Mολις παρελαβα...Canon PowerShot SX240 HS!

Ακομα και στο Auto δεν ειδα να κλειδωνει στο ISO 100 σε ταχυτητες μικροτερες κατω απο 1 sec, κρατημενη στο χερι χωρις τριποδα.
Example: F3.5, 1/8, ISO 1600, F4.5, 1/8, ISO 1600... Στο φουλ μανουαλ μπορεις να ρυθμισεις εσυ το ISO, εγω το κραταω στο 100 για βελτιστη ποιοτητα, για παραδειγμα το σημερινο φεγγαρι (ISO 100, F6.8, 1/80sec)

Attachments

• IMG_0085.jpg
    IMG_0085.jpg
    11.7 KB · Views: 286
Αρα μονο ο κυριος Jeff καταλαβε τι ειδε ή τι εννοουσε... Ολα καλα λοιπον με το auto της 240-260. (manual iso μπορεις να βαλεις οχι μονο στο M αλλα και σε οποιοδηποτε αλλο προγραμμα manual ρυθμισεων opvw to A(A.P), το Τ (Τ.P.) κλπ)

Ωραια η πανσεληνος, λοιπον με εκανες να βγω να δω και εγω το φεγγαρακι... sx220 (70mm) και η παλια μου ultra zoom της τοτε εποχης sony H2(72mm αν και 12x, βλεπετε δεν ξεκινα απο τοσο wide οσο η sx220). Original αλλα και cropped αφου εδω γινεται τρομερη σμίκρυνση. sx220-H2-cropped 220-cropped H2 - καμια επεξεργασια περα απο το κροπαρισμα στις 2 τελευταιες. canon 1/200, iso100, f 5.9 - sony 1/320, iso80, f3.7

IMG_0785.jpg

DSC09960.jpg

sx220 IMG_0785.jpg

DSC09960 SONY H2.jpg

Στο κροπαρισμα βγαινει μεγαλυτερο το φεγγαρι στην sx220 λογω των MP, αλλα η ευκρινεια των παλιων μικρων σε αναλυση αισθητηρων ειναι ακομα αξεπεραστη σε αυτες τις κατηγοριες τιμων.

Last edited:
Πολυ καλες φαινονται οι φωτογραφιες σου, σε ποιο mode τραβας? Εδω μερικα σχολια για την SX260HS (σα την SX240HS απλα + GPS)

Τελικα αυτο που εγραφαν για το κλειδωμα του ISO στο 100 σε χρονους κατω απο 1" ειναι αληθες, τουλαχιστον στο TV mode. Στο Aperture mode δε βλεπω να εχει αναλογο περιορισμο στο ISO

Στα γενικά πλάνα βλέπω αρκετή παραμόρφωση και θολούρα στις γωνίες (αναμενόμενο σε τέτοιο φακό), θόρυβο σε λογικά πλαίσια, σχεδόν μηδενικό purple fringing και καλές σκιές με αρκετή υφή. Στις κοντινές (φαγητό, σανίδια και φουλάρι) η λεπτομέρεια απλά δεν υφίσταται... Τα χρώματα μου αρέσουν πολύ για το είδος, δυνατά κόκκινα, μπλέ του ουρανού και τα φυσικά είναι έντονα χωρίς να το παρακάνουν, εξαρτάται κι από τις ρυθμίσεις βέβαια - αλλά η "κιτρινίλα" της Panasonic ας πούμε, είναι υπεράνω ρυθμίσεων.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΧ 220/230 ΚΑΙ 240.
ΠΟΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ?
ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΤΟ ΖΟΟΜ ΤΗΣ 240??

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μπορει να απαντησει καποιος φιλος για την SX220/230. γενικα ειμαι ευχαριστημενος με την 240, εχει τους περιορισμους τη φυσικα αλλα νομιζω με λιγη εξασκηση βγαζεις καλες φωτογραφιες. Ο φακος της 220/230 πρεπει να ειναι λιγο πιο οξυς με καλη λεπτομερεια, αλλα εχει και "λιγοτερο" zoom.

ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ

ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΗΚΑ ΤΙΜΕΣ
ΤΗΝ 230HS PINK 225,95Ε
ΤΗΝ 230HS BLACK 239,95E
ΤΗΝ 240HS SILVER 249,95E
THN 240HS BLACK 269,95E
THN 260HS BLACK 279,95E

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ??

Θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις. Για την αγορά σου μάλλον πρέπει να απαντήσεις ο ίδιος, αν το κάθε ευρώ μετράει για σένα και δεν φοβάσαι μην σε χαρακτηρίσουν, πάρε την φθηνότερη - ειδάλλως η 260 είναι υπερπλήρης και τα δείγματα γραφής θετικά (για travel zoom).

Που βρηκες τετοιες τιμες? Στο σκρουντζ βλεπω SX240HS απο 300+ Ευρω...Οι 240 & 260 η μονη του διαφορα ειναι το GPS (που εχει η 260).

Οι τιμες ειναι απο ( http://electronics.simplyelectronic...240+HS&asug=&gclid=CNus1oSb9a8CFRQrfAodmE7eEA )
απο αγγλια , δωρεαν αποστολη απο 100Ε+.
Χθες που μπηκα ειδα αυτες τις τιμες και μολις πηγα να κανω "add to order" για την 240 silver απο 249,95Ε μου την εβγαλε 265.96 οπως και την black.

Συγνωμη για τα κεφαλαια, δεν ειναι σαν να φωναζω απλως ειναι γραφω πιο ευκολα+γρηγορα και χωρις τονους....χΧχαχα

Καλες τιμουλες εγω την πηρα απο ebay κανα 290-295 αν θυμαμαι καλα.

Aragon, να σε ρωτήσω αν παρήγγειλες τελικά από αυτό το site και αν είχες καλές εντυπώσεις?

Ειναι based Hong Kong και δεν ειχα ακουσει και τα καλυτερα σχολια γενικα...

Ξεθαβω το τοπικ μιας και βγηκαν τα πρωτα CHD firmware για την SX240HS/SX260HS.

Το πρωτο βημα ειναι να κατεβασεις το αναλογο firmware και να διαβασεις τις οδηγιες εγκαταστασης.

Δουλευει! Εχει απειρες ρυθμισεις και για τις φωτογραφιες και για video. Δε προλαβα να δω πολλα πραγματα, δοκιμασα το HDR script καθως και το intervalometer. To shutter παει πλεον μεχρι 1/3200 (1/2000 με μαμα firmware). Σωζει και RAW (dng). To Picasa 3.9 το ανοιξε μια χαρα. Καλα τα νεα για τους χρηστες, δινει πλεον νεα εργαλεια δημιουργικότητας...

(Απο οτι ειδα το αμαζον την εριξε στα 199 ευρω, στο Ελλαντα ακομα ειναι πιο ψηλα στα 269)

Last edited:
Δοκίμασες να τραβήξεις σς raw και να δείς τι κερδίζεις σε σχέση με τα jpeg? Αν θες ανέβασε και κανένα δείγμα...