Μολις παρελαβα , Νex 5N !

Γιάννη αν κροπάρεις τον ευρυγώνιο, δεν έχει νόημα η ύπαρξή του. Π.χ. η s95 στα 28mm (αντιστοιχία) στις γωνίες έχει μια ψιλοθολούρα, ειδικά σε συνδυασμό με την ευαισθησία. Αν κροπάρω στα 35mm, κόβω τα επίμαχα σημεία αλλά και το εύρος της εικόνας, οπότε δώρο-άδωρο...

To εκανα μονο για να δουμε αν υπαρχει διαφορα φωτεινοτητας στα αντιστοιχα τμηματα της φωτογραφιας.

Δεν κροπαρω φυσικα τη τελικη φωτο...
Απο τα λιγα τεστ που εχουν κανει και αλλοι στο εξωτερικο , βγαζουν τα ιδια αποτελεσματα... κανενα χασιμο φωτεινοτητας και οξυτητας.

Υπαρχει και fish-eye ανταπτορας , απλα δε ξερω αν τον χρειαζομαι.

Αληθεια, εχει κανεις χρησιμοποιησει fish eye φακο ?
Τι νοημα εχει με τοση παραμορφωση που κανει ....?
Γινεται καποιου ειδους διορθωση μετα , σε καποιο προγραμμα ?

Μερικα δειγματα...

5949195612_be9f8906c3_b.jpg

5890515307_4cc3787d2e_b.jpg

6199750105_7025b5aeae_o.jpg

5595447961_3acefaaf56_b.jpg

5595381623_971c1f2b2f_b.jpg

απεκτησα και εγω την 5n σε αντικατασταση της nex5(πουληθηκε) και εχω να πω οτι ολα τα λεφτα ειναι η touch οθονη.κριμα παντως που λειπει απο την nex-7.
επισης το βιντεο εινα απολυτα ομαλο και χωρις jello effect.
αυτο που θα ηθελα ειναι τα γραφικα απο την α65-α77 σε σχεση με τα κουτακια εστιασης,παρακουλουθησης εεστιασης κλπ....

τι εννοεις κουτακια εστιασης... δεν εχει phase detection η 5n.
Εχει ομως object tracking kai face tracking.

Αν θελεις phase detection, χρειαζεσαι τον νεο ανταπτορα και φακους alpha mount.

Αυτος πρεπει να ναι ασχετος ρε Γιαννη.....την εχει σε άσπρο χρωμα....:p

κουτακια εστιασης εννοω τα κουτακια και αυτο που μοιαζει με αλφαδι στο παρακατω βιντεο

http://www.youtube.com/watch?v=08QOBoxQrig

δηλαδη αν βαλω το μετατροπεα(την δευτερη εκδοση) θα εχω αυτην την εικονα στην nex 5n;

αλφαδι δεν εχει η 5n ....

Tωρα για τη ταχυτητα εστιασης, αν βαλεις το νεο ανταπτορα και το καταλληλο φακο, ναι θα εχεις αυτη τη ταχυτητα

Εικονα , ετσι κι αλλιως τωρα εχεις την ιδια και καλυτερη θα λεγα (λογω απουσιας του ημιπερατου καθρεπτη).

http://www.youtube.com/watch?v=jagPH5axzDs

Last edited:
τα κουτακια που προεκυψαν στο βιντεο που εβαλες,ειναι λογω του μετατροπεα;ευχαριστω.