Μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών για HTPC?

Τι εννοείς παίζει τέλεια; Ρυθμίζεις την ATI σε 24Hz ή παίζεις σε 60;

Είχα (δεν έχω πια), όπως είχα και ATI 3650 (αντίστοιχη με το 780/790). Όταν γύριζε σε 24Hz, η κίνηση ποτέ δεν ήταν ομαλή, είχε judder. Είναι γνωστό πρόβλημα και έχει αναφερθεί δεκάδες φορές στο avsforum και αλλού.

Το μοναδικό chipset που παίζει άψογα όταν ρυθμιστεί στα 24Hz είναι τα nvidia 8200/8300 για amd και 9300/9400 για intel.

Όσο για τον ήχο, το 780 δε μπορεί να δώσει πολυκάναλο HD ήχο. downsample κάνουν οι players των bluray. Το τελευταίο ffdshow που υποστηρίζει Dolby True HD decoding σε LPCM, κάνει output full HD πολυκάναλο ήχο, όταν αυτό είναι muxed πχ σε ένα mkv. Το ίδιο ισχύει για πολυκάναλο FLAC. Το 780/790 από το HDMI βγάζει δικάναλο HD ήχο και πολυκάναλο συμπιεσμένο κατά AC3 ή DTS (όπως δηλαδή και ένα απλό SPDIF).

Όταν λέω τέλεια 24p, φυσικά εννοώ 24, όχι 60. Στα 60 χάνει λίγο (λογικό). Για τον ήχο γνωρίζω ότι δε βγάζει 5.1 από την HDMI. Παραμένω με την οπτική, και περιμένω τη νέα σειρά της ΑΤΙ μήπως και μπορέσουμε κάποτε να κάνουμε με το PC αυτό που κάνει το popcorn hour (HD audio bitstream)

Όταν λέω τέλεια 24p, φυσικά εννοώ 24, όχι 60. Στα 60 χάνει λίγο (λογικό). Για τον ήχο γνωρίζω ότι δε βγάζει 5.1 από την HDMI. Παραμένω με την οπτική, και περιμένω τη νέα σειρά της ΑΤΙ μήπως και μπορέσουμε κάποτε να κάνουμε με το PC αυτό που κάνει το popcorn hour (HD audio bitstream)

Βρήκα μία ATI 3550 κάπου παρατημένη, θα την ξαναδοκιμάσω στα 24 μήπως και έχει αλλάξει κάτι με νέους οδηγούς.

Πάντως δε καταλαβαίνω αυτή την "μανία" με το bitstreaming. Αν το pc κάνει σωστά decode σε 7.1 HD, το bitstreaming δεν είναι αναγκαίο. Επιπλέον αν έχεις ένα καλό ενισχυτή χωρίς HD audio decoders (πχ Yamaha 661) γιατί να τον αλλάξεις αν το pc μπορεί να κάνει σωστό decoding; Πλέον μπορεί να κάνει το Dolby TrueHD, μένει να δούμε πότε θα μπορεί να κάνει και το DTS-HD MA (on-the-fly, γιατί batch μετατροπή σε πολυκάναλο LPCM γίνεται ήδη).

Χρησιμοποιησε το powerDVD το καλυτερο HD player για μένα) με κάποιο bluray iso αν το δοκιμάσεις τελικά.

Όσον αφορά στον ήχο, έπεσε στα χέρια μου ένα popcorn hour και το σύκρινα με το PC. Σε αναπαραγωγή bluray (.iso) η εικόνα μου φάνηκε εντελώς ίδια. Αυτό που δεν περίμενα όμως ήταν να είναι αντιληπτή η διαφορά μεταξύ του downsampled ήχου του PC και του DTS HD του Popcorn. Στο δικό μου ταπεινό crystal audio plasma 4!