monitor ηχεια

teomad

Banned
5 July 2008
1,980
θα σας παρακαλουσα αν καποιος γνωριζε να με συμβουλεβε γιατην αγορα ενος desktop monitor ζευγαρι ηχεια για παραγωγης μουσικης
δεν ψαχνω κατι ακριβο αλλα θα με βολεβε κατι που να μου λεει την αληθεια
οταν γραφω μουσικη και να μην ξεφευγει απο την πραγματικοτιτα
τωρα δουλεβω ενα ζευγαρι της m audio αν ονοματι studio pro(πολυ φτινο)
και το προβλημα μου ειναι οτι ενω γραφω εκει κατι και το ακουω καλα
οταν εξαγω σε cd αυτο που εγραψα και το ακουω καπου αλου ειναι η μερα με τη νυχτα
ευχαριστω θα ειμουν ευγνομον αν καποιος μπορουσε να με βοηθισει
σε μια τετοια επιλογη αν γνωριζει κατι?

Νομίζω,ότι για τον σκοπό που το θέλεις,πρέπει να πληρώσεις κάτι...

Ενα ζευγάρι ATC SCM 7 γύρω στα 700 ευρά,είναι μια βέλτιστη απο πολλές απόψεις πρόταση.

ευχαριστω για την αμεση απαντηση ποσων ιντσων ειναι αυτα
και επισις αν θελατε κατι να μου προτινατε σε λιγο ποιο φτινο
ας πουμε 400 500 ευρο
κθως επισις να προσθεσω οτι κατρα χρησιμοποιω της m audio την 24/96
και μου βγαζει RCA θα μορεσω να τα συνδεσω αυτα καθως επισις στην αναζιτιση μου βλεπω οτι πολλα studio monitors εχουν μια στρογκιλη εισοδο απο πισω τους
υπαρχει καποιος μετατροπεας γι αυτην ευχαριστω για την ανταποκριση

Αρα τότε θέλεις ενεργά μόνιτορς(με ενσωματωμένο ενισχυτή);

Σ' αυτήν την περίπτωση οι ποιοτικές λύσεις κοστίζουν επίσης αρκετά.Πιό προσιτές λύσεις σε ενεργά μικρά μόνιτορς έχει η Dynaudio.

σωστα ενεργα μονιτορς δεν το γνωριζα αυτο δηλαδη ολα τα αλλα με την αλλη εξοδο(δεν γνωριζω και την ονομασια της) δεν ειναι στην κατηγορια των ενεργων monitor
δηλαδη δεν μπορω να τα συνδεσω στον υπολογιστη μου?

μαλλον xlr λεγετε η εξοδο που σας λεω σας αποστελνω και μια φωτο

Attachments

• MSP-7 STUDIO BACK-1.jpg
    MSP-7 STUDIO BACK-1.jpg
    34 KB · Views: 31
θα σας παρακαλουσα αν καποιος γνωριζε να με συμβουλεβε γιατην αγορα ενος desktop monitor ζευγαρι ηχεια για παραγωγης μουσικης
δεν ψαχνω κατι ακριβο αλλα θα με βολεβε κατι που να μου λεει την αληθεια
οταν γραφω μουσικη και να μην ξεφευγει απο την πραγματικοτιτα
τωρα δουλεβω ενα ζευγαρι της m audio αν ονοματι studio pro(πολυ φτινο)
και το προβλημα μου ειναι οτι ενω γραφω εκει κατι και το ακουω καλα
οταν εξαγω σε cd αυτο που εγραψα και το ακουω καπου αλου ειναι η μερα με τη νυχτα
ευχαριστω θα ειμουν ευγνομον αν καποιος μπορουσε να με βοηθισει
σε μια τετοια επιλογη αν γνωριζει κατι?

που ακους δηλαδη και ακουγονται χαλια ?

Re: Απάντηση: monitor ηχεια

Νομίζω,ότι για τον σκοπό που το θέλεις,πρέπει να πληρώσεις κάτι...

Ενα ζευγάρι ATC SCM 7 γύρω στα 700 ευρά,είναι μια βέλτιστη απο πολλές απόψεις πρόταση.

Έχω ήδη ενημερώσει στην σχετική κατηγορία ότι σε οτι αφορά την Αγγλική λίρα οι τιμές έχουν ήδη διαμορφωθεί ανάλογα και είναι ήδη τουλάχιστον 20% χαμηλότερες.

λοιπον ακουσε να δεις τα προσωπικα μου τεστ γινοντε σε δυο σημεια
ενα ειναι το στεροφωνικο μου και το δευτερο ειναι το αυτοκινητο μου
ποιο πολλυ χρισιμοποιω το αυτοκινητο μου
λοιπον στο αυτοκινητο μετα απο το προσωπικο μου Mastering οσο το δυνατον
μπορω να πετυχω κατι σε αυτον τον τομεα αυτο που δεν μπορω να ελενξω
ειναι γενικα το μπασο και γενικα οι χαμιλες συχνοτιτες
πολλες φορες ξεφευγουν απο τα ορια τους και ενω στο Monitor μου ακουγοντε καλα στο αυτοκινητο φενετε οτι το σημα εχει συμιεστει αρκετα
αφου το εχω περασει απο compression και καλιπτει ολα τα αλλα
αυτο με αναγκαζει συνεχεια να επιστρεφω στο σπιτι να προσπαθω να μιωσω
το compression η να πειραξω καποια eq πανω σε ενα καναλι
και παει λεγοντας
αλλο φαινομενο που παρατιρω καμια φορα ειναι το γεγονος οτι ενω παιζω ενα οργανο απο ενα midi ας πουμε ξεχωριστα παλι σε ενα καναλι
ενω στο monitor παιζει δινατα μολις κανω τεστ στο αυτοκινητο το βλεπω να
ουτε καν φενετε
γενικα τετοια προβληματακια τα οποια φυσικα δεν επετε οτι φτενε τα
studio pro 3 αν και ειναι τα ποιο φτινα στην αγορα και πραγματικα δεν ξερω
μηπως αφτα φτενε η φτεω εγω και κανω κατι λαθος(παραγωγος για:violent-smiley-030:)
γι αυτο ανοιξα αυτο το θεμα να μιλησουν παιδια και να μας πουν
καποιες αποψεις τι χρησιμποποιουν αν συναντουν παρομοιο προβλημα με εμενα
μηπως και καποιος αλλος τα εχει δοκιμασει
γενικα να δουμε τι φταιει
επισις να σας πω ενα θεματακι για τα συγκεκριμενα απο πισω απο τα συγκεκριμενα Monitor υπαρχει και μια επιλογη bass boost αυτη πρεπει να ειναι ενεργοποιημενη την ωρα της μιξης
ευχαριστω πολυ

Last edited:
ηχογραφείς και μετά κάνεις τεστ στο αυτοκίνητο???

και τι ηχοσύστημα εχεις στο αυτοκίνητο? ποιό ειναι το αυτοκίνητο? πηγή? εμπρός ηχεία ποια εχεις? (ελπιζω να μην εχεις και πίσω..) πώς ειναι τοποθετημένα? τα tweeter σου σε ποιο υψος ειναι, που κοιτάζουν και ποια η αποσταση τους απο τα woofer ? woofer & tweeter ισαπέχουν απο τον ακροατή? μόνωση έχεις κάνει στις πόρτες? είναι άπειρα τα προβληματα που προκύπτουν στο αυτοκίνητο και χρειάζεται πααααρα πολλη δουλειά για να κάνεις το αυτοκίνητο να παιξει σωστά, πόσο μάλλον να το κάνεις χώρο εξέτασης ηχογραφήσεων... συνήθως χρησιμοποιούνται άριστες ηχογραφήσεις για να κριθεί το συστημα στο αυτοκίνητο οχι το ανάποδο...και σπανια τα καταφέρνει.

Νομίζω οτι θα πρεπει να εξετάσεις πρωτα τα ηχοσυστήματά σου με γνωστές καλές ηχογραφήσεις, να εισαι σιγουρος ότι αποδίδουν όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικά τα πράγματα, να καταλήξεις σε ενα τελικό setup (διαμόρφωση χωρου, ρυθμιστικά κτλ) και ύστερα να αρχισεις να εξετάζεις τις δικές σου ηχογραφήσεις, χωρίς την ανασφάλεια πχ για το αν το bass boost θα πρεπει να ειναι on κτλ.

Πολύ καλά κανεις και ψάχνεσαι με τα monitors αλλά ίσως θα πρεπε να το δεις συνολικότερα το θεμα. Ενα κομματι απο αυτα που ακους λάθος μπορει να οφείλεται και στο τεστ περιβαλλον και όχι 100% στην ιδια ηχογράφηση.

εχεις δικιο που το λες αυτο σχετικα με την ποιοτιτα του ηχου που εχω στο αυτοκινητο και πως ειναι διαμοιρασμενη δεν θελω να μπω στην διαδικασια να σου πω λεπτομερειες απλα την ωρα των test που κανω συγκρινω τη μουσικη μου και με αλλα κομματια στο ιδιο μουσικο περιβαλον
ετσι ολα αυτα με οδηγουν σε αυτα που λεω βλεπω οτι υστερω αρκετα με τα περισσοτερα αλλα κομματια που ακουω
εγω πρωσοπικα θα ηθελα να μου προτεινε καποιος κατι οπως εκανε το παιδι στην αρχη η να μας πει καποιες εμπειριες με καποια αλλα monitor γενικα τις εμπειριες του ετσι για να κουβεντισουμε αυτο το ζιτημα ισως και να καταλιξουμε σε μια λυση ιτε οικονομικη ητε ακριβη αυτο δεν εχει καμια σημασια
παντος μια και το ανεφερες
(μπροστα ενα σετ twider και ηχεια macrom
ενισχιτης macrom δυο ηχεια πισω δυο δρομων δεν θυμαμαι μαρκα και sub 10ιντσων )αλλα μην μεινουμε εδω γιαιτι το προβλημα μου ειναι αλλο
και θα με βοηθουσε πραγματικα καποιος που εχει ασχοληθει με την παραγωγη και εχει ακποια εμπειρια
φυσικα για να μην παρεξιγηθω μπορει να μην ειμαι και τελεια γνωστης του Monitor που διαθετω ειμαι ανοιχτοσ για ολες τις αποψεις