ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ 720P;

σα να έχει χάσει σε ευκρίνεια και αντίθεση... (όχι ότι έχει χάσει πραγματικά - απλά έχοντας αρχίσει να βλέπω κάποιες ταινίες και την 42άρα πανασόνικ πιστεύω ότι έχουν ανέβει οι απαιτήσεις μου)...
Πιστεύω ότι ΔΕΝ πρέπει σε καμία περίπτωση να συγκρίνουμε προβολέα με τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας !
Άλλη συμπεριφορά έχει η τηλεόραση που είναι αυτόφωτη συσκευή και το φως έρχεται από πίσω και πέφτει πάνω στα μάτια μας κατευθείαν, και άλλη συμπεριφορά έχει το πανί του προβολέα, που εμείς το μόνο που βλέπουμε είναι η ανάκλαση του φωτός που πέφτει από τον φακό στο πανί ....

Όσον αφορά το θέμα της ευκρίνειας, και πάλι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, μιας και είναι διαφορετικά τα πάνελ των τηλεοράσεων, από αυτά των προβολέων .... Επίσης, ότι και αν δεις στις 42'' τηλεόραση, ΣΙΓΟΥΡΑ θα σου φανεί καθαρότερο από έναν προβολέα που προβάλει σε 100'' και πάνω.... ακόμα κι αν η τηλεόραση είναι 720p και ο προβολέας 1080p ...
Τέλος, είναι και το θέμα του μαύρου, στο οποίο μια τηλεόραση έχει σαφέστατη υπεροχή ...

Φιλικά πάντα .... :ernaehrung004:

Μεγάλη ανταπόκριση βλέπω στο θέμα... Για να συνεχίσουμε!!

Υπάρχει και μέση λύση όπως ο νέος EPSON 1000 που πιστεύω οτι στα 2600 ευρώ είναι κελεπούρι - αν και είμαι στο DLP στρατόπεδο. Πάντως επιμένω οτι έως τις 100 ίντσες (που είναι ο μέσος όρος για τα περισσότερα σπίτια) 720p και 1080p δεν έχουν διαφορά όυτε και σε μαύρο.

Απάντηση: Re: ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ 720P;

Σίγουρα, ακριβότερα μοντέλα, όπως οι νέοι 1080, είναι καλύτερα. Αλλά θέλουν και περισσότερα απο τα διπλάσια χρήματα.

Ακριβώς έτσι είναι, όπως τα λες. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν υπάρχει λόγος να δώσει κανείς 3.000+ ευρώ, για να δει 10% καλύτερη εικόνα! (Εξαιρείται ο 1000άρης Έπσον!!)

Εγώ έχω ακόμα τον Έπσον τον 600άρη και είμαι κατευχαριστημένος! Από μαύρο, ευκρίνεια, χρωματική ακρίβεια, βάθος πεδίου κ.λπ. Μια ελαφρώς καλύτερη απόδοση σε όλους αυτούς τους τομείς δεν είναι για μένα ικανό ερέθισμα για να βάλω το χέρι βαθιά στην τσέπη για ένα 1080p.

Re: Απάντηση: Re: ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ 720P;

για ποιον προβολεα μιλας που σε στεναχωρησε ;;;;-bye-

Hitachi PJ-TX100
Αρχικά ήμουν τρισευτυχισμένος μαζί του αλλά τώρα κάπως μου φαίνεται... σα να έχει χάσει σε ευκρίνεια και αντίθεση... (όχι ότι έχει χάσει πραγματικά - απλά έχοντας αρχίσει να βλέπω κάποιες ταινίες και την 42άρα πανασόνικ πιστεύω ότι έχουν ανέβει οι απαιτήσεις μου)...

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Κι εγώ ήμου ευτυχισμένος με τον 600άρη Επσον αλλά για λίγο.
Αλλά όταν βλέπεις κάτι καλύτερο αρχίζεις τη γκρίνια και όλα σου φταίνε και σου φαίνονται στραβά.
Και ψάχνεις αφορμή για αλλάγή. Και οι αλλάγές στοιχίζουν λεφτά.
Ευτυχώς εγώ κάνω μικρές και φτηνές αλλάγές κάθε χρόνο.
Παίρνοντας σχετικά φτηνά μηχανήματα και όχι την κορυφή.
Η κορυφή στοιχίζει πολύ. Και για μένα δεν αξίζει η κορυφή παρά μόνο για έναν χρόνο το πολύ.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Κι εγώ ήμου ευτυχισμένος με τον 600άρη Επσον αλλά για λίγο.
Αλλά όταν βλέπεις κάτι καλύτερο αρχίζεις τη γκρίνια και όλα σου φταίνε και σου φαίνονται στραβά.
Και ψάχνεις αφορμή για αλλάγή. Και οι αλλάγές στοιχίζουν λεφτά.
Ευτυχώς εγώ κάνω μικρές και φτηνές αλλάγές κάθε χρόνο.
Παίρνοντας σχετικά φτηνά μηχανήματα και όχι την κορυφή.
Η κορυφή στοιχίζει πολύ. Και για μένα δεν αξίζει η κορυφή παρά μόνο για έναν χρόνο το πολύ.

***** Η κορυφή στοιχίζει πολύ. Και για μένα δεν αξίζει η κορυφή παρά μόνο για έναν χρόνο το πολύ *****

σε αυτο συμφωνω !!

-bye-

Διορθώστε με εαν κάνω λάθος, αλλα το να παίζεις 1080p υλικό σε 720p δεν υπονοεί διαδικασία downscaling ; Και την στιγμή που όλες οι ταινίες hd παίζουν σε 1080p (bluray,hddvd) προτιμάω χίλιες φορές λιγότερη επεξεργασία του υλικού, παρα να πληρώσω λιγότερα χρήματα. (μην ξεχνάμε ~5χιλ ευρώ ο HD1) Όπως λέω συχνά, 1:1 pixels εικόνα ειναι το πάν για εμένα.

Επίσης...
Λόγο των αναλύσεων που παίζουν , δλδ.. 1280χ720 και 1920χ1080 , μπορείτε να δείτε ότι ακριβής μεταφορά απο τιν μία στιν άλλη δε μπορούμε να κάνουμε, μπλέκοντε πολύπλοκες διαδικασίες downscaling , θα προτιμούσα να τις αποφύγω.

Διορθώστε με εαν κάνω λάθος, αλλα το να παίζεις 1080p υλικό σε 720p δεν υπονοεί διαδικασία downscaling ; Και την στιγμή που όλες οι ταινίες hd παίζουν σε 1080p (bluray,hddvd) προτιμάω χίλιες φορές λιγότερη επεξεργασία του υλικού, παρα να πληρώσω λιγότερα χρήματα. (μην ξεχνάμε ~5χιλ ευρώ ο HD1) Όπως λέω συχνά, 1:1 pixels εικόνα ειναι το πάν για εμένα.

Επίσης...
Λόγο των αναλύσεων που παίζουν , δλδ.. 1280χ720 και 1920χ1080 , μπορείτε να δείτε ότι ακριβής μεταφορά απο τιν μία στιν άλλη δε μπορούμε να κάνουμε, μπλέκοντε πολύπλοκες διαδικασίες downscaling , θα προτιμούσα να τις αποφύγω.

Κι εγώ θα το προτιμούσα αν μου έδινε κάποιος τα 4,000 διαφορά από έναν 720p. Όλα είναι υποκειμενικά ανάλογα με την τσέπη και το ψώνιο του καθενός. Γιατί διαβάζω ότι 5,000 είναι τσάμπα πράμα και τρελένομαι!!!! -bye-

Κι εγώ θα το προτιμούσα αν μου έδινε κάποιος τα 4,000 διαφορά από έναν 720p. Όλα είναι υποκειμενικά ανάλογα με την τσέπη και το ψώνιο του καθενός. Γιατί διαβάζω ότι 5,000 είναι τσάμπα πράμα και τρελένομαι!!!! -bye-

Δεν είναι 5000 τσάμπα πράμα . Είναι τσάμπα πράμα ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ που παίρνουμε. Ειδικά αν αναλογιστούμε οι παλιοί πόσα εκατομύρια έχουμε δώσει κατά καιρούς για πολύ πολύ πολύ υποδεέστερη εικόνα, ναι τα 5000 είναι χάρισμα γι αυτή την εικόνα. Με αυτή την έννοια το λέμε. Και φυσικά δεν αξίζει 3000 και 4000 η διαφορά από έναν 720p προβολέα. Αλλα όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και σ’ αυτό, το καινούργιο και πρωτοπωριακό το πληρώνεις πολύ παραπάνω αναλογικά. Αυτό συμβαίνει και θα συμβαίνει για πάντα.
Και σαφώς όπως είπες κι εσύ είναι καθαρά θέμα οικονομικό του καθενός. Αλλη βαρύτητα μπορεί να έχουν για μένα τα 5000, άλλη για σένα , άλλη για τον Βαρδινογιάννη και πάει λέγοντας.-bye-

Η εικόνα που είδα σε 1080p με ταρακούνησε πάρα πολυ...πιστεύω οτι είναι προτιμότερο να περιμένω να πέσει η τιμή των 1080p, μιας και είναι και σε καλό δρομο.

Last edited:
Ενα καλο "τρυκ" παντως ειναι , οταν θελετε να κανετε μια σωστη σχεση τιμης/αποδωσης ενος μηχανηματος , καινα παρετε ισως μια αποφαση, να μετατρεπετε τα ευρω σε δρχ. ΒΟΗΘΑΕΙ.

( Ετσι εκανα και του Ντινου εχθες στο αλλο θεμα , και πηγε να παθει συγκοπη.....)

Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε μερικούς μήνες που θα έχει πέσει η τιμή του φθηνότερου μέχρι τώρα 1080p (epson) τότε θα αγοράζουμε 720p κάτω από τα 1000 ευρώ...
εγώ μάλλον θα πάω για epson tw700 μόλις φτάσει τα 800-850 ευρώ...

Browser, προσωπικά δεν βοηθάει αυτό το πράγμα, αλλο δρχ, αλλο ευρώ
όλα ευρώ είναι - ευρώ περνουμε , υπολογίζεις αναλόγος με το τι ξοδεύεις και πού.

Εγώ χαλβαδιάζω τον Panasonic AX100 που από ότι διαβάζω είναι καλύτερος του 700άρη epson. Για 300-400 παραπάνω όμως. Και είναι και αυτό ένα ζήτημα.

Επίσης...

Οπως ειδαμε και στα προσφατα συγκριτικα μας (1080 vs 720), αν γινει σωστα το downscaling εντος της πηγης ή του προβολέα, οι οποιες διαφορες αναλυσης των προβολέων, ειναι απο δυσκολα αντιληπτες εως καθολου απο το ανθρωπινο ματι σε φυσιολογικες αποστασεις θεασεις.

Ενδιαφέρων Τάκη ...
Έαν δε το δω όμως με τα δικά μου μάτια (μάϊ πρέσιους) , δεν αγοράζω 720p...
(κολλημένος με τα pixel)

..γι'αυτο πρεπει να ερχεσαι συχνοτερα στα συγκριτικα/παρουσιασεις μας!
icon10.gif

Χμμ, εμ απο τότε που έγινα μέλος, μια παρουσίαση κάνατε..και ήρθα :)
I will .. i will

Και κάτι καλό για το 720p, πιστεύω ότι εάν γνωρίζεις και απο κωδικοποιήσεις/συμπιέσεις καλά.. το κάνεις εσύ 720p και με ένα καλο HTPC βλέπεις.. "καθαρό" 720p . Εαν τώρα βαριέτε κάποιος.. μπορει να βρει *coughs* έτοιμα αντίγραφα "ασφαλείας" σε 720p. (αρκετά εντυπωσιακά θα έλεγα)

καλά λέει ο Γιάννης πάντως, δεν είναι σωστό να τα μεταφράζουμε σε δρχ. Πάει η δραχμή, πέθανε. Και όχι μόνο αυτό, αν αρχίσουμε να μεταφράζουμε όλα τα πράγματα με δρχ. και τι πληρώνουμε θα σαλτάρουμε....μόλις πριν παρήγγειλα μια σαλατούλα στο γραφείο 5.20 ευρώ παρακαλώ για 2 φύλλα μαρουλάκια και καροτάκια και 4 κομματάκια ντομάτα! 1800 ΔΡΑΧΜΕΣ!!! Για να μην αρχίσουμε τις μεταφράσεις για καφέδες κλπ.

καλά λέει ο Γιάννης πάντως, δεν είναι σωστό να τα μεταφράζουμε σε δρχ. Πάει η δραχμή, πέθανε. Και όχι μόνο αυτό, αν αρχίσουμε να μεταφράζουμε όλα τα πράγματα με δρχ. και τι πληρώνουμε θα σαλτάρουμε....μόλις πριν παρήγγειλα μια σαλατούλα στο γραφείο 5.20 ευρώ παρακαλώ για 2 φύλλα μαρουλάκια και καροτάκια και 4 κομματάκια ντομάτα! 1800 ΔΡΑΧΜΕΣ!!! Για να μην αρχίσουμε τις μεταφράσεις για καφέδες κλπ.

Καμιά φορά χρειάζεται και η μετατροπή, βοηθάει. Κι όχι απαραίτητα σε δρχ και Euro.
Εγώ πχ. τώρα τελευταία όποτε ζηγίζομαι μου κάθεται καλύτερα να μετατρέπω τα κιλά σε οκάδες..
icon10.gif