Modification σε ΟΝΚΥΟ HT-S3200

lentozo

AVClub Enthusiast
25 May 2012
723
Περιστέρι
Παιδιά καλησπέρα.
Έχω το παραπάνω σύστημα και εδώ και κάποιες μέρες χωρίς λόγο και αιτία, χαζεύοντας κάποια site με αντίστοιχα θέματα, άρχισε να με τρώει η ιδέα να βελτιώσω ( ; ) τον ήχο πειράζοντας το εσωτερικό του ενισχυτή.
Δεν με απασχολεί τόσο η ένταση, όσο η ποιότητα του ήχου.
Τα χαρακτηριστικά του είναι τα: http://www.onkyousa.com/Products/model.php?m=HT-S3200&class=Systems και το κύκλωμα του ενισχυτή είναι το: http://www.go-gddq.com/upload/2013-05/22/2013051728.pdf .
Μην με κράξετε, αλλά να πω πως είμαι τεχνικός αλλά όχι ηλεκτρονικός και δεν έχω ιδέα από ενισχυτές αλλά ψοφάω για τέτοιες φάσεις ακόμα και αν καταλήξουν σε αποτυχιά ή καταστροφή!
Αν κάποιος έχει την διάθεση να με βοηθήσει να παίξω προτείνοντας μου αλλαγές τον ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Ο Στελιος εχει δικιο...πολυ δυσκλο να βελτιωσεις κατι σε αυτο το μηχανημα που ολα ειναι all in one... Αν παρολαυτα θες να παιξεις, εγω ισως αλλαζα τους κεντρικους πυκνωτες του τροφοδοτικου (τους μεγαλους) με κατι μεγαλυτερο, μαζι και η γεφυρα ανορθωσης σε κατι ποιο ενυσχημενο μη καει, και ΑΝ ειναι εφικτο ισως καναν ποιο μεγαλο σε VA μετασχηματιστη, τουλαχιστον στα τυλιγματα που τροφοδοτουν τα τελικα σταδια... Ισως ετσι να παιξει λιγο ποιο δυνατα λιγο ποιο ανετα..τιποτα αλλο.. αλλα και παλι ειναι ρισκο αν δε ξερεις τι κανεις..

Να σου πω και εμένα η αρχική μου σκέψη ήταν να αλλάξω τους πυκνωτές του τροφοδοτικού (το εύκολο) αλλά δεν ήμουν σίγουρος αν και τι θα κέρδιζα.
Το άλλο που σκεφτόμουν αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη, ήταν να πείραζα κάτι στο στάδιο της προενίσχυσης αλλά χάθηκα στο σχέδιο και το παράτησα και αν κατάλαβα καλά από τις συμβουλές σας μάλλον καλά έκανα γιατί χειρότερα θα το έκανα.
Τέλος πάντων, έτσι και αλλιώς είμαι στη φάση μαζί με ένα συνάδελφο (ηλεκτρονικό) να φτιάξουμε λαμπάτο ενισχυτή και εκεί σίγουρα θα χρειαστώ περισσότερη βοήθεια - κυρίως για τα ηχεία που θα τον συνοδέψουν.
Όπως και να έχει ευχαριστώ και τα ξαναλέμε.

Αφού δεν παίζει να τον πειράξω, μήπως παίζει να τον χρησιμοποιήσω ως προενισχυτή στον μελλοντικό λαμπάτο;
Βλέπει κανείς τον τρόπο;
Σαν δεύτερη λύση θα χρησιμοποιούσα την έξοδο των ακουστικών για είσοδο στον λαμπάτο αλλά λέμε τώρα...

Α, και κάτι ακόμα: για 35 τ.μ. περίπου πόση ισχύς χρειάζεται; 2x30 θα είναι αρκετό; Και με τα ήδη υπάρχοντα ηχεία θα κάνω δουλειά (αρχικά);

Front Speaker (SKF-370)
Type: Full-Range Bass-reflex
Impedance: 6Ω
Maximum input power: 120 W
Output sound pressure level:
82 dB/W/m
Frequency response: 80 Hz–20 kHz
Magnetic shielding

Thanks In advance...

Last edited: