Μοίρασμα σύνδεσης internet μεταξύ MAC και PC

Χιούστον

Supreme Member
19 November 2006
4,862
Δίπλα στον economides...
Καλημέρα φίλοι μου,

να ρωτήσω κάτι, για να χρησιμοποιώ τις εφαρμογές remote αλλά και για να μπαίνω internet μέσω του Iphone κάνω απλά share την σύνδεση Internet του Mac Pro μέσω airport.

Τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να δει internet και ένα Laptop που τρέχει Windows ΧP? Ενώ βλέπει το share του airport μου λέει ότι δεν μπορεί να γίνει το connection?

Ευχαριστώ παίδες! :SFGSFGSF:

edit: Μιλαμε πάντα για ασύρματο μοίρασμα σύνδεσης
 
Πως ειναι η συνδεση στο σπιτι σου ? Με ασυρματο modem η παιρνεις ip με καλωδιο μονο στο MacPro κανονικα?

(Εγω παντως τα χω ολα ασυρματα κ βλεπουν κατευθειαν το Modem ολα ασυρματα το καθενα ανεξαρτητα.)
 
To ΜΑC Pro συνδεδεμένο με καλώδιο πάνω στο ενσύρματο router στο Ethernet 1, την οποία και μοιράζω στη συνέχεια μέσω airport στο iphone.

Πως τη μοιράζω και σε ένα Laptop με windows xp?
 
Μ αυτο που σκεφτεσαι να κανεις πρεπει να χεις το MacPro ανοιχτο για να παιρνει το iphone και το laptop.

Πως σου φαινεται η ιδεα να λυθουν ολα τα προβληματα αυτα και αλλα βεβαια μ ενα ασυρματο απλο ρουτερ με 50-100 ευρω και θα ναι κ πολυ γρηγορο?

Θα χεις κ ασυρματο δικτυο μεταξυ ολων των υπολογιστων.
 
Γιάννη το Mac Pro το έχω έτσι και αλλιώς πάντα ανοιχτό. Εξάλλου θυμάμαι ότι και η HOL παλαιότερα αλλά και ο OTE τώρα μου είπαν ότι δεν είχαν ασύρματο για MAC για αυτό το λόγο πήρα το ενσύρματο.

Φίλε galileo σε ευχαριστώ θα το δοκιμάσω το απόγευμα. SP3 έχω ευτυχώς. Σε περίπτωση που δεν πετύχει θα πάω να πάρω ένα ασύρματο router που λέει ο Γιάννης να τελειώνω.
 
Τα mac πάντως δεν χρειάζονται συγκεκριμένη μάρκα ασύρματου router. Δεν ξέρω τι ήταν αυτοί που στο είπαν αλλά κάνουν λάθος.
 
Φίλε Χιούστον,

Τις καλύτερες ρυθμίσεις που βρήκα ως τώρα τις έχει το επίσημο site της Apple:
http://docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.5/en/8156.html

Αφορούν το Leopard (10.5.x) αλλά σε περίπτωση που έχεις Snow Leopard (10.6.x) κατά πάσα πιθανότητα οι ίδιες ρυθμίσεις έιναι.

Έδωσες στο Δίκτυό σου όνομα; Έδωσες κωδικό;
Το δίκτυο που δημιουργείται είναι ad-hoc και όχι infrastucture με αυτόν τον τρόπο. Για να δημιουργήσεις δίκτυο δομής/infrastructure πρέπει αναγκαστικά να αγοράσεις κάποιο εξωτερικό Router, όπως σου πρότειναν τα παιδιά. Όλα τα Router είναι συμβατά (όπως επίσης ειπώθηκε) αλλά αν είσαι πιστος στην Apple, θα σου πρότεινα το Airport Extreme:
http://www.apple.com/airportextreme/
Το έχω και είναι καταπληκτικό. Με δυνατότητες WiFi 802.11b/g/n και πανέμορφο inteface, πολύ καλές δυνατότητες ασφάλειας, υποστήιξη σκληρού/εκτυπωτή USB και πολύ καλή τιμή σχετικά..

Μπορείς όμως να κάνεις τη δουλειά σου και χωρίς ν' αγοράσεις Router.

Στα Windows XP, πώς προσπαθείς να συνδεθείς;
Κάνεις κλικ πάνω στο εικονίδιο της ασύρματης σύνδεσης και μετά προβολή ασύρματων διτκύων. Εμφανίζεται το όνομα του δικτύου που έχεις δώσεις στις ρυθμίσεις του Mac Pro;
 
Παρακαλώ φίλε μου!

Δοκίμασέ το στο σπίτι και στείλε για να δούμε τι φταίει..

Το εσωτερικό σου WiFi λέγεται επίσης Airport, υποστηρίζει δίκτυα 802.11b/g/n (n είναι τα πιο γρήγορα που υπάρχουν μέχρι στιγμής στα 300MBps) αλλά είναι εσωτερική συσκευή.
Η διαφορά του με το εξωτερικό Airport Extreme (που είναι εξωτερικό) είναι ότι το δικό σου κατασκευάστηκε με σκοπό να είναι πελάτης/client σε ασύρματα δίκτυα και όχι να τα δημιουργεί με σκοπό να συνδεθούν άλλες συσκευές. Βέβαια στην πράξη μπορεί να κάνει και τις 2 δουλειές αλλά χωρίς να προσφέρει όλες τις δυνατότητες του εξωτερικού.
Αντίστοιχα, το εξωτερικό κατασκευάστηκε με σκοπό να είναι εξυπηρετητής δηλαδή να δημιουργεί ασύρματα δίκτυα χωρίς να έχει τη δυνατότητα να συνδέεται σε αυτά (με εξαίρεση το WDS).

Αν θέλεις να κάνεις απλά τη δουλεια σου και δεν έχεις τρομερές απαιτήσεις από το διαμοιρασμό της σύνδεσης του Ιντερνετ, τότε το εσωτερικό Airport που ήδη έχεις θα κάνει τη δουλειά σου μια χαρά.
Το εξωτερικό θα σου ήταν απαραίτητο σε περίπτωση π.χ. που είχες 2+ συσκευές που ήθελαν να ανταλλάξουν μεταξύ τους δεδομένα. Τότε, η ανταλλαγή αυτή θα γινόταν μέσω του Mac Pro (παράδοξο) οπότε η λύση του εξωτερικού Airport Extreme θα ήταν μονόδρομος.
 
Α ξέχασα.

Έκανα κάποιες δοκιμές στο σπιτι:

1) Έφτιαξα Network στο Mac Pro, το ονόμασα Mike's Network και συνέδεσα το Mac Pro σε αυτό

2) Κατάφερα να συνδέσω ασύρματα το Laptop σε αυτό το δίκτυο.

Αλλά πως γινεται να έχω Ιντερνετ στο λαπτοπ? Το ότι τα συνέδεσα στο ίδιο δίκτυο δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα έχει ιντερνετ και το Λαπτοπ, έτσι δεν είναι?

Γαμώτο τα έχω μπλέξει λίγο.
 
Φίλε Χιούστον,

1) Έφτιαξα Network στο Mac Pro, το ονόμασα Mike's Network και συνέδεσα το Mac Pro σε αυτό

Όταν λες ότι συνέδεσες το Mac Pro σ' αυτό, τι εννοείς; Γιατί νομίζω ότι δε χρειαζεται να συνδεθείς με τον Mac Pro. Τη στιγμή που ο ίδιος το δημιουργεί, είναι ταυτόχρονα και μέλος σε αυτό.

2) Κατάφερα να συνδέσω ασύρματα το Laptop σε αυτό το δίκτυο.

Εφ' όσον συνέδεσες το φορητό στο ασύρματο αυτό, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και Ιντερνετ. Δοκίμασες να μπεις σε κάποια σελίδα και έλαβες μήνυμα σφάλματος;
 
1) Όχι πρέπει να κάνεις και connect στο ασύρματο που έφτιαξες ανοίγωντας το airport.

2) Ναι δεν μπορούσα να μπω.

Αλλά γιατί το γεγονός ότι δύο υπολογιστές βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο να σημαίνει αυτόματα ότι το ένα παίρνει Internet από το άλλο? Κάτι δεν μου κάθεται καλά.
 
Φίλε μου,


1) Όχι πρέπει να κάνεις και connect στο ασύρματο που έφτιαξες ανοίγωντας το airport.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το θυμόμουν. Άρα έχεις δίκαιο.


Όσον αφορά το 2ο σου ερώτημα, είναι μεγάλη ως πολύ-πολύ μεγάλη ιστορία.
Θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες εξηγήσεις.

Κατ' αρχάς στην περίπτωσή σου να ξεκαθαρίσω κάτι:
Ο Mac Pro βρίσκεται σε 2 δίκτυα. Το 1ο δίκτυο είναι μέσω της ενσύρματης κάρτας δικτύου (Ethernet) και χρησιμοποιείται για ανταλλαγή δεδομένων Ιντερνετ. Στο ίδιο δίκτυο βρίσκεται και το Router σου που συνδέεται στο Ιντερνετ αλλά ΟΧΙ ο φορητός σου ή το iPhone.
Το 2ο δίκτυο είναι ασύρματο δίκτυο (WiFi). Αποτελείται από τον Mac Pro, το iPhone, το φορητό και οποιαδήποτε άλλη συσκευή συνδέσεις πάνω στο ασύρματο δίκτυο του Mac Pro. ΔΕΝ συμμετέχει το Router σου και δεν έχει (άμεση) επαφή με το Ιντερνετ.
Λοιπόν, για να περάσεις το Ιντερνετ στις συσκευές που συνδέονται ασύρματα στον Mac Pro, ΠΡΕΠΕΙ ο Mac Pro εσωτερικά να συνδέσει μεταξύ τους την ενσύρματη και την ασύρματη κάρτα δικτύου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και βάση για να καταλάβεις ακριβώς τι συμαβίνει.
Οι τρόποι να εννωθούν οι 2 κάρτες δικτύου είναι πολλές (εγκυκλοπαιδικά μιλώντας). Ν' αναφέρω 2 παραδείγματα: NAT (Network Address Translation) και Proxy (ενδιάμεσος εξυπηρετητής)
Κατά πάσα πιθανότητα ο Mac Pro χρησιμοποιεί το πρώτο παράδειγμα που έφερα (και ελπίζω να χρησιμοποιεί αυτό).
Με άλλα λόγια ο Mac Pro στην προκείμενη περίπτωση παίζει το ρόλο ενός Software Router.
Οι ρυθμίσεις που μπορεί να επιδεχθεί μία τέτοια συνδεσμολογία είναι πάαααρα πολλές αλλά ευτυχως η μαμά Apple φρόντισε ώστε να μην χρειάζονται πολύπλοκες ρυθμίσεις για να στηθεί ένα τέτοιο δίκτυο. (Μην ξεχνάς πως η βάση του Mac OS X είναι o πανίσχυρος πυρήνας Mach με επεκτάσεις 4.3BSD, ο παράδεισος των δικτυώσεων)
Δηλαδή ο Mac Pro παίρνει ένα πακέτο δεδομένων από το φορητό, το μεταφράζει/"μασκαρεύει" έτσι ώστε να φαίνεται ότι προέρχεται από τον ίδιο και το στέλνει στο Ιντερνετ. Όταν το Ιντερνετ απαντάει, ο Mac Pro παίρνει το πακέτο που του ήλθε, το μεταφραζει (σύμφωνα μ' ένα πίνακα καταχωρήσεων) και το στέλνει στον προτότυπο αποστολέα δηλαδή το φορητό.
Ελπίζω να μη μπέρδεψα.
 
Όχι μόνο δεν με μπέρδεψες, αλλά κατάλαβες ακριβώς το πρόβλημα μου και το εξήγησες όσο το δυνατόν πιο καταννοητά.

Θα το κοιτάξω το απόγευμα και θα επανέλθω.

Να είσαι καλά!!!!!!:)
 
Χαίρομαι φίλε μου που σε βοήθησα!

Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάποια άποψη - τεχνικό υπόβαθρο πριν προσπαθήσεις να λύσεις ένα πρόβλημα. Έτσι όχι μόνο θα σε βοηθήσουμε πιο αποτελεσματικά, αλλά θα μπορέσεις ν' αντιμετωπίσεις κάποιο παραπλήσιο θέμα μελλοντικά με άνεση. -bye-
 
Aπ οτι φαινεται ο φιλος th-pantazis το κατεχει καλα το αθλημα με τα Mac και συμφωνω απολυτως μ αυτα που λεει !:SFGSFGSF:

Απλα να προσθεσω πως δε χρειαζεται να παρεις κατι εξειδικευμενο σε modem / router για να συνδεσεις τα Mac επανω.Οποιαδηποτε σχεδον μαρκα κανει δουλεια.Βεβαια το Airport εξωτερικο ειναι παρα πολυ καλο.Εγω χρησιμοποιω ενα US Robotics.

Και ξαναλεω κατα τη γνωμη μου παντα πως το πιο απλο ειναι να παρεις ενα καινουριο modem ασυρματο που ειναι κ οικονομικα απο 50-100 ευρω και ολα τα προβληματα θα λυθουν.Μπορεις να εχεις ασυρματη η ενσυρματη επικοινωνια με ολους τους υπολογιστες μεταξυ τους κ με το ιντερνετ με τον καθενα ΚΑΙ αυτονομα.Δηλαδη μπορεις να δουλεψεις τον καθενα ξεχωριστα χωρις να χρειαζεται να εχεις κ αλλον ανοιχτο ταυτοχρονα για να μοιρασεις συνδεση κ να παιδευεσαι με αργες μαλλον ταχυτητες.Επισης μπορεις να χεις ολους τους υπολογιστες κλειστους κ ν ανοιξεις μονο το iPhone για να δεις κατι στο νετ χωρις αλλες διαδικασιες.:2thumb22sup:
 
Ετσι ειναι.
Το imac (και ενα windows HTPC) τa εχω με ethernet σε ενα μοντεμ ρουτερ (no name), και macbook, iphone, ασυρματα.
Ολα ρολοϊ
 
Φίλε kotsidisjohn,

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!
Συμφωνώ μαζί σου ότι μία απλή λύση είναι να αγοράσει ένα ασύρματο Router (ή Modem-Router) ο φίλος μας. Οποιοδήποτε θα κάνει τη δουλειά του, είτε Airport είτε άλλης μάρκας...


Φίλε Χιούστον,

Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι! :D
Υπάρχουν σίγουρα πιο απλές λύσεις, αλλά το θέμα είναι να το καταφέρεις μέσω Mac Pro.
Αν μπλέξεις με δίκτυα και πολλαπλά λειτουργικά και χωθείς στα βαθιά με τις ρυθμίσεις, μόλις σηκώσεις κεφάλι θα καταλάβεις πως δε θα ξεμπλέξεις ποτε.. :devil-smiley-029:
Welcome to Paradise! Have Fun!