Mordaunt

NEAS

New member
2 November 2014
26
Heraklion
Καλησπέρα,

Καινούριος στο forum σας, οπότε αφενός καλωσόρισα, αφετέρου πιθανόν να μην έχω ποστάρει το thread μου στο σωστό section. Ζητώ λοιπόν τη κατανόηση σας.

Στο θέμα μας τώρα. Στήνω σιγά σιγά ένα νέο χώρο-σπίτι με αρκετή υπομονή, με χαμηλό όμως budget. Ψάχνομαι λοιπόν κυρίως για μτχ σετ ήχου το οποίο όμως να έχει μια σχετικά ποιοτική ακουστική. Σε πρώτη φάση με ενδιαφέρει κυρίως ηχεία και ενισχυτής.

Κοιτάω λοιπόν αγγελίες και έχω βρει σε αρκετά καλή τιμή τα ηχεία που απεικονίζονται στη φωτογραφία.

attachment.php

Θα ήθελα να μάθω την άποψη σας και τι ενισχυτής θα ταίριαζε σε τέτοια ηχεία. Αυτή τη στιγμή διαθέτω ένα luxman A215. Αντιλαμβάνομαι ότι δε σας δίνω αρκετά στοιχεία και ότι μάλλον γράφω σαν άμπαλλος επί του θέματος.

Ο χώρος είναι σχετικά μακρόστενος, 50 τμ, με laminate κάτω. Έπιπλα λίγα. Προτιμώμενη μουσική σχετικά πολλά ήδη (ηλεκτρονικά κυρίως, παραδοσιακά και ελάχιστα κιθαριστικά).

Νομίζω ότι με τη συζήτηση θα με βοηθήσετε ώστε να δώσω πιο σωστές πληροφορίες.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Η φωτό προσωπικά σε μένα δεν φαίνεται, ίσως λοιπόν και κανείς να μην μπορεί να τη δει, κοίτα μήπως τη διορθώσεις, επίσης καλό θα ήταν να δώσεις περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του ηχείου ώστε οι έχοντες τη γνώση να σε βοηθήσουν.

Καλωσήρθες.

Θα βοηθούσε πολύ να έγραφες ακριβώς το μοντέλο μιας και δεν υπάρχει φώτο στο ποστ.
Ίσως να είναι αυτός ο λόγος που κανείς από τους φίλους δεν ξέρει να σου απαντήσει,απλώς δεν ξέρουν για ποιο ηχείο μιλάς.

Με μια τοποθέτηση γενική που θα κάνω,λόγω ελλειπών πληροφοριών,τα ηχεία της συγκεκριμένης εταιρίας είναι καλά και χρειάζονται δυνατούς ενισχυτές.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση παιδιά.

Θεωρούσα ότι η photo θα φαίνεται. Πιστεύω τώρα θα μπορείτε να τα δείτε :

https://www.dropbox.com/s/dpvkd4taa0cdbz1/Mordaunt .jpg?dl=0

Τα ηχεία είναι τα Mordaunt-Short Classic 40. Δυστυχώς και εγώ δυσκολεύομαι να βρω αρκετές πληροφορίες στο δίκτυο. Τα βρίσκω στα 190 euros για να δώσω και πλήρη εικόνα.

Σας ευχαριστώ.

Σε αυτά τα χρήματα,δεν χρειάζεται πολύ σκέψη αν και από το λίγο που διάβασα η ποιότητα κατασκευής δεν είναι και η καλύτερη.
Το θέμα είναι όμως πως ο χώρος σου είναι μεγάλος.
Θα σε καλύψουν;

Αν μπορούσες να τα ακούσεις εκεί,θα ήταν ευχής έργον...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η όλη ιδέα περιγράφεται στο νέο thread που άνοιξα εδώ. Το παρόν thread το άνοιξα μιας και είδα σε αγγελία τα ηχεία αυτά και χωρίς να γνωρίζω πολλά η τιμή μου φάνηκε καλή.

Οπότε καταλήγουμε ότι δεν είναι και τόσο καλή αγορά.

Απάντηση: Re: Mordaunt

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η όλη ιδέα περιγράφεται στο νέο thread που άνοιξα εδώ. Το παρόν thread το άνοιξα μιας και είδα σε αγγελία τα ηχεία αυτά και χωρίς να γνωρίζω πολλά η τιμή μου φάνηκε καλή.

Οπότε καταλήγουμε ότι δεν είναι και τόσο καλή αγορά.

Δεν έχει να κάνει με τα συγκεκριμένα ηχεία το πρόβλημα,στα λεφτά που ζητάνε πιθανότατα είναι μια χαρά.
Έχοντας χώρο λίγο μεγαλύτερο από τον δικό σου,ξέρω πως είναι πρόβλημα να "γεμίσει" ικανοποιητικά.

Στην θέση σου θα κοιτούσα τρίδρομο ηχείο με τουλάχιστον 8άρι γούφερ στον κλάδο των χαμηλών και τουλάχιστον 88db ευαισθησία ώστε τα 70w/8 οhm να τα οδηγήσουν ικανοποιητικά.
Δεδομένου πως στις μουσικές σου συγκαταλέγονται είδη με ενέργεια στα χαμηλά,δική μου γνώμη είναι πως κάπως έτσι πρέπει να κινηθείς.

Re: Απάντηση: Re: Mordaunt

Δεν έχει να κάνει με τα συγκεκριμένα ηχεία το πρόβλημα,στα λεφτά που ζητάνε πιθανότατα είναι μια χαρά.
Έχοντας χώρο λίγο μεγαλύτερο από τον δικό σου,ξέρω πως είναι πρόβλημα να "γεμίσει" ικανοποιητικά.

Στην θέση σου θα κοιτούσα τρίδρομο ηχείο με τουλάχιστον 8άρι γούφερ στον κλάδο των χαμηλών και τουλάχιστον 88db ευαισθησία ώστε τα 70w/8 οhm να τα οδηγήσουν ικανοποιητικά.
Δεδομένου πως στις μουσικές σου συγκαταλέγονται είδη με ενέργεια στα χαμηλά,δική μου γνώμη είναι πως κάπως έτσι πρέπει να κινηθείς.

Τα περιγράφεις σίγουρα σωστά, εγώ όμως προς το παρόν δεν είμαι σε θέση να τα αντιληφθώ ακόμα. Θέλω πολύ διάβασμα.

Στα 70w/8 ohm υποθέτω αναφέρεσαι στον ενισχυτή μου σωστά; Χρειάζομαι λοιπόν μεγαλύτερης διαμέτρου woofer με 88db minimum ευαισθησία. Ψάχνω επομένως με αυτές τις παραμέτρους.

Σε ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mordaunt

Τα περιγράφεις σίγουρα σωστά, εγώ όμως προς το παρόν δεν είμαι σε θέση να τα αντιληφθώ ακόμα. Θέλω πολύ διάβασμα.

Στα 70w/8 ohm υποθέτω αναφέρεσαι στον ενισχυτή μου σωστά; Χρειάζομαι λοιπόν μεγαλύτερης διαμέτρου woofer με 88db minimum ευαισθησία. Ψάχνω επομένως με αυτές τις παραμέτρους.

Σε ευχαριστώ.

Η γνώμη μου είναι,έτσι;
Όχι ευαγγέλιο.

Υπάρχουν κι άλλοι φίλοι που πιθανότατα θα σε βοηθήσουν με την εμπειρία τους.

Παρακαλώ,να 'σαι καλά.

Ο ενισχυτής που έχω θα τα δρομολογεί σωστά; Αν ναι τότε ψάχνομαι και για ένα dac και ένα streaming tuner και είμαι έτοιμος σε πρώτη φάση.

Απάντηση: Re: Mordaunt

Ο ενισχυτής που έχω θα τα δρομολογεί σωστά; Αν ναι τότε ψάχνομαι και για ένα dac και ένα streaming tuner και είμαι έτοιμος σε πρώτη φάση.

Δε θα εκμεταλλευτείς το 100% των ηχείων σου και σίγουρα δε θα γεμίσεις 50 τετραγωνικά με αυτά τα ηχεία ούτως ή άλλως, αλλά θα έχεις από την αρχή ωραία μουσικούλα που θα σου φτιάξει το κέφι.

Ασχολήσου με την τοποθέτηση τους σωστά στο χώρο (δες αυτά που λέει ο cardas ή απλά φτιάξε ένα ισόπλευρο τρίγωνο με τα ηχεία και τη θέση ακρόασης) και πιστεύω ότι θα σου αρέσουν πολύ.

Ακους δυνατά?

Re: Απάντηση: Re: Mordaunt

Δε θα εκμεταλλευτείς το 100% των ηχείων σου και σίγουρα δε θα γεμίσεις 50 τετραγωνικά με αυτά τα ηχεία ούτως ή άλλως, αλλά θα έχεις από την αρχή ωραία μουσικούλα που θα σου φτιάξει το κέφι.

Ασχολήσου με την τοποθέτηση τους σωστά στο χώρο (δες αυτά που λέει ο cardas ή απλά φτιάξε ένα ισόπλευρο τρίγωνο με τα ηχεία και τη θέση ακρόασης) και πιστεύω ότι θα σου αρέσουν πολύ.

Ακους δυνατά?

Γενικά δεν ακούω δυνατά θα έλεγα. Σπανίως όμως θέλω να ακούω αρκετά το μπάσσο. Γενικά η περισσότερη μουσική που ακούω έχει αρκετά χαμηλά και μου αρέσουν και τα χαμηλά. Μη φανταστείς να γίνεται χαμός και να συντονίζουν όλα σα καγκούρικο αυτοκίνητο. Απλά μου αρέσει το καθαρό βαθύ μπάσσο.

Αναφερόμενοι λοιπόν στον ενισχυτή θα λέγαμε ότι είναι της σειράς; Αξίζει να τον έχω σα βάση και να στήσω πάνω σε αυτόν ή να ψάξω για κάποιο μεταχειρισμένο;

καθαρό-βαθύ μπάσο δε θα πάρεις από αυτόν τον συνδυασμό ηχείου-ενισχυτή.

Σκέψου κάποιο σετ ενεργών ηχείων με τουλάχιστον 8ιντσο γούφερ και με την πιθανότητα προσθήκης σαμπ αργότερα αν το κρίνεις απαραίτητο.

καθαρό-βαθύ μπάσο δε θα πάρεις από αυτόν τον συνδυασμό ηχείου-ενισχυτή.

Σκέψου κάποιο σετ ενεργών ηχείων με τουλάχιστον 8ιντσο γούφερ και με την πιθανότητα προσθήκης σαμπ αργότερα αν το κρίνεις απαραίτητο.

Στέργιο,εκεί μιλάμε όμως για πάνω από χιλιάρικο στο σύνολο...

Γιατί να μην βρει κάτι ευαίσθητο και μπαμπάτσικο που να μπορεί να το οδηγεί ο Lux;
Και έχει αρκετές πιθανότητες να βρει κάτι τέτοιο στα μεταχειρισμένα αν έχει υπομονή.

Ζεστός είναι σαν ενισχυτής,δεν θα δυσκολευτεί να τον ταιριάξει ακόμα και με "κρύα" ηχεία.

Ευχαριστω πολυ παιδια που δυμμετεχετε στο θεμα μου. Δε μου πολυαρεσει η ιδεα των ενεργων ηχειων. Προτιμω ενισχυτη. Υπομονη υπαρχει και αν εν τελη κρατισω τον ενισχυτη που για αρχη σιγουρα θα γινει, τοτε εχω εξτρα χρηματα για ηχεια.

Αν θελετε γραψτε μερικα μοντελλα που προτεινετε ωστε να αρχισω να ψαχνω.

Ευχαριστω και παλι.