ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ 720P;

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ

Established Member
22 June 2006
202
Θέλω τη γνώμη σας για αυτό που λέει ο τίτλος.

Οι διαφορές στην εικόνα μεταξύ 720p και 1080p τουλάχιστον έως τις 100 ίντσες είναι αμελητέες :BDGBDGB53: και η διαφορά στο κόστος το αντίθετο!! Αυτή τη στιγμή βρίσκεις αξιόλογο προβολέα 720p με 1300 ευρώ! :firstprize: Μήπως είναι η πιο έξυπνη αγορά αυτή τη στιγμή;

Ακούω γνώμες

Σαφώς για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει να είναι στην αιχμή της τεχνολογίας, είναι η πιό κατάλληλη στιγμή. Θέλει και ρώτημα;

Η εικόνα που στοίχιζε 4 και 5 χιλιάρικα ΜΟΛΙΣ πριν 2 χρόνια σήμερα μπορείς να την αποκτήσεις στα λεφτά που λες.

Σαφως και ειναι! Και οσοι κανουν upgrade σε 1080p μονο για την εξτρα αναλυση δεν το κανουν (λεγε με μαυρη-μαυριλα πλακωσε Mr JVC)!

Θέλω τη γνώμη σας για αυτό που λέει ο τίτλος.

Οι διαφορές στην εικόνα μεταξύ 720p και 1080p τουλάχιστον έως τις 100 ίντσες είναι αμελητέες :BDGBDGB53: και η διαφορά στο κόστος το αντίθετο!! Αυτή τη στιγμή βρίσκεις αξιόλογο προβολέα 720p με 1300 ευρώ! :firstprize: Μήπως είναι η πιο έξυπνη αγορά αυτή τη στιγμή;

Ακούω γνώμες

Θα στο πώ αλλιώς...
Πάρε 100 άτομα, βάλτα να δούνε δύο προβολείς να προβάλουν ταυτόχρονα ρυθμισμένοι και από την ίδια πηγή. Ο ένας 720p κι ο άλλος 1080p.
Απόσταση 4 μέτρα σε 100-110 ίντσες.
Αν καταλάβουν διαφορά πάνω από 10 άτομα εγώ σου χαρίζω τον 1080p.

(Μιλάμε μόνο για την ανάλυση, έτσι; Γιατί στο μαύρο σχεδόν όλα τα 1080p μηχανάκια είναι από αρκετά έως πολύ καλύτερα).

Last edited:
Re: Απάντηση: ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ 720P;

Σαφως και ειναι! Και οσοι κανουν upgrade σε 1080p μονο για την εξτρα αναλυση δεν το κανουν (λεγε με μαυρη-μαυριλα πλακωσε Mr JVC)!

Το θέμα είναι ότι κάνουν αναβάθμιση αλλά δεν βάζουν τα μηχανάκια τους στις αγγελίες να τα τσιμπήσουμε εμείς :BDGBGDB55:

Ούτε συζήτηση...
Ειδικά ένας καλός 720p DLP νομίζω ότι είναι "Άριστη Αγορά" αυτή τη στιγμή...
Ειδικά εσύ nektar που έχεις μάθει στο φανταστικό μαύρο της PANASONIC καλύτερα να κοιτάξεις προς dlp (στο λέω γιατί έχω πλεόν πάθει μεγάλη ήττα με τον lcd προβολέα μου και κοιτάω για "αναβάθμιση" σε dlp...)

Ούτε συζήτηση...
Ειδικά εσύ nektar που έχεις μάθει στο φανταστικό μαύρο της PANASONIC καλύτερα να κοιτάξεις προς dlp (στο λέω γιατί έχω πλεόν πάθει μεγάλη ήττα με τον lcd προβολέα μου και κοιτάω για "αναβάθμιση" σε dlp...)

χμμμμ. Με σκότωσες τώρα. Είναι πολλά τα λεφτά Άρηηηηηη :award:

:BDGBGDB55:
χμμμμ. Με σκότωσες τώρα. Είναι πολλά τα λεφτά Άρηηηηηη :award:

με ενα χιλιαρικακι "τσιμπας" τον πολυ καλο epson tw700 και ενα πανακι των 200ευρο και εισαι αρχοντας...ΠΡΟΣΟΧΗ....ως παθων(tw600)εχω ξαναπει οτι θελει προυποθεσεις που ισως να μην εχεις υπολογιση πριν τον παρεις.εαν ομως σου κατσει σωστα στον χωρο....:popcorn: :BDGBGDB55:

:BDGBGDB55:

με ενα χιλιαρικακι "τσιμπας" τον πολυ καλο epson tw700 και ενα πανακι των 200ευρο και εισαι αρχοντας...ΠΡΟΣΟΧΗ....ως παθων(tw600)εχω ξαναπει οτι θελει προυποθεσεις που ισως να μην εχεις υπολογιση πριν τον παρεις.εαν ομως σου κατσει σωστα στον χωρο....:popcorn: :BDGBGDB55:

Έχει δώσει το Οκ ο Μανώλης για τον χώρο.... Δυστυχώς :flipout:

Με φοβίζει το μαύρο του LCD. Πρέπει να τους δω πρώτα. Αλλά θα πρέπει να βρω χρόνο και μέρος...

Ρε με σας που έμπλεξα. Όλο αγοράζω... :violent-smiley-030:

Έχει δώσει το Οκ ο Μανώλης για τον χώρο.... Δυστυχώς :flipout:

Με φοβίζει το μαύρο του LCD. Πρέπει να τους δω πρώτα. Αλλά θα πρέπει να βρω χρόνο και μέρος...

Ρε με σας που έμπλεξα. Όλο αγοράζω... :violent-smiley-030:

κατα την αποψη μου και οπως τον ειδα στον δικο μου-περιεργο-χωρο,εαν τον εχεις στα 3 μετρα και οσο γινεται στην μεση εχεις πολυ καλο μαυρο,ευκρινεια και φως.εαν αρχιζεις και αλλαζεις αυτες τις παραμετρους τοτε αρχιζουν τα δυσκολα.....

Εγω με τα 720π , δεν φοβάμαι το πως θα φαίνονται ταινίες dvd, αλλα πως τα blu-ray/hd-dvd που ειναι στα 1080π ... και εαν δε το δώ πρώτα με τα ματάκια μου, θα υπολογίζω μονο 1080π μηχανάκια :P

Εγω με τα 720π , δεν φοβάμαι το πως θα φαίνονται ταινίες dvd, αλλα πως τα blu-ray/hd-dvd που ειναι στα 1080π ... και εαν δε το δώ πρώτα με τα ματάκια μου, θα υπολογίζω μονο 1080π μηχανάκια :P
Φίλε, Awhite όσες φορές είδα 720p να παίζει 1080p υλικό σε πληροφορώ ότι κοίταζα να δω αν το μηχάνημα είναι 720p…το πρόβλημα σήμερα είναι το υλικό όχι τα μηχανάκια, όπως έγραψαν και τα παιδιά λίγοι μπορούν να καταλάβουν τις διαφορές… θα τολμούσα μάλιστα να πω ότι έχω δει 1080p προβολείς που έμεινα πίσω σε σχέση με ένα καλό 720p…ΥΛΙΚΟ δεν έχουμε μηχανήματα… ;)

Απάντηση: Re: ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ 720P;

Ούτε συζήτηση...

για ποιον προβολεα μιλας που σε στεναχωρησε ;;;;-bye-

το εχετε σκεφτει το φαινομενο ραινβουου ;;;; αν το βλεπει καποιος απο την οικογενεια σας η απο την παρεα που καλεσατε να δειτε μια ταινια τι θα κανετε τοτε ;;;

δεν ειναι ολοι οι LCD ιδιοι ... εχω δει και πολυ καλους ...ακριβουτσικους μεν ..

Last edited:
Εγώ μέσα σε 1 μήνα και κάτι, έχω συμπληρώσει 120 ώρες με τον Έπσον 700 και είμαι κατευχαριστημένος. Χρώματα, κίνηση, μαύρα, όλα είναι εξαιρετικά.
Σύνδεση με HDMI με Pioneer 696, οθόνη στις 115 ίντσες.
Βέβαια, έχω στα συν, ότι υπάρχει αποκλειστικός χώρος με πλήρη έλεγχο του φωτός.
Η μία ταινία διαδέχεται την άλλη, όλοι (παιδιά /σύζυγος/επισκέπτες) είναι ενθουσιασμένοι (σημειωτέον ότι η σύζυγος ούτε που κατέβαινε παλαιότερα στον χώρο για ακρόαση μουσικής).

Είχα δει και τον Οπτόμα 70 πριν αγοράσω, αλλά δεν παρατήρησα κάτι (ιδιαίτερα) καλύτερο στα μαύρα, ενώ σε κίνηση ήταν πίσω, όπως και σε ευκρίνεια όταν ανοίγαμε 115 ίντσες. Ίσως μέχρι τις 100 να μιλάγαμε για παρόμοιας ποιότητας εικόνας μηχανάκια. Πιό πάνω όμως ο Έπσον έπαιρνε κεφάλι.

Αν βέβαια κάποιος επιθυμεί να βλέπει κυρίως πατερνάκια αντί ταινίες, ίσως τα μαύρα, κλπ. να φαίνονται καλύτερα σε φθηνούς dlp.

Εγώ πιστεύω, ότι είναι καθαρά θέμα χρηματικό και εμπειριών.

Κάποιος που δεν έχει μεγάλη εμπειρία απο προβολείς (σαν κι εμένα-1ος προβολέας ο TW 700), πιστεύω ότι θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με αυτο που θα δει στο πανί, αναλογιζόμενος πάντα και το κόστος.

Σίγουρα, ακριβότερα μοντέλα, όπως οι νέοι 1080, είναι καλύτερα. Αλλά θέλουν και περισσότερα απο τα διπλάσια χρήματα.

Έτσι, εγώ κατέληξα σε έναν προβολέα που και καλός είναι και φθηνός (για τα χρήματα που ζητάει πάντα).
Όταν μελλοντικά υπάρχει άφθονο υλικό σε HD πηγές και δισκάκια, πάμε για κάτι καλύτερο.

Το (ιδιαίτερα) το έβαλα για να μην είμαι απόλυτος. Στην πράξη δεν είδα καμμία διαφορά στα μαύρα. Ίσως βέβαια να είμαι και ψιλοτυφλός (σε σχέση με έμπειρα μάτια, που έχουν γράψει ώρες στα πατερνάκια)....