Μνήμη RAM για macmini

Δεν ξέρω ακριβώς τι μνήμες παίρνει το macmini σου, θα μας βοηθησει κάποιο άλλο παιδί. Με 100Ε παίρνεις τον Crucial M4 SSD 128GB και είσαι αρχηγός!

Οχι το αγγλικό amazon δεν έχει τελωνείο!

Ξέχασα, αν μπεις στο site της Crucial, αναγνωρίζει ποιο MAC έχεις και σου λέει ποιες μνήμες και ποιος SSD σου ταιριάζει!

Επίσης μήπως ξέρεις αν πρέπει να βαλω μνήμες σε mhz οσό είναι οι παλιές ή μπορει να είναι και πιο μεγάλες; εχω 1333 MHz μπορώ να βάλω 1600 MHz;

Μπορεί να δουλέψουν μπορεί και όχι, καλό ειναι να κινηθείς μέσα στις προδιαγραφές.

Λέω και εγώ να αναβαθμίσω τη μνήμη του MacBook Pro 13" i5 MID 12 που τώρα είναι 2Χ2GB και να πάω σε 2Χ8=16GB. Σύμφωνα με την Apple το μέγιστο είναι 2Χ4 αλλά βλέπω διάφοροι να υποστηρίζουν ότι 2Χ8 είναι εφικτό. Κάποια εμπειρία από εσάς ??
ΥΓ. Το Mac το χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή αποκλειστικά για μουσική σε συνδυασμό με το Mytek και κάποιες φορές έχω διακοπές όταν παίζω αρχεία DSD.

Τα 2 * 8 ειναι παντελώς άχρηστα (εκτός αν δουλεύεις επαγγελματικά γραφιστική / video κλπ)

Λέω και εγώ να αναβαθμίσω τη μνήμη του MacBook Pro 13" i5 MID 12 που τώρα είναι 2Χ2GB και να πάω σε 2Χ8=16GB. Σύμφωνα με την Apple το μέγιστο είναι 2Χ4 αλλά βλέπω διάφοροι να υποστηρίζουν ότι 2Χ8 είναι εφικτό. Κάποια εμπειρία από εσάς ??
ΥΓ. Το Mac το χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή αποκλειστικά για μουσική σε συνδυασμό με το Mytek και κάποιες φορές έχω διακοπές όταν παίζω αρχεία DSD.

Γιώργο καταρχήν Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου:ernaehrung004:

Δε θα πήγαινα σε πάνω από 2χ4 γιγα. Έχω διαβάσει αναφορές στο Διαδίκτυο από χρήστες που έβαλαν μεγαλύτερη μνήμη από την επιτρεπτή και το αποτέλεσμα ήταν να μην ξεκινάει ο υπολογιστής τους. Γνώμη μου είναι να πας στο μέγιστο επιτρεπτό και να το αφήσεις εκεί.

εγω ειχα στον ιμακ 4 (2χ2 )

οταν βγηκε το mountain lion ειδα οτι ηθελε μινιμουμ 2 γιγα μονο για να τρεξει
οποτε λεω μηπως θελει παραπανω
σκεφτηκα να βαλω 2+4 ομως ανακαλυψα οτι ετσι θα εχανε ταχυτητα

δεν εβρισκα με τιποτα 1066 MHz μνημες ... μονο 1333 MHz
τελικα πηγα στη συστεμ οπου θα ξερανε . μου βαλανε 1333 MHz στο about this mac τις αναγνωριζει ως τετοιες αλλα φανταζομαι οτι θα λειτουργουν ως 1066 .
οποτε θα εκανα τη δουλεια και σε αλλο μαγαζι με λιγοτερο απο τη μιση τιμη .

οποτε δεν πειραζει φανταζομαι ... αρκει να ειναι οι λοιπες προδιαγραφες σωστες .

Ok πάω λοιπόν για 2Χ4.
Κώστα ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω, Χρόνια πολλά και σε όλους τους φίλους της κατηγορίας και όχι μόνο.

Re: Απάντηση: Re: Μνήμη RAM για macmini

εφοσον ειναι μακ μινι mid 2011

τοτε

http://support.apple.com/kb/HT4805

Mac mini (Mid 2011) computers have two internal memory slots. These slots accept a standard PC3-10600 DDR3 204-pin SO-DIMMs (Small Outline DIMM) with the following specifications:

PC3-10600 DDR3
Unbuffered
Non-parity
204-pin module
1333 MHz
You can use RAM module sizes of 1 GB, 2 GB, or 4 GB in each slot.

DIMMs with the following features will not work with these Mac mini models:

Registers or buffers
PLLs
ECC
Parity
EDO RAM