Μνήμη RAM για macmini

kostis

AVClub Enthusiast
26 January 2007
899
Κόρινθος
Γεια σας

λέω να πάω το mac mini λίγο παραπάνω σε μνήμη. Έχω 4gb και ζορίζεται. Στο istorm μου είπαν ότι προβλέπεται από την apple μέχρι 8γίγα μαξιμουμ, αλλά κάποιοι το πάνε μέχρι 16 χωρίς πρόβλημα. Εσείς τι λέτε;

Επίσης τα 8 (δύο 4άρια module) κάνουν 100 ευρώ. Μου φάνηκαν πολλά. Υπάρχει άλλη άκρη να τις βρω φθηνότερα;

~40 Ευρω κανει το 8αρι kit της Kingston (Apple certified)

Τα 16 ειναι παντελως αχρηστα ετσι κι αλλιως.

Ευχαριστώ. Πλην όμως στη διεύθυνση που μου έδωσες δε δίνει το κιτ για 8 γίγα αλλά μόνο για 16 γίγα (για το δικό μου macmini). Τελικά το 16άρι είναι παντελώς άχρηστα ή όχ; Εδώ

Για τα 16 το ειπαμε, αν το ξαναπουμε θα σε πείσουμε; :p

(εκτος του οτι, όπως λες (δεν μας εχεις πει μοντελο mac mini), δεν υποστηριζονται - τα ''καποιοι τα καταφεραν'' δεν υπαρχουν....)

Τις μνημες μπορεις να τις βρεις σε αυτη την τιμη σε μεταπωλητες της Quest ή υποθετω στο you.gr

Εξαρτάται πως χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου...τα 8gb νομίζω είναι υπεραρκετά, εκτός αν παίζεις πολύ με ήχο ή βίντεο !!
Διαφορετικά θα είσαι οκ με 8.
Τώρα για τύπο μνήμης...ή πας σε ότι λέει η Apple ή πας σε "κανονικές" μνήμες που μπαίνουν σε όλους τους υπολογιστές. Εγώ στο macbook pro έχω βάλει 8gb kingston value ram πριν 2 χρόνια κ παίζει από τότε μια χαρά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Μνήμη RAM για macmini

Τώρα για τύπο μνήμης...ή πας σε ότι λέει η Apple ή πας σε "κανονικές" μνήμες που μπαίνουν σε όλους τους υπολογιστές. Εγώ στο macbook pro έχω βάλει 8gb kingston value ram πριν 2 χρόνια κ παίζει από τότε μια χαρά, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Η λύση που προτεινα ειναι ''ενδιαμεση'':

Ειναι ''κανονικες'' μνημες της Kingston που ομως ειναι ''ειδικα μοντέλα'' για Apple (σε normal τιμή)

(επί της ουσίας δλδ, όπως κι αυτες που προτεινει η Apple, φίφες: τσατσιές της Apple για να τ' αρπάζει απο παντού - ''κανονικές'' ειναι όλες οι μνήμες)

Εγω χρησιμοποιω 16gb στο mbp 2011 , αλλα τα χρειαζομαι (graphics, video , animation).
Αν δε τα θες για κατι παρομοιο, δεν αξιζει να δωσεις παραπανω χρηματα.
Προτιμησε Crucial.... εγγυηση!

Απάντηση: Re: Μνήμη RAM για macmini

Ευχαριστώ. Πλην όμως στη διεύθυνση που μου έδωσες δε δίνει το κιτ για 8 γίγα αλλά μόνο για 16 γίγα (για το δικό μου macmini). Τελικά το 16άρι είναι παντελώς άχρηστα ή όχ; Εδώ

Αυτό που δείχνει είναι το reccomended upgrade. Κάνε κλικ στο show all compatible upgrades και θα σου δείξει και τα 8Gb

Και βέβαια μπορείς να πάρεις από το site τα χαρακτηριστικά των μνημών (DDR3, PC3-10600, UNBUFFERED, CL9, NON ECC, DDR3-1333, 1,35V) και να βρεις παρόμοιες μνήμες από Ελλάδα με lifetime guarantee όπως και η crucial π.χ. kingston

Last edited:
Τελικά πήρα αυτή. Ήρθε σήμερα, εγκαταστάθηκε από εμένα πανεύκολα και απ' την πρώτη στιγμή το μηχάνημα φάνηκε ότι πήρε ανάσα.

Ένα ευχαριστώ σε όλους όσοι με βοήθησαν να επιλέξω και κυρίως να αποφύγω να δώσω 100 ευρώ που ζήταγε το istorm για το ίδιο πράγμα.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ MAC MINI MID 2011 ΜΕ 2 GIGA ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ 8 GB. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΜΙΑ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 8 GB Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΚΙΤ ΤΩΝ ΔΥΟ 4 GB ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΩΣΤΑ;

Crucial η Kingston! Απο amazon φυσικά! Κι μιας και θα το ανοίξεις βάλε και ένα SSD να καθαρίσεις για τα επόμενα 5 χρόνια!

Από Amazon δεν περνάνε τελωνείο; Ξέρεις κάποιες συγκεκριμένες των αυτων των δύο για macmini; Δεν βλέπω να μου βγένουν τα λεφτά για SSD