xamurabi
AVClub Addicted Member
To AVCHD file structure σου δεν δημιουργεί ένα αρχείο, αλλά ένα σετ από υποκατάλογους και αρχεία τα οποία το PS3 τα αναγνωρίζει ώς blu-ray.
Η HD βιντεοκάμερα που έχω (με σκληρό δίσκο) δημιουργεί ακριβώς την ίδια μορφή υποκαταλόγων.
Αν το MKV είναι στη σωστή μορφή, η διαδικασία γίνεται σε δευτερόλεπτα (χωρίς transcoding) και οι υπότιτλοι εμφανίζονται κατ'επιλογή, και όχι "καμένοι" στην εικόνα. Το μενού που εμφανίζεται πατώντας κουμπί "τρίγωνο" είναι ίδιο με αυτό που εμφανίζεται όταν βάζουμε να παίξει blu-ray disk.
Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν έχω βρει ακόμη τρόπο να παίξει δικτυακά. Ο μόνος τρόπος που ξέρω είναι μέσω usb μνήμης ή δίσκου. Μάλιστα επειδή το folder AVCHD πρέπει να βρίσκεται στο root directory της usb μνήμης, το PS3 μπορεί να δει μόνο ένα βίντεο ανά μνήμη.
Ναι το ξέρω αλλά εγώ ρώτησα τι διαφορετικό προσθέτει το mkv2vob στην δημιουργία AVCHD structure έναντι του tsmuxer για την ίδια AVCHD δομή.
Αν υποθέσουμε ότι το αρχείο είναι ακριβώς 1080 ή ακριβώς 720 τότε δεν υπάρχει λογικά διαφορά. Αν όμως είναι μικρότερης κατακόρυφης ανάλυσης τότε τι διαφορά έχουμε? Το χρώμα της μπάρας στο AVCHD του mkv2vob είναι μαύρο αντί πράσινο που είναι του tsmuxer ή το παραγόμενο αρχείο είναι κεντραρισμένο με τις μπάρες του πάνω κάτω και τους υπότιτλους εμφανείς μέσα στο πλαίσιο του video? Ή μήπως το mkv2vob κάνει πάλι transcode με συνέπεια την παράταση της διαδικασίας!
Α και τι γίνεται με εκείνο το διαβόητο level @5.1 στα 1080 που δεν υποστηρίζεται από το PS3? Παραμένει ως μόνη λύση το χρονοβόρο transcode? Ως γνωστό η απλή αλλαγή level δεν δίνει 100% συμβατό αρχείο!
Πάντως το AVCHD δεν προκειται να παίξει δικτυακά όσο η Σony δεν θα υποστηρίζει native αναπαραγωγή του m2ts με ξεχωριστά streams audio και υποτίτλους. Αν αυτό γίνει ποτέ δεν θα χρειάζεται καν η AVCHD μορφή. Θα αρκεί ένα απλό muxing σε m2ts!!!
Προς το παρόν μόνο το με ένα καλό media server όπως είναι το PMS μπορείς να δείς near lossless H.264/x.264 αρχεία. Απλά πρέπει να έχεις καλό PC!
Όσο αφορά το μέγεθος των υποτίτλων είναι σχετικά υποκειμενικό! Εγώ προτιμώ Arial 50 για 720 αρχείο και Arial 60 για 1080 αρχείο ενώ θεωρώ ότι τα large του mkv2vob είναι καλά στο μάτι μου!