Μόλις Παρέλαβα....Nex-6!

Η οθόνη αφής είναι εξαιρετικά χρήσιμη, ειδικά αν είναι σπαστή, στη φωτογραφία δρόμου ή σε χαμηλούς χρόνους για αποφυγή κραδασμού από το κλείστρο (περισσότερο στα μικρά σώματα)

μικρυνε τον φακο και αρχισε να εχει ενδιαφερον το συστημα...

επιτελους αρχιζει να ερχεται στα μετρα μου το 4/3...

σε ολα εκτος απο την τιμη...

Πολυ καλή φαίνεται αλλα λίγο ακριβή ειδικά αν εχεις ηδη προικα σε dslr.
Θα περιμένω μια νέα ποιο μικρη σειρά (nex-4??) με αυτον τον νεο μικρό φακό. Οτι πρέπει για 2ερο all around compact σωμα.

Μιας και διαβαζω εντατικα για τη Nex-6 να παραθεσω μερικες πληροφοριες

1) Κυκλοφορησε το Manual της μηχανης απο το FCC με αρκετα ενδιαφερουσες πληροφοριες.
2) Δε φαινεται να περιλαμβανεται εξωτερικος φορτιστης, η μπαταρια φορτιζει μεσα στην καμερα
3) Στο dpreview.com φορουμ, εχει εντυπωσεις ενος χρηστη "...Tried focusing with my 55-210 and it was just a tad faster than my Nex5 and it hunted as well. But the new 16-50 was blazingly fast and the PDAF did help as it did not hunt like my 5 did.."

Μερικες σκεψεις...Εχοντας βαλει για πωληση τη νεξ-5 μαζι με τους φακους 18-55/16mm, σκεφτομαι να χτυπησω το πακετο nex-6LY (1250 Ευρω μαζι με τον 16-50pancake και τον 55-210mm). Φυσικα εχω και τον 50mm F1.8. Καλα το σκεφτομαι η ειναι πολλα τα λεφτα "Αρη"?

Η 6 ειναι σιγουρα μια αναβαθμιση απο τη 5 , ειδικα στο χειρισμο.
σε εικονα δε θα κερδισεις τιποτα.

Με μερικους φακους, θα ειναι πιο γρηγορη στην εστιαση... ισως υποστηριχτουν κι αλλοι στο μελλον (ο 50mm νομιζω δεν θα υποστηριζεται στην αρχη).
Το μονο αρνητικο της nex 6 ειναι η ελλειψη του touch screen .....

Βασικα η ελλειψη EVF ηταν το κυριο κριτηριο να κανω την αναβαθμιση απο τη νεξ-5 σε νεξ-7(6)...Θεωρω τα 24mpixel υπερβολικα οποτε η νεξ-6 "φανταζει" ιδανικη...Εκτος του touchscreen που για πολλους ειναι ελλειψη, για αλλους οχι... Σαν πακετο με τον 16-50 (αγνωστος φακος) και τον 55-210 (καλουτσικος διαβαζω στα τεστς), θεωρειτε οτι ειναι καλη η τιμη η καπως υπερβολικη?

o 18-55 δεν ήταν φακός που κολάκευε τον αισθητήρα. θα πρότεινα να δεις αν ο 16-50 είναι σημαντικά καλύτερος. Γιατί αν έχει την ίδια απόδοση...

καλυτερος, δε νομιζω.
Εγ ω τον 18-55 τον θεωρω καλο φακο, ισως το καλυτερο κιτ φακο που εχω δοκιμασει.
Εμενα δε θα με χαλαγε ο νεος να ειναι ισαξιος... αλλωστε δεν εχουμε δει κανενα collapsable να ειναι καλυτερος απο εναν "κανονικο".

Ο νεος pancake δε βγηκε σαν καλυτερος αλλα σαν μικροτερος, ταχυτερος στην εστιαση και με power zoom για βιντεο.

Αυτό φοβάμαι κι εγώ, μήπως δλδ η ποιότητα της εικόνας χαραμιστεί προς όφελος του όγκου και της ευχρηστίας
Την πάτησε ήδη η Πανασόνικ με τον 14-42Χ, που είναι χειρότερος από τον ήδη μέτριο 14-42

Αυτό φοβάμαι κι εγώ, μήπως δλδ η ποιότητα της εικόνας χαραμιστεί προς όφελος του όγκου και της ευχρηστίας
Την πάτησε ήδη η Πανασόνικ με τον 14-42Χ, που είναι χειρότερος από τον ήδη μέτριο 14-42

έτσι είναι περίπου. Είναι στο ιδιο επίπεδο με τον 14-45 και ελαφρά καλύτερος από τον 14-42. Αλλά η panasonic έχει ρίξει πολύ την τιμή. Πλέον το σετ παίζει στις 500 λίρες και το σετ GF3/14-42 X στις 300 λίρες.

Η νεχ 6 είναι πολύ καλύτερο σώμα από την gf3 και δείχνει ιδανικό με τον 16-50.

Δεν ξέρω την ποιότητα του νέου 14-42Χ Pancake, αλλά αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι ότι ο σκέτος 14-42 είναι έτη φωτός πίσω από τον "παλιό" 14-45. Σε παραμορφώσεις, σε οξύτητα, σε χρώματα, σε σταθεροποίηση, σε ποιότητα κατασκευής, σε χρήση για βίντεο, σε όλα μα όλα