Μοίρασμα dsl στο σπίτι

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,590
παίδες, στο σπίτι γιά την ώρα έχω το ενσύρματο ρουτεράκι της sagem που δίνει ο ΟΤΕ...
γιά να το μοιράσω αυτό, μπορώ να βάλω μετά από αυτό ένα ασύρματο router ή το ξεχνάω και πρέπει να πάρω adsl router?

Επίσης η σύνδεση είναι isdn και πιθανόν σύντομα να την γυρίσω σε pstn.
Υπάρχει κάποιο modem που αν το πάρω τώρα δεν θα είναι άχρηστο μετά ?

Φυσικα και μπορείς να το κάνεις με wireless AP το οποιο συνδέεις πάνω στο modem.

Αλλιώς παίρνεις ενα router / wifi και καθαρίζεις. Στην δευτερη περίπτωση, μερικοι (πx us robotics) γυρνάνε απο ISDN -> PSTN και vice versa με firmware update.

γιά κάνε σεντς...
παίρνω ένα ασύρματο access point
ή router wifi ?
ό,τι μ αρέσει ?

και αυτά πως συνδέονται ?
παίρνουν το usb από το sagem ?

Τώρα δε ξέρω αν θα σε βοηθήσω, θα σου πω πως το έχω κάνει εγώ. Έχω ως modem / router το us robotics 9106 το οποίο είναι και wifi. Παρεπιπτόντως το 9106 ήταν για pstn γραμμή και επειδή έχω isdn με αλλαγή του firmware το γύρισα για isdn (βέβαια στο συγκεκριμένο γίνεται ενώ στα περισσότερα όχι). Επειδή το wifi του ήταν για κλάμματα (με wep κρυπτογράφηση έπαιζε μια χαρά με wpa είχα disconnect συνέχεια) αγόρασα ένα linksys broadband router το wrt54gl (του έβαλα και custom firmware που με αυτό κάνει παπάδες) και το κότσαρα στο switch. Στο switch έχω συνδέσει και το us robotics. Το htpc στο σαλόνι συνδέεται ασύρματα με το linksys για να έχει internet και να βλέπει και τα άλλα pc ενώ τα pc στο γραφείο είναι συνδεδεμένα ενσύρματα στο switch.
Μπορείς είτε να πάρεις wireless AP και να το συνδέσεις στο sagem αν έχει ενσωματωμένο switch είτε να πάρεις wireless AP και switch ξεχωριστά και να συνδέσεις εκεί το pc σου και το wireless AP είτε να πάρεις ένα καλό modem / router / switch / wireless AP και να κάνεις τη δουλειά σου.

τι us robotics λες ?
ασύρματο adsl router ?
έλεγα να κρατήσω το sagem...
βέβαια βγάζει μόνο ένα ξερό usb που πάει κανονικα στο pc.

Στο γραφείο έχω ένα ασύρματο linksys modem/router. Παίρνει μέχρι 4 ethernet και όσες θέλεις ασύρματες. 2 εκ των υπολογιστών του γραφείου συνδέονται ασύρματα, κανένα πρόβλημα (βέβαια είναι σε απόσταση μέχρι 5 μέτρα, αλλά δείχνουν να έχουν τόσο δυνατό σήμα που και σε 3-4πλάσια φαντάζομαι θα έπαιζε)

Το linksys wag200 με 4 ethernet και wifi απο οτι μου ειχε πει ο υπαλληλος του eshop που το παρελαβα κανει και για pstn αλλα και για isdn

αν πετάξω το sagem, η γραμμή δεν έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει ό,τι νέο μπεί?

νο μεσιέ, απλά να θυμάσαι το user name & password της σύνδεσης στον πάροχο !!!

Πάρε ένα ποιοτικό ασύρματο ADSL modem/router και τις αντίστοιχες κάρτες δικτύου για τα πισιά σου...

USB είπες ότι είναι το μηχανάκι σου? Πέτα το και πάρε άλλο, η σύνδεσή σου θα είναι ETHERNET!

Ethernet ειναι και το σατζεμ...

Αν θες να μοιρασεις ασυρματα στο σπιτι, σου κανει.
Αν θες να μοιρασεις ενσυρματα, συνδεεις το σατζεμ σε ενα 1000αρι σουιτς και πανω σε αυτο ολα τα πισι (με την προυποθεση οτι εχουν 1000αρα καρτα το καθενα) ωστε να επικοινωνουν με πολυ μεγαλυτερη ταχυτητα. Αν ομως δε θες να στελνεις μεγαλα αρχεια κτλ. και το 100αρι σατζεμ κανει μια χαρα για ενσυρματο ρουτερ.