Μολις παρελαβα.. Lumix LX-7

Νομίζω πρέπει να κάνεις δηλωση εναρξης ενδοκοινοτικων συναλλαγων στη δου και να πάρεις ενα διεθνές αφμ βάσει συστηματος vies. Δεν τόχω κάνει, γιατί φοβάαμι μη με θυμηθεί η εφορία και μου στείλει καναν έλεγχο

Ετσι ακριβώς ειναι.
Το έχω κάνει και ψωνιζω χωρίς ΦΠΑ απο amazon.

Η συγκεκριμένη μηχανή απο amazon κοστίζει 405 μείον το ΦΠΑ το αγγλικό για όσους μπορούν

Έτσι ακριβώς, είναι απλή διαδικασία, αλλά πρέπει να είσαι σωστός δηλαδή να αγοράζεις πράγματα που δικαιολογούνται από την δραστηριότητά σου. Θέλει λίγο προσοχή, γιατί μετά το amazon "κόβει τιμολόγιο" για όλες τις αγορές σου εκτός αν τους ενημερώσεις ότι δεν θέλεις για κάποια συγκεκριμένη.

Έτσι ακριβώς, είναι απλή διαδικασία, αλλά πρέπει να είσαι σωστός δηλαδή να αγοράζεις πράγματα που δικαιολογούνται από την δραστηριότητά σου. Θέλει λίγο προσοχή, γιατί μετά το amazon "κόβει τιμολόγιο" για όλες τις αγορές σου εκτός αν τους ενημερώσεις ότι δεν θέλεις για κάποια συγκεκριμένη.

Εγώ οπότε θέλω να ψωνισω με ΦΠΑ αφαιρώ το ΑΦΜ μου απο amazon. Και αφού παραλάβω το ξανα δηλώνω

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.. Lumix LX-7

Νομίζω πρέπει να κάνεις δηλωση εναρξης ενδοκοινοτικων συναλλαγων στη δου και να πάρεις ενα διεθνές αφμ βάσει συστηματος vies. Δεν τόχω κάνει, γιατί φοβάαμι μη με θυμηθεί η εφορία και μου στείλει καναν έλεγχο
Νομίζω πως εαν δεν εχεις κανει εναρξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών, το amazon δεν σε πιστοποιεί.

Έτσι ακριβώς , με την έναρξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών το ΑΦΜ καταχωρείται στην βάση δεδομένων της Ε.Ε.

μεγεια την μηχανη ! ιδιαιτερα ενδιαφερουσα η μηχανη για μια συσκευη που μπορεις να την εχεις παντα μαζι!
τα σχολια που διαβαζω ειναι πολυ θετικα με εντυπωσιακη ποιοτητα εικονας !

ΥΓ. ας συνεχιστει το νημα για την μηχανη οχι για τον ΦΠΑ........

Αν το amazon σου το επαληθευσε δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Απλά καταχωρει ο λογιστης σου το τιμολόγιο.

Δεν ειναι τόσο απλό το λογιστικο κομμάτι, αφου έχεις κανει αρχικά την αντίστοιχη έναρξη στην εφορία στη συνέχεια οι ενδοκοινοτικες αγορες μπαινουν σε ειδικη στηλη στο βιβλίο, μετά θέλει να συμπληρώνεται η συγκεντρωτική κατάσταση ενδοκοινοτικων αγορών ανα τακτα χρονικά διαστήματα (μήνα ή διμηνο δεν θυμαμαι ακριβώς) ηλεκτρονικα και οι αγορές αυτες να μπαινουν επίσης και στη ηλεκτρονική τριμηνιαια δηλωση αλλά και στην εκαθαριστική ΦΠΑ σε ειδικο κουτι που υπάρχει ενω προστιθονται εικονικά και στις αγορές και στις πωλήσεις (για να αφαιρεθουν), ειναι λιγο πολυπλοκο αλλά ένας ενημερωμένος λογιστής θα σας τα εξηγησει καλύτερα.

Last edited:
Δυο φωτο εξωτερικού χωρου στο intelligent auto:

P1000032.jpg

P1000033.jpg

ΥΓ. Υπαρχει τροπος να μην γινεται αυτοματο resizing στις φωτό για να μην χαλαει η ανάλυση;

ειανι οντως intelligent !
Ουτε καψιμο στα λευκα , ουτε χαμενα μαυρα… εντυπωσιακα δειγματα , αν τραβας και raw θα μπορεις να σωσεις και κατι ακομη.
Οι νεες compact ειναι σιγουρα πολυ καλες για γενικη χρηση…

πολυ ωραία κάμερα καλορίζικη!
Οταν βάλουν κανα APC ή M4/3 σε επόμενο μοντέλο την έχω πάρει! (πρωην LX3-er και εγώ)

ηδη εχουν τετοιες … τις m4/3 !
Αυτες δεν ειναι πλεον compact ομως Γιαννη.

Αν βαλουν πιο μεγαλο αισθητηρα, ξεχνα αυτους τους φακους ….
Γιατί, η Sony RX100, τί είναι;

Νταξ, δεν εχει τον φακό της Oly αλλά προφανώς μια XZ-X με παρόμοιο με τον υφισταμενο φακο και μεγάλο αισθητηρα ειναι εφικτή (και ισως το προς ανακοινωση μοντελο μαλιστα....).

Re: Απάντηση: Μολις παρελαβα.. Lumix LX-7

Προφανως εννοεί τόσο φωτεινους φακους οπως της lumix σε ολο το ευρος του zoom..
Το καταλαβα, γι αυτο ειπα οτι πιστευω οτι αν οχι το ιδιο καλός (με Oly - Pany), κάποιος πολύ κοντά σε αυτόν (της Sony αλλωστε δεν ειναι και τοoooσο χειρότερος) φακος ειναι εφικτός.

Και το αποτελεσμα θα ειναι σαφως καλυτερο από RX100, XZ-2, LX-7.

H Oly αλλωστε φαινεται να εχει ηδη κατι στα σκαρια.

η φυσικη εχει τους νομους της! (εκτος αν εισαι Apple !!!):flipout:

Η sony εχει μεγαλυτερο αισθητηρα, αλλα σκοτεινοτερο φακο, αρα μια απο τα ιδια και ο αισθητηρας της δεν ειναι τοσο μεγαλος , οσο των m4/3 kai nex.

Προς το παρον , δε γινεται να εχεις μεγαλο αισθητηρα (m4/3 kai πανω) με μικρους και φωτεινους ζοομ.

Αργοτερα, με αλλα υλικα ή εξυπνους ανταπτορες (οπως ο speedbooster της metabones ), μπορει ν αλλαξει λιγο αυτο...

Last edited:
Ο αισθητήρας της Sony πάντως παραμένει υπερδιπλασιος του ανταγωνισμού.

Οπότε οποίος συνδυάσει τέτοιο αισθητήρα με καλο φακό και "περιφερειακά" θα έχει φτιάξει το killer product.

Μην επιμενεις… λες να μπορουσε η σονυ και να μη το εκανε ?
Ή καποια αλλη εταιρεια…?

Δεν γινεται να βαλεις τοσο φωτεινο φακο ζοομ με τετοιου μεγεθους αισθητηρα.
Θα εχει το μεγεθος μιας dslr και ο φακος θα ειναι πολυ μεγαλυτερος.

Η Sony έχει τεχνολογία στους αισθητήρες, οι άλλοι σε φακούς.

Πέραν τούτου μπορει να μπορει η Sony και να το αφήνει για επόμενα μοντέλα (1η φορά θα ναι άλλωστε; )

Ενας καλύτερος συνδυασμός μπορει να ειναι εφικτός.