ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ

saitisgr

Banned
19 December 2006
1,513
Δυστυχώς εδώ
Το Συμβούλιο Επικρατείας....έκρινε παράνομη???
ΧΑΧΑ!!!!
Την απόφαση ΧΑΧΑΧΑ λέει....της κυβέρνησης λέει....για το ανώτατο όριο των τιμών που έχουν τα κυλικεία σε Αεροδρόμια,Σταθμούς,Νοσοκομεία,ΚΤΕΛ.ΟΣΕ ΚΛΠ κλπ...λέει...
ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΟΝ λέει ....Οι Βιομηχανίες αναγκάζονται να πουλούν κάτω του κόστους λέει.....
Και το ωραίο ποιό είναι???
Η θιγόμενη κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να αντισταθεί.........γιατί είναι υπέρ του λαού!!!!!!
Αλήθεια ποιός διορίζει το πιόνια εκεί???

Εγώ πάντως όχι!!

Καί λέμε τώρα.........στο πονηρά και βλάχικα..........

Το Συμβούλιο Επικρατείας.......δεν σκέφθηκε οτι
Στις λιγότερο πολιτισμένες χώρες Γερμανία ,Γαλλία κλπ... ΧΑΧΑ από...εμάς!!!

λέμε τώρα......

οι τιμές είναι λιγότερες ακόμα και απο αυτές που μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει υποβάλλει????
Και κρίθηκε και λάθος απο το Συμβούλιο Επικρατείας???

Ποιός τελικά είναι με εμάς???
Η εκάστοτε εξουσία που εμείς διαλέγουμε???
Το Συμβούλιο Επικρατείας που διαλέγει η εκάστοτε εξουσία
Η το οτι είμαστε η πιό κοιμισμένη χώρα???

Πάλι θα κοπεί το thread!!!!

Το Δ τμήμα του ΣτΕ υπό τον πρόεδρό του Δ. Βροντάκη ακύρωσε την υπουργική απόφαση, ακολουθώντας τη νομολογία που έχει χαράξει εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια το ανώτατο δικαστήριο και την οποία δεν εφάρμοσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το σκεπτικό
Σύμφωνα με το ΣτΕ, η συνταγματικά κατοχυρωμένη οικονομική ελευθερία, επιβάλλει η ανώτατη τιμή πώλησης ενός προϊόντος να μην είναι κατώτερη του κόστους παραγωγής ή εμπορίας από μια ορθολογικά οργανωμένη επιχείρηση (όπως διαμορφώνεται κάτω από συγκεκριμένες οικονομοτεχνικές συνθήκες από άποψη τόπου και χρόνου), ενώ ταυτόχρονα δικαιολογεί να υπάρχει και ένα εύλογο ποσοστό κέρδους που πρέπει να προσδοκά μια ορθολογικά οργανωμένη επιχείρηση. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση στην αγορανομική διάταξη δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να βεβαιώνει ότι οι τιμές δεν είναι κατώτερες από το κόστος παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων περιλαμβάνοντας ταυτόχρονα και ένα εύλογο περιθώριο κέρδους. Το υπουργείο για να ρυθμίσει πάλι νομοθετικά το ζήτημα, θα πρέπει να αιτιολογήσει τα δύο αυτά στοιχεία στην προσεχή ρύθμισή του παρέχοντας συγκεκριμένες αποδείξεις, αλλιώς και τα νέα «πλαφόν» θα κινδυνεύσουν με κατάρρευση.

www.imerisia.gr

Mε την επιφύλαξη να διαβάσουμε όλη την απόφαση σε νομικό περιοδικό , το ανωτέρω δημοσιευθέν σκεπτικό , καταδεικνύει για μιάν ακόμη φορά την ανικανότητα των νομοθετούντων ( εκτός εάν είστε καχύποπτοι κι την ανικανότητα την θεωρήσετε σκόπιμη )

Re: Απάντηση: ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ

Mε την επιφύλαξη να διαβάσουμε όλη την απόφαση σε νομικό περιοδικό , το ανωτέρω δημοσιευθέν σκεπτικό , καταδεικνύει για μιάν ακόμη φορά την ανικανότητα των νομοθετούντων ( εκτός εάν είστε καχύποπτοι κι την ανικανότητα την θεωρήσετε σκόπιμη )

Συνεχιζομενη ανικανοτητα ειτε σημαινει οτι ολοι ειναι οι νομοθετουντες ειναι ζωα -κομματι δυσκολο-
ειτε οτι χαλιναγωγουνται -αρα καλως ειμαστε καχυποπτοι-

Re: Απάντηση: ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ

Συνεχιζομενη ανικανοτητα ειτε σημαινει οτι ολοι ειναι οι νομοθετουντες ειναι ζωα -κομματι δυσκολο-
ειτε οτι χαλιναγωγουνται -αρα καλως ειμαστε καχυποπτοι-

+1000

ως γνωστόν είναι πολλά τα λεφτά Άρη:twoguns::twoguns:

και οι τύποι είναι αχόρταγοι .........

Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι απλά παρακολουθούμε και νεμόμεθα τα αγαθά της "συνταγματικά κατοχυρωμένης οικονομικής ελευθερίας"...

...δλδ. ότι συνέβη με τον βασικό μέτοχο και ότι θα συμβεί για το 19% του ΟΤΕ...σε μικρογραφία.

οχι...καμιά άκρη...και καμιά πρόταση εναλλακτική. Απλά τόσα που έχουμε παρακολουθήσει, δεν μπορεί πλέον να μας κάνει μεγάλη αίσθηση το ότι θα πληρώνουμε1,5 ευρώ το μικρο μπουκάλι νερό όταν θα βρεθούμε στο αεροδρόμιο ή στο λιμάνι για διακοπές τον Αυγουστο. Ας πάρουμε απο το σπίτι μας φευγοντας, ας είμαστε εγκρατείς...ας τους κανουμε επιτέλους να καταλάβουν ορισμένοι (βενζινοπώλες, ταξιτζήδες, αυτά τα καταστηματα στα λιμανια αεροδρόμια) ότι δεν μπορουν να συνεχισουν ετσι επειδή απλά δεν γίνεται, δεν υπάρχει η δυνατότητα ή δεν δεχόμαστε την κοροιδία υπό την μορφή της νόμιμης αισχροκέρδιας...

42%, 33% & 29% ......................... αυτά ήταν τα ποσοστά των τριών κυλικείων που κέρδισαν τον διαγωνισμό μεγάλου αεροδρομίου πριν απο μερικά χρόνια (τα ονόματα του αεροδρομίου ή των εταιρειών δεν τα αναφέρω γιά ευνόητους λόγους). Οταν λοιπόν το κράτος το ίδιο προσκαλεί αλλά και αποδέχεται αυτά τα εξωφρενικά ποσοστά, ποιός νομίζετε ότι θα τα πληρώσει?

Εγώ κι εσείς ........... καί γι αυτό ΠΟΤΕ ΜΟΥ δεν αγοραζω τίποτα από εκεί. Κάνω τις προμήθειες από την προηγούμενη από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Βέβαια τα υγρά απαγορεύονται να περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας, αλλά αντέχω μέχρι να μπώ στο αεροπλάνο! Ισως με αποκαλέσετε ΗΛΙΘΙΟ, αλλά είναι θέμα αρχής.

Θα μου επιτρέψετε επίσης να σας πω επίσης ότι τουλάχιστον σε 2 χώρες του Περσικού κόλπου τα 6 μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου στοιχίζουν 1 ευρώ καί ότι σε πάμπολλα αεροδρόμια της Ευρώπης αλλά καί του Περσικού τα περισσότερα είδη κυλικειου είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα Ελληνικά.

Η ερώτησή μου είναι: Μέχρι πότε θα μας δουλεύουν οι αξιότιμοι Κύριοι???

(μία πιθανή απάντηση: Γιά Πάντα!)

μα οι χώρες στον Περσικό είναι τίγκα στις πηγές ..... στα βουνά με χιόνια κλπ

φρέσκο ... γάργαρο ... φθηνό νεράκι

Μία διευκρίνηση όσον αφορά τα % που ανέφερα:

Είναι τα ποσοστά (επί του καθαρού τζίρου) πού αποδίδονται στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο!

4 δεν αγοραζω τίποτα από εκεί. Κάνω τις προμήθειες από την προηγούμενη από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Βέβαια τα υγρά απαγορεύονται να περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας, αλλά αντέχω μέχρι να μπώ στο αεροπλάνο! Ισως με αποκαλέσετε ΗΛΙΘΙΟ, αλλά είναι θέμα αρχής.

(μία πιθανή απάντηση: Γιά Πάντα!)

Πολύ σωστό σε βρίσκω. Αν λειτουργούσαμε όλοι έτσι καθημερινά, οι τιμές θα ήταν μισές παντού.

να κάνω τον "δικηγόρο του ακατανόμαστου" ?

Τα ενοίκια θα τα μειώσουν και αυτά ?
Γιατί στους κλειστούς διαγωνισμούς για να πάρεις ένα κυλικείο πρέπει να σκάσεις πολύ χρήμα που για να το πάρεις πίσω όχι 1,5 € το μπουκάλι, αλλα 3,00 € να το βάλουν πάλι δεν φτάνει.

Γιατί στους κλειστούς διαγωνισμούς για να πάρεις ένα κυλικείο πρέπει να σκάσεις πολύ χρήμα που για να το πάρεις πίσω όχι 1,5 το μπουκάλι, αλλα 3,00 να το βάλουν πάλι δεν φτάνει.

Σιγά μη δουλεύουν και με χασούρα.

προς Θεού................

και εγώ θέλω να ρίξουν τις υπερβολικά υψηλές τιμές τους, αλλά καλό θα είναι να τους ρίξουν και λίγο τα πάγια έξοδα οι εκάστοτε που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.

ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ...
ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΤΙ.....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ !!!
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ.....
ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ....
ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ....
ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ.....
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ...
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΚΑΝΩ....
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 20 ΜΕΧΡΙ ΤΑ 48 ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ....
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ....

Το Συμβούλιο Επικρατείας....έκρινε παράνομη???
ΧΑΧΑ!!!!
Την απόφαση ΧΑΧΑΧΑ λέει....της κυβέρνησης λέει....για το ανώτατο όριο των τιμών που έχουν τα κυλικεία σε Αεροδρόμια,Σταθμούς,Νοσοκομεία,ΚΤΕΛ.ΟΣΕ ΚΛΠ κλπ...λέει...
ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΟΝ λέει ....Οι Βιομηχανίες αναγκάζονται να πουλούν κάτω του κόστους λέει.....
Και το ωραίο ποιό είναι???
Η θιγόμενη κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να αντισταθεί.........γιατί είναι υπέρ του λαού!!!!!!
Αλήθεια ποιός διορίζει το πιόνια εκεί???

Εγώ πάντως όχι!!

Καί λέμε τώρα.........στο πονηρά και βλάχικα..........

Το Συμβούλιο Επικρατείας.......δεν σκέφθηκε οτι
Στις λιγότερο πολιτισμένες χώρες Γερμανία ,Γαλλία κλπ... ΧΑΧΑ από...εμάς!!!

λέμε τώρα......

οι τιμές είναι λιγότερες ακόμα και απο αυτές που μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει υποβάλλει????
Και κρίθηκε και λάθος απο το Συμβούλιο Επικρατείας???

Ποιός τελικά είναι με εμάς???
Η εκάστοτε εξουσία που εμείς διαλέγουμε???
Το Συμβούλιο Επικρατείας που διαλέγει η εκάστοτε εξουσία
Η το οτι είμαστε η πιό κοιμισμένη χώρα???

Πάλι θα κοπεί το thread!!!!

πες μου ΜΙΑ (1) φορα που ενηργησε η κυβερνηση αυτη και η πρωην και μειωθηκαν τιμες απο κυλικεια και τετοιες καντινες σε Αεροδρομια και Νοσοκομεια ;;;;;

γιατι να το κανουν τωρα ;;

αφου και 10 ευρω να παει ο καφες θα πουλαει....

Απάντηση: Re: ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ

Γιατί στους κλειστούς διαγωνισμούς για να πάρεις ένα κυλικείο πρέπει να σκάσεις πολύ χρήμα που για να το πάρεις πίσω όχι 1,5 το μπουκάλι, αλλα 3,00 να το βάλουν πάλι δεν φτάνει.

τοτε να ΜΗΝ τα νοικιαζουν !!!!!!!!!!!

δεν τους τα δινουν με το ζορι....

Απάντηση: Re: ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ

προς Θεού................

και εγώ θέλω να ρίξουν τις υπερβολικά υψηλές τιμές τους, αλλά καλό θα είναι να τους ρίξουν και λίγο τα πάγια έξοδα οι εκάστοτε που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.

εδω ειναι πολυ καλη η σκεψη σου !

αν δεν νοικιαζονται τα μαγαζια στα Αεροδρομια θα μειωσουν τα ενοικια .....

αν ομως τρεχουν να προλαβουν να κλεισουν συμβολαια και μετα προσπαθουν με 20 καφεδες να βγαλουν το ενοικιο φταινε αυτοι οι ιδιοι που τα ανοιξαν αυτα τα μαγαζια !