Monarchy audio.Την θυμάστε;

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
http://www.monarchyaudio.com/

Μιά αμερικάνικη εταιρεία με μηχανήματα υψηλής απόδοσης σε χαμηλές τιμές και με πολλές διακρίσεις.Δεν αντιπροσωπεύεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Φαίνεται,ότι οι κινέζικες έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους:AFADF0:

Attachments

• SE160s.jpg
    SE160s.jpg
    84.1 KB · Views: 69
  • poon9.jpg
    poon9.jpg
    84.8 KB · Views: 72
  • SM-70ProNew.jpg
    SM-70ProNew.jpg
    29.9 KB · Views: 39
  • SM70_Pro.jpg
    SM70_Pro.jpg
    76.1 KB · Views: 61
Last edited:
Την θυμάμαι! Έβγαζε κάτι απίθανους μικρούς τελικούς, σε καθαρή τάξη ''Α''
και έπαιζαν υπέροχα!!! Το θέμα της αντιπροσώπευσης που θήγεις, είναι
τεράστιο και ισχύει γιά αρκετές εταιρίες που εξαφανίστηκαν από την
Ελληνική αγορά, λόγω έλλειψης σοβαρών αντιπροσώπων!!!

Την θυμάμαι! Έβγαζε κάτι απίθανους μικρούς τελικούς, σε καθαρή τάξη ''Α''
και έπαιζαν υπέροχα!!! Το θέμα της αντιπροσώπευσης που θήγεις, είναι
τεράστιο και ισχύει γιά αρκετές εταιρίες που εξαφανίστηκαν από την
Ελληνική αγορά, λόγω έλλειψης σοβαρών αντιπροσώπων!!!

Τους είχα ακούσει κι απ' ότι θυμάμαι η εντύπωσή μου ήταν,ότι πραγματικά κεντάγανε.
Συνεχίζει να βγάζει σε τάξη Α αρκετά μηχανήματα.

Παντως οι τιμες ειναι κινεζικες,τωρα αυτα τα 100 βαττ σε καθαρη ταξη Α,δεν παιρνω ορκο οτι ειναι ετσι,αλλα αφου δεν ακουσα, δεν πρεπει να μιλω.Εχουν παντως ενδιαφερον

Παντως οι τιμες ειναι κινεζικες,τωρα αυτα τα 100 βαττ σε καθαρη ταξη Α,δεν παιρνω ορκο οτι ειναι ετσι,αλλα αφου δεν ακουσα, δεν πρεπει να μιλω.Εχουν παντως ενδιαφερον

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι...
Αλλά και 15-20 να είναι και τα υπόλοιπα ΑΒ,πάλι καλά είναι.

20 βαττ,ταξη Α,αν εχει ειναι μια χαρα,900 δολλαρια υπαρχουν μεταχειρισμενοι,να μην υπηρχε ο φοβος του τελωνειου

Είχα στείλει e-mail σε αυτήν πριν από ένα χρόνο και μου απάντησαν οτι δεν φτιάχνουν πλέον τελικούς στα 240 V !!! Θα ξαναστείλω φέτος μπας και άλλαξαν ...μυαλά!

Πρόπερισυ διαβάζοντας reviews από τα positive-feedback (το οποίο έδωσε και βραβείο στο μοντέλο που θα αναφέρω παρακάτω) και στο 6moons ανυψώνοντας στον Ολυμπο με μια φωνή εναν ολοκληρωμένο απο μια ανάλογη factory direct εταιρία, την Blue Circle, προχώρησα σε αγορά του μοντέλου ΝSCS (110W-Class AB) solid state. Τελικά οι reviewers είχαν δίκιο που αναφέρουν (6moons) ότι τον προτιμούν περισσότερο από σχεδόν όλους τους ιntegrated ενισχυτές 6.000 δολλαρίων που άκουσαν.(Εγώ θα συμπληρώσω, πλην του Lavardin IT αν και ο δεύτερος είναι πιο τσουχτερός σε τιμή).

Η αρμονική έκταση και πληρότητα, η διαφάνεια σε συνδιασμό με τα σώματα και το μοναδικό για την τιμή πάντρεμα λεπτομέρειας και ομοιογένειας τον καθιστούν άξιο μέχρι και της τελευταίας δεκάρας. Στα ατού του ενισχυτή... όσοι τον ακούν είναι σίγουροι οτι ακούν έναν πολύ ακριβό και ουδέτερο push-pull με ΚΤ88 και προενισχυτή λυχνίας. Με το που βλέπουν οτι παίζει ... ενας solid state των 25 κιλών παθαίνουν σόκ. Δεν γίνεται πιστευτό ότι παίζει κάτι χωρίς λυχνίες και με λεπτομέρεια, εικόνα και διαφάνεια solid state ή αλλιώς... επιπέδου reference push-pull. Τρισδιάστατος στο έπακρο και με soundstage και χροιές για βραβείο , όπως και πήρε. Στα αρνητικά το μπάσο το οποίο είναι κάπως στρογγυλό για solid-state (αν και θα έλεγα ομοίως αξιόλογο με reference KT88 υλοποιήσεις) και η ταχύτητα η οποία δεν πλησιάζει τα κόκκινα ( όπου στο πακέτο κατηγορίας τιμής τρώς και τις πιο bright συνήθως και πιο ελαφρές σε μπασό σαλάτες όταν ψάχνεις κάτι γρήγορο και μουσικό εκ πρώτης ακρόασης solid state στα χρήματα ).

Εαν τα εισάγει πάντως - τα Monarchy - κάποιος στο μέλλον και εαν έρχονται σε 230-240V θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον η ακρόαση - αν μη τι άλλο τα monarchy τα εκθεάζουν όλοι στο internet.

Last edited:
να κανω και εγω μερικα σχολια σαν ενας ευχαριστημενος πελατης της Monarch Audio ...

Αγορασα τους τελικους SM70 pro πριν περιπου 3 χρονια, εκεινη την εποχη ηταν χριστουγεννα και ειχε προσφορα 2 ενισχυτων στη τιμη του ενος. super happy οπως καταλαβαινετε, ισως εχει και τωρα καποια προσφορα.

Τελικα ειμεινα τοσο ευχαριστιμενος που πριν απο ενα χρονο αγορασα και το DAC της Monarchy, το οποιο ειναι ενα λαμπατο DAC, ενα τρανζιστορατο DAC και ενας προενισχυτης στο ιδιο κουτι!

Οι ενισχυτες ειναι οντως ταξη Α σε ολα τα Watt και οχι μονο στα πρωτα 15-20 ... Το χρησιμοποιεις και σαν καλοριφερ το χειμωνα :-)

Σχετικα με το τελωνειο νομιζω δε πρεπει να σας απασχολει και τοσο πολυ ... αν δηλωθει η τιμη του στα 300 δολλαρια :-). Ειδικα τωρα που το δολλαριο ειναι χαμηλα ειναι η καλυτερη στιγμη για αγορα!

Καμια συμβουλη για καλα ηχεια? Τωρα εχω τα Αθηνα απο την AudioSpectrum, οι ενισχυτες ομως εχουν πολυ μεγαλυτερες δυνατοτητες απο αυτα ...

Καλώς ήρθες κατ' αρχήν στην παρέα και καλή συνέχεια-bye-

Πόσα χρήματα σκέπτεσαι να διαθέσεις;

To budget μου λεει 2κ, αν ομως με συγκινησει κατι μπορει να φτασω και τα 3κ.

Ρωτησα τον CCPoon της Monarchy και μου προτεινε μονο ηλεκτροστατικα ... θα πρεπει σιγουρα να ακουσω πριν αγορασω, απλα θα ηθελα να ακουσω και καποιες γνωμες ...

Είχα στείλει e-mail σε αυτήν πριν από ένα χρόνο και μου απάντησαν οτι δεν φτιάχνουν πλέον τελικούς στα 240 V !!! Θα ξαναστείλω φέτος μπας και άλλαξαν ...μυαλά!
Δεν είναι θέμα μυαλών. Είναι θέμα πιστοποίησης CE και του κόστους που αυτό συνεπάγεται για μια μικρή εταιρία.