ΠΟΤΑΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Supreme Member
Απάντηση: Re: Απάντηση: mkv vs original
Το ίδιο πράγμα λέμε αλλά με διαφορετικά λόγια . Και εγώ είμαι της άποψης ότι υπάρχει διαφορά αλλά αν δεν έχεις μέτριο σύγκρισης ( τα πρωτότυπο) τα mkv φαντάζουν τέλεια . Είπα επίσης πώς όσο μικρότερη οθόνη έχεις τόσο μικρότερες οι διαφορές που θα εντοπίσεις . Δεν ξέρω αν εσύ βλέπεις διάφορες με άνεση σο μόνιτορ εγώ πάντως διαφορές στην 46άρα μου μετα βίας βρίσκω . Στο πανί όμως ναι υπάρχουν και μάλιστα όπως είπα και παραπάνω ιδικά στα σκοτεινά πλάνα γίνονται ακόμα πιο έντονες .δυστυχώς διαφωνώ μαζί σου.Δε θελει ουτε ακινητη εικονα, ουτε πολλες ιντσες ουτε μικροσκόπιο για να δεις τις διαφορές.Το χ264 καλό χρυσό αλλά απωλεστικό σε σχέση με το αρχικό.Κάποτε το ίδιο λέγανε και για το xvid σε σχεση με τα dvd. Το πόσο καλύτερο ειναι το δισκάκι ειναι εντελώς υποκειμενικό. Αντικειμενικά βέβαια υποστηρίζω πως η εικόνα των mkv ακόμα και στα 720 είναι παρα πολύ καλή και βάζει κάτω ακόμα και multiplex σε εύρος χρωμάτων και υφές. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Με την ίδια σιγουριά όμως σου λέω πως απο το ίδιο Htpc σε μικρη οθονη βλεπω (και εγω και αλλοι μη προκατηλειμενοι και ενημερωμενοι) διαφορά μεταξυ της ίδιας ταινιας σε bluray και σε mkv