MKV clips πως?

gianou

AVClub Enthusiast
21 April 2008
901
Θα ηθελα να φτιαξω μικρα κλιπακια αναφορας για ταινιες που εχουν πολυ καλο surround, πολυ καλο χαμηλο,εντυπωσιακες σκηνες κλπ απο τις ματροσκες που εχω.Το προβλημα μου ειναι με ποιο προγραμμα θα κανω split τις ματροσκες που εχω σε συγκεκριμενους χρονους.Εχω δοκιμασει το mkvtoolnix το οποιο φτιαχνει samples αλλα δεν μπορω να επιλεξω του χρονους που θελω,δηλαδη να ορισω εγω απο που θελω να ξεκιναει και που να τελειωνει το κλιπακι.Εχει ασχοληθει κανεις η εχει να μου προτεινει καποιο editor για αυτη τη δουλεια?

Κάτι δεν κάνεις σωστά. Mε το mkvmerge από τα mkvtoolnix, μπορείς να ορίσεις τους χρόνους που επιθυμείς, απλώς η κοπή γίνεται σε βήμα gop, δηλαδή μπορεί να έχεις τουλάχιστον 0,5 sec απόκλιση από τον χρόνο που όρισες, ανάλογα με το μέγεθος του gop.

Μπορεις να δωσεις καποια επιπλεον πληροφορια απο που οριζω τους χρονους γιατι το μονο που εχω βρει ειναι να ορισω απο που ξεκιναει το κλιπ και οχι που να τελειωσει

Απο εκει το δοκιμαζω αλλα δεν μπορω να ορισω που τελειωνει.Εχω δοκιμασει με κενο, με παυλα,απο την καρτελα με τα chapters αλλα τιποτα.:huh2:

Mε "," δοκίμασες; :D

Παράδειγμα:

Έστω ότι έχεις ένα .mkv 120 λεπτών και θέλεις να κρατήσεις ένα κομμάτι που βρίσκεται ανάμεσα στο 54:21 και στο 58:48.

Πας στο Global -> splitting -> after timecodes και γράφεις 00:54:21,00:58:48 (χωρίς κενά). Το πρόγραμμα θα σου χωρίσει έτσι το .mkv σε τρία κομμάτια, το ένα εκ των οποίων είναι αυτό που σε ενδιαφέρει. ;)

Οκ εβγαλα ακρη τελικα και ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες συμβουλες.
Πρεπει να βαλεις το κομμα χωρις κενα και να επιλεξεις max.numbers of files 3,το δευτερο αρχειο ειναι αυτο που χρειαζομαστε.

Αν καταφερω να φτιαξω ενα δισκακι αναφορας πολυ ευχαριστως να το "δανεισουμε" μεταξυ μας;)