Μοντέλο ιστιοφόρου!

Παιδιά αναζητώ ένα ιστιοφόρο διακοσμητικό,αλλά με μια ιδιεταιρότητα:Το θέλω να είναι μεγάλο.Όταν λέω μεγάλο εννοώ μήκοςΧύψος τουλάχιστον 1mX1m.Κάποιες τιμές που είδα στο νετ είναι απαγορευτικές,αν έχετε κάποια πρόταση θα με υποχρεώσετε..Είτε έτοιμο,είτε σε κιτ μοντελισμού,χωρίς όμως να απαιτεί γνώσεις...ναυπηγικής για να φτιαχτεί.
σας ευχαριστώ για τις όποιες προτάσεις,να είστε καλά!

Πω,πω.Ρωτησα γιατι περυσι το καλοκαιρι ειχα δει ενα παππου στην παραλια με κατι ιστιοφορα χειροποιητα (οπως ελεγε αλλα και οπως εδειχναν ) 1-1.5 μ , φοβερα.Τα εδινε 150-170 ε , 250 το πιο ακριβο , ενα θηριο αν θυμαμαι καλα.κοψοχρονια ρε παλικαρι μου ελεγε.Απο τις λιγες φορες που στεναχωρεθηκα που δεν ειχα χρηματα.

Τα ειχε σε ενα βανακι.Εδινε καποια απ'οτι ελεγε (πιο πολυ σε μαγαζια ) αλλα οι δουλειες ειχαν πεσει φυσικα.

Πάντως για συναρμολογούμενα μιλάμε για ΜΕΓΑΛΟ ζόρι. Είτε είναι ξύλινα είτε πλαστικά.. Ενδιαφέρον ζόρι (αν έχεις χρόνο ή και πιτσιρικαρία να βοηθάει ή να "βοηθάει"), αλλά μεγάλο ζόρι. Θυμάμαι πχ χαρακτηριστικά κομμάτια κοντρα-πλακέ που έπρεπε να βάλεις πάνω από χύτρα για να λυγίσει από τον ατμό, και άλλα τέτοια. Μετά σκέψου τα υπόλοιπα, πανιά, κόμπους, σκοινιά εδώ κι εκεί... :slapface:

Χρήστο μου για το δεύτερο θα το συζητούσα,αν και θα το ήθελα πιο πλουμιστό,κάτι σε μοντέλο Cutty Sark ας πούμε..Δώσε ένα σύνδεσμο βρε!

Σορρυ οι φώτο γίνανε καλοκαιρινές .................. το της φώτο φτάνει αισίως στα 320, αλλά έχει υψος 1,05 και μήκος 0,80

Aν πάντως θες να πας σε συναρμολογούμενο, αυτό με ενθουσίασε τώρα που το χαζεύω...

51hY68eDJ5L.jpg

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις παιδιά,υπόχρεος..Ιάσωνα όντως γαμάτο!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα λίγα παλαιοπωλεία τη Κρήτης δεν...

Χρήστο το λίνκ του #11 δεν ανοίγει..

Νικο εχω φτιαξει 2.
Το πρωτο μου (HMS SERAPIS) μου πηρε 18 μηνες να το φτιαξω με αρκετες ωρες καθημερινης ενασχολησης. Η φωτο ειναι απο το νετ, το δικο μου ειναι πολυ καλυτερο. Θα ανεβασω φωτο. Ειναι ενα μετρο επι 90 εκατσοστα περιπου

Μερικοι αριθμοι
56 κανονια, το καθε απο αυτα περιπου 35 εξαρτηματα.
1800 ναυτικοι κομποι στις "σκαλωσιες"
Απειρα κοξιματα με τις φαλτσετες στα χερια μου...

Το δευτερο, HMS VICTORY, μεγαλυτερο, ακριβοτερο, πιο περιπλοκο, αλλα βαρερηκα και το ξεπεταξα στα (σχετικα) γρηγορα...

90.000 δραχμες ειχα παρει το κιτ του HMS SERAPIS (AEROPICCOLA ηταν η μαρκα) τον Γεναρη του 1999, και 265.000 το HMS VICTORY (νομιζω της PANART) τον Απριλη του 2001.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ πολυ χρονο, διαθεση και καποιον να σε βοηθαει (στο να σου λεει τα βηματα και να σε συμβουλευει), ξεκινα. Με κατι φτηνο... Χρειαζεσαι και καμποσα εργαλεια...

Last edited:
Ντίνο μου σε ευχαριστώ..Δεν υπάρχει χρόνος δυστυχώς,εργαλεία έχω αλλά τρέχω σαν το Βέγγο όλη μέρα..Μακάρι να μπορούσα να ασχοληθώ,το γουστάρω το χόμπυ και τα χέρια μου πιάνουν,αλλά το θέλω έτοιμο και στολισμένο το Πάσχα πρώτα ο Θεός..Κάθομαι να μελετήσω τα λίνκ σου!

Καλά,το Victory απλά ονειρικό....