μολις την εγκατεστησα smx semi curve 16/9 hdtv 94"

α και οσο αφορα τα αποτελεσματα ειναι πολυ καλα.μα πολυ πολυ καλα.δεν περειμενα να δω τετεια εικονα απο εναν απλο hdready προβολεα.

Re: Απάντηση: μολις την εγκατεστησα smx semi curve 16/9 hdtv 94"

τι προβολεα εχεις ?
ειναι πανω κατω στη μεση ?αν ειναι στη μεση μπορεις να κανεις πιο μεγαλη καμπυλη.
θα προτεινα να κανεις 2.35/1 και οχι 16/9.
αν κανεις 16/9 και θελεις να βαλεις μασκα(οχι αποκριατικη) θα ζοριστεις λιγο.
το βαψιμο πρεπει να γινει με κονφλερ και πλαστικο χρωμα φου ξυθει πολυ η επιφανεια.πρεπει να βαλεις απο πισω μια πολυ σκληρη ακαμπτη επιφανεια(μπορει βεβαια και απευθειας στον τοιχο). πανω και κατω στο κεντρο(πανω στα περβαζια βιδωνεις στην επιφανεια .
δεξια αριστερα(πισω απο την οθονη) βαζεις ξυλα οσο ειναι το υψος της οθονης για να βγει εξω και να κανει την καμπυλη γυρο στα 4.5 εκατοστα αλλα στα 5.5 για 2.40/1
αναμεσα απο τα ακρα και το κεντρο βιδωνεις ωστε να εισαι σιγουρος οτι αφου εκτονωθει το ξυλο δεν θα κανει γωνια στο κεντρο.με ενα νημα και λιγα μαθηματκα προσεχεις να ειναι ομοιομορφη καμπυλη.οι βιδες εννοειτε οτι θα μπουν σε φωλιες και απο πανω στοκο για να μην φαινεται τπτ(στο περβαζι θα μπουν οι βιδες.)
ολα μπορεις να τα παρεις απο το praktik...το ξυλο για το περβαζι να ειναι 4 εκ και πολυ σκλυρο και ακαμπτο(οι βιδες γιατο περβαζι καθε 10 εκ.και απο πισω) επισης δυο χερια πλαστικο μαυρο χρωμα για το βαψιμο του περβαζιου.ακριβως αυτο εκανε γνωστος μου και με πολυ μα πολυ πιο χαμηλο κοστος γυρο στα 50ε εκανε σαν αυτη που εγω πληρωσα πολυ πιο πολλα.το αποτελεσμα ηταν τοσο ωραιο που ετσι σκεφτομαι να κανω και εγω μια για το γαμωτο.οτι θες ρωτα να τον ρωτισω.τις διαστασεις μπορεις να τις υπολογισεις με το επσον calc.νομιζω πως 50ε του κοστισε δεν ειμαι σιγουρος .παντως προσεχε πολυ του υπολογισμους.
1 μειονεκτημα .την επιφανεια αν την ακουμπησεις αφηνει λεκε για παντα και θελλει πολυ προοχη δεν καθαριζετε.
Ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε μου! Δυστυχως ομως εχω αποριες σε αυτα που μου περιγραφεις..Στειλε μου με πμ αν θες το τηλ σου να μου τα κανεις πιο λιανα..Ευχαιστω παρα πολυ κ παλι!

Ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε μου! Δυστυχως ομως εχω αποριες σε αυτα που μου περιγραφεις..Στειλε μου με πμ αν θες το τηλ σου να μου τα κανεις πιο λιανα..Ευχαιστω παρα πολυ κ παλι!
Παρεπιπτοντως, τον επσον 700 εχω κ γω. Δεν προβαλω ακριβως απεναντι του αυτη τη στιγμη αλλα ελαφρως αριστερα χρησιμοποιωντας το λενς σιφτ. Τι εννοεις μασκα; Δεν νομιζω να εννοεις την μαυρη μπορντουρα..Πως θα υπολογισω την αναλογια πλευρων; Που υπαρχει το επσον calc; Αυτες ειναι καποιες απο τις αποριες μου..

η μασκα ειναι για να αλλαζει ο λογος των πλευρων στην ιδια οθονη προαιρετικα.16/9 θα την κανεις?
http://esupport.epson-europe.com/Fi...A5KU0itfBHWxgd2pnTjc4Euu2A7HhEU003D&id=320247
επειδη ειναι καμπυλη καλο θα ηταν να αποφυγεις εντελως το σιφτ
α και κατι αλλο μετα το βαψιμο που θα το κανεις οπως σου ειπα(με κονφλερ και πλαστικο ματ χρωμα) προσεχε γιατι μπορει να κατσουν μυγακια πανω.

η μασκα ειναι για να αλλαζει ο λογος των πλευρων στην ιδια οθονη προαιρετικα.16/9 θα την κανεις?
http://esupport.epson-europe.com/Fi...A5KU0itfBHWxgd2pnTjc4Euu2A7HhEU003D&id=320247
επειδη ειναι καμπυλη καλο θα ηταν να αποφυγεις εντελως το σιφτ
α και κατι αλλο μετα το βαψιμο που θα το κανεις οπως σου ειπα(με κονφλερ και πλαστικο ματ χρωμα) προσεχε γιατι μπορει να κατσουν μυγακια πανω.
Ευχαριστω πολυ!!

η οθονη μολις κατεβηκε και εφυγε για το σπιτι της αδερφης μου
τη θεση της θα παρει παλι smx αλλα 2.35/1 και λιγο κοιλη
θα βαλω φωτος ASAP

Για μια τετοια οθονη (curved) δεν απαιτειται ο προβολεας να τοποθετηθει στο απολυτο κεντρο, τοσο οσον αφορα το οριζοντιο αλλα και καθετο αξονα ?

Απάντηση: Re: μολις την εγκατεστησα smx semi curve 16/9 hdtv 94"

Για μια τετοια οθονη (curved) δεν απαιτειται ο προβολεας να τοποθετηθει στο απολυτο κεντρο, τοσο οσον αφορα το οριζοντιο αλλα και καθετο αξονα ?

:idea::idea::idea:

Μωρέ άντε και τον τοποθέτησες στο κέντρο...

Ποιό είναι το κριτήριο για την γωνία κλίσης που θα έχει η οθόνη;

Το ίδιο μέγεθος εικόνας μπορεί να βγει από έναν προβολέα και στα 3 και στα 5 μέτρα σωστά; Ειδικά ο JVC που έχει μεγάλο zoom έχει πολύ μεγάλη ευκολία τοποθέτησης.

είναι δυνατόν όμως να έχει το ίδιο τόξο η εικόνα όταν η πηγή (φακός) βρίσκεται στην μία περίπτωση στα 3 μέτρα και στην άλλη στα 5 μέτρα;

Δείτε το απλό σχηματάκι που έκανα. Και στις δυό περιπτώσεις έχουμε το ίδιο μέγεθος εικόνας . Στην πάνω περίπτωση ο φακός-οθόνη βρίσκεται στα 3 μέτρα και στην κάτω περίπτωση στα 5 μέτρα. Είναι δυνατόν η γωνία Α με την γωνία Β να είναι η ίδια; Νομίζω πως ΟΧΙ. Αυτό δεν επηρεάζει και το πόσο καμπύλη θα είναι η οθόνη;

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    8.6 KB · Views: 26
Η γωνια κλισης υπολογιζεται

1. Γνωριζοντας την παραμορφωση που δημιουργει ο φακος
2. Απο το throw ratio στην συγκεκριμενη εφαρμογη. Σωστος ο Τασος!:award:

Εαν καποιος τωρα diy τυπος δεν ξερει τι να κανει, μια καλη ιδεα ειναι να στησει το συστημα χωρις την οθονη. Η εικονα που θα προβαλεται στον τοιχο θα ειναι παραμορφωμενη, περισσοτερο στα ακρα.

α. μετραμε το υψος της οθονης στο απαραμορφωτο κεντρο
β. τοποθετουμε ενα μακρυ δοκαρι στο ακρο(και πιο παραμορφωμενο σημειο φυσικα) της οθονης. Το απομακρυνουμε απο τον τοιχο μεχρι το υψος της προβολης να γινει το ιδιο με το υψος στο κεντρο. Αυτοματως, εχουμε βρει ποσο την καμπυλοτητα της οθονης. Μετα παραγγελνουμε.

Προσωπικα χρησιμοποιω μονο τους φακους Isco 3, γιατι αυτα τα χαρακτηριστικα τα γνωριζω και ισως να ειναι και οι κορυφαιοι στο ειδος.

δεν εχω ακομη αναμορφικο φακο .ψαχνω πρωτα για εναν επεξεργαστη εικονας μεταχειρισμενο.σε ταινια 16/9 προφανος θα φτιαξω καποιο συστημα μασκας γιατι της smx εναι ακριβο.δηλαδη σε εικονα 16/9 θα μικραινω την εικονα και θα "κλεινω τη μασκα" αλλα 16/9 δεν ειναι και πολλες.9/10 απο τις καλες ειναι 2.35/1 και 2.40/1 μεχρι να αποκτησω αναμορφικο και επ..εικ.. το 2.35/1 θα παιζει κανονικα και οι μαυρες μπαρες θα παιζουν στο μαυρο τοιχο πανω κατω και δεν θα φαινονται.
και σε 16/9 ταινία θα έχεις μπάρες αριστερά-δεξιά ή πήρες αναμορφικό φακό;

Απάντηση: Re: μολις την εγκατεστησα smx semi curve 16/9 hdtv 94"

+1 αλλα και λιγο pincushion δεν πειραζει.
Η γωνια κλισης υπολογιζεται

1. Γνωριζοντας την παραμορφωση που δημιουργει ο φακος
2. Απο το throw ratio στην συγκεκριμενη εφαρμογη. Σωστος ο Τασος!:award:

Εαν καποιος τωρα diy τυπος δεν ξερει τι να κανει, μια καλη ιδεα ειναι να στησει το συστημα χωρις την οθονη. Η εικονα που θα προβαλεται στον τοιχο θα ειναι παραμορφωμενη, περισσοτερο στα ακρα.

α. μετραμε το υψος της οθονης στο απαραμορφωτο κεντρο
β. τοποθετουμε ενα μακρυ δοκαρι στο ακρο(και πιο παραμορφωμενο σημειο φυσικα) της οθονης. Το απομακρυνουμε απο τον τοιχο μεχρι το υψος της προβολης να γινει το ιδιο με το υψος στο κεντρο. Αυτοματως, εχουμε βρει ποσο την καμπυλοτητα της οθονης. Μετα παραγγελνουμε.

Προσωπικα χρησιμοποιω μονο τους φακους Isco 3, γιατι αυτα τα χαρακτηριστικα τα γνωριζω και ισως να ειναι και οι κορυφαιοι στο ειδος.

johny1989, πες μου κατι σα παρακαλω.

Τι διαστασεις και τι βαρος ειχε το κουτι της ?
Ακομη, που μπορω να βρω τα παραπανω σε αλλων ιντσων οθονες ?(smx)

αν εννοεις της πρωτης
με το ματι 2μ * 0.5μ *0.5μ
το βαρος πρεπει να ηταν γυρο στα 18κ μπορει και παραπανω.
αν θες σου λεω και της καινουργιας οταν ερθει.

thanks.

ναι, να μας πεις και της καινουργιας, και το πως θα σου ερθει

johny να σε ρωτησω γιατι εχω απορια. Η οθονη που πηρες εχει σε ολο το μηκος της το ιδιο υψος? γιατι λογικα στις ακρες του πρεπει να ειναι πιο κοντη... ετσι δεν ειναι?