Moode Audio Player - μια MPD based διανομή για Raspberry Pi

Είναι σίγουρο τουλάχιστον για εμένα ότι φταίει η υποστηρίξει στην υλοποίηση του usb receiver. Μέχρι 96/24 παίζει κανονικά. Δοκίμασα το usb της jlsounds και πήρα σήμα spdif και το σύνδεσα στο dac και δουλεύει κανονικά αλλά παρόλο που το τροφοδοτώ με δυο τροφοδοτικά TPS7A4700 ο ήχος υπολείπεται σε σχέση με το usb του dac.

Υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην επικοινωνία του web interface με το MoOde!
Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;
Συμβαίνει όταν έχω λίγη ώρα να αλλάξω κάτι.. να αλλάξω τρακ πχ ή να κάνω pause. Σε συνεχή λειτουργία επικοινωνεί κανονικά!
Αντίθετα ο Android client επικοινωνεί πάρα πολύ γρήγορα!
Υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει με κάποιες ρυθμίσεις; πχ kernel, time sheduler κλπ;

τελευταία έχω το Rpi3/Moode συνδεδεμένο με μια UCA και κυρίως στριμάρει ράδιο
πριν λίγο το έθεσα να κάνει upsampling στα 16/48 (η μεγαλύτερη ανάλυση της uca) και παρατήρησα μια αρκετά μεγάλη αύξηση της εξόδου της κάρτας.. δλδ παίζει πιο δυνατά σε δεδομένη ένταση και δείχνει και να έχει και βελτίωση στην ποιότητα
πολύ περίεργο

Ξέρουμε ο Moode ποια έκδοση ALSA χρησημοποιεί; (Αν γίνεται να μου πείτε κ για το Volumio θα το εκτιμούσα)
Ευχαριστώ.

Sent from my Nexus 5X

Παιδιά όσο κουφό και αν ακούγεται με τον advanced kernel το DAC δουλεύει κανονικότατα...
μιας και δεν το έχω γράψει σε αυτό το νήμα λέω κανονικότατα γιατί ο DAC που δοκιμάζω αυτόν τον καιρό δεν λειτουργούσε σωστά με τον standard kernel του Moode (σε αντίθεση με το Rune που άμεσα συνεργάστηκε πολύ καλά!)
έπαιζε σωστά μόνο 44,1 και από κει και πάνω έπαιζε τα κομμάτια σαν να είχες πιο αργές στροφές στο πικαπ και επίσης ο dac δεν άλλαζε δειγματολειψία σε περίπτωση κομματιού υψηλής ανάλυσης!
Τώρα κάνει και upasmling κανονικά!
Άβυσσος....

Code:
apt-cache show alsa-base

τελικά κάτι κατάφερα και έμαθα να χρησιμοποιώ το PuTTY με την βοήθεια το Σταύρου (Ευχαριστώ και δημόσια!!)

ξέρεις μήπως τι εντολές πρέπει να δώσω για να κάνω spin down στους σκληρούς μου δίσκους μετά από κάποια ώρα μη χρήσης;

Στο Rune το έκανα με την βοήθεια του Σταύρου αλλά εδώ δεν ξέρω τι πρέπει να δώσω!

Ευχαριστώ πολύ!!

Καλησπερα σας. Αγορασα το raspi 3, εχω εναν mac και ενα android κινητο, και του περασα το moode. Παιδευομαι παρα πολυ να συνδεσω το aune s16 μου. Συγκεκριμενα εχω κολλησει στο audio configuration - system audio - i2s audio device. Δεν ξερω τι πρεπει να βαλω!
Επισης θα ηθελα να θερμοπαρακαλεσω για printscreens με ολα τα βηματα του configuration αν ειναι δυνατον!
Ευχαριστω

Καλησπερα σας. Αγορασα το raspi 3, εχω εναν mac και ενα android κινητο, και του περασα το moode. Παιδευομαι παρα πολυ να συνδεσω το aune s16 μου. Συγκεκριμενα εχω κολλησει στο audio configuration - system audio - i2s audio device. Δεν ξερω τι πρεπει να βαλω!
Επισης θα ηθελα να θερμοπαρακαλεσω για printscreens με ολα τα βηματα του configuration αν ειναι δυνατον!
Ευχαριστω

μα το Aune δεν είναι i2s είναι usb
στο i2s πρέπει να βάλεις none και να επιλέξεις usb out από τις ρυθμίσεις του mpd
αυτή τη στιγμή παίζω με rune και δεν θυμάμαι ακριβώς τι παίζει με τις ρυθμίσεις του moode αλλά τα παραπάνω σίγουρα...

Απολύτως σωστός. Είμαι τελείως άσχετος με αυτά αλλά το βρηκα στην τύχη. Τώρα ψαχνω κατι για να το χειριζομαι απ το android κινητο καθως το mupeace είναι λίγο σπαστικό με τα queue

Ευχαριστω και γι'αυτο. Το simple mode στα settings του MPDroid ηταν αυτό που ζητούσα.
Μιας και ειστε τοσο φιλικοι και γνωστες θα ηθελα να κανω αλλες δυο ερωτησεις.
1) Σε τι volume να εχω το Moode; 50 ή 100; Θυμιζω πως παιζω μεσω του Aune s16.
2) Εχω συνδεδεμενο το rspi μεσω wifi. Oταν κανω shut down του Μoode μεσω του mac μου, μετα οταν ανοιγω το Moode ειτε πατωντας στο url την ip του ειτε το moode.local δεν ανοιγει καμια σελιδα και δεν συνδεεται. Πρεπει να ξανασυνδεσω το ethernet καλωδιο και φτου και απ την αρχη. Αυτος ειναι ο τροπος ή κανω κατι λαθος;
Ξανα ευχαριστω.
Κ χωρις να ειμαι κανας reviewer, ειτε συνδεσω το mac, ειτε το rspi, ειτε το cd player στο aune ακουω το ιδιο αποτελεσμα. Φοβερη αγορα το rspi!

προσωπικά έχω κάνει disable στο volume και αυτό είναι το πιο σωστό για την καλύτερη ποιότητα ήχου
πάλι θεωρητικά το πιο σωστό είναι να έχεις ethernet σύνδεση με το wifi έχεις χειρότερη ποιότητα ήχου... και νομίζω πρακτικά είναι πιο ασφαλής τρόπος σύνδεσης
και εγώ τώρα τα μαθαίνω...

Τελεια, απενεργοποιησα το volume.
Καθως εχω εναν σκληρο απευθειας συνδεδεμενο στο rspi, έχει σχεση η επιλογη ethernet ή wifi για την ποιοτητα του ηχου που παει στο dac;

όχι όμως το wifi θεωρητικά κάνει ζημιά στον ήχο..
προσωπικά το είχα απενεργοποιήσει και στο Mac μου όταν το είχα για πηγλη στο σύστημα
άσε που στο rpi λογικά θα "τρώει" και πόρους που είναι πιο σημαντικοί δεδομένου ότι είναι ένα πιο αδύναμο μηχάνημα...

Παιδιά αν κανείς ξέρει να κάποιον τρόπο να εγκαταστήσω το hd-idle στο MoOde θα το εκτιμούσα πάρα πολύ!
Στο Rune το κατάφερα (ευχαριστώ Σταύρο!!!!!!) αλλά εδώ όχι!
Δοκίμασα όλους τους τρόπους που αναφέρονται στο λινκ που μου πρότειναν στο diyaudio αλλά δεν....

Παιδιά αν κανείς ξέρει να κάποιον τρόπο να εγκαταστήσω το hd-idle στο MoOde θα το εκτιμούσα πάρα πολύ!
Στο Rune το κατάφερα (ευχαριστώ Σταύρο!!!!!!) αλλά εδώ όχι!
Δοκίμασα όλους τους τρόπους που αναφέρονται στο λινκ που μου πρότειναν στο diyaudio αλλά δεν....

επειδή έχω δοκιμάσει διάφορα και hd-idle δεν έχω καταφέρει να περάσω θα ήθελα αν γίνεται το εξης:

Υπάρχει κάποια εντολή που να βάζει τους δίσκους για "ύπνο" άμεσα δλδ να την δίνεις με ssh και να κάνει ο δίσκος idle;;
Στην ουσία αυτό είναι που θέλω.. δεν θέλω να το έχω αυτοματοποιημένο!!
Θέλω όταν ακούω οι δίσκοι να γυρνάνε συνεχώς ανεξάρτητα αν τυχών κάποια στιγμή είναι σε αδράνεια κάποιος από αυτούς γιατί πχ χρησιμοποιώ έναν άλλον, και όταν κλείνω το σύστημα να τους βάζω manualy σε idle mode...

Ευχαριστώ!!

Αυτός το μέλος που λέγεται RafaPolit στο diyaudio.com έχει ανεβάσει ένα Github repo που έφτιαξε για να κάνει το moode να έχει τη δυνατότητα spotify connect.

Link από το forum. Στα post #6136, #6146, #6152 και #6153 ο RafaPolit λέει τα πιο βασικά από αυτό που έκανε.
Το ρέπο του στο GitHub.
Ανέβασε και βίντεο στο youtube όπου παρουσιάζει το απότέλεσμα.

video στο youtube

Το έκανα και δούλεψε. Και δε θέλει και κωδικούς spotify.