Μήπως είμαι παράλογος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μήπως είμαι παράλογος;

αυτο με τα ηχεια δεν το καταλαβαινω ,να ειναι τοσο μα τοοοσο ευαισθητα σχετικα με τον χωρο τα συνοδα κτλπ. ειναι σαν να εχεις πορσε και σου λενε οτι αν δεν βαλεις super unleaded θα πηγαινει σαν φιατακι πουντο.

Είναι και παραείναι.
Πόντους τα μετακινούμε κι ακούμε άλλα πράγματα.
Μην ξεχνάμε πως το μεγάλο ηχείο είναι ο χώρος.

μαλλον ειναι και στον ανθρωπο. ακομη και να δεχθει ο αντιπροσωπος να στα δωσει μετα αν δεν σ αρεσει το αποτελεσμα στον χωρο σου,λες ευχαριστω πολυ θα το σκεφτω? εγω δεν μπορω ετσι,δεν ξερω νιωθω υποχρεωση στον αλλον.
Ακριβώς έτσι αισθάνομαι κι' εγώ. Θέλοντας και μη η τέτοια συνεργασία με τον εκάστοτε πωλητή δημιουργεί κάποιου είδους ηθική δέσμευση. Δεν είναι κακό βέβαια, αλλά κι' αν δεν αγοράσεις το συγκεκριμένο θα σκεφτείς ν' αγοράσεις κάτι άλλο, που ίσως δεν το είχες προγραμματίσει. Παίρνεις στο σπίτι ένα ζευγάρι ηχεία για ακρόαση που τελικά αποφασίζεις να μην κρατήσεις (π.χ. διότι είναι ακριβά), αλλά με την ευκαιρία αγοράζεις ένα ζευγάρι καλώδια. Σε όσες περιπτώσεις μου έφεραν μηχανήματα στο σπίτι για ακρόαση, τελικά κάτι αγόρασα, έστω μικρό.

Θα μου πείτε πως δεν έχω τέτοια υποχρέωση, αλλά ο καθένας έχει το χαρακτήρα του και μ' αυτόν πορεύεται.

Υπάρχουν πάλι περιπτώσεις που από τη φύση των πραγμάτων η ακρόαση στο χώρο μας επιβάλλεται και απλά δε γίνεται διαφορετικά. Παράδειγμα τα Wilson που είχαμε δει κι' ακούσει πρόσφατα. Τα ηχεία αυτά χρειάζονται λόγω μεγέθους και βάρους τουλάχιστον δύο-τρείς γεροδεμένους ανθρώπους για να μετακινηθούν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά χρειαστεί να ρυθμιστούν με ακρίβεια μέσα στο χώρο όπου θα παίζουν. Τούτο συνεπάγεται μετρήσεις και πρόσθετη εργασία κι' αυξάνει το κόστος. Από την άλλη πλευρά μόνο έτσι μπορούν να εκτιμηθούν σωστά. Σ' αυτές τις περιπτώσεις μόνο μία καθαρή και εκ των προτέρων συμφωνία μπορεί να προλάβει, αλλά και να λύσει τα θέματα που ενδέχεται ν' ανακύψουν...