Μόνο 8 κανάλια επίγειας

gotthard

Established Member
2 December 2006
147
Μετακόμισα σε καινούργιο σπίτι το οποίο ιδιοκτήτες είναι Ρώσοι. Εδώ και ένα μήνα ήταν Όλα καλά. Σήμερα δεν είχα καθόλου σήμα στην τβ. Όταν πήγα να ρωτήσω αν πείραξαν κάτι, μου απάντησαν πως τόσο καιρό, έβλεπαν μόνο ρωσικά κανάλια και σήμερα ήθελαν να βρουν και Ελληνικά , οπότε πείραξαν το σπλιτερ της κεραίας. Εγώ δεν είχα κανένα σήμα οπότε πήγα στο σπλιτερ και απλά έσφιξα τις συνδέσεις ως τέρμα. Μετά από αυτό έχω ( όπως και οι Ρώσοι) μόνο 8 κανάλια (ψηφιακά) τα οποία όλα όλα τους είναι τα μεγάλα (μέγα,αντ1,σταρ,άλφα.κλπ). Όλα τα υπόλοιπα του νόμου Θεσσαλονίκης, δεν εμφανίζονται. Όχι πως με πειράζει αλλά μόνο το Nickelodeon θέλω για να μωρά. Μπει κάποιος να φανταστεί τί μπορεί να φταίει;

Την είδα Σήμερα το πρωί. Είναι όπως οι υπόλοιπες κεραίες στην γειτονιά. Όπως και τα βύσματα είναι σωστά κουμπωμενα.

Την είδες αλλά δεν λες αν είναι η κλασική και στραμμένη σε ΚΕ της Digea στη Θεσσαλονίκη.

Έχει σημασία γιατί λες ότι οι Ρώσοι έβλεπαν μόνο ρωσικά κανάλια που σημαίνει ότι είτε η κεραία δεν είναι στραμμένη σε ΚΕ είτε χρησιμοποιούσαν πιάτο για δορυφορική λήψη των δικών τους καναλιών.

Η κεραία είναι νέου τύπου(δεν ξέρω πως λέγονται). Όσο για τα ρωσικά, υπάρχει πιάτο ξεχωριστό.

Όταν λες ότι ένα μήνα έβλεπες καλά εννοείς ότι έβλεπες ψηφιακό ή αναλογικό σήμα;

Γιατί πείραξαν και πείραξες το splitter και τι πείραγμα του έκαναν/ες;

Λέγοντας splitter τι ακριβώς εννοείς;

Μπορείς να περιγράψεις τη συνδεσμολογία από την κεραία μέχρι την τηλεόρασή σου;

Α. Ψηφιακό
Β. Δεν είχαν καθόλου σύνδεση του σπιτιού τους με την κεραία.
Γ. Κουτάκι που παίρνει το σήμα από μια είσοδο και το μοιράζει σε άλλες 3.
Δ. Απ' την κεραία έξω ένα καλώδιο μπαίνει στο ένα σπλιτερ. 2 από τις εξόδους του οδηγούν στο σπίτι των Ρώσων. Η τρίτη έξοδος πάει στην είσοδο αλλού σπλιτερ του οποίου οι έξοδοι, έρχονται σε εμένα. Τα σπίτια είναι μεζονέτες γι'αυτό προφανώς τόσο σπλιτερ.

1. Αφού λες ότι το πείραγμα στα splitters έγινε μετά την εμφάνιση του προβλήματος, θα πρέπει να ελέγξεις αν η κεραία εξακολουθεί να είναι στραμμένη στο ΚΕ ή έχει γυρίσει από αέρα ή άλλη αιτία.

2. Επικουρικά, είναι ενδεχόμενο να πειράχτηκαν τα βύσματα των 2 splitters που οδηγούν το σήμα στο διαμέρισμά σου.
Μπορείς να ελέγξεις με μια μικρή τηλεόραση αν έχεις σήμα α) πριν από το 1ο splitter, β) πριν από το 2ο και γ) στην έξοδο του 2ου πριν από την καλωδίωση που οδηγεί στο διαμέρισμά σου, ώστε να αποκλείσεις πιθανά σφάλματα σύνδεσης;

Να σε ευχαριστήσω για την βοήθεια σου αρχικά. Το 1 το είδα. Η κεραία ούτε με σεισμό δεν αλλάζει θέση. Είναι πολύ καλά στημένη. Για το 2 δεν έχω δυνατότητα. Η μικρή μουωτβ είναι πλάσμα 42". Αυτό που με προβληματίζει, είναι, πως γίνετε να πιάνει μερικά κανάλια μόνο. Η καθόλου ή Όλα είναι λογικό. Αυτό που γίνετε, όχι.

Την περίοδο του switch off στην Αττική, την 1/8/14, ασχολήθηκα με πολλές τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές συγγενών και φίλων και αντιμετώπισα αρκετά προβλήματα. Ένα απ' αυτά ήταν ότι ορισμένοι αποκωδικοποιητές δεν έπιαναν τη συχνότητα 27 (MEGA, m.tv κλπ) ενώ έπιαναν όλες τις υπόλοιπες. Το πρόβλημα λύθηκε όταν έβγαλα και ξαναέβαλα το βύσμα scart από τον αποκωδικοποιητή και κάνοντας νέα σάρωση έπιασαν και την 27.

Είναι, λοιπόν, πιθανό κάτι να συμβαίνει σε κάποιο σημείο της συνδεσμολογίας.

Το σωστό θα είναι πριν από τα splitter να μπει ενισχυτής σήματος, μάλλον το σήμα έφτανε σε σένα γιατί ήσουν μόνος, τώρα που μοιράστηκε και στους Ρώσους έχεις απώλειες.