mkv vs original

Απάντηση: Re: Απάντηση: mkv vs original

δυστυχώς διαφωνώ μαζί σου.Δε θελει ουτε ακινητη εικονα, ουτε πολλες ιντσες ουτε μικροσκόπιο για να δεις τις διαφορές.Το χ264 καλό χρυσό αλλά απωλεστικό σε σχέση με το αρχικό.Κάποτε το ίδιο λέγανε και για το xvid σε σχεση με τα dvd. Το πόσο καλύτερο ειναι το δισκάκι ειναι εντελώς υποκειμενικό. Αντικειμενικά βέβαια υποστηρίζω πως η εικόνα των mkv ακόμα και στα 720 είναι παρα πολύ καλή και βάζει κάτω ακόμα και multiplex σε εύρος χρωμάτων και υφές. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Με την ίδια σιγουριά όμως σου λέω πως απο το ίδιο Htpc σε μικρη οθονη βλεπω (και εγω και αλλοι μη προκατηλειμενοι και ενημερωμενοι) διαφορά μεταξυ της ίδιας ταινιας σε bluray και σε mkv
Το ίδιο πράγμα λέμε αλλά με διαφορετικά λόγια . Και εγώ είμαι της άποψης ότι υπάρχει διαφορά αλλά αν δεν έχεις μέτριο σύγκρισης ( τα πρωτότυπο) τα mkv φαντάζουν τέλεια . Είπα επίσης πώς όσο μικρότερη οθόνη έχεις τόσο μικρότερες οι διαφορές που θα εντοπίσεις . Δεν ξέρω αν εσύ βλέπεις διάφορες με άνεση σο μόνιτορ εγώ πάντως διαφορές στην 46άρα μου μετα βίας βρίσκω . Στο πανί όμως ναι υπάρχουν και μάλιστα όπως είπα και παραπάνω ιδικά στα σκοτεινά πλάνα γίνονται ακόμα πιο έντονες .

το σιγουρο ειναι, πως ολοι συμφωνουμε πως τα mkv μας καλυπτουν και μας βολευουν(και μας συμφερουν) σε πολυ μεγαλο βαθμο.:award:

παω να δω το hunting party σε 720p

το σιγουρο ειναι, πως ολοι συμφωνουμε πως τα mkv μας καλυπτουν και μας βολευουν(και μας συμφερουν) σε πολυ μεγαλο βαθμο.:award:

μπαααα... άμα δεις το καλύτερο δύσκολα γυρνάς πίσω.
Τα mkv είναι απλά ένας καλός συμβιαβασμός.
Και συμφωνώ με τον Τάσο. Τα πρωτότυπα (Blu-Ray / HD DVD) έχουν κάτι παραπάνω. Μια καθαρότητα. Σε μια 42άρα δε με ενοχλεί αλλά στις 100" στον προβολέα η διαφορά για μένα είναι ΠΟΛΥ μεγάλη - σε σημείο που δεν βλέπω mkv στον προβολέα

Σιγουρα διαφορες υπαρχουν !
το οριγιναλ ειναι αλλη φαση ......

αλλα δεν δικαιολογουν τα 30 ευρα και χωρις υποτιτλους!
αν ειναι για τεστ προβολεα ναι !

μου αρεσεις εσυ.

εχεις πιασει το νοημα της θεασης.:grinning-smiley-043

φοιτητης ειμαι ο ερμος.Για να παρω την τηλεοραση δουλεψα 2 μηνες περυσι, αλλον ενα για το ps3 και αλλον ενα για το Htpc. όσο και να καλομάθει όμως το ματι μου δε μπορω να δινω 25 για μια ταινια απο τη στιγμη που η 24αρα σύνδεση τόσο γεναιόδωρα μου προσφέρει τον επιούσιο (λέγε με 720p). Μακάρι τα βίντεοκλαμπ να ήταν γεμάτα απο το νέο φορμά.Δυστυχώς στα seven της γειτονιάς μου με λοξοκοιτάνε οταν τους το αναφερω σα να μου λενε "και πολλά σου είναι τα 20 που έχουμε φέρει τρομάρα σου".

πάρτε ένα αρχείο hd ασυμπίεστο ( φτιάχτε ένα με photo ) κατόπιν κοφτε και από τα δυο φόρμά στο ΙΔΙΟ BITRATE !! και βγάλτε συμπέρασμα

Εννοείς με στατικές εικόνες;

Αυτό δεν παίζει.. παραείναι εύκολο για τον encoder.

Εκτός από λεπτομέρεια πρέπει να υπάρχει και κίνηση, και μάλιστα έντονη για να ξεχωρίσουν τα αγόρια από τους άντρες..

Για τον ήχο δεν ακούω τίποτα από όσους έχουν htpc. Δεν ακούτε διαφορά από το dts με το downlscaled dts-hd πχ? Δεν είναι και αυτός ένας λόγος? Εγώ πάντως ακούω μεγάλη διαφορά. Και φυσικά συμφωνώ με όσους είπαν ότι στον προβολέα οι διαφορές είναι αισθητές. Τέλος, για όσους παίζουν από σκληρό δίσκο οι ελληνικοί υπότιτλοι σαφώς και δεν είναι πρόβλημα καθώς σε 15-20 λεπτά έχουμε βάλει ελληνικούς υπότιτλους στο blu-ray πανεύκολα!

-bye-

Απάντηση: Re: mkv vs original

δεν εχεις blu ray player? πσ3?

Ναι έχω PS3 , αλλά όπως ξέρεις από ήχο δεν.....

χαίρομαι που συμφωνούμε οι περισσότεροι και τελικά δεν είναι ιδέα μου....

πάντως για όσους βλέπουν σε τηλεόραση, νομίζω είναι η καλύτερη λύση τα mkv και προτείνω να μην ψάχνονται. Δυστυχώς οι ίντσες έχουν απαιτήσεις.

Και όπως λέει πολύ σωστά και ο Θάνος παραπάνω, άμα δεις το καλύτερο δύσκολα γυρνάς και έτσι και έχεις και το μικρόβιο άστα....

φοιτητης ειμαι ο ερμος.Για να παρω την τηλεοραση δουλεψα 2 μηνες περυσι, αλλον ενα για το ps3 και αλλον ενα για το Htpc. όσο και να καλομάθει όμως το ματι μου δε μπορω να δινω 25 για μια ταινια απο τη στιγμη που η 24αρα σύνδεση τόσο γεναιόδωρα μου προσφέρει τον επιούσιο (λέγε με 720p). Μακάρι τα βίντεοκλαμπ να ήταν γεμάτα απο το νέο φορμά.Δυστυχώς στα seven της γειτονιάς μου με λοξοκοιτάνε οταν τους το αναφερω σα να μου λενε "και πολλά σου είναι τα 20 που έχουμε φέρει τρομάρα σου".

Δεν είναι έτσι ακριβός φίλε μου . Εγώ έχω καμιά 60αρια στο ράφι και 2 – 3 φορές τη βδομάδα μπαίνουν κάποιοι πελάτες και ρωτά που έχουμε τα BR , Ε όταν τους δείχνω το ράφι μου λεν με μάτια γεμάτα απορία . Καλά μόνο αυτά έχετε ? Οι άνθρωποί βέβαια δεν φταιν αφού δεν είναι μες τα πράματα να ξέρουν ότι υπάρχει έλλειψη σε τίτλους με ελλ. υποτίτλους και νομίζουν επειδή αγόρασαν το PS3 και κάποιος τους είπε ότι παίζει και BR θα βρουν ένα μαγαζί γεμάτο με όλες τις νέες κυκλοφορίες και σε BR. Εσύ λες πώς στο ράφι βρίσκεις 20 -30 τίτλους μόνο ενώ στο σύνολο μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει 100 τίτλοι με ελληνικούς υπότιτλούς . Να είσαι σίγουρος πώς αν τους έβρισκές όλους στο ράφι και πάλι δεν θα ήσουν ( όπως ο καθένας μας άλλωστε ) ικανοποιημένος αφού οι 50 θα ήταν τίτλοι 5αετίας και βάλε με πολύ χαμηλό ενδιαφέρον έως καθόλου Μη ξεχνάμε και πώς η ζήτηση είναι ελάχιστη έως μηδενική απ τους πελάτες και το ν αγοράζεις ότι σου πασάρουν οι εταιρίες για τα μάτι και μόνο δεν είναι και το ορθότερο . Κάποιοι μπορεί να διαφωνείτε αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα . Κι εγώ αν ήμουν απέξω μπορεί να διαφωνούσα . Δεν είναι όμως όλοι σαν εμάς με την τρέλα μας . ΘΑ το πω μια ακόμα φορά . Ο κόσμος εκεί έξω έχει μαύρα μεσάνυχτα για το τι ακριβός είναι το HD και το bluray .

Παρεμπιπτόντως, δεν μετακινείτε το νήμα σε κάποια πιο σχετική κατηγορία;
Δε χρειάζεται Δημήτρη μου . Το θέμα μας δεν είναι ούτε οι προβολής είτε το HTPC. Συζητάμε για την ποιότητα εικόνας του br δίσκου σε σχέση με κάποιο άλλο προϊόν . Θ μπορούσε να στέκει και στην HTPC , και στους προβολείς και ίσος και κάπου αλλού αλλά σαφώς κι εδώ του ταιριάζει καλύτερα.

Για τον ήχο δεν ακούω τίποτα από όσους έχουν htpc. Δεν ακούτε διαφορά από το dts με το downlscaled dts-hd πχ? Δεν είναι και αυτός ένας λόγος? Εγώ πάντως ακούω μεγάλη διαφορά. Και φυσικά συμφωνώ με όσους είπαν ότι στον προβολέα οι διαφορές είναι αισθητές. Τέλος, για όσους παίζουν από σκληρό δίσκο οι ελληνικοί υπότιτλοι σαφώς και δεν είναι πρόβλημα καθώς σε 15-20 λεπτά έχουμε βάλει ελληνικούς υπότιτλους στο blu-ray πανεύκολα!

-bye-

Απολυτα σωστος! Οι διαφορες μεταξυ ΗD ηχου και απλου DD/DTS ειναι πολυ σοβαρες... Απλα καποιος ο οποιος δεν εχει τον καταλληλο εξοπλισμο,ουσιαστικα δεν εχει αυτη την επιλογη...
Για χωρους ομως σαν του Τασου ειναι τεραστιο MUST....

Ανακεφαλαίωση:

1) Όποιος έχει μέσο προβολής 720p
2) Όποιος έχει ενισχυτή DTS/DD απλό

3) οποιος θέλει να έχει πρόσβαση άμεσα στις νέες ταινίες, φτηνά, με Ελληνικούς υπότιτλους, αλλά και στις σειρές που πιθανότατα δεν θα δούμε ποτέ εδώ Ελλάδα

... θα είναι μια χαρά με τα mkv.

Από εκεί και πέρα, γιατί να χρειάζονται τόσες σελίδες για το αυτονόητο? Φυσικά και θα είναι καλύτερο το αρχικό υλικό, από οποιαδήποτε μορφή επανακωδικοποίησης, όσο καλός και αν είναι ο encoder, όσο καλά και αν είναι τα εργαλεία του. Το ενδιαφέρον για μένα είναι, πόσα χρήματα για σούπερ εξοπλισμό χρειάζονται ώστε να είναι έντονη αυτή η διαφορά (χωρίς μικροσκόπιο δηλαδή), καθώς και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις ώστε να αποκαλυφθεί αυτή η διαφορά (απόσταση θέασης, μέγεθος προβολής)

Last edited:
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται τα εκατομύρια της αρκούδας ούτε το πακέτο ντελόρ εν έτη 2008.

Ενας προβολέας 1080p που πλέον παίρνεις με λιγότερο από δύο χιλιάρικα και ένας A/V που παίζει τα νέα φορμάτ και είσαι τζετ.

ε, δεν έχουν και όλοι τόσο νέα μηχανάκια, αλλά ούτε αλλάζουν και τόσο συχνά...

(και επειδή ίσως έχει χαθεί και λίγο το μέτρο, 2.000ε είναι 680.000 δραχμές... Οταν ήδη έχει κοστίσει άλλα ~1200 ένας 720p για παράδειγμα... )

edit: επειδή παρέκλεινα όμως από το αρχικό μου ερώτημα, πόσο επι τις εκατό θα δει βελτίωση στην εικόνα αν κάποιος έχει τα σχετικά μηχανήματα, και πάει από τα mkv στα BD δισκάκια? 5% ? 10% ? Ρωτάω μιας και όπως είπα εγώ δεν έχω τέτοιο σετάπ για να εξακριβώσω μόνος μου... Και δεν θεωρώ ότι αξίζει να ξαναπληρώνω από την αρχή τόσα χρήματα.

Last edited:
Το ποσοστό είναι πολύ υποκειμενικό lykman . Μόνο τα μάτια σου μπορούν να κρίνουν το ποσοστό. Αλλοι αλλάζουν καλώδια ρεύματος και λένε ότι βλέπουν τεράστιες διαφορές. Αλλοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Οπότε ότι και να σου πούμε δεν λέει τίποτα.

ε, δεν έχουν και όλοι τόσο νέα μηχανάκια, αλλά ούτε αλλάζουν και τόσο συχνά...

(και επειδή ίσως έχει χαθεί και λίγο το μέτρο, 2.000ε είναι 680.000 δραχμές... Οταν ήδη έχει κοστίσει άλλα ~1200 ένας 720p για παράδειγμα... )

edit: επειδή παρέκλεινα όμως από το αρχικό μου ερώτημα, πόσο επι τις εκατό θα δει βελτίωση στην εικόνα αν κάποιος έχει τα σχετικά μηχανήματα, και πάει από τα mkv στα BD δισκάκια? 5% ? 10% ? Ρωτάω μιας και όπως είπα εγώ δεν έχω τέτοιο σετάπ για να εξακριβώσω μόνος μου... Και δεν θεωρώ ότι αξίζει να ξαναπληρώνω από την αρχή τόσα χρήματα.

το καλυτερο ειναι να επισκεφτει κανεις καποιον γνωστο που εχει τετοιο συστημα 1080ρ και ενυσχητη και να δει σε Α Β αντιπαραθεση ... mkv Blue ray
και να βγαλει συμπερασμα αν αυτο που θα δει θα τον κανει να δωσει παραπανω χρημα η θα πει οκ 1 ναι μεν αλλα δεν ειναι τοσο δραματικη διαφορα οποτε καλα ειμαι με τις ματροσκες ....

διοτι δεν ειναι πλεον η τιμη μονο των Ταινιων αλλα και του Ενυσχητη που πρεπει να φυγει...και ενδεχωμενος και του προβολεα !

το θεμα ειναι που βρισκουμε τον γνωστο ;