Μόλις παρέλαβα Sony a65 SLT

ORAMA

Established Member
5 July 2008
254
Γειά σας νά γράψω καί εγώ γιά τήν αγορά μου sony a65 kit 18-55 .Eίναι ή πρώτη μου slr μάλον slt καί όποιες πληροφορίες παραπάνω άν μού δίνατε θά ήταν πολύ χρήσιμες.
Νομίζω είναι νωρίς γιά νά σάς πώ τά συμπεράσματα μου από τήν μηχανή.
Πάντως μέ εντυπωσίασε ή γρήγορη εστίαση πού έχει.Είναι πολύ ελαφριά καί αυτό μ αρέσει δέν μέ χαλάει καθόλου.Τό live view είναι πολύ χρήσιμο γιά μένα. Ακόμα τήν ψάχνω, δέν έχω καταλάβει πώς λειτουργεί τό μάκρο.
Στήν επιλογή "σκηνές" στό μάκρο τό iso είναι αυτόματο καί δέν ρυθμίζεται καί αυτό μέ ανησυχεί.Δέν ξέρω άν μέ έναν φακό μάκρο συμπεριφέρεται αλλιώς.
Επίσης δέν είδα καμιά διαφορά από jpeg σέ raw.Δέν ξέρω άν αυτό είναι καλό ή κακό.Έβγαλα κάποιες HDR painting καί μέ εντυπωσίασαν.Μέ iso έβγαλα μόνο μια μέ 1600 , δέν μπορώ νά πώ ότι μέ εντυπωσίασε αλλά όπως είπα είναι νωρίς γιά νά έχω συνολική εικόνα.Ό φακός τού κίτ 18-55 από τί λένε δέν είναι καί πολύ καλός καί κάτι μού λέει ότι έχουν δίκιο.Τώρα αρχίζει καί ή οδύσσεια μέ τούς φακούς πού δέν έχω ιδεα τί γίνεται.

:bang: Μόλις είδα ότι υπάρχει ανάλογο θέμα, σόρρυ άν θέλει ό admin άς τό μεταφέρει.

Αφού δέν μεταφέρθηκε τό θέμα, νά ρωτήσω γιά τό ενσωματομένο φλάς.Όταν προσπαθώ νά αλλάξω τήν ταχύτητα μέ σηκωμένο τό φλάς δέν μού επιτρέπει νά βάλω πέρα από 1/160.Δέν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό;

Γειά σας νά γράψω καί εγώ γιά τήν αγορά μου sony a65 kit 18-55 .Eίναι ή πρώτη μου slr μάλον slt καί όποιες πληροφορίες παραπάνω άν μού δίνατε θά ήταν πολύ χρήσιμες.
Νομίζω είναι νωρίς γιά νά σάς πώ τά συμπεράσματα μου από τήν μηχανή.
Πάντως μέ εντυπωσίασε ή γρήγορη εστίαση πού έχει.Είναι πολύ ελαφριά καί αυτό μ αρέσει δέν μέ χαλάει καθόλου.Τό live view είναι πολύ χρήσιμο γιά μένα. Ακόμα τήν ψάχνω, δέν έχω καταλάβει πώς λειτουργεί τό μάκρο.
Στήν επιλογή "σκηνές" στό μάκρο τό iso είναι αυτόματο καί δέν ρυθμίζεται καί αυτό μέ ανησυχεί.Δέν ξέρω άν μέ έναν φακό μάκρο συμπεριφέρεται αλλιώς.
Επίσης δέν είδα καμιά διαφορά από jpeg σέ raw.Δέν ξέρω άν αυτό είναι καλό ή κακό.Έβγαλα κάποιες HDR painting καί μέ εντυπωσίασαν.Μέ iso έβγαλα μόνο μια μέ 1600 , δέν μπορώ νά πώ ότι μέ εντυπωσίασε αλλά όπως είπα είναι νωρίς γιά νά έχω συνολική εικόνα.Ό φακός τού κίτ 18-55 από τί λένε δέν είναι καί πολύ καλός καί κάτι μού λέει ότι έχουν δίκιο.Τώρα αρχίζει καί ή οδύσσεια μέ τούς φακούς πού δέν έχω ιδεα τί γίνεται.

Με γεια.
Νομιζω πως πρεπει να διαβασεις αρκετα και παραλληλα να σκεφτεις ποιο ειδος φωτογραφιας σου αρεσει περισσοτερο πριν βγεις στην αγορα για καλο η "καταλληλο" φακο.
Γνωμη μου επισης ειναι να αφησεις τις "σκηνες" και να ασχοληθεις κυριως με τα προγραμματα προτεραιοτητας διαφραγματος η χρονου αναλογα με το τι ζητας καθε στιγμη και αργοτερα ισως με το Μanual και τα περι αυτου.
Καλο ακομα θα ηταν να αφησεις στην ακρη τα jpeg και να ασχοληθεις με τα raw και την επεξεργασια/μετατροπη στο PC,εκτος και αν εχεις λογο οταν επιλεγεις σκετο jpeg..
Αυτα απο μενα με την προυποθεση οτι θελεις εκμεταλευτεις τις δυνατοτητες της μηχανης που ειναι σιγουρα πολλες.

Re: Απάντηση: Μόλις παρέλαβα Sony a65 SLT

ταχυτητα συγχρονισμου
Υπάρχει κάποια ρύθμιση;Δεν βρήκα τίποτα όσο έψαξα.Τό έβαλα στό TTL καί στίς ρυθμίσεις από τό κουμπί funk , τίποτα.

Με γεια.
Νομιζω πως πρεπει να διαβασεις αρκετα και παραλληλα να σκεφτεις ποιο ειδος φωτογραφιας σου αρεσει περισσοτερο πριν βγεις στην αγορα για καλο η "καταλληλο" φακο.
Γνωμη μου επισης ειναι να αφησεις τις "σκηνες" και να ασχοληθεις κυριως με τα προγραμματα προτεραιοτητας διαφραγματος η χρονου αναλογα με το τι ζητας καθε στιγμη και αργοτερα ισως με το Μanual και τα περι αυτου.
Καλο ακομα θα ηταν να αφησεις στην ακρη τα jpeg και να ασχοληθεις με τα raw και την επεξεργασια/μετατροπη στο PC,εκτος και αν εχεις λογο οταν επιλεγεις σκετο jpeg..
Αυτα απο μενα με την προυποθεση οτι θελεις εκμεταλευτεις τις δυνατοτητες της μηχανης που ειναι σιγουρα πολλες.

Ευχαριστώ, μάνιουαλ έχω δουλέψει τήν παλιά μου fuji HS20.Αυτή είχε καί raw αλλά χαλούσε τήν ποιότητα λόγο πρόσθετου θορύβου ευτηχώς μέχρι στιγμής βλέπω ότι δέν συμβαίνει τό ίδιο στήν α65 (αλίμονο) αλλά δέν βλέπω καί πρόσθετη λεπτομέρεια.Σίγουρα είναι χρήσιμο τό raw γιά τήν έκθεση καί σπάνια γιά τό white balance, παραπάνω δέν τό έψαξα, νομίζω τό sharpening μπορεί νά γίνει κάλλιστα αφότου μετατραπεί σέ jpg.
Η σταθεροποίηση πού έχει στό σώμα δέν ξέρω άν είναι επαρκής καί άν αναπληρώνει όταν ό φακός δέν έχει σταθεροποίηση.Επίσης δέν ξέρω τί γίνεται μέ τό μοτέρ εστίασης, άν υπάρχει πάνω στό σώμα.
Πολύ καλό πάντως είναι ό έξυπνος τηλεμετατροπέας χ1.4-χ2 πού έχει άν καί θεωρείται ψηφιακό ζούμ.

Αν κάτι πάει στραβά, σίγουρα θα μπορείς να διορθώσεις ευκολότερα σε RAW...
O συνδιασμός της σταθεροποίησης έχει καλό αποτέλεσμα, don't worry
Πες μας για τα χρώματα σε σχέση με τη Fuji, δεν είναι πιο ζωηρά ? Στο vivid ακόμα πιο ψεύτικα όμορφα ?

Υπάρχει κάποια ρύθμιση;Δεν βρήκα τίποτα όσο έψαξα.Τό έβαλα στό TTL καί στίς ρυθμίσεις από τό κουμπί funk , τίποτα.

Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι ..

http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_(photography)#Focal-plane-shutter_synchronization

Αλλά .. αν είχε κροπ 16/9 ισως θα μπορούσε να ανεβεί λίγο καθώς είναι μικρότερο το ύψος που μας ενδιαφέρει να μην εχει σκοτεινες ζώνες .. δοκίμασε

Αν κάτι πάει στραβά, σίγουρα θα μπορείς να διορθώσεις ευκολότερα σε RAW...
O συνδιασμός της σταθεροποίησης έχει καλό αποτέλεσμα, don't worry
Πες μας για τα χρώματα σε σχέση με τη Fuji, δεν είναι πιο ζωηρά ? Στο vivid ακόμα πιο ψεύτικα όμορφα ?

Ναί πράγματι είναι.

Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι ..

http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_(photography)#Focal-plane-shutter_synchronization

Αλλά .. αν είχε κροπ 16/9 ισως θα μπορούσε να ανεβεί λίγο καθώς είναι μικρότερο το ύψος που μας ενδιαφέρει να μην εχει σκοτεινες ζώνες .. δοκίμασε

Ομολογώ ότι δέν ξέρω πολλά πράγματα γιά τά φλάς.Δέν καταλαβαίνω καθόλου τί γίνεται σ αυτή τήν μηχανή.Εγώ ήξερα ότι τό φλάς είναι χρήσιμο γιά νά βάζουμε μεγάλες ταχύτητες λόγο τής έντασης
πού δίνει όπως στήν φούτζι καί άλλες κόμπακτ.Μέ 1/160 τί χρησιμότητα έχει;:huh2:

Το πάγωμα της κίνησης που θέλεις θα σου το δώσει η φλασιά που έχει διάρκεια περίπου 1/1000.

Το κλείστρο σου έχει πραγματική ταχύτητα 1/160 και τοτε η αποσταση που αφήνουν οι κουρτίνες είναι ολόκληρο το κάδρο. Οι υπόλοιπες πιο γρήγορες ταχύτητες που έχεις υλοποιούνται με το να μικραίνουν το διάκενο αναμεσα στις 2 κουρτίνες. π.χ. στο 1/320 το κενό είναι μισό κάδρο, η ταχύτητα που κινούνται είναι πάλι 1/160 αλλά επειδη το καδρο είναι μισοσκεπασμένο δέχεται το μισό φως.

Το 1/160 του κλείστρου δεν ανεβαίνει παραπάνω γιατί μόνο έτσι είναι εκτεθειμένο όλο το κάδρο στο καθοριστικό 1/1000 της φλασιάς. Αν το ανεβάσεις παραπάνω θα έχεις σκοτεινές ζώνες.

Το οτι μένει ανοιχτός ο αισθητήρας 1/160 πολύ λίγο επηρρεάζει γιατί η μεγάλη ποσότητα του φωτός που θα δεχθεί είναι με την φλασιά. Το υπόλοιπο χρόνο το φως είναι πολύ λιγότερο και δεν επηρεάζει. Εκτός και αν βαρέσει και κάποιος άλλος φλασιά σχεδόν ταυτόχρονα αλλά αν σου τύχει τέτοια φάση (μεσα στο ιδιο 1/160sec φλασιά απο αλλον) είναι γκαντεμιά.

Για το φλας, αν θέλεις να έχεις ταχύτητες πάνω από 1/160, θα πρέπει να την υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία το φλας Δηλαδή θέλει ένα εξωτερικό φλας με υψηλή ταχύτητα συγχρονισμού, H.S.S
Για το macro, έχει να κάνει με το φακό. Δηλαδή την μεγέθυνση που μπορεί να δώσει ο φακός ( όχι το εύρος ζουμ : πόσο κοντά ή μακριά μπορεί να πάει ένα θέμα ) αλλά αν έχεις ένα θέμα με διαστάσεις : APS-C 23.5 x 15.6 mm, όσο δηλαδή και ο αισθητήρας της μηχανής σου, τότε ο φακός να μπορεί να εστιάσει καλύβοντας όλο το κάδρο με το θέμα Θα έχεις δηλαδή μια μεγέθυνση 1:1 , ο φακός του κιτ έχει μεγέθυνση 1:3 Θέλει δηλαδή ένα θέμα με διαστάσεις ~ 70 χ 46 μμ ή μεγαλύτερες, για να γεμίσει το κάδρο σου

Για το iso Αν δεν το χρειάζεσαι πολύ καλά κάνεις και δεν το πηγαίνεις πάνω από 1600. Αν το χρειάζεσαι το 1600 και πάνω, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα βγάζοντας τη φωτo σε RAW, οι μηχανές έχουν μια τάση για έντονη αποθορυβοποίηση ή οποία αφαιρεί πολύ λεπτομέρεια. Με το RAW έχεις πολύ περισσότερες επιλογές στο πόσο θα αποθορυβοποιήσεις και αν αυτό το κάνεις με το πρόγραμμα που σου δίνει η μηχανή ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα

Η σταθεροποίηση που έχει στο σώμα είναι πολύ καλή, σου δίνει 2-3 στοπ, τουλάχιστο αυτό συμβαίνει στη δική μου Α500 ή οποία έχει 12MP αισθητήρα Τώρα αν οι πυκνότητα των πίχελ επηρεάζει και την αποτελεσματικότητα του σταθεροποιητή δεν το ξέρω, πολύ πιθανό να την επηρεάζει λίγο. Όταν έχει φακό με σταθεροποιητή, τότε επιλέγεις ένα από τους δύο, ή αυτό της μηχανής ή αυτό του φακού, επίσης όταν η μηχανή είναι πάνω σε τρίποδο είναι προτιμότερο ή και επιβεβλημένο σε χαμηλές ταχύτητες να απενεργοποιείς το σταθεροποιητή.

Ο τηλεμετατροπέας είναι όπως το είπες, ψηφιακό ζουμ Κάτι που μπορείς να κάνεις και μετά τη λήψη και να διορθώσεις και τυχών λάθη στο καδράρισμα. Βέβαια αν είσαι κάπου και θέλεις να στείλεις μια φωτογραφία χωρίς να έχεις χρόνο και τα προγράμματα του υπολογιστή σου, ε τότε είναι αρκετά χρήσιμο

Ο κιτ φακός είναι αρκετά καλός ή και πιο καλός, οξύτητα - ουδέτερα χρώματα - παραμορφώσεις κλπ από άλλους κιτ φακούς Δούλευε τον σε διάφραγμα f 5.6 - 8 Εκτός βέβαια αν θέλεις κάτι πιο συγκεκριμένο σε κάποιες φωτογραφίες πχ μεγαλύτερο βάθος πεδίου - μεγαλύτερη ταχύτητα στο ίδιο iso κλπ

Δες και εδώ : http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/56579-Βασικές-Αρχές-Φωτογραφίας-για-Αρχάριους

θα σου λυθούν και σου δημιουργηθούν και άλλες απορίες :operator: Καθώς και ιδέες για πιο καλές, πιο κοντά σ αυτό που θέλεις να βγάλεις, φωτογραφίες

Ευχαριστώ γιά τίς πληροφορίες, τό θέμα τού φλάς είναι περίπλοκο θέλει διάβασμα.Μέ τούς φακούς μάκρο δέν καταλαβαίνω τά χαρακτηριστικά πού έχουν στά χιλιοστά καί τήν εφαρμογή τους, π.χ. φακος μάκρο 30mm,50mm,100mm.Τό παράδειγμα μέ τό 1:1 τό κατάλαβα.
Γιά τόν τηλεμετατροπέα τώρα, δέν ξέρω για ποιόν ακριβώς λόγο τόν έχει βάλει ή σόνυ σέ αυτήν τήν μηχανή.Σίγουρα λόγο πολλών μαγαπίξελ αλλά είναι απλώς ένα κροπάρισμα.
Ισως γιατί βοηθάει νά επικεντρωθούμε στό θέμα καλύτερα , στό καδράρισμα, ή γιά MF;π.χ. ένα πουλί.
Πάντως γιά νά τό βάλει πρέπει νά είναι πολύ σίγουρη ότι δέν θά χάσει σέ ποιότητα μέ τό κρόπ.
Στό θέμα iso μέ απογοήτευσε θά έλεγα ,περίμενα άλλες επιδόσεις είναι λίγο πιό καλύτερη από τήν fuji HS20.
Ή είναι τόσο καλή στό iso ή HS20 γιά κόμπακτ τελικά ή υστερεί στό θέμα αυτό ή α65.
Γενικά απεχθάνομαι τόν κόκο γιά αυτό σχεδόν πάντα δέν βάζω πάνω από 400, αλλά άν άντεχε γιά πολύ παραπάνω...

Last edited:
μη περιμενεις με ενα κιτ φακο που εχει διαφραγμα 3.5 - 5.6 να τραβας χωρις φως … θελεις πολυ φωτεινους φακους.
Αν παρεις πχ εναν sony 35μμ 1.8 , θα δεις μεγαλη διαφορα στην εικονα, μιας και θα εχεις κερδος 2-3 στοπ (που σημαινει 4-8 φορες φωτεινοτερο φακο).

δεν καταλαβαίνω τα χαρακτηριστικά πού έχουν στα χιλιοστά και την εφαρμογή τους, π.χ. φακός μάκρο 30mm,50mm,100mm.

Τα mm δεν αλλάζουν και πολύ από το πως επιδρούν στη φωτογραφία, από ότι και σε ένα φακό που δεν είναι μάκρο. Δηλαδή με ένα φακό 30mm για να βγάλεις ένα λουλούδι, θέλει να πλησιάσεις πχ στα 15cm Αν το ίδιο λουλούδι το βγάλεις με ένα 50mm και το ίδιο κάδρο, θέλεις μια απόσταση ~ 30cm και με 100mm 60cm Για την προοπτική και το βάθος πεδίου τα οποία αλλάζουν με τα mm, επηρεάζουν και τη μακροφωτογραφία Το πόσο μη με ρωτήσεις δεν ξέρω, ίσως σου απαντήσει κάποιος που έχει πείρα σε μακροφωτογράφηση

Πάντως για να το βάλει πρέπει να είναι πολύ σίγουρη ότι δεν θα χάσει σε ποιότητα με το κροπ

Το κροπ επηρεάζει τη ποιότητα, αλλά για να γίνει ορατό θα πρέπει να γίνει θέαση σε 100% μεγέθυνση ή πολύ μεγάλη εκτύπωση. Αν τις φωτογραφίες σου τις βλέπεις σε οθόνη υπολογιστή ή τις εκτυπώνεις σε μια εκτύπωση 18 Χ 13 ή Α4 δεν πιστεύω να δεις κάποια αισθητή διαφορά Σε Α4 εκτύπωση δεν έχω δοκιμάσει, αλλά σε 18 Χ13 και με κροπ ~40 εγώ δεν είδα κάποιες αλλοιώσεις

Στο θέμα iso με απογοήτευσε θα έλεγα . . .

Η αλήθεια και από φωτογραφίες που έχω δει σε διάφορα σάιτ, ότι σε μεγέθυνση 100% ο θόρυβος τις είναι αισθητός από, και 800 και πάνω. Μην ξεχνάς όμως ότι είναι μια φωτογραφική μηχανή 24MP Στην πράξη, όπως έχει αναφερθεί και σε άλλο ποστ, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο, αυτό πάει να πει, ότι αν τη συγκρίνει με μια sony a57 - 5n κλπ οι οποίες έχουν αισθητήρα 16.1MP, θα βάζεις τις φωτογραφίες τον Α57 - 5n σε 100% και της Α65 σε μεγέθυνση ~70% Όπου ο θόρυβος εμφανίζεται αισθητά μειωμένος
Τώρα βέβαια αν τη συγκρίνεις , με μια Nikon 7100 η οποία έχει τον ( ίδιο ) αισθητήρα, θα συμφωνήσω ότι η nikon έχει καταφέρει να κάνει καλύτερη διαχείριση του θορύβου.
Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για θέμα, software, το οποίο μπορεί να διορθωθεί στο μέλλον με κάποιο update Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στην A700

Καλές λείψεις να έχεις

μη περιμενεις με ενα κιτ φακο που εχει διαφραγμα 3.5 - 5.6 να τραβας χωρις φως … θελεις πολυ φωτεινους φακους.
Αν παρεις πχ εναν sony 35μμ 1.8 , θα δεις μεγαλη διαφορα στην εικονα, μιας και θα εχεις κερδος 2-3 στοπ (που σημαινει 4-8 φορες φωτεινοτερο φακο).

Τέτοιος φακός όμως θά ήταν χρήσιμος σέ ιδιαίτερες συνθήκες χαμηλού φωτισμού νομίζω π.χ. μέσα σέ εκκλησία.
Γιά τοπία άν υπάρχει μέρος γιά στήριξη υποθέτω λύνεται τό πρόβλημα δέν είναι πολύ απαραίτητος.
Είναι καί σταθερός δέν έχει ζούμ.Μπορεί καί νά τόν πάρω όμως αφού είναι σχετικά φτηνός ,είναι ωραίο νά έχεις έναν φωτεινό φακό. Δυστηχώς οί φωτεινοί ζούμ είναι απλησίαστοι μέ τέτοιες τιμές.

δεν καταλαβαίνω τα χαρακτηριστικά πού έχουν στα χιλιοστά και την εφαρμογή τους, π.χ. φακός μάκρο 30mm,50mm,100mm.

Τα mm δεν αλλάζουν και πολύ από το πως επιδρούν στη φωτογραφία, από ότι και σε ένα φακό που δεν είναι μάκρο. Δηλαδή με ένα φακό 30mm για να βγάλεις ένα λουλούδι, θέλει να πλησιάσεις πχ στα 15cm Αν το ίδιο λουλούδι το βγάλεις με ένα 50mm και το ίδιο κάδρο, θέλεις μια απόσταση ~ 30cm και με 100mm 60cm Για την προοπτική και το βάθος πεδίου τα οποία αλλάζουν με τα mm, επηρεάζουν και τη μακροφωτογραφία Το πόσο μη με ρωτήσεις δεν ξέρω, ίσως σου απαντήσει κάποιος που έχει πείρα σε μακροφωτογράφηση

Πάντως για να το βάλει πρέπει να είναι πολύ σίγουρη ότι δεν θα χάσει σε ποιότητα με το κροπ

Το κροπ επηρεάζει τη ποιότητα, αλλά για να γίνει ορατό θα πρέπει να γίνει θέαση σε 100% μεγέθυνση ή πολύ μεγάλη εκτύπωση. Αν τις φωτογραφίες σου τις βλέπεις σε οθόνη υπολογιστή ή τις εκτυπώνεις σε μια εκτύπωση 18 Χ 13 ή Α4 δεν πιστεύω να δεις κάποια αισθητή διαφορά Σε Α4 εκτύπωση δεν έχω δοκιμάσει, αλλά σε 18 Χ13 και με κροπ ~40 εγώ δεν είδα κάποιες αλλοιώσεις

Στο θέμα iso με απογοήτευσε θα έλεγα . . .

Η αλήθεια και από φωτογραφίες που έχω δει σε διάφορα σάιτ, ότι σε μεγέθυνση 100% ο θόρυβος τις είναι αισθητός από, και 800 και πάνω. Μην ξεχνάς όμως ότι είναι μια φωτογραφική μηχανή 24MP Στην πράξη, όπως έχει αναφερθεί και σε άλλο ποστ, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο, αυτό πάει να πει, ότι αν τη συγκρίνει με μια sony a57 - 5n κλπ οι οποίες έχουν αισθητήρα 16.1MP, θα βάζεις τις φωτογραφίες τον Α57 - 5n σε 100% και της Α65 σε μεγέθυνση ~70% Όπου ο θόρυβος εμφανίζεται αισθητά μειωμένος
Τώρα βέβαια αν τη συγκρίνεις , με μια Nikon 7100 η οποία έχει τον ( ίδιο ) αισθητήρα, θα συμφωνήσω ότι η nikon έχει καταφέρει να κάνει καλύτερη διαχείριση του θορύβου.
Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για θέμα, software, το οποίο μπορεί να διορθωθεί στο μέλλον με κάποιο update Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στην A700

Καλές λείψεις να έχεις

Ωραία τό ξεκαθαρίσαμε αυτό μέ τά χιλιοστά.
Ο έξυπνος τηλεμετατροπέας πού έχει πιστεύω ότι βοηθάει στήν εστίαση τού θεματος, γιά αυτό είναι περισσότερο χρήσιμος.Μπορεί κάπου νά υπάρχει ανάλογο θέμα.
Γιά τό iso μακάρι νά είναι θέμα software , βγήκε καί τό firmware 1.06 αλλά δέν λένε τίποτα γιά βελτίωση θορύβου.
Ευχαριστώ.