Modem-Router για streaming High-Definition υλικού

Αυγερινός Παπαδάκης

AVClub Addicted Member
29 November 2006
1,621
Νέα Ιωνία, Αθήνα
Έχω ένα Home-Server PC στο ένα δωμάτιο και ένα Home Theater PC στο άλλο και θέλω να μπορώ να βλέπω τις High Def ταινιούλες μου (Και Blu-ray, HD DVD rips) στο HTPC. Ψάχνω λοιπόν ένα Modem-Router για να έχω και σύνδεση με δίκτυο και στα δύο αλλά και Gigabit-Lan για την μεταφορά του High-Def υλικού. Έχεται τίποτα υπόψη σας και με τι κόστος;

Είναι ανάγκη να είναι modem-router? Δεν σου κάνει ένα απλό Gigabit switch το οποίο θα συνδέσεις στο υπάρχον router σου;

Ρωτάω, γιατί δεν θα βρεις οικιακό modem-router με ενσωματωμένο gigabit ethernet switch.

Ένα μικρό (5-port) gigabit ethernet switch θα το βρεις με λιγότερο από 40 στα γνωστά e-shops.

Δεν νομιζω οτι το 100αρι αντεχει σε καταπονησεις.
Εγω οσες φορες προσπαθησα να δω bluray-hddvd μεσω 100ριου ειχε σπασιματακια ενω οταν το αλλαξα σε 1000αρι , ολα ΟΚ!
Οι ταχυτητες των δικτυων ειναι θεωρητικες , οι μεγιστες δυνατες ειναι πολυ μικροτερες.

Απάντηση: Re: Modem-Router για streaming High-Definition υλικού

Εγω οσες φορες προσπαθησα να δω bluray-hddvd μεσω 100ριου ειχε σπασιματακια ενω οταν το αλλαξα σε 1000αρι , ολα ΟΚ!
Οι ταχυτητες των δικτυων ειναι θεωρητικες , οι μεγιστες δυνατες ειναι πολυ μικροτερες.

Μικροτερες και του usb?????

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ με 1000άρι παίζω εδώ και χρόνια, οπότε δεν έχω (πρόσφατη) εμπειρία από 100άρι, αλλά όσα 100άρια έχω δει όντως βγάζουν πραγματικά 100Mbit. Οπότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα.

Αν βέβαια τελικά υπάρχει.. πάμε σε 1000άρι.

Βασικά, με τις τιμές των Gigabit switches δεν υπάρχει πια λόγος να πάει κανείς σε 100άρι.

Με 100άρι είμαι εγω (δυστυχώς)
Για την μεταφορά καθε 4.5GB (ενός αρχείου mkv) χρειάζονται 14 λεπτά.

Το προβλημα (?) είναι τα ρουτερ που εχουμε οι περισσότεροι είναι και για την adsl πρόσβαση... Μπορούν αυτά να συνδεθούν σε ενα gigabit (φτηνό) switch?
Δλδ τα πισί να είναι πάνω στο gigabit switch , και αυτό να είναι πάνω στο ρούτερ μόντεμ της adsl? Γινεται?

Re: Απάντηση: Modem-Router για streaming High-Definition υλικού

Με 100άρι είμαι εγω (δυστυχώς)
Για την μεταφορά καθε 4.5GB (ενός αρχείου mkv) χρειάζονται 14 λεπτά.

Το προβλημα (?) είναι τα ρουτερ που εχουμε οι περισσότεροι είναι και για την adsl πρόσβαση... Μπορούν αυτά να συνδεθούν σε ενα gigabit (φτηνό) switch?
Δλδ τα πισί να είναι πάνω στο gigabit switch , και αυτό να είναι πάνω στο ρούτερ μόντεμ της adsl? Γινεται?

Φυσικά!

Για πείτε και καμιά λεπτομέρεια παραπάνω να μαθαίνουμε...
Προσωπικά εχω ένα linksys wag354g, και ευελπιστώ σύντομα ένα fritzbox fon 7140. Θα συνδέονταν αυτά με απλό καλώδιο δικτύου σε μια οποιαδήποτε πόρτα με το gigabit switch? Και ετσι απλά θα δούλευαν όλα? Χωρίς τίποτα ρυθμίσεις σε gateways κλπ? Ωραίο ακούγεται... :fahne90:
ευχαριστώ!

Για πείτε και καμιά λεπτομέρεια παραπάνω να μαθαίνουμε...
Προσωπικά εχω ένα linksys wag354g, και ευελπιστώ σύντομα ένα fritzbox fon 7140. Θα συνδέονταν αυτά με απλό καλώδιο δικτύου σε μια οποιαδήποτε πόρτα με το gigabit switch? Και ετσι απλά θα δούλευαν όλα? Χωρίς τίποτα ρυθμίσεις σε gateways κλπ? Ωραίο ακούγεται... :fahne90:
ευχαριστώ!

Όλα σωστά!

Mια πιο φτηνή και ισως και πιο εύκολη -περιστασιακή- λύση (να μην γεμίζει και ο τόπος κουτάκια, τροφοδοτικά, καλώδια κλπ) δεν θα ήταν και η απευθείας σύνδεση των υπολογιστών με καλώδιο δικτύου τυπου cross? Στην περίπτωση μου τουλάχιστον, που το 1000άρι το χρειάζομαι μόνο οταν μεταφέρω τα mkv από τον ένα στον αλλο... Και την υπόλοιπη ώρα, κανονικά το 100άρι modem/router...

Last edited:

Mια πιο φτηνή και ισως και πιο εύκολη -περιστασιακή- λύση (να μην γεμίζει και ο τόπος κουτάκια, τροφοδοτικά, καλώδια κλπ) δεν θα ήταν και η απευθείας σύνδεση των υπολογιστών με καλώδιο δικτύου τυπου cross? Στην περίπτωση μου τουλάχιστον, που το 1000άρι το χρειάζομαι μόνο οταν μεταφέρω τα mkv από τον ένα στον αλλο... Και την υπόλοιπη ώρα, κανονικά το 100άρι modem/router...

Δεν γίνεται αυτό σε Gigabit Ethernet ταχύτητες. Μόνο για 10/100Mbit.

Για gigabit ethernet πρέπει να υπάρχει switch, ακόμα και για 2 μόνο υπολογιστές.