Μολις παρελαβα , Panasonic GH2 !!!

22 June 2006
35,506
NEO HRAKLEIO
Ok, ξερω... το παρακανα !:slapface:

Εδω κι ενα χρονο εψαχνα αυτη τη μηχανη ... ηταν και ειναι πολυ πρωτοποριακη μηχανη, και ειδικα μεσω του Hack που κυκλοφορει εδω και καιρο , εχει γινει "θρυλος" στο εξωτερικο,
ειδικα στο κοσμο του video.

Eιναι ισως η καλυτερη m 4/3 μηχανη μεχρι σημερα, με εναν πολυ καλο αισθητηρα, καλυτερο απο τους υπολοιπους 12 mpx που κυκλοφορουν.
Ειναι ταχυτατη και πολυ εργονομικη, με πολλους διακοπτες και κουμπια , πολλα απ αυτα προγραμματιζομενα.

Ο κυριος λογος που μεχρι σημερα δεν την ειχα παρει, ηταν οτι η Panasonic δεν την εφερνε ... μετα απο πιεση αρκετων χρηστων , τελικα ενεδωσε!
Εφερε λιγα κομματια , το πρωτο ειναι ηδη στα χερια μου....

Φορτιζω τη μπαταρια , κι επανερχομαι.

Μερικες φωτο, απο τη ΠΡΩΤΗ GH2 στην Ελλαδα !!!

Στο τελος και μια συγκριτικη φωτο μεταξυ GH2 kai Nex 5n...

Attachments

• DSC01019.jpg
    DSC01019.jpg
    64.5 KB · Views: 473
  • DSC01020.jpg
    DSC01020.jpg
    84.6 KB · Views: 434
  • DSC01021.jpg
    DSC01021.jpg
    66.3 KB · Views: 436
  • DSC01022.jpg
    DSC01022.jpg
    66.4 KB · Views: 463
  • DSC01023.jpg
    DSC01023.jpg
    65.3 KB · Views: 438
  • DSC01024.jpg
    DSC01024.jpg
    61.7 KB · Views: 436
  • IMG_0065.jpg
    IMG_0065.jpg
    80.4 KB · Views: 473
Last edited:
Βρε θηρίο, από που την πήρες;
Έχω φάει το ebay και είναι μια από τις μηχανές που σκέφτομαι σοβαρά, μιας και έχω κτίσει κάμποσους μ4/3 φακούς...

θα μας τρελανεις Γιαννη...

φανταζομαι τι θα αγοραζες αν δεν ειχαμε και κριση δηλαδη...

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ!!!

Καλορίζικη Γιάννη ....:a0210:
Περιμένουμε τισ πρώτες κόντρες με την nex με ανυπομονησία:twoguns:

Δεν κρατησα την Sony Α65 δυστυχως, λογο χρηματων φυσικα :slapface:

Δεν συγκρινω την Α65 με την GH2 , απλα επελεξα να κρατησω τη nex 5n και καποιους φακους Sony alpha mount.

Την GH2 την ειχα απωθημενο...

Εχω παραγγειλει τον Panasonic 20mm f/1.7 .
ειναι ο μονος φωτεινος prime που φερνουν Ελλαδα!:smash:

Οι Olympus φακοι δεν ερχονται δυστυχως στην Ελλαδα.

Πολυ θα ηθελα τον 45mm f/1.8, ισως αργοτερα απο εξωτερικο.

Μολις εβαλα και το hacked firmwαre... ηθελε λιγο δουλεια και λιγο πειραματισμο, αλλα μπηκε.
Αυτο βοηθαει σε 2 τομεις.

Βγαζει τον περιορισμο των 29 λεπτων για το βιντεο, που ισχυει για ολες τισ dslr απο την Ευρωπαικη Ενωση.
Λογω επισης ελλειψης υπερθερμανσης , εχετε πια μια κανονικη βιντεοκαμερα!

Ο δευτερος περιορισμος ειναι των standart video formats, που εχουν σαν υψηλοτερο bitrate τα 28 Mbps.
Με το νεο firmware , το οριο ειναι πολυ υψηλοτερο.

Μπορουμε να το ρυθμισουμε κατα τη διαρκεια του hacking, εγω το εβαλα πειραματικα στα 176 MBPS με intra frame !!!!
Aυτο ξεπερναει κατα πολυ , ακομη και επαγγελματικες βιντεοκαμερες... αλλα φυσικα ζοριζει τον επεξεργαστη και μειωνει δραματικα τον χρονο εγγραφης .

Για παραδειγμα, με μια 16 GB class 10 sd card, με το original firmware, μπορεις να γραψεις 1 ωρα περιπου , ενω με το hacked 15 λεπτα.... σιγουρα θα χρειαστεω μεγαλυτερη καρτα .

Screen Shot 2011-11-03 at 11.56.32 μ.μ..jpgScreen Shot 2011-11-03 at 11.45.18 μ.μ..jpgMια δοκιμη στα ISO 1600 me ton kit φακο VS nex 5n me κιτ φακο.

Αριστερα nex 5n - δεξια GH2.

Η gh2 στεκεται αρκετα καλα στο θεμα του θορυβου, περιπου 2/3 εως 1 στοπ χειροτερη.
Εχει παντως πολυ φιλμικο θορυβο, που ευκολα τον διαχειριζεσαι.

H nex φυσικα ειναι μπροστα , αλλα οχι πολυ.

Χρωματικα , εχει λιγο πρασινωπα χρωματα , με λιγοτερο κοκκινο, αλλα φυσικα αυτο ερχεται ευκολα , ειτε με manual ρυθμιση WB , ειτε τραβωντας raw και διορθωνεται αμμεσως στον raw converter (εγω χρησιμοποιω Adobe LR 3.5).

Last edited:
Πωπωπω μιλαμε οτι τοσα νηματα "Μολις παρελαβα" ουτε ο Τασος ρε δεν εχει ανοιξει :D

Το σκισες.

Αλλα κατι μου λεει οτι αυτην την φορα θα την κρατησεις την καμερα (μεχρι το πασχα)

Ξεχασα να πω , και τον τριτο λογο που δεν επαιρνα μεχρι τωρα την GH2.

Δεν εχει 1080 25p, αλλα μονο 25i .

Eχει ομως 24p , που ευτυχως πια, στις νεες εκδοσεις των Premiere CS 5.5 και FCPX , μπορεις να εχεις στο ιδιο timeline οποιοδηποτε υλικο , με οποιοδηποτε frame rate!

Δοκιμασα στο FCPX 24p απο GH2 και 25p-50p απο Νex 5n - A65 , και επαιξαν απροβληματιστα (χωρις μετατροπες κλπ).

Last edited:
Κατεληξε κατα τη γνωμη μου σε ενα καλο μοντελο dslr ή micro 4/3 κτλ και σε μια καλη compact,και διεθεσε τον χρονο σε φωτογραφιουλες καλητερα,οσο το ψαχνεις τοσο δεν ικανοποιησε ισως και ολο και κατι σου λειπει.