ΜΝΗΜΗ 4GB !!!

thundergav

Senior Member
26 September 2007
608
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...

Το pc μου εχει τα εξης χαρακτηριστικα...

μητρικη : Asus P5K SE
Chipset : Intel P31/P35
επεξεργ. : Intel Core 2 Duo E6550 @ 2333 MHz
φυσικη μνημη : 2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM καρτα γραφικων : Nvidia Corp GeForce 8800 GTS
Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 2

θα θελα να ρωτισω αν μπορω να προσθεσω αλλες 2 kingston 1gb ,στη συγκεκριμενη μητρικη ,ωστε να χω 4 x 1Gb.
Θα εχω καποιο προβλημα?
Ειναι καλυτερο ?
Κερδιζω-αξιζει ή περιττο εξοδο?
θα το κανατε η οχι ?

Ευχαριστω πολυ !!!

Kαταρχήν οι μνήμες που έχεις είναι kingston? Aν ναι,τότε πάρε ακριβώς ίδιου τύπου μνήμες,με ίδιους χρονισμούς για να μην έχεις προβλήματα.

Έχω βάλει κι εγώ 4 GB μνήμη σε Vista 32-bit (τα οποία είναι και μνημοβόρα) πλην όμως ισχύει ότι και σε οποιοδήποτε 32-bit λειτουργικό: βλέπει κατι παραπάνω από 3 GB. Για να δει το σύστημα και τα 4 GB θέλεις 64-bit λειτουργικό Windows ή Windows Server 2003 και άνω. Εγώ βλέπω 3,25 GB και γενικά δεν μπορώ να πω ότι είδα σημαντική αύξηση επιδόσεων από τα 2 GB που είχα πρώτα.

Μεινε οπως εισαι με τα 2GB! ΔΕ σου χρειαζονται παραπανω προς το παρον, ΕΚΤΟΣ και κανεις πολυ extreme εργασιες με τον υπολογιστή.... :smash:

Δεν αξίζει να τα βάλεις την στιγμή που το λειτουργικό σου (εν έτη 2008!) δεν τα αναγνωρίζει ή χρησιμοποιεί και οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς δεν είναι Photoshop ή Video editing (που και πάλι στο pc σου μέχρι τα 3GB θα βλέπουν.

Αφαιρεσε την virtual memory και θα δεις διαφορα...
Ειναι αχρηστη αν δεν χρησιμοποιεις πολυ "βαρια" προγραμματα και απλα κανει τον υπολογιστη πιο αργο απο οτι ειναι...

στπ pc magazine λεει οτι και να αναγνωριζει τα 3.2 g δεν υπαρχει κανενα προβλημα αφου τα υπολοιπα τα διαχεει σε αλλες εφαρμαγες μνημης οπως την καρτα γραφικων.ο αδερφος μου την ουσιαστικη διαφορα στα 4 g την ειδε στο crysis!!τωρα για αλλου δεν ειδε και τιποτα τρελλο

Αν η κάρτα γραφικών δεν είναι on-board, η μνήμη που δεν βλέπουν τα Windows πηγαίνει 100% χαμένη. Οπότε..
Οχι στα vista... τα vista μπορουν και χρησιμοποιουν την μνημη του συστηματος για μνημη γραφικων... πιο αργη μεν απο της καρτας γραφικων... πιο γρηγορη ομως αν σκεφτεις οτι θα χρησιμοποιουσε σκληρο και page file σε καποια αλλη περιπτωση...

Χμ.. Είσαι σίγουρος ότι το κάνουν τα Vista, και όχι οι ίδιες οι κάρτες γραφικών; Γιατί από όσο ξέρω, είναι κάποιες τεχνολογίες καρτών γραφικών οι οποίες "δανείζονται" μνήμη από το σύστημα και την προσθέτουν στην δικιά τους (π.χ. Nvidia TurboCache). Αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτή η μνήμη προέρχεται από την μνήμη που βλέπουν τα Windows, όχι από την "από πάνω". Ξαναλέω, εξαίρεση αποτελούν οι On-board κάρτες γραφικών.

Επίσης, και για αυτό είμαι 100% σίγουρος, κανένα λειτουργικό δεν θα χρησιμοποιούσε τον σκληρό δίσκο για μνήμη graphics! Σε καμία περίπτωση!

Επίσης, και για αυτό είμαι 100% σίγουρος, κανένα λειτουργικό δεν θα χρησιμοποιούσε τον σκληρό δίσκο για μνήμη graphics! Σε καμία περίπτωση!

Τον χρησιμοποιουν σαν cache για τα γραφικα και οχι φυσικα ως μνημη για τα γραφικα... Που στα 3-4GB δε χρειαζεται το παραπανω να υπαρχει στον σκληρο και φορτωνεται στη μνημη...
Δε σου εχει τυχει να κοβει (pause) fps ενα παιχνιδι που σου παιζει τελεια για χιλιοστο και μετα να συνεχιζει τελεια... ε, εκει διαβαζει σκληρο για συμπληρωση textures και αλλα πολλα (που δεν ειναι του παροντος)... αν ολα αυτα φορτωνουν στη μνημη δεν συμβαινουν...

Όπα, άλλο να λέμε ότι ο δίσκος χρησιμοποιείται για μνήμη γραφικών, άλλο για να αποθηκεύει προσωρινά κάποια textures. Το δεύτερο είναι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την κάρτα γραφικών. Είναι καθαρά θέμα swapping λόγω έλλειψης RAM συστήματος, και γίνεται από τα Windows.

Και για να είμαστε και λίγο on-topic, εννοείτε ότι η προσωρινή αποθήκευση δεν γίνεται σε μνήμη την οποία δεν βλέπουν τα Windows, για προφανείς λόγους.