Μολις παρελαβα , Νex 5N !

H 5n, **ειναι οντως καταπληκτικη ... οσον αφορα τη *nex7 ,θα δουμε.
Το μονο που μου λειπει στη μικρη ειναι ο νεος ανταπτορας, που θα μου επιτρεψει να εχω πολυ μεγαλη ταχυτητα εστιασης με τους *Alpha mount φακους.

Κατι που θα φανει πολυ χρησιμο σε οσους εστιαζουν manual με τις nex (ισχυει σιγουρα στη nex 5n) , ειναι οτι βαζοντας τη μηχανη να τραβαει RAW + JPG , kai σε B/W (black& white ) mode με focus peaking ON, το sharpness τερμα (+3) , μπορουμε να εχουμε πολυ καλυτερη απεικονηση και εγρωμα highlights με τα σημεια που ειναι εστιασμενα ...

Το καλο ειναι, οτι μπορει το jpg να ειναι ασπρομαυρο και με πολυ sharpness,αλλα το RAW ειναι φυσικα απειραχτο κι ετοιμο για επεξεργασια !!!

Ετσι θα φαινεται στην οθονη της nex...

attachment.php

attachment.php

Δοκιμαστε το και στη nex 3 -5 με το τελευταιο firmware...τρομερα χρησιμο!

Attachments

• S1000004.jpg
    S1000004.jpg
    39 KB · Views: 255
  • S1000005.jpg
    S1000005.jpg
    61.5 KB · Views: 256
Last edited:
Ισυχει τελικα και αν επιλεξουμε μονο RAW ...
Στον υπολογιστη μας, οταν την εισαγουμε σ ενα προγραμμα επεξεργασιας, θα την δουμε εγχρωμη .
Σκεφτομαι να την αφησω μονιμα ετσι με τους manual φακους ...

διαβάζω στο dpreview φορουμ ότι δεν βγάζει καλά τα skintones....
ποιά είναι η εντύπωσή σου απο το βίντεο?

ευχαριστώ

Οριστε μερικα πορταραιτα με το κιτ φακο (RAW) , κατω απο δυσκολο φωτισμο (λαμπτηρες πυρακτωσεως και φθορισμου μαζι!).

Μια χαρα skin tones εχει, και αν θες φυσικα υπαρχει και το Lightroom...

Tο μονο θεμα που υπαρχει , ειναι οτι οταν ανεβαζουμε εικονες στο ιντερνετ, πιθανον αλλαζει κατι στο χρωματικο προτυπο, γι αυτο και υπαρχουν καποιες αλλαγες στις αποχρωσεις (εγω πχ στο δικο μου μονιτορ , βλεπω καποιες αλλαγες μεταξυ των original και αυτων που ανεβαζω εδω , αυτες εδω ειναι πιο κοκκινες).

Μαλλον αυτο προκαλει και καποια συγχιση σε πολλους...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC00399.jpg
    DSC00399.jpg
    46.8 KB · Views: 159
  • DSC00400.jpg
    DSC00400.jpg
    49.5 KB · Views: 159
  • DSC00402.jpg
    DSC00402.jpg
    70.3 KB · Views: 159
  • DSC00409.jpg
    DSC00409.jpg
    48.5 KB · Views: 160
Last edited:
Εγώ βλέπω κι άλλα. Ελλειψη οξύτητας και σκληρά χρώματα. Όμως πιστεύω ότι οφείλονται αποκλειστικά στη συμπίεση που εφαρμόζεται, καθώς δεν δικαιολογούνται με κανένα τρόπο ούτε το ένα ούτε το άλλο. Δεν μπορώ να πιστέψω, και δεν το πιστεύω, ότι μα τόσο καλή μηχανή με τόσο καλό δυναμικό εύρος δίνει σκληρά χρώματα.

Καλό είναι να μην κρίνουμε από αυτά τα δείγματα, ή να έχουμε λινκς προς μεγάλες φωτο.

Με ταχυτητα 1/40 και 3200 iso στο χερι κι ενω κουνιεται το θεμα, μη περιμενεις οξυτητα...
Στην οθονη φυσικα ειναι καλυτερα , ειδικα τα χρωματα.
Αλλα το χρωμα ποτε δε με απασχολει μιας και τραβω raw ....

Δες πχ εδω....http://www.flickr.com/photos/48172654@N08/6185331681/in/photostream/lightbox/

Last edited:
Tο μονο θεμα που υπαρχει , ειναι οτι οταν ανεβαζουμε εικονες στο ιντερνετ, πιθανον αλλαζει κατι στο χρωματικο προτυπο, γι αυτο και υπαρχουν καποιες αλλαγες στις αποχρωσεις (εγω πχ στο δικο μου μονιτορ , βλεπω καποιες αλλαγες μεταξυ των original και αυτων που ανεβαζω εδω , αυτες εδω ειναι πιο κοκκινες).

Το net / wired / internet
Είναι σε sRGB
Χρησιμοποιείς άλλο colorspace ?

Η συμπίεση κατά jpg σίγουρα επηρεάζει αλλά όχι το colorspace.

Αυτο που βλεπουμε , ο καθενας μας, εξαρταται και απο το μονιτορ , αν ειναι καλιμπραρισμενο κλπ.
Ειδικα στα lcd monitor, αν δεν ειναι καλιμπραισμενο, βλεπεις αλλα ντ αλλα.

Εγω αυτα τα χρωματα που βλεπω στον imac 27" , δεν εχουν καμια σχεση μ αυτα που βλεπω στα μονιτορ της δουλειας μου, dell - hp.

Last edited:
Απο τις φωτο που εβαλα, η 3 και 4 ειναι οι πιο αντιπροσωπευτικες.... Τα χρωματα ειναι παρομοια μ αυτα που ειδα στο lightroom, και πολυ κοντα μ αυτα που εβλεπα με τα ματια μου.
Δεν εχει καποιο θεμα η nex, ειναι καθαρα θεμα επεξεργασιας.

Τα θεματα που πολλοι εχουν ειναι καθαρα θεμα ρυθμισεων (γιατι τραβανε jpeg) ή καθαρα θεμα επεξεργασιας.

Ειδικα , αν μπει στη μεση ο παραγοντας raw converter, τοτε τα πραγματα μπλεκονται ακομη πιο πολυ.
Πχ το lightroom δινει διαφορετικα χρωματα απο το capture one....

Last edited:
Οι φίλοι της apple θα μας διαφωτίσουν νομίζω ότι οι mac έχουν διαφορετική θερμοκρασία.
Αλλά ένα καλμαρισμένο monitor πρέπει να δείχνει πάντα σωστά το sRGB του διαδικτύου.
Έστω το πράσινο του http://slashdot.org/ πρέπει να είναι ίδιο ανεξάρτητα από το λειτουργικό / οθόνη / υπολογιστή

Ποιος εχει καλιμπραροσμενο μονιτορ, 1 στους 100 ισως!

Αστα, το χρωμα ειναι πονεμενη ιστορια, ακομη και μεις στο καναλι που δουλευουμε, αλλα βλεπουμε στο photoshop, after effects και αλλα βλεπουν οι αλλοι στο post production με avid, και αλλα βλεπουμε στον αερα!

Αλλο ενα παραδειγμα, για το χρωμα παντα.
Απο raw, σε μενα (imac 27") φαινεται αψογη , ισοοροπημενο χρωμα, ακριβως οπως τα εβλεπα εγω live.
Mε φωτισμο ελαχιστο, απο λαπμτηρα δωματιου , και φως απο τον υπολογιστη (αλλη θερμοκρασια χρωματος για καθε πλευρα του προσωπου) , crop απο μεγαλυτερη φωτο, iso 1600 , 1/30 , f/5.6, AWB.

attachment.php

Attachments

• half DSC00374.jpg
    half DSC00374.jpg
    66.4 KB · Views: 205
Last edited:
Οι φίλοι της apple θα μας διαφωτίσουν νομίζω ότι οι mac έχουν διαφορετική θερμοκρασία.
Αλλά ένα καλμαρισμένο monitor πρέπει να δείχνει πάντα σωστά το sRGB του διαδικτύου.
Έστω το πράσινο του http://slashdot.org/ πρέπει να είναι ίδιο ανεξάρτητα από το λειτουργικό / οθόνη / υπολογιστή

ειδικα το νεο imac δεν ερχεται με τιποτα τελεια στο καλιμπραρισμα . οτι κι αν κανεις, με ολα τα προγραμματα, αλλα πολυ, αλλα λιγο.

-bye-

και το κακο ειναι οτι ειναι πολυ γυαλιστερη η οθονη του (lifestyle) και ειναι ολο αντανακλασεις, συνηθως βλεπουμε τη φατσα μας παρα τις φωτο μας...