Mission: USB DAC!

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Re: Απάντηση: Re: Mission: USB DAC!

Μην το λες,είναι κι άλλοι,όταν θα υλοποιήσω το σχέδιο του Ντίνου για από-δάπεδο-σε-οροφή array 10ριών με σχεδόν μηδενικό x-max θα εκδηλωθώ πλήρως!:flipout:

Bass-oriented είπα, όχι bass freak.... :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εισαι σίγουρος για το παραπάνω? Εγω εχω κάποιες (αρκετές) επιφυλάξεις...

Και πιο πριν που έλεγα περι σεβασμου budget, stendiamo un velo pietoso.. Το yggy θα φτασει στην Ελλαδα με> 2.300+ ευρω

Να ακούσω τις επιφυλάξεις σου. :)

Για το Ygg: αν πληροί τα VFM end-game κριτήρια, που είναι το περίεργο?
:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mission: USB DAC!

Bass-oriented είπα, όχι bass freak.... :)

Το ίδιο λέμε.
Την χαμηλότερη παραμόρφωση χαμηλά ψάχνουμε με αυτόν τον τρόπο βρε,την πιο γραμμική λειτουργία.
Για bass-freraks υπάρχουν και τα sub,δεν χρειάζεται ο κόπος.

Το Daphile ειναι το λιγότερο linux ανάμεσα στα linux. Εχεις κανει σύγκριση με Rune, Archphile, Volumio κτλ?

Τωρα για το Yggy, end game στα 2300, ειμαι κάπως επιφυλακτικός. Μακαρι να ειναι μηχανηματαρα αλλα το ολο θεμα ακούγεται σαν giant killer, το οποίο ως γνωστόν ειναι μυθικό πλάσμα που ζει μόνο στην φαντασία κάποιων..........

Να ρωτήσω και γω κάτι,με αφορμή τη ρήση ότι θα παίζονται άυλα ..Με χρήση Laptop και dac το voughan M2TECH ,ή κάτι παρόμοιο σ αυτήν την κατηγορία τιμής ,πόσο κοντά θα είμαι σε σχέση με αναπαραγωγή μέσω π.χ. Audio Research cd 8 παίζοντας τα αντίστοιχα cds? (ενώ τα ριπαρισμένα αντίγραφά τους μέσω EAC)??
Προς το παρόν με ένα φτηνότερο dac (denon da -300) ,το τρίτο κατά σειρά απόκτησης,ακούγονται τα flac σχετικά πλησίον..με το CD-P.

Σταύρο,επειδή μας διαβάζουν πολλοί φίλοι οι οποίοι μπορεί να πιαστούν από κάποιες απόψεις και να να την πατήσουν.

Κατ' αρχήν,κλειστό λίνουξ,δεν είναι λίνουξ,είναι αντίθετο σε κάθε φιλοσοφία του λειτουργικού ο Παναγιώτης έχει απόλυτο δίκιο.
Μετά,αν δεν έχεις συγκρίνει-μετρήσει,κλπ,δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος.

Τέλος,αν μιλάμε για all-around συσκευές,ούτε για αστείο μην λες πως επαρκεί,παράδειγμα σου έδωσα μερικά ποστ πίσω για το τι υπολογιστές απαιτούν μερικά ντακ.

Αν μιλάς για δικές σου,προσωπικές ανάγκες και πάντα σε πλαίσια,πάσο.
Αλλά αν μιλάμε γενικά,ας βάζουμε και το "αν' στην εξίσωση.

Για τις δικές μας εμπειρίες δεν μιλάμε εδώ Σωκ?

Εγώ στις δικές μου αναφέρομαι. Και για να το κάνω πιο λιανά...

Βαδίζω σε ένα δρόμο οντιοφίλ που δε ξέρω που με πηγαίνει...

Καλύτερα τώρα?

Μη με πάρει κανένας στα σοβαρά αλοίμονό του.

Re: Απάντηση: Mission: USB DAC!

Κατ' αρχήν,κλειστό λίνουξ,δεν είναι λίνουξ,είναι αντίθετο σε κάθε φιλοσοφία του λειτουργικού ο Παναγιώτης έχει απόλυτο δίκιο.

Νταξ δεν έχει κονσόλα - Αλλά θεωρητικά μπορείς να βάλεις μόνος σου
Ενώ μπορείς να κάνεις mount το δίσκο του να δεις τι παίζει από εφαρμογές - configs etc.
Έχει και το προτέρημα ότι είναι όλο compiled με παραμετροποιήσεις που δύσκολα θα έκανε αρχάριος.

Αυτά για τα κλειστά Linux … ισχύουν για τις hiendαδικες εταιρίες που κλειδώνουν τα λειτουργικά τους και αρνούνται να διαφημίσουν-κοινοποιήσουν ότι χρησιμοποιούν Linux _ λόγο κάποιου συνδρόμου κατωτερότητας πιθανά ή τι άλλο να πω.
Ξέρεις αν ήταν macOs από κάτω πως θα το διαφήμιζαν….?

Εν πάση περίπτωση ο usb audio driver είναι κομμάτι του λειτουργικού κατω από linux, κάθε νεότερη έκδοση μπορεί καθένας να τη δοκιμάσει. Η MS δε ξέρω πως τόσα χρόνια και δεν βγάζει μια καλή υλοποίηση δική της και σπρώχνει κόσμο να πληρώνει drivers … απαράδεκτο.

Το Daphile ειναι το λιγότερο linux ανάμεσα στα linux. Εχεις κανει σύγκριση με Rune, Archphile, Volumio κτλ?

δλδ οχι δεν είναι λιγότερο Linux.
διαφορετικές εφαρμογές τρέχουν απλα

Παίδες, δυστυχώς φαίνεται ότι σε λογικά χρήματα δεν υπάρχει απόλυτη λύση ... από την άλλη, εγώ προσωπικά σε πεντοχίλιαρα και αντίστοιχα ποσά, για μια συσκευή, βγάζω φλύκταινες .... και φυσικά όταν το αρχικό χιλιάρικο του Σταύρου έχει ήδη γίνει 2.300, καταλαβαίνω πως αυτό το ψυχαναγκαστικό ρημαδοχόμπυ μας αποτρελλαίνει ... σόρρυ για το off topic ...

Παίδες, δυστυχώς φαίνεται ότι σε λογικά χρήματα δεν υπάρχει απόλυτη λύση ... από την άλλη, εγώ προσωπικά σε πεντοχίλιαρα και αντίστοιχα ποσά, για μια συσκευή, βγάζω φλύκταινες .... και φυσικά όταν το αρχικό χιλιάρικο του Σταύρου έχει ήδη γίνει 2.300, καταλαβαίνω πως αυτό το ψυχαναγκαστικό ρημαδοχόμπυ μας αποτρελλαίνει ... σόρρυ για το off topic ...

+1

Εγώ τα έλεγα ότι θα φτάσουμε τα 2.5Κ... :firstprize:

Πάντως πιστεύω ότι και ο Σταύρος είναι μεγάλος φαν των "ιδιαίτερων" εταιριών.
Τον τραβάνε... Δεν το λέω για κακό, αλλά πιστεύω για παράδειγμα πως δεν θα έπαιρνε το Marantz ας πούμε, όσο καλό και αν είναι.
Θέλει πιο "ιδιαίτερες" λύσεις... πιο underground, δεν ξέρω πως να το πώ...

Αν κάνω λάθος, σχώρα με Σταύρο, αλλά κάπω έτσι το έχω καταλάβει.
Και νομίζω είναι λιιιιγο παγίδα αυτό...

Το marantz δε θα το παιρνε γιατι εχει πανω την αρτα και τα γιαννενα και δεν ειναι και balanced.
Βεβαια μια ακροαση ισως να αλλαξει γνωμες. Θαυματα ομως μαλλον δε γινονται.

Έχεις δίκιο Αντώνη!

Ξεκίνησε με ένα όριο 1000 και σκέφτηκα ότι δεν θα τα δώσω αν κάτι δεν μου "κάθεται" καλά.

Π.χ. τα 1300 του Μ51 δεν μπορώ να τα δώσω με καμία κυβέρνηση διότι α) έχει το χειρότερο τροφοδοτικό που θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ (πως λέμε Salas, καμία σχέση) και β) δεν έχω ταυτόχρονα τη δυνατότητα ακρόασης.

Θέλω κάτι που θα παίζει "εξαίσια" για πολλές ώρες και θα είναι κατασκευαστικά "σωστό" όπως π.χ. το Audiobyte ή το...Rockna (λέμε τώρα).

...και για το τελευταίο είμαι διαθετημένος να κάνω σοβαρές παραχωρήσεις στις προτεραιότητες εκταμίευσης.

Rockna ξεκινα απο 5+Κ..... δεν εχει ενισχυτή ακουστικων....και το σημαντικοτερο, το σύστημα σου (δικαναλο) δεν δικαιολογεί την αγορά. Μπορίς να κανεις σοβαρή αναβάθμιση σε ολα τα αλλα αντ αυτού.

Πάντως και εγω εχω παρατηρήσει μια ταση κάποιων μελων μας να κοιτουν τα χαιφαι προϊόντα και να σνομπάρουν λιγο τις consumer εταιρίες (Pioneer, Marantz, Denon) χωρίς να τα εχουν ακούσει και να ξέρουν τι κάνουν. Η ρηση "στον ουρανό σε έψαχνα, στην γη σε βρήκα" ..

Αφού δεν έχει usb, από που τα ακούς (τα άϋλα)?

έλα, εύκολο είναι,
τόσoι usb/spdif converters κυκλοφορούν,

εγώ έχω το HiFace 2, αλλά περιμένω να πέσει η τιμή του Audiophilleo για να το τσιμπήσω (αν και δεν το βλέπω)

spdif για να ακούσω άϋλα? Α πα πα...

Εννοούσα ότι δεν έχει νόημα να μου το δώσεις να το ακούσω αφού δεν έχει ενσωματωμένο usb.

Πάνο, αλήθεια πίστεψες ότι ενδιαφέρομαι για αγορά Rockna (στην κατασκευή αναφερόμουνα)? Με εκπλήσεις...

E, αν απο τα 700 (Audio GD) πηγαμε στα 1000, 1200, 2300+ γιατί οχι και στα 5Κ?

Παντως αν φτάσεις σε τέτοιες τιμές, μην παραλήψεις το primare dac 30. Δώστου μια ευκαιρία ακροασης