Monitor audio rx6 silver

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

LIMBONIC ART

Established Member
18 February 2014
264
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Γεια σας παιδιά, είμαι νέος στο foroum και έχω έναν προβληματισμό.Αγόρασα πρόσφατα τα Monitor audio rx6 silver μεταχειρισμένα αλλά άστρωτα, έχουν παίξει γύρω στις 40 ώρες.Η στερεοφωνική εικόνα,οι χροιές,οι ταχύτητα κτλ, είναι σχεδόν άριστες, για το μόνο που έχω έναν ενδοιασμό είναι μια μικρή απουσία στην λαμπρότητα των μεσαίων περιοχών.Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Το σύστημά μου αποτελείται
ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ JOLIDA INTERGRATED TUBE AMPLIFIER 302BRC
CD PLAYER ADVANCE ACOUSTIC MCD203II TUBE
ΠΙΚΑΠ PRO-JECT DEBUT CARBON III 5E STYLUS-PHONO STAGE PRO-JECT απλό
Όλα τα μηχανήματα τα έχω χρόνια και παίζανε μια χαρά με ηχεία όμως χαμηλότερης κατηγορίας τιμής Roister status 5.

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Αν ακούς 3 ώρες την μέρα ->21 ώρες την εβδομάδα και θές άλλες 150 ώρες χαλαρά για να στρώσουν, μετά από 2 μήνες περίπου θα μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για τα ηχεία.

LIMBONIC ART

Established Member
18 February 2014
264
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Re: Monitor audio rx6 silver

Ναι σιγουρα σωστα μιλας,απλως εχω ενα μικρο αγχος μηπως τελικα δεν ταιριαζουν με τα υπολοιπα μηχανηματα.Ευχαριστω παντως.

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,156
Δεν κατάλαβα αν εννοείς, όντως, απουσία λαμπρότητας ή το συνηθέστερο υπερβολική λαμπρότητα ... τέτοια θεματάκια πάντως μπορούν να βελτιωθούν αν πειραματισθείς με την κλίση -προς τα έσω/έξω των ηχείων, καθώς και τις πρώτες ανακλάσεις ... έτσι, εάν τα τουήτερς σε κοιτούν 'κατάματα' συνήθως αυξάνει η ''λαμπρότητα'', εάν θέλεις το αντίθετο ανοίγεις την κλίση ώστε οι άξονες των τουήτερς να τέμνονται νοητά αρκετά πίσω σου και τοποθετείς κάποιες θήκες για δίσκους και cd στις πρώτες ανακλάσεις των τουήτερς, κλπ κλπ ...

Magellan

Banned
28 July 2006
19,083
Εν πλώ
Γεια σας παιδιά, είμαι νέος στο foroum και έχω έναν προβληματισμό.Αγόρασα πρόσφατα τα Monitor audio rx6 silver μεταχειρισμένα αλλά άστρωτα, έχουν παίξει γύρω στις 40 ώρες.Η στερεοφωνική εικόνα,οι χροιές,οι ταχύτητα κτλ, είναι σχεδόν άριστες, για το μόνο που έχω έναν ενδοιασμό είναι μια μικρή απουσία στην λαμπρότητα των μεσαίων περιοχών.Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Το σύστημά μου αποτελείται
ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ JOLIDA INTERGRATED TUBE AMPLIFIER 302BRC
CD PLAYER ADVANCE ACOUSTIC MCD203II TUBE
ΠΙΚΑΠ PRO-JECT DEBUT CARBON III 5E STYLUS-PHONO STAGE PRO-JECT απλό
Όλα τα μηχανήματα τα έχω χρόνια και παίζανε μια χαρά με ηχεία όμως χαμηλότερης κατηγορίας τιμής Roister status 5.

Καλωσήρθες στην παρέα μας, death black metal παιδί του Πειραιά!

Σε πρώτη φάση άσε τα ηχεία να στρώσουν,να ανοίξει ο ήχος τους..Θα σου πάρει
κάνα διακοσάρι ώρες σε δυνατές εντάσεις..
Αν παίζουν σε χαμηλές ή μέτριες εντάσεις θα πάρει περισσότερο χρόνο.

Δοκίμασε τα και με ένα τρανσιστοράτο ενισχυτή...

LIMBONIC ART

Established Member
18 February 2014
264
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ευχαριστω φιλε Δημοκηδη για τις παρατηρησεις σου,θα κανω μερικα πειραματακια με τις ανακλασεις,αλλα οπως λεει και ο Μagellan μαλλον πρεπει πρωτα να στρωσουν καλα για περαιτερω συμπερασματα και με τον λαμπατο θα παρει περισσοτερο χρονο.Φχαριστω παιδες!

LIMBONIC ART

Established Member
18 February 2014
264
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Λοιπόν παιδιά τα ηχεία έχουν παίξει σχεδόν 200 ώρες και η συμπεριφορά τους έχει αλλάξει αισθητά προς το καλύτερο.Παρόλα αυτά ένας φίλος μου δάνεισε καλώδια για τις συσκευές και τα ηχεία, όλα τις kimber, καθώς επίσης και ένα πολύμπριζο supra με φίλτρο ρεύματος.Από την πρώτη στιγμή η μουσικότητα του συστήματος και το εύρος εκτιναχθήκανε,καθώς επίσης ότι είδος μουσικής και να βάλω τα σώματα των οργάνων ακούγονται πολύ μεγαλύτερα από πριν.Άρα για να μην το ψάχνω πολύ και δεδομένου του μπάτζετ μου, θα στραφώ στην αγορά kimber καλωδίωσης για όλο το σύστημα.

Nickbmw

Established Member
22 February 2014
208
Κάνοντας άμεση σύγκριση τα BX6 μου, με τα Diamond 10.5 του πατέρα μου (δίπλα δίπλα τα ηχεία με άμμεση εναλλαγή) τα 10.5 έχουν πιο λαμπρές μεσαίες από τα BX6. (υποθέτω ότι τα silver 6 δε θα διαφέρουν πολύ ακουστικά). Όμως στα 10.5 με κουράζουν οι μεσαίες μετά από λίγη ώρα ακρόασης σε μέτρια προς υψηλή ένταση, ενώ στα BX6 καθόλου. Θα έλεγα ότι μάλλον η παρατήρηση σου δεν είναι λάθος. Ίσως να αποκομίζεις αυτή την αίσθηση και για άλλο λόγο, επειδή τα ΜΑ έχουν λίγο τονισμένα τα άκρα (χαμηλές και ψηλές)

Nickbmw

Established Member
22 February 2014
208
Βέβαια ξέχασα να αναφέρω ότι τα δικά μου ούτε 30 ώρες δεν έχουν ακόμα

LIMBONIC ART

Established Member
18 February 2014
264
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τα BX6 δεν τα έχω ακούσει καθόλου, αλλά όλα τα monitor audio πιστεύω ότι έχουν ξεκούραστο και φυσικό ήχο, βέβαια όσο πιο μεγάλη κατηγορία τόσο το καλύτερο.Μόλις στρώσεις και τα δικά σου θα δεις μεγάλη διαφορά.

LIMBONIC ART

Established Member
18 February 2014
264
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Α και να ξέρεις τα BX6 σου είναι μια κατηγορία πάνω από τα diamond 10.5 του πατέρα σου σε ποιότητα κατασκευής και φιλοσοφία ήχου.

Nickbmw

Established Member
22 February 2014
208
Α και να ξέρεις τα BX6 σου είναι μια κατηγορία πάνω από τα diamond 10.5 του πατέρα σου σε ποιότητα κατασκευής και φιλοσοφία ήχου.

Όταν άκουσα στις πρώτες ακροάσεις 10.5 με ΜΑ BX5, Zensor 5 και καποια άλλα, τα 10.5 ήταν από τα πρώτα που έφυγαν από την λίστα των υποψήφιων προς αγορά. Καλά είναι, αλλά όχι τα καλύτερα.
Γενικά ακριβώς όπως το είπες, αίσθηση πολύ φυσικού και ξεκούραστου ήχου, φοβερή ανάλυση (το έχω αναφέρει πολλές φορές, μου έκανε εντύπωση σε σχέση με τους ανταγωνιστές του), άριστη ποιότητα κατασκευής, την Μonitor Audio ούτε καν την ήξερα πριν μπω στο forum, τώρα μπορώ να πω ότι είμαι fan του ήχου της :)

LIMBONIC ART

Established Member
18 February 2014
264
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όταν άκουσα στις πρώτες ακροάσεις 10.5 με ΜΑ BX5, Zensor 5 και καποια άλλα, τα 10.5 ήταν από τα πρώτα που έφυγαν από την λίστα των υποψήφιων προς αγορά. Καλά είναι, αλλά όχι τα καλύτερα.
Γενικά ακριβώς όπως το είπες, αίσθηση πολύ φυσικού και ξεκούραστου ήχου, φοβερή ανάλυση (το έχω αναφέρει πολλές φορές, μου έκανε εντύπωση σε σχέση με τους ανταγωνιστές του), άριστη ποιότητα κατασκευής, την Μonitor Audio ούτε καν την ήξερα πριν μπω στο forum, τώρα μπορώ να πω ότι είμαι fan του ήχου της :)

Μια από τα ίδια, και εγώ από τότε που πήρα τα RX6, δύσκολα μπορώ να ακούσω άλλο ηχείο της ίδιας κατηγορίας η και λίγο παραπάνω.Παρεπιπτόντως με τι μηχανήματα και καλώδια παίζεις τα BX6?

Nickbmw

Established Member
22 February 2014
208
Μια από τα ίδια, και εγώ από τότε που πήρα τα RX6, δύσκολα μπορώ να ακούσω άλλο ηχείο της ίδιας κατηγορίας η και λίγο παραπάνω.Παρεπιπτόντως με τι μηχανήματα και καλώδια παίζεις τα BX6?

Τα οδηγώ με ενισχυτή Sony QS TA-FB940R (2x80W δίνει η Sony στα 8ohm), και ως πηγή χρησιμοποιώ επίσης Sony QS CDP-XB930. Καλώδιο ηχείου της Monitor Audio, και interconnect Cambridge Audio 100.

TA-FB940CDP-XB930_zpsdc112119.jpg

giod8

New member
2 December 2010
61
Γερακας

Τα ειχα ακουσει και εγω και στην ιδια κατηγορια ειχα ακουσει τα tannoy dc6t se , τα accoustic energy aelite 3 και τα ΜΑ RX8. Η καταταξη ηταν ως εξης.. Tannoy και Aelite 3 αποστευτος ηχος!! πηρα το tannoy επειδη ηταν πιο καινουργιο και σαν μαρκα πιο δυνατη απο την accoustic energy. Τα ΜΑ RX8 πολυ απογοητευση! επιθετικος ηχος με κουρασαν στο demo ποσο μαλλον μετα απο ωρες. Τα RX6 ηταν οκ σιγουρα καλυτερα στα αφτια μου απο τα RX8. Βεβαια ειναι ολα γουστα. Οσο αφορα τον ηχο βελτιωνει και απο τα καλωδια και απο την πηγη. Τα Kimber ειναι πολυ ωραια καλωδια αλλα προβολικα τουλαχιστον αυτα που ειναι χαμιλου budget Ακου και αλλα καλωδια παντως και Van De Hul που γλυκαινουν τον ηχο τον κανου πιο στογγυλο (για μενα παντα) τα Atlas αρκετα καλα τα QED τα Nordost και τα Voodoo που πηρα εγω.Γενικα δανεισου καλωδια ηχειων και interconnect να ακουσεις τα ηχεια σου. Για πολυπριζο δεν ξερω ακομη και εγω για το SUPRA σκεφτομουν.. αυτα :)

LIMBONIC ART

Established Member
18 February 2014
264
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σίγουρα όλα είναι θέμα γούστου,το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τον ήχο καθώς και τι είδος μουσικής ακούει.Εμένα επειδή και ο ενισχυτής και το cd player είναι λαμπάτα, έχω ήδη πολύ smooth ήχο.Άρα με λίγο προβολικότητα πιστεύω ότι θα πετυχω τον ηχο που θελω σε σχεση με τα ειδη μουσικης που ακουω.Αλλωστε οπως ειπα και πιο πανω με τα kimber ενος φιλου το συστημα με ικανοποιησε σχεδον ολοκληρωτικα.

LIMBONIC ART

Established Member
18 February 2014
264
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τα οδηγώ με ενισχυτή Sony QS TA-FB940R (2x80W δίνει η Sony στα 8ohm), και ως πηγή χρησιμοποιώ επίσης Sony QS CDP-XB930. Καλώδιο ηχείου της Monitor Audio, και interconnect Cambridge Audio 100.

TA-FB940CDP-XB930_zpsdc112119.jpg
Αυτο ειναι το προηγουμενο cd player που ειχα πολυ καλο για τα λεφτα του,τον ενισχυτη δεν τον ξερω.εγω το sony το επαιζα με εναν technics su a-900mkii ενισχυτη 2 x 100 στα 8ohm και ηχεια roister dipole6.