μολις την εγκατεστησα smx semi curve 16/9 hdtv 94"

johny μια ερωτηση ακομα γιατι βρισκομαι στο σταδιο του σχεδιασμου της. Ο projector πρεπει να ειναι ακριβως στο κεντρο????? και οσο αφορα το πανω κατω... με μια προχειρη δοκιμη που εκανα παροτι εχω lens shift (κατακορυφη μετατοπιση) εχω διαπιστωσει πως πρεπει να ειναι στο κεντρο. Εσένα πως ειναι?

οσο πιο στο κεντρο κεντρο τοσο καλυτερα και λιγοτερο τοξο(αν την κανεις καμπυλοτη χωρις αναμορφικο)
αν εχεις αναμορφικο θα την καμπυλοσεις τοσο οσο να μην βλεπεις pincushion
προσοχη μου αρεσει και μενα το DIY αλλα για καμπυλοτη καλυτερα αγοραστη
γιατι πρεπει να ειναι ομαλη καμπυλοτητα και οχι να σπαει απλα στη μεση και μετα ευθεια.τροπος να το υπολογισεις με μαθηματικα
η αποσταση τοιχου οθονης απο τη μεση προς τα εξω να αυξανεται με γεωμετρικη προοδο δηλαδη ο ρυθμος μεταβολης της αποστασης να ειναι σταθερος.

Re: Απάντηση: μολις την εγκατεστησα smx semi curve 16/9 hdtv 94"

οσο πιο στο κεντρο κεντρο τοσο καλυτερα και λιγοτερο τοξο(αν την κανεις καμπυλοτη χωρις αναμορφικο)
αν εχεις αναμορφικο θα την καμπυλοσεις τοσο οσο να μην βλεπεις pincushion
προσοχη μου αρεσει και μενα το DIY αλλα για καμπυλοτη καλυτερα αγοραστη
γιατι πρεπει να ειναι ομαλη καμπυλοτητα και οχι να σπαει απλα στη μεση και μετα ευθεια.τροπος να το υπολογισεις με μαθηματικα
η αποσταση τοιχου οθονης απο τη μεση προς τα εξω να αυξανεται με γεωμετρικη προοδο δηλαδη ο ρυθμος μεταβολης της αποστασης να ειναι σταθερος.
κατι τετοιο εννοεις? Τοξο με ακτινα την αποσταση προβολεα οθονης.

Attachments

• ΓŽΕΈΓŽΛœΓŽΕΈΓŽΒΓŽβ€”.jpg
    ΓŽΕΈΓŽΛœΓŽΕΈΓŽΒΓŽβ€”.jpg
    15 KB · Views: 27
το τοξο υπολογιζετε ετσι ωστε να μην βλεπεις παραμορφωση με τον αναμορφικο φακο.
αυτα που σου ειπα ισως σε βοηθησουν στη κατασκευη

Απάντηση: Re: μολις την εγκατεστησα smx semi curve 16/9 hdtv 94"

τοτε κανε μια ελαχιστη καμπυλη και βαψε περιμετρικα της οθονης μαυρο ωστε να μην φαινονται οι μπαρες .
δεν εχω αναμορφικο φακο...

την smx την παρασκευη πρεπει να την εχω
ως το σαββατο ξημερωματα θα εχει στηθει πιστευω.
θα βαλω photos

zooming vs lens εσυ αποφασιζεις και στα 2 εχεις τελειο αποτελεσμα 2.35/1:music-smiley-005:
δεν εχω αναμορφικο φακο...

ακυρωνεται φιλε john γιατι το προβολι πρεπει να ειναι ακριβως κεντρο... :(
και ετσι οπως ειναι τα πραγματα..ειναι δυσκολο να κετεβει...κριμα και ειχα κανει μια δοκιμη με ξυλο και μου ειχε αφησει πολυ καλες πρωτες εντυπωσεις.

οκ παντως μην απογοητευεσαι
η προσπαθεια μετραει
εχω βρεθει στη θεση σου πολλες φορες με ημιτελεις κατασκευες diy.

Καλησπέρα φίλε μου κατέβασα το πρόγραμμα τις Epson και αν κατάλαβα καλά δίνεις απόσταση που θα τοποθετήσεις τον προβολέα και σου βγάζει τις ανάλογες ίντσες?

Έχω και μια φωτογραφία αν σε ενδιαφέρει για να δεις αν το έχω κάνει σωστά.

Αν κάνω κάποιο λάθος και έχεις την καλοσύνη βοήθησε με!!

Ευχαριστώ!!!

off topic φιλε το προγραμμα απευθυνεται για 16/9 οθονη
απο οτι φαινεται σωστα ειναι.προχωρα

Γεια σου τασο,θα ηθελα να ρωτησω με την σειρα μου κ αν μπορουσε να μας πει ο μαστορας Καστρουνης ποια τα υπερ κ τα κατα της κοιλης οθονης κ αν εν τελει αξιζει να προβουμε σε αγορα η κατασκευη μιας τετοιας οθονης(δινει το κατι παραπανω στην εικονα?).Κ μια διαπιστωση απο τα λεγομενα του παιδιου που την εστησε,αν σε lcd προβολεα που εχει μεγαλες δυνατοτητες lens shift,ειναι δυσκολη η τοποθετηση του ως προς την κοιλη οθονη, τοτε στους dlp ειναι σχεδον αδυνατη?

Do I need a curved screen and will it make the picture better?
A curved screen with the SmX CineWeave will not improve your projected image or brightness. However, a curved screen will help correct distortion caused from an anamorphic lens. A curved screen can also help keep light off the side walls in your theater and help draw you more into the movie by surrounding the movie around you. Curved screens are more-so intended for higher gain screens to help focus more light back to the center of the audience and help reduce hot-spotting. -bye-
Γεια σου τασο,θα ηθελα να ρωτησω με την σειρα μου κ αν μπορουσε να μας πει ο μαστορας Καστρουνης ποια τα υπερ κ τα κατα της κοιλης οθονης κ αν εν τελει αξιζει να προβουμε σε αγορα η κατασκευη μιας τετοιας οθονης(δινει το κατι παραπανω στην εικονα?).Κ μια διαπιστωση απο τα λεγομενα του παιδιου που την εστησε,αν σε lcd προβολεα που εχει μεγαλες δυνατοτητες lens shift,ειναι δυσκολη η τοποθετηση του ως προς την κοιλη οθονη, τοτε στους dlp ειναι σχεδον αδυνατη?

το καλυτερο απο ολα παντως ειναι η 3d αισθηση.σε μερικες σκηνες φοβασαι μην σου πεταχτει τπτ .

Αστα σου λεω προβλημα....και εχω οπως λες ενα σονυ vplw50. Μα ακριβως στο κεντρο...! για να μην εχεις παραμορφωσεις. Παντως σου δενει μια αισθηση τρισδιασταση...ολα τα λεφτα!!!!!

Φίλε johny όντος είμαι off topic τώρα που διάβασα τα όσα έχεις γράψει .ευχαριστώ για την απάντηση που μου έστειλες . μην ξεχνάς ότι είμαι νέος στον κόσμο του home cinema και δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα πάνω στο είδος ,αλώστε αυτός είναι και ο λόγος που γράφτηκα στο forum για να μάθω…. και πάλι ευχαριστώ!