Monitor Audio BX2 + Ποιος Ενισχυτης μεχρι 400 Ευρω?

absolut-jim

New member
22 October 2012
27
Αττική
[h=2][/h]
Παιδια γεια σας,
Πρωτη φορα γραφω και θα εκτιμουσα πραγματικα την γνωμη σας.:grandpa:
Εχω ηδη παρει τα ΜΑ ΒΧ2 (αφου τα ακουσα σε σπιτι φιλου μου και ενθουσιαστηκα).
Θα ακουω μουσικη με airport express απο mac. (airplay)
Ερωτηση τωρα.
1) Mεχρι 400 ευρω σε τελικο ενισχυτη τι θα μου συστηνατε ?
Ειμαι αρκετα μπερδεμενος, εχω δει καλες κριτικες για τους:

Cambridge Azur 340A SE
Marantz PM6004
Yamaha A-S500
NAD 326 BEE
Rotel RA10 & RA04

Θα μου πειτε να παω να τους ακουσω και εχετε δικο. Οποτε βοηθηστε με να καταληξω σε καποιους απο τους παραπανω (η και καποιον αλλο που εσεις πιστευετε) για να λιγοστεψω τις επιλογες μου και να μην γυρναω ολη την Αθηνα.
2) Οι Cambridge θεωρουνται bright, οποτε με τα ΜΑ θα ειναι κακη επιλογη ?

Ευχαριστω πολυ.​

Καλως όρισες στην παρέα absolut-jim :smile:

Είσαι καινούργιος και γι' αυτό δικαιολογημένος, θα παρακαλέσω όμως, να μην ανοίγεις περισσότερα από ένα νήματα με το ίδιο θέμα και μάλιστα σε διαφορετικές κατηγορίες. Δημιουργείται σύγχυση και βεβαίως, αντίκειται στους κανονισμούς. (Άρθρ. 2.5 στ´Κανονισμού Λειτουργίας).

Παραμένει λοιπόν το παρόν νήμα, ως πιο κατάλληλο.
Καλή συνέχεια! -bye-

Καλημερα,

Εχεις δικιο, συγνωμη για το "διπλοποσταρισμα".
Το εβαλα αρχικα στην κατηγορια ηχεια αλλα σκεφτηκα μετα "Αφου ηχεια εχω, μαλλον στην κατηγορια ενισχυτες πρεπει να το βαλω!"
Οπως και να' χει παιδια, εσεις που εχετε πολυ μεγαλυτερη εμπειρια, γνωσεις και πιο δουλεμενα αυτια, παρακαλω βοηθειστε με.
Ευχαριστω.

Ναι για το HArman, ο Nad ειναι επισης πολυ καλος αλλα με λιγοτερη ισχυ, ας ακουσει ο φιλος και τον A-S500 αν τον βρει καπου για ακροαση.

Vag μπερδευτηκα , εχεις απολυτο δικιο, εννοουσα ολοκληρωμενο και οχι τελικο.

Αν συνδεσεις τον ενισχυτη με καλωδιο απλο και οχι οπτικη ινα με το airport exress χανεις σε αποδοση ή εχει καποια αλλη επιπτωση στον ηχο ?

Εάν κάποιος ενισχυτής έχει ψηφιακή είσοδο, λογικά καλύτερη ποιότητα ήχου θα πάρεις με ψηφιακή σύνδεση, γιατί κατά πάσα πιθανότητα o ενισχυτής θα έχει καλύτερο DAC από αυτό του Airport express. Από τους παραπάνω ενισχυτές, νομίζω κανένας δεν έχει ψηφιακή είσοδο όμως.

Ψηφιακές εισόδους έχουν ο Harman Kardon HK3490 (ραδιοενισχυτής) οποίος είναι εντός του budget σου, όπως επίσης και ο φρεσκότατος Rotel RA-11, οποίος όμως δεν ξέρω πόσο κοστίζει (μάλλον ξεφεύγει η τιμή του).

Παιδια ευχαριστω πολυ σε οσους μου απαντησανε.
Τελικα πηγα και εκανα την αγορα μου, αν και πηρα καποιον που δεν ηταν στην αρχικη μου λιστα :Banane0:
Πηρα τον Cambridge Azur 351A, τον οποιο και ακουσα στο μαγαζι μαζι με τα ηχεια.
Ο ηχος μου αρεσε πολυ, ητσν καθαρος και μεστος.
Ευχαριστω για τις επιπλεον επιλογες που μου δωσατε οι οποιες με βαλανε σε περισσοτερες σκεψεις (ψαξιμο και διαβασμα) πριν αποφασισω!

Γεια σας και παλι,

μετα απο αρκετο καιρο συνεδεσα τα ηχεια και τον ενιχυτη και...........ΤΑΑΤΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΝΝΝ ! ! ! Αποκαλυψη ! ! !
Εκατσα απλα κατω, με εβαλα στη μεση, ακουγα τραγουδια που ξερω καλα, αλλα ηταν.....διαφορετικα !
Ο ηχος ηταν (ειναι) δυνατος, επιθετικος και ζεστος συναμα (καλα τι λεξεις χρησιμοποιω ο Κωστανταρας), με ωραια μπασα.....
Βασικα δεν εχω ¨δουλεμενα¨ αυτια, οποτε δεν ξερω ακριβως πως να περιγραψω αυτο που ακουω, ξερω απλα οτι αυτο που ακουω με κανει λιγο να μουδιαζω.
Η αληθεια ειναι βεβαια οτι ειχα συνηθησει να ακουω μουσικη απο τον υπολογιστη μου τοσο καιρο, οποτε η διαφορα μου φαινεται τεραστια.
Προς το παρον επειδη περιμενω και αλλα καλωδια, απλα εχω συνδεσι ενα ipod με τον ενισχυτη. (οποτε φαντασου να συνδεσω τον mac με τον ενισχυτη - που εχει εσωτερικο DAC, ή να παρω αργοτερα κανενα εξωτερικο DAC που θα συνδεσω με το express !)

Αρα, εχουμε και λεμε:
Azur 351A + ΜΑ BX2 = a success story
Επειδη μαλιστα το κοστος δεν ξεφευγει καθολου, θα ελεγα οτι ειναι μια παρα, μα παρα πολυ καλη επιλογη, για ηχο-αρχαριους (σαν κι εμενα).
Τα λεμε !