Μοναδες για Artemis TLS.

Εξ' αποστάσεων είναι αδύνατον να βρούμε άκρη. Πάντως δύο πιθανά τεχνικά προβλήματα είναι:

1. Ξεκόλλημα του surround από το μεγάφωνο ή -πιο συχνά- από το πλαίσιο. Μπορεί να είναι πολύ μικρό και να μην φαίνεται εύκολα. Ο αέρας φεύγει από το άνοιγμα και ακούγεται ένας θόρυβος. Μπορείς να το εντοπίσεις σχετικά εύκολα όταν βέλεις κλασική κιθάρα σε υψηλή ένταση. Ο θόρυβος θυμίζει τσαλάκωμα χαρτιού. Τσεκάρισε προσεκτικά γύρω-γύρω το surround. Επισκευή, αν δεις πρόβλημα, απλούστατη, με ελάχιστη κόλλα logo. Η βλάβη αυτή εμφανίζεται σιγά-σιγά καθώς με τη χρήση το άνοιγμα μεγαλώνει.

2. Ξεκεντράρισμα του γούφερ. Αυτό μπορεί να έχει συμβεί ακαριαία αν τερματίστηκε η διαδρομή του μεγαφώνου. Μπορεί να έχει ξεφύγει ελάχιστα, να παίζει κανονικά σε χαμηλές εντάσεις, και να αρχίζει το πρόβλημα όταν ξαναβρεθεί σε μεγάλες διαδρομές στη μη γραμμική περιοχή λειτουργίας. Ο θόρυβος θυμίζει ξύσιμο. Επισκευάζεται από καλό μάστορα με τον απαραίτητο εξοπλισμό: ουσιαστικά λύνει το μοτέρ του μεγαφώνου και κεντράρει ξανά το πηνίο στη θέση του.

Απάντηση: Re: Μοναδες για Artemis TLS.

Ακουω πολλα είδη μουσικής. Οταν την αγόρασα απαιξα τα παντα για δω τι μπορει να κανει και με αλλα είδη μουσικής. Με παρεξηγησες παντως όσον αφορά την ηλεκτρονική μουσική. Δεν ακουω μπιτια περισσοτερο ροκ ακουω και ethnic. Οταν αγόρασα την αρτεμις ηξερα γιατι την επαιρνα και τι αγαπά να παίζει!! Απλα θα ηθελα να παρω καινούριες μονάδες γιατι εχω σκοπο να το κρατήσω καιρο το ηχείο και αυτες που εχει πανω ειναι ήδη 15 ετών. Σε ευχαριστω πολυ για το post παντως.

Σε παρεξήγησα γιατί εκτιμώ πολύ αυτό το ηχείο και θα ήταν κρίμα να περάσει την υπόλοιπη ζωή του παίζοντας μπιτ. Αλλά αφού το επέλεξες σαν ηχείο σου συνειδητά τότε θα ξέρεις...
Κι εγώ στη θέση σου θα ήθελα να του βάλω καινούριες μονάδες κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Αν θέλεις να του αλλάξεις τα τουίτερ με καλύτερα, κυρίως εκεί υστερούσαν αυτά τα ηχεία, τα πράγματα είναι ευκολότερα. Αλλά μιλάμε για μετατροπή. Τα γούφερ αυτά, από τα αγαπημένα μου μεγάφωνα, είναι τώρα πια πολύ σπάνια. Στο google δεν βρήκα κάτι. Αν ψάξεις με υπομονή και επιμονή κάτι θα εμφανιστεί αργά ή γρήγορα, αλλά το πιθανότερο μεταχειρισμένα. Μπες σε όλα τα αντίστοιχα φορουμ, ελληνικά και ξένα και βάλε αγγελίες αναζήτησης. Είμαστε ένα μεγάλο χωριό. Θα το μάθουν εκεί έξω ότι τα χρειάζεσαι και κάπου θα εμφανιστούν.

Και καλό θα ήταν να διερευνήσεις ποιό από τα δύο ηχεία ή τα τέσσερα μεγάφωνα κάνει τα πλαφ-πλαφ που λες μήπως και αλλάζοντας μόνο το ένα σωθεί η κατάσταση. Επίσης, επειδή τα πάνω γούφερ φορτίζονται με bass reflex και τα κάτω με γραμμή μεταφοράς, η καταπόνησή τους είναι ασύμμετρη. Μπορεί αλλάζοντας θέσεις στα γούφερ το πάνω κάτω κλπ, το πρόβλημα διορθωθεί...

Ασχολείσαι με diy?

Last edited by a moderator:
Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου και τις εμπειρίες που μοιράζεσαι για το ηχείο. Τα ηχεία αυτα τα εχεις και εσυ;; Επίσης αν ξερεις θα ηθελα να ρωτησω αν τα δυο γουφερ παίζουν τις ίδιες συχνότητες; Τα tweeter αν τα αλλαξω μονο με αλλο αλλα με ιδια χαρακτηρίστηκα;

"παραπομπη σε αγγελια "
Πράγματι έτσι ήταν αλλά επειδή είναι παλιά αγγελία και έχει και πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία και φωτογραφίες γι αυτά τα ηχεία, δεν πήγε καν το μυαλό μου πως ...είναι αγγελία.

:rolleyes:

Απάντηση: Re: Μοναδες για Artemis TLS.

Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου και τις εμπειρίες που μοιράζεσαι για το ηχείο. Τα ηχεία αυτα τα εχεις και εσυ;; Επίσης αν ξερεις θα ηθελα να ρωτησω αν τα δυο γουφερ παίζουν τις ίδιες συχνότητες; Τα tweeter αν τα αλλαξω μονο με αλλο αλλα με ιδια χαρακτηρίστηκα;

Όχι Αλέξανδρε δεν τα είχα αλλά τα ζήλευα. Είχα άλλα της AS. Τα συγκεκριμένα τα έχω ακούσει κάποιες φορές, κανα δύο μάλιστα πολύ καλά σε καλούς χώρους κλπ. Εγώ είμαι του diy. Κάποτε ήθελα να φτιάξω κάτι ανάλογο με αυτές τις μονάδες.

Τα γούφερ λογικά δεν πρέπει να παίζουν ακριβώς τα ίδια πράγματα λόγω διαφορετικής φόρτισης. Γι αυτό σου είπα να τα αλλάξεις μεταξύ τους μήπως και λυθούν τα προβλήματα. Τα τουίτερ γενικά έρχονται πιο εύκολα στα μέτρα ενός ηχείου σε σχέση με τα γούφερ. Ψάξε στο google και όλο και κάτι θα βρεις....