monitor pc 24"(ips?)

Απάντηση: Re: monitor pc 24"(ips?)

Είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα παραπάνω ή νομίζεις ότι τα αποτελέσματα που μετρούν τα τεστ τα παίρνεις βγάζοντας το μόνιτορ από το κουτί και απλώς βάζοντάς το στην πρίζα;

Τα σοβαρά τεστ μετρούν και τα δύο. Δηλαδή τα χρώματα out of the box και έπειτα από καλιμπράρισμα. Μερικά μόνιτορ έχουν αξιοσημείωτες επιδόσεις και όπως τα βγάζεις από τη συσκευασία.

Πχ το LG IPS231P φαίνεται να τα πάει καλά και με τις ρυθμίσεις του εργοστασίου.

Re: Απάντηση: Re: monitor pc 24"(ips?)

Τα σοβαρά τεστ μετρούν και τα δύο. Δηλαδή τα χρώματα out of the box και έπειτα από καλιμπράρισμα. Μερικά μόνιτορ έχουν αξιοσημείωτες επιδόσεις και όπως τα βγάζεις από τη συσκευασία.

όπως το 2311.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: monitor pc 24"(ips?)

Μια διόρθωση, Βλάση....το 2311 έχω και τα screenshots με τις ρυθμίσεις που έχω παραθέσει σε αυτό το νήμα αφορούν αυτό το μόνιτορ και όχι το 2410...;)-bye-

Ευχαριστώ Γιάννη. Θα το θυμάμαι...

από εκεί και πέρα εύχομαι καλό καλοκαίρι, κι αν μπορέσεις ρίξε και μια βουτιά γι αμένα στη θάλασσα. :offtopic:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: monitor pc 24"(ips?)

Ευχαριστώ Γιάννη. Θα το θυμάμαι...

από εκεί και πέρα εύχομαι καλό καλοκαίρι, κι αν μπορέσεις ρίξε και μια βουτιά γι αμένα στη θάλασσα. :offtopic:

Να 'σαι καλά, Βλάση!!!

Επίσης, καλό καλοκαίρι....την έχω κοντά, η δεύτερη βουτιά που θα κάνω θα είναι για σένα!!!-bye--bye-

Απάντηση: Re: monitor pc 24"(ips?)

Μάλλον έχεις μπερδέψει τα πάντα.

Άλλου είδους μόνιτορ θέλεις για σοβαρή επεξεργασία φωτογραφίας και άλλου είδους μόνιτορ θέλεις για παρακολούθηση ταινιών και gaming στον HY.

Επίσης μπερδεύεις την όποια άποψη σου δίνει κάποιος με Like με την άποψη που σου δίνουν κάποια άτομα εδώ μέσα σε αυτό το φόρουμ. Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου έχει ξεχωριστά χρωματικά κλπ. προφίλ για το μόνιτορ 2410, που αλλάζουν δραματικά τη συμπεριφορά του.

Άλλα μέλη έχουν καλιμπράρει τη οθόνη 2311 με hardware υλικό (π.χ. Spyder 3 προ) και έχουν δει μικρές διαφορές με το μη καλιμπραρισμένο μόνιτορ.

Το 2311 δείχνει χρώμα καθαρό 8 bit (SRB) πλήρες. Το 2410 πάει και παραπάνω.

Οι γνώμες που παίρνεις και μας φέρνεις εδώ είναι εξίσου ψαγμένες κι αξιόπιστες ή θα έπρεπε εμείς να δούμε συγκριτικά τα μόνιτορ αυτά με αυτά που προτείνεις ;

Και τέλος πάντων αν είναι για δώρο και θέλεις να είναι καλό, τότε πάρε ένα καλό μόνιτορ, αλλά δεν θα σταματήσεις εκεί. Θα το καλιμπράρεις με software ή hardware και θα δημιουργήσεις χρωματικά προφίλ, ανάλογα μάλιστα και με την ποσότητα φωτός που έχει συνήθως το δωμάτιο. Αν υπάρχει και εκτυπωτής θα κάνεις κι άλλο προφίλ έτσι ώστε να παίρνει τα ίδια χρώματα και στην εκτύπωση.

Και εννοείται ότι πριν όλα αυτά θα έχεις ρυθμίσει κανονικό χρώμα, αντίθεση, κλπ. από τα windows.

Είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα παραπάνω ή νομίζεις ότι τα αποτελέσματα που μετρούν τα τεστ τα παίρνεις βγάζοντας το μόνιτορ από το κουτί και απλώς βάζοντάς το στην πρίζα;

Oι ρυθμισεις απο τα windows πως γινονται;
Πηγαινω εκει που λεει εξατομοικευση και ρυθμισεις χρωματων αλλα οτι και να εβαλα δεν αλλαζει τιποτα στην λειτουργια της οθονης.
Τα χρωματα στο προγραμα προβολης των windows μπορουν να αλλαξουν;
Εχω οθονη την U2410 Dell και την καλιμπραρω με το color munki,εκτυπωτη τον 9500 της canon τα χρωματα στο dpp στη παλετα tool>preferens>color matcing settings πρεπει να τα εχω στο adobeRGB για να ταιριαζουν τα χρωματα με τον εκτυπωτη(ο εκτυπωτης δεν ξερω πως αλλα τυπωνει μονο σ'αυτο το ευρος)υπαρχει καποια ρυθμισει ωστε να τυπωνει και σε sRGΒ;

Μάλλον έχεις μπερδέψει τα πάντα.

Άλλου είδους μόνιτορ θέλεις για σοβαρή επεξεργασία φωτογραφίας και άλλου είδους μόνιτορ θέλεις για παρακολούθηση ταινιών και gaming στον HY.

Επίσης μπερδεύεις την όποια άποψη σου δίνει κάποιος με Like με την άποψη που σου δίνουν κάποια άτομα εδώ μέσα σε αυτό το φόρουμ. Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου έχει ξεχωριστά χρωματικά κλπ. προφίλ για το μόνιτορ 2410, που αλλάζουν δραματικά τη συμπεριφορά του.

Άλλα μέλη έχουν καλιμπράρει τη οθόνη 2311 με hardware υλικό (π.χ. Spyder 3 προ) και έχουν δει μικρές διαφορές με το μη καλιμπραρισμένο μόνιτορ.

Το 2311 δείχνει χρώμα καθαρό 8 bit (SRB) πλήρες. Το 2410 πάει και παραπάνω.

Οι γνώμες που παίρνεις και μας φέρνεις εδώ είναι εξίσου ψαγμένες κι αξιόπιστες ή θα έπρεπε εμείς να δούμε συγκριτικά τα μόνιτορ αυτά με αυτά που προτείνεις ;

Και τέλος πάντων αν είναι για δώρο και θέλεις να είναι καλό, τότε πάρε ένα καλό μόνιτορ, αλλά δεν θα σταματήσεις εκεί. Θα το καλιμπράρεις με software ή hardware και θα δημιουργήσεις χρωματικά προφίλ, ανάλογα μάλιστα και με την ποσότητα φωτός που έχει συνήθως το δωμάτιο. Αν υπάρχει και εκτυπωτής θα κάνεις κι άλλο προφίλ έτσι ώστε να παίρνει τα ίδια χρώματα και στην εκτύπωση.

Και εννοείται ότι πριν όλα αυτά θα έχεις ρυθμίσει κανονικό χρώμα, αντίθεση, κλπ. από τα windows.

εγω απλα προτεινα απο αυτα που ειδα σε καποια sites συγκεκριμενα μοντελα και περιμενα να ακουσω καποια αποψη για τα μοντελα αυτα. Ακουσα μερικες αποψεις για DELL και LG IPS αλλα δεν διαβασα γνωμες για τα SAMSUNG 24". Οτι ειμαι μπερδεμενος... ναι ειμαι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: monitor pc 24"(ips?)

:drummer::drummer:
Μήπως θα σε ενδιέφερε να το νοικιάσεις;;;;;

Δεν γινετε διοτι χρειαζετε καθε μηνα το πολυ νεο καλιμπραρισμα.Η διαφορα παντος ειναι αισθητη.

Πήρα το LG 286L και είναι πραγματικά απίστευτο μόνιτορ! Στις 24" δε νομίζω να υπάρχει καλύτερο στη τιμή του σε design και απόδοση.

Πήρα το LG 286L και είναι πραγματικά απίστευτο μόνιτορ! Στις 24" δε νομίζω να υπάρχει καλύτερο στη τιμή του σε design και απόδοση.

Καλή Διασκέδαση !