Monitor ηχεία

@Reactive....φίλε μου αν σε μπερδέψαμε γράψε εδώ τι θες ακριβώς να πετύχεις με το setup που πας να φτιάξεις μήπως και σου βρούμε μια διαφορετική αλλά σωστότερη λύση που δεν εχεις σκεφτεί.

Για να σε βοηθήσω η λογική λέει το εξής:

1) Θελω Home Cinema - Αγοράζω πρώτα 5 ηχεία κατάλληλα για τον χώρο μου, μετά έναν A/V Receiver που να μπορεί να τα οδηγήσει σωστά και ένα sub.

2) Θελω Stereo - αγοράζω δυο ηχεία κατάλληλα για τον χώρο μου και έναν 2καναλο ενισχυτή που να τα οδηγεί σωστά.............................ή 2 ΕΝΕΡΓΑ ηχεία και ένα DAC/pre (ή κάρτα ήχου).

Υ.Γ. Όταν βρεις λίγο χρόνο διάβασε λίγο online για το τι είναι ο ενισχυτής τι ο προ-ενισχυτής, τι το dac, τι είναι ο av receiver και τι ο av processor για να ξεδιαλύνει το τοπίο και να κάνεις πιο εύστοχες αγορές ανάλογα με τις ανάγκες και το budget σου. Ότι χρειαστείς μην διστάσεις να ρωτήσεις εδώ τα παιδιά για βοήθεια...δεν βαριέται κάνεις να απαντάει...είναι χαρά μας!

Με 500 ευρώ ΔΕΝ βγάζεις τον ήχο που έχεις στο νου σου φίλε μου.
Πάρε τα HS 8 και αργότερα παίρνεις και το δικό τους σαμπ και εχεις εξαιρετικό ΔΙΚΆΝΑΛΟ ήχο(βλέπεις και τις ταινίες σου με αξιοπρεπεια).
Τώρα αν θες και περιφερειακό ήχο, πας αλλού!

Για 40 μ² πάντως,το λιγότερο 8ιντσο χαμηλά αφού δεν θα μπει sub σε αυτή την φάση.
Βεβαίως δεν αρκεί μόνο αυτό,ούτε και είναι εγγύηση αφού ο χώρος αποφασίζει.
Καλύτερα όμως να έχεις το κάτι παραπάνω και να το φέρεις στα μέτρα σου με ισοστάθμιση,DSP,τοποθέτηση,κλπ παρά να κυνηγάς τα μπάσα με το ντουφέκι.

Re: Απάντηση: Monitor ηχεία

Καλύτερα όμως να έχεις το κάτι παραπάνω και να το φέρεις στα μέτρα σου με ισοστάθμιση,DSP,τοποθέτηση,κλπ παρά να κυνηγάς τα μπάσα με το ντουφέκι.

Άρα λες να μην πάρω τα KRK? Τα σκεφτόμουν γιατί αυτό που χρωματίζουν λίγο ίσως βοηθήσει στις ταινίες, οπότε να μην χρειαστώ και sub.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Monitor ηχεία

Άρα λες να μην πάρω τα KRK? Τα σκεφτόμουν γιατί αυτό που χρωματίζουν λίγο ίσως βοηθήσει στις ταινίες, οπότε να μην χρειαστώ και sub.

Άλλος ο όποιος τονισμός έχει αποφασίσει ο κατασκευαστής (ή ο χώρος,κλπ) κι άλλο αυτό που δίνει ένα sub ΑΝ συνδυαστεί σωστά.
Για τις ταινίες πάντως δεν θα το αποφύγεις και αν (ξαναλέω) στηθεί σωστά θα ελαφρύνει και τα όποια monitors αποφασίσεις.

Αν είσαι απο Θεσσαλονικη έλα μια μέρα να με πάρεις μαζί με τα hs7 μου να τα στήσουμε στον χώρο σου να ακούσεις αν σου κάνουν για να μην πάρεις γουρούνι στο σακί.

Αν είσαι απο Θεσσαλονικη έλα μια μέρα να με πάρεις μαζί με τα hs7 μου να τα στήσουμε στον χώρο σου να ακούσεις αν σου κάνουν για να μην πάρεις γουρούνι στο σακί.
Thx! αλλά είμαι Αθήνα :(. Θα παω να τα ακούσω μέσα στην βδομάδα :)

Πάντως εκεί που θα πας για ακρόαση άκου όσο πιο πολλά μονιτορ μπορείς! Παλιά ροκ εν ρολ και swing ίσως να μην τα πάνε καλά με τα γιαμαχακια.....hip hop θα πάθεις πλάκα όμως να το ξέρεις.