Μηπως πρεπει να στηριζουμε τις Ελληνικες εταιριες??

Απάντηση: Re: Μηπως πρεπει να στηριζουμε τις Ελληνικες εταιριες??

Ξέρω 'γω? Ο έχων ψησταριά. Για -στ μου κάνει, δεν κοίταξα το λεξικό...

Θα ξεχάσω και τα Σαλονικιότικα μαζί σου ρε :grandpa: :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μηπως πρεπει να στηριζουμε τις Ελληνικες ετ

Εχω παραγγειλει μηχανημα. Τσαμπα ειναι κανα 20αρικο κανει.

και ψωμιερα..

Και για να ειμαι σιγουρος σπερνω και το δικο μου σταρι :D

Χωρίς πλάκα: αλεύρι σε λογική τιμή που βρίσκουμε;

Στο σούπερ μάρκετ κάνει από 1,5 ως 2,8 το κιλό! Αν είναι δυνατόν! Ενώ ένα κιλό ψωμί στον φούρνο κοστίζει 1,60...

Κατ αρχάς δεν είναι ένα κιλό.
Κατά δεύτερον, με 1 κιλό αλεύρι, φτιάχνεις παραπάνω (δεν ξέρω ακριβώς πόσο)
Κατά τρίτον, δεν συμφέρει να αγοράσεις 1 κιλό, αλλά πολύ περισσότερο, από σακί.

Καλά γελάτε εσείς, εγώ με βλέπω να φυτεύω κάνα μαρουλάκι και να βόσκω κάνα προβατάκι στο χωριό, γιατί αν περιμένω από τους χαρτογιακάδες να φτιάξουν την οικονομία σωθήκαμε... :guitarist::D:flipout::flipout::flipout:

Oπότε και ψωμί, και τυρί και μακαρόνια.... μέχρι και λουκάνικα θα φτιάχνω μόνος μου... :D:D:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μηπως πρεπει να στηριζουμε τις Ελληνικες εταιριες??

Ξέχασες να πεις και το άλλο, εκτός από την έκπτωση πόσα επιπλέον πρέπει να δώσεις και στο χέρι για να πάρεις ράφι ????

.................

όπως επίσης ξέχασα να πω οτι αυτή η ῾῾῾τιμολογιακή πολιτική῾῾ των s/m είναι (ήταν μια ζωή δηλαδή) γνωστή στους κόλπους της κυβέρνησης αλλά φυσικά η τελευταία κάνει τα στραβά μάτια καθότι την συμφέρει..
βλέπεις, είναι απείρως προτιμότερο να φορολογείς ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ και να πίνεις το αίμα όλου του κόσμου ΑΔΙΚΑ όταν φορολογείς στα 22-23 ευρώ παρά στα 12-13 που θα ήταν και το σωστό.
εν γνώσει σου........

Να ρωτήσω κάτι αφελές για όσα αναφέρθηκαν για τα s/m; Αν αγοράζουν από τον παραγωγό στο διπλάσιο της κοστολόγησης του παραγωγού, γιατί τα ίδια προϊόντα κοστίζουν περισσότερο στα μπακάλικα και τα mini market τα οποία και δεν μπορούν να επιβάλλουν 50% έκπτωση στον παραγωγό; Αυτό δεν το κατάλαβα όταν διάβασα τα παραπάνω ποστς που εξηγούσαν τις λαδιές των s/m -τα οποία ποστς και δεν αμφισβητώ.

Ειναι υποχρεωμένα να ψωνίζουν απο εκεί; Συνήθως στο μπακάλικο της γειτονιάς μου βλέπω τα φορτηγά των εταιριών να περνάνε και να αφήνουν εμπορεύματα. Παρόλα αυτά δεν βλέπω την διαφορά για την οποία μιλάμε να φαίνεται στα ράφια. Προσωπικά πιστεύω ότι στα τυποποιημένα προϊόντα η τιμή διαμορφώνεται κυρίως από τον όγκο αγοράς όπου εκεί τα s/m υπερτερούν κατά κράτος. Στα χύμα προϊόντα όμως νομίζω πως αν ισχύουν όσα γράψατε πιο πάνω τότε ο εμποράκος απλά υπερτιμολογεί ποντάροντας στο ότι ο συναγωνισμός του έχει και αυτός υπερτιμολογήσει.

Φώτη δεν έχουν όλα τα μπακάλικα και τα μίνι μαρκετ της γειτονιάς φουσκωμένες τιμές.

Στην περιοχή μου υπάρχουν 4 σε απόσταση 200 μέτρων μεταξύ τους που χτυπιούνται στις τιμές προς όφελος της γειτονιάς.

Και προτιμώ να ψωνίζω από εκεί πλέον γιατί μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι τιμές τους είναι ελάχιστα πάνω ή ακόμα και πιο χαμηλές από τα s/m....

Πάντως μπαίνουμε δυναμικά ως χώρα στον χώρο των ταινιών για ενήλικες.

100.000 αντίτυπα φύγανε. Και μετά λέει δεν υπάρχει ανάπτυξη και επιχειρηματικοτητα...

Θα έλεγα ότι αργήσαμε κιόλας, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.:flipout:

Ειναι υποχρεωμένα να ψωνίζουν απο εκεί; Συνήθως στο μπακάλικο της γειτονιάς μου βλέπω τα φορτηγά των εταιριών να περνάνε και να αφήνουν εμπορεύματα. Παρόλα αυτά δεν βλέπω την διαφορά για την οποία μιλάμε να φαίνεται στα ράφια. Προσωπικά πιστεύω ότι στα τυποποιημένα προϊόντα η τιμή διαμορφώνεται κυρίως από τον όγκο αγοράς όπου εκεί τα s/m υπερτερούν κατά κράτος. Στα χύμα προϊόντα όμως νομίζω πως αν ισχύουν όσα γράψατε πιο πάνω τότε ο εμποράκος απλά υπερτιμολογεί ποντάροντας στο ότι ο συναγωνισμός του έχει και αυτός υπερτιμολογήσει.

το δίκτυο διανομής των περισσότερων προϊόντων έχει εκλείψει , και δεν έχει και νόημα
δλδ ενα μίνι μάρκετ θα παραγγείλει 100 200 πακέτα μακαρόνια , ε σιγά μην ασχοληθεί η μπαριλα να στήσει δίκτυο διανομής για 2 χιλιάδες πακέτα την βδομάδα που ζητάνε οι μικροέμποροι ... τράβα σου λέει στο μακρο

η αλλη παράμετρο είναι οι εκπτώσεις που επιτυγχάνουν τα υπερμαρκετ με υπερρρρρρρπαραγκελίες
και τεράστιες αποθήκες στοκαρίσματος

άλλα ψιλοκλεβουν κιόλας ....

όταν πληρώνουμε σουβλάκι 2.20 με κόστος προϊόντος 24 λεπτά

ε τα θέλει και ο κώλος μας

65 λεπτά μου χρέωσε πίτα σκέτη για το πιτσιρίκι ένας αληταράς τις προάλλες

Re: Απάντηση: Μηπως πρεπει να στηριζουμε τις Ελληνικες εταιριες??

ε τα θέλει και ο κώλος μας

A μπράβο. Θύμησέ μου πόσο κόσμο εχουν οι καφετέριες σε Κολωνάκι, Σύνταγμα, Μαρούσι, Κηφισσιά, Αγ. Παρασκευή κλπ, με τιμές για τον καφέ άνω των 4 ευρώ... (τον ίδιο καφέ που ο Γερμανός με το τριπλάσιο μέσο εισόδημα πληρώνει 2.5 ευρώ)...

Θα μου πεις, ο καφές είναι είδος πολυτελείας... αν δεν ξεκινήσουμε όμως να τους μαυρίζουμε από αυτά, από που να ξεκινήσουμε? Από τα είδη βασικής ανάγκης που δε μπορούμε να περιορίσουμε?

Ένα βήμα τη φορά, δε γίνεται αλλιώς...

Last edited:
βρε να τά χάμε να τα δίναμε

τώρα τον πουλο !!

8 ευρό ?? ουίσκι πλέρωσα
για να χωνέψω το 2.20 βρομοσούβλακο

10.20 σύνολο μάχης
τις προάλες στο κέντρο για 2 ώρες

στην Ισπανία πέρσι ( μαδρίτη βαγιαδολιν )
περνάγαμε βραδιές ολόκληρες , φαι , ποτό 50ευρο 3 άτομα ..

οι λαϊκές έχουν χάσει το παιχνίδι γιατί σε πολλά πράγματα έχουν τις τιμές
παραπάνω απο τα Σ/Μ
π.χ σήμερα
Μπανάνες Chiquita 1,69 στην λαϊκή και 1,29 στο Σ/Μ
μαϊντανός - άνηθος 0,5 στην λαϊκή και 0,27 -0,35 στο Σ/Μ
και δεν είναι μόνο αυτά ....υπάρχουν και πολλά άλλα
και στο κάτω κάτω μήπως θα έπρεπε να ευαισθητοποιηθούν και οι
πωλητες και οχι μονο οι καταναλωτες ?

BTW

οταν πας και πινεις cafe 4 ωρες και πας για μοστρα ποσο να στο χρεωσουν ??
τι το θες και συ το κωλονακι??
καφενειο με 1,5.οχι πως δεν εχεις και το δικαιωμα να κανουμε μοστρα αλλα να μας περνει κ ολας κ να μην εξυπηρετουμε την ματαιοδοξια μας

house.gif

τωρα ?
τι κάνω ?

Re: Απάντηση: Μηπως πρεπει να στηριζουμε τις Ελληνικες εταιριες??

βρε να τά χάμε να τα δίναμε

Μα εκεί είναι η λάθος προσέγγιση. Γιατί να τα δώσεις, ακόμη κι αν τα έχεις? Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι που δεν τα δίνουν είναι φτωχαδάκια? (με μέσα εισοδήματα 2μιση χιλιάρικα)?

οταν πας και πινεις cafe 4 ωρες και πας για μοστρα ποσο να στο χρεωσουν ??
τι το θες και συ το κωλονακι??
καφενειο με 1,5.οχι πως δεν εχεις και το δικαιωμα να κανουμε μοστρα αλλα να μας περνει κ ολας κ να μην εξυπηρετουμε την ματαιοδοξια μας

Έχεις δίκιο. Ο καφές στην Ελλάδα είναι κανονική έξοδος, κρατάει 2-3 ώρες.
Αυτό δεν το έχω δει να συμβαίνει αλλού.
Είναι ειδική περίπτωση, δεν προσφέρεται για συγκρίσεις.

οι λαϊκές έχουν χάσει το παιχνίδι γιατί σε πολλά πράγματα έχουν τις τιμές
παραπάνω απο τα Σ/Μ
π.χ σήμερα
Μπανάνες Chiquita 1,69 στην λαϊκή και 1,29 στο Σ/Μ
μαϊντανός - άνηθος 0,5 στην λαϊκή και 0,27 -0,35 στο Σ/Μ
και δεν είναι μόνο αυτά ....υπάρχουν και πολλά άλλα
και στο κάτω κάτω μήπως θα έπρεπε να ευαισθητοποιηθούν και οι
πωλητες και οχι μονο οι καταναλωτες ?

Κώστα, ο πωλητής ευαισθητοποιείται μόνο όταν μειωθεί ο τζίρος.

Ίσως το μόνο καλό που θα φέρει η παρούσα "κρίση" είναι το ξεφούσκωμα του χλιδόβλαχου με το cohiba, ο οποίος 10 χρόνια πριν σκόρπαγε το - κατά κανόνα αεριτζίδικα αποκτημένο - μαύρο χρήμα και οδήγησε τις τιμές στα ύψη. Τον μιμούνταν - όσο επέτρεπε το διασκεδασοδάνειο- και διάφοροι ταλαίπωροι του μεροκάματου, για να μην υστερήσουν σε χλίδα.

Κάπως έτσι γιγαντώθηκαν οι ναοί του μαζικού κιτς για πρόβατα στην Πειραιώς και την Ιερά οδό και γεμίσαμε "ψαγμένα" και "γκουρμέ" φαγάδικα (ο θεός να τα κάνει) στο Θησείο και στου Ψυρρή.