββατοκύριακο, που έτσι κι αλλιώς δεν το χρειάζεται, και θα ποντάρει στο ότι εσύ μπορεί να το συστήσεις σε κάποιο φίλο σου που μπορεί να το αγοράσει, ή ακόμη και να το ακούσει κάποιος φίλος σου σε σένα. Επίσης μπορεί να ποντάρει στο ότι εσύ μετά θα τρώγεσαι για αναβάθμιση και μπορεί να αγοράσεις το αμέσως κατώτερο μοντέλο, ή κάτι άλλο που θα αναβαθμίσει το σύστημά σου, π.χ. ένα καλώδιο ρεύματος...

Αυτος ο καλος εμπορος δεν επρεπε να εχει καποια εγγυηση απο μενα;

Αφηνουμε τον Ορφεα κατα μερος .( Να μα το θεο μετανιωσα την ωρα και την στιγμη που το εγραψα ...............
...............................
Όταν χρησιμοποιούμε το πληκτρολόγιο απουσιάζουν πολλά στοιχεία του προφορικού λόγου, που τον κάνουν κατανοητό: το ύφος, ο τόνος της φωνής, οι κινήσεις των χεριών, η στάση του σώματος κλπ.
Γι' αυτό και απαιτείται να είμαστε προσεκτικοί, διότι τα γραφόμενα μας μπορεί να παρεξηγηθούν.

Όταν τύχει ν' αναφέρουμε και ονόματα όμως, τότε -ένας λόγος παραπάνω- οφείλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί

Προσωπικά,δεν θα έμπαινα ποτέ στην διαδικασία να ζητήσω οτιδήποτε από έναν καταστηματάρχη,αν δεν είχα σκοπό ν'αγοράσω.
Εμείς είμαστε χομπίστες,ο καταστηματάρχης όχι...

Συμφωνώ με τον leo, είναι φως φανάρι οτι ο τύπος μπήκε στο κατάστημα επειδή είδε φως και είπε δε δοκιμάζω ένα σούπερ καλώδιο να δω πως ακούγεται....? εννοείται οτι δεν είχε χρήματα να το πάρει ή είχε αλλά σιγά μη τα έδινε, και όταν ο καταστηματάρχης "μπήκε στο παρασύνθημα" ο τύπος "θυμήθηκε οτι έχει αφήσει το θερμοσήφωνο ανοικτό".....

Προσωπικά γνωρίζω λίγους επαγγελματίες του χώρου, μεταξύ των οποίων και τον Αντώνη που είναι απόλυτα εξυπηρετικός σε αυτά τα θέματα.

Όλοι, μα ΟΛΟΙ, είναι απολύτως λογικοί και ακολουθούν πιστά την όποια πολιτική έχουν ορίσει για τη λειτουργία του καταστήματός τους και στις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Απο την άλλη γνωρίζω και πολλούς πελάτες. Αρκετοί εξ αυτών είναι υπέρμετρα απαιτητικοί, στριφνοί και ιδιότροποι.
Δημιουργούν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν με λίγα λόγια ενώ την επόμενη στιγμή παραγγέλνουν απο τη κινεζία ότι μπορείτε να φανταστείτε! (φυσικά μη μου ζητήσετε παραδείγματα)

Προσωπικά έχοντας την επιθυμία να δοκιμάζω στο σύστημά μου οποιαδήποτε υποψήφια αγορά θα έδινα το ποσό εξολοκλήρου ως εγγύηση και φυσικά θα αναλάμβανα και τα έξοδα/ευθύνη μετακίνησης.

Το θέμα είναι πόσοι θα δέχονταν να φέρω σπίτι μου ένα ηχείο κολόνα για παράδειγμα...
Όταν θα το κάνω θα σας αναφέρω με λεπτομέρειες τις απαντήσεις που θα πάρω (αν και ήδη 3 απο αυτούς που γνωρίζω μου είπαν: "πάρτα τώρα ρε και δοκίμασέ τα...")

+++
Συμπέρασμα
1) σεβαστείτε την πολιτική του καταστηματάρχη
2) αν δεν σας κάνει μην ασχολείστε - μη γράφετε το κοντό και το μακρύ σας, δυσφημώντας ένα επαγγελματία που απο αυτό προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του.

Last edited:
Ωραία ευκαιρία να ευχηθώ στον Αντώνη (isoviths) και σε όλους τους υπόλοιπους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ :)

(αν οι περισσότεροι επαγγελματίες ήταν σαν τον Αντώνη, η χώρα αυτή θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη!)

δεν αγοραζουμε τιποτα αν δεν το ακουσουμε με τα συνοδα στο χωρο μας.

ποσο μάλλον αν πρόκειται για καποιο ακριβο, που και αυτο ειναι υποκειμενικό .

προσωπικά δεν εχω ξαναπατήσει σε μαγαζι που μου εχει αρνηθει ακροαση στο σπιτι με τον ενα η αλλο τροπο.

εννοείται οτι προηγείται μια "συνέντευξη".

και δεν μπορω να ζητησω για ακροαση καλωδιο ρευματος του χιλιαρικου για να το βαλω σε συσκευη 500αρικου.

στην χειροτερη περιπτωση μια - δυο ωρες μια επισκεψη του αντιπροσωπου στο σπιτι δεν ειναι κακη. απο κει μπορει τουλαχιστον να βγει το συμπερασμα αν αξιζει εβδομαδιαια ακροαση, γιατι μονο ετσι μπορεις να αποφυγεις το "λαθος".

και ο "άγνωστος" εχει το ιδιο δικαίωμα με τον "φιλο".
γιατι μην γελιόμαστε και κρυβόμαστε... ξερουμε τι "παιζει".

και μιλαω εγω, που ενας μου εχει αρνηθεί και 22 αντιπρόσωποι με εχουν βοηθήσει. απλα η αλήθεια ...μπροστα που λενε... χρονια πολλα σε ολους.

Προσωπικά,δεν θα έμπαινα ποτέ στην διαδικασία να ζητήσω οτιδήποτε από έναν καταστηματάρχη,αν δεν είχα σκοπό ν'αγοράσω.
Εμείς είμαστε χομπίστες,ο καταστηματάρχης όχι...

εξαίρεση μεν... αλλα ξερεις τι ωραια που ερχετε ο σκοπος, αν γλυκαθείς? :)