Monitor On/Off όποτε ανοίγει ή κλείνει ο Yamaha RX-V479

jimmel

New member
9 May 2011
90
Καλησπέρα,

Έχω ένα πρόβλημα λίγο "περίεργο" και θα ήθελα τη βοήθειά σας να το λύσω. Έχω τον ενισχυτή Yamaha RX-V479 και έχω συνδέσει πάνω του ένα PC με HDMI και τον ενισχυτή τον έχω συνδέσει με HDMI σε μια τηλεόραση Sony W828B. Η κάρτα γραφικών που χρησιμοποιώ στο PC είναι η Nvidia GTX560. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όποτε ανοίγω ή κλείνω τον ενισχυτή ή την τηλεόραση, το monitor του Pc σβήνει στιγμιαία και ανοίγει ξανά. Έχω πειράξει όλες τις σχετικές ρυθμίσει από τον ενισχυτή που αφορούν την συνδεσιμότητα με HDMI αλλά καμία δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα. Υποθέτω πως ευθύνεται η κάρτα γραφικών για το θέμα αλλά όσο και να έψαξα τις ρυθμίσεις της δεν κατάφερα τίποτα. Μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου στο τι μπορεί να φταίει? Την προβολή στις 2 οθόνες τις έχω ρυθμίσει ως κλώνο την μια της άλλης με βασική οθόνη του monitor.

Λογικό είναι αυτό και μένα το κάνει, δεν είναι κάποιο πρόβλημα που φτιάχνει (με την προϋπόθεση ότι ξανά ανοίγει αμέσως).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

είτε έχεις δυο διαφορετικά μέσα προβολης πάνω στον ενισχυτή με splitter, είτε πάρεις κάποιον ακριβότερο ενισχυτή με διπλό hdmi out, είτε η μια οθόνη είναι μεσώ ενισχυτή με hdmi και η άλλη απευθείας από την gpu με displayport (ή οτι άλλη έξοδο τελοσπαντων) παντα θα κάνει ένα μικρο reset η εικόνα.