morel 633 AVYRA

Λεωνίδα με το χέρι στο ευαγγέλιο .
Ούτε ένα από τα ζευγάρια που έστρωσα δεν πήγε στο service ,το αναφέρω καθαρά από θέμα αξιοπιστίας .
Τα Rubikore είναι η νέα γενιά μεγάφωνων της Dali ,το Stereo net αναφέρει ότι είναι αποκαλυπτικά με τις ηχογραφήσεις και όπως αναφέρει αυτό είναι καλό και κακό .
Υπάρχουν άνθρωποι που αυτό το χαρακτηριστικό τους αρέσει και εντέλει σε κάποια πράγματα νομίζω ότι θα πρέπει να ψάχνουμε και το τι υπάρχει από πίσω …
Μακη, ασχετο, για να καθαρισεις σωστα την οθονη σου παρε ενα πανακι με μικροίνες βρεχ'το ελαφρα και καθαρισε την.
Φανταζομαι παλευεις με καθαριστικα οθονων και κανεις πασάλειμμα οταν καθαριζεις.
Αυτό κάνω και εγώ αλλά με φιλτραρισμένο νερό 💧 στα δύσκολα AZAX antistatic το πράσινο που είναι οικολογικό .😊
Χ2 όμως!
Σωστά .
Άμα θες μπάσο μόνο αυτά μπορούν να σου "ανακατέψουν" το στομάχι .
Μιχάλη είναι δύσκολο να ενσωματωθούν στα σπίτια εκτός αν έχεις σαλόνι γήπεδο .
Παρεπιπτόντως θεωρώ την Morel από τις σοβαρότερες...
εταιρίες του χώρου...
Χωρίς τυμπανοκρουσίες...
Ουσία μόνο...
Είναι γεγονός αυτό που αναφέρεις μπαίνει στην ουσία,δεν το έχει το marketing.

Σήμερα κατάφερα να ακούσω τα αγαπημένα μας βινύλια.
Ανάλυση και καθαρότητα ανάλογα …
Σε άλλο επίπεδο .(Με την R) μεγάλα σώματα .
IMG_1706.jpeg

• Like
Reactions: SHERPA
για την ύπαιθρο και τις πλατείες σίγουρα είναι καταπληκτικά.

τα βάζεις σε σπίτι ;;;;
Όχι τα ίδια με των φωτογραφιών, αλλά εύκολα κάτι μικρότερο από τις δύο αυτές μάρκες.
Αλλά......όταν πήγα να ρωτήσω τιμές από Martin audio,μου πέσαν τα φτερά με την μία.
Για την L acoustic,δεν μπήκα καν στον κόπο 😄

• Like
Reactions: vlad66
Όχι τα ίδια με των φωτογραφιών, αλλά εύκολα κάτι μικρότερο από τις δύο αυτές μάρκες.
Αλλά......όταν πήγα να ρωτήσω τιμές από Martin audio,μου πέσαν τα φτερά με την μία.
Για την L acoustic,δεν μπήκα καν στον κόπο 😄
Όχι και τόσο. Για χρήση σε οικιακό χώρο (που, εννοείται, θα μπορούσε να είναι και προβάδικο για γκρουπς) το κοσστος θα είναι παρόμοιο μέ ενός καλού Hi-Fi συστήματος. Με Woofer 10-12 ιντσες το πολύ. Αλλά θα δίνει τρομερές εντάσεις. Και θα νοιώθεις τις δονήσεις σε όλο το σώμα. Έχουμε κάνει αρκετή συζήτηση για το θέμα. Εδώ.

• Like
Reactions: #@george@#
Όχι και τόσο. Για χρήση σε οικιακό χώρο (που, εννοείται, θα μπορούσε να είναι και προβάδικο για γκρουπς) το κοσστος θα είναι παρόμοιο μέ ενός καλού Hi-Fi συστήματος. Με Woofer 10-12 ιντσες το πολύ. Αλλά θα δίνει τρομερές εντάσεις. Και θα νοιώθεις τις δονήσεις σε όλο το σώμα. Έχουμε κάνει αρκετή συζήτηση για το θέμα. Εδώ.
Μάικ τα Martin όταν τα ζαχαρωνα είχαν γύρω στα 1500 ευρώτο ένα.
Τα L acoustic που είχε ο γαμπρός μου στο μαγαζί του είχαν γύρω στο διχιλιαρο το ένα.
Μόνο προσιτά δεν τα λες.
Αλλά ο ήχος τους και οι εντάσεις τους ήταν αλλού.
Τέρμα το official topic...το σκίσαμε το θέμα του Μάκη 😵‍💫

• Wow
Reactions: Sonus Naturalis
Για τον ήχο περιμένουμε τις αναλυτικές εντυπώσεις σου. Και συγκρίσεις με τα προηγούμενα βεβαίως-βεβαίως! :cool:

Εμφανισιακά πάντως είναι πολύ όμορφα! :)
Για πια ηχεία μιλάμε ;
Αν αναφέρεσαι για τα morel ,αυτά έχουν εξαφανιστεί από τον χώρο μου που είναι ευχή και κατάρα μαζί ,είμαι από τους χρήστες που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις κρίσιμες μεσαίες συχνότητες που πιστεύω ότι είναι ας πούμε ένα 80% της μουσικής αναπαραγωγής πέρα όλα τα υπόλοιπα .
Έτσι είναι το χόμπι μας …εχθρός του καλού είναι το καλύτερο μέχρι να ακούσουμε το επόμενο .
Υπάρχει μεγάλη αληθοφάνεια με τα φωνητικά και λεπτομέρεια .
IMG_1718.jpeg
IMG_1719.jpegΠροφανώς και μας κάνουν πλάκα για αυτή την τιμή .

IMG_1707.pngIMG_1708.png

Φαίνεται η ποιότητα στα μεγάφωνα από το διάγραμμα της παραμόρφωσης. Έχει μικρή διαφορά όταν είναι με crossover στα 80Hz και χωρίς. Δείγμα καλού μεγαφώνου.

Τα λέει όλα ο Erin στο βίντεο, δείχνει και τα μεγάφωνα κι όλας πως είναι, κυρίως το πηνίο που έχει διάμετρο σχεδόν όση και το μεγάφωνο.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξει κάποιος γιατί δεν συνηθίζεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι το ακουστικό κέντρο των μεγαφώνων. Είναι δύο ίντσες πάνω από το tweeter.

• Like
Reactions: vlad66
Εγώ τα έχω τοποθετημένα off Axis και υπάρχει συνοχή .
Κρίσιμη επίσης η επιλογή ενισχυτικών και πηγών λόγο της ουδετερότητας .
Οπότε ο καθένας κάνει την επιλογή του .
Εδώ πληροφορίες που δίνει ο Πολωνός για τα μεγάφωνα .
https://audio.com.pl/aktualnosci/sp...woofery-czyli-seria-kolumn-glosnikowych-morel

Και εδώ το τεστ του hi fi +
https://hifiplus.com/articles/morel-avyra-633/

Για πια ηχεία μιλάμε ;
Αν αναφέρεσαι για τα morel ,αυτά έχουν εξαφανιστεί από τον χώρο μου που είναι ευχή και κατάρα μαζί ,είμαι από τους χρήστες που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις κρίσιμες μεσαίες συχνότητες που πιστεύω ότι είναι ας πούμε ένα 80% της μουσικής αναπαραγωγής πέρα όλα τα υπόλοιπα .
Έτσι είναι το χόμπι μας …εχθρός του καλού είναι το καλύτερο μέχρι να ακούσουμε το επόμενο .
View attachment 248990
View attachment 248991Προφανώς και μας κάνουν πλάκα για αυτή την τιμή .

View attachment 248992View attachment 248993

δεν πιστεύω να έβγαλες τα μεγάφωνα από τα δικά σου ηχεία....

βλέποντας το cross θυμάμαι αυτό του oberon 9... τα λόγια περιττεύουν....

Μάλλον οι άλλοι μας κάνουν πλάκα ,με τις περιουσίες που ζητάνε 😄

αν δεν είχα τα ATC και ήμουν ακόμα με την Άρτεμις , θα χτυπούσα ένα ζεύγος και μάλιστα στο χρώμα του Μάκη.

πραγματικά θα μπορούσε να κοστίζει στην 2πλή τιμή και πάλι κανείς δεν θα γκρίνιαζε...

στο Αμέρικα πάντως πωλούνται αρκετά φτηνότερα σύμφωνα με το βίντεο.. (2.000 USD)

• Like
Reactions: mdvq
Όχι το έκαναν οι άλλοι για εμάς 😂
ΟΥΦ .......

Εδώ τελικά οι πληροφορίες του Πολωνού.
https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/3890-morel-avyra-633
Και αυτός τα έβγαλε ….,έχει και σπαθί 😂
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
ο ρώσος είπε να τους βάλεις μονομπλόκς... έτσι θα ακούσεις πραγματικά τι κάνει το ηχείο...

επίσης είπε ότι δεν του αρέσει αυτό το χρώμα και προτιμά το όλο μαύρο...
(βλαξ με μαλλιά.. τι περιμένεις) ;;; :LOL:

ο ρώσος είπε να τους βάλεις μονομπλόκς... έτσι θα ακούσεις πραγματικά τι κάνει το ηχείο...
Αυτός ήταν και ο λόγος που ανέφερα ότι καταπίνει τα ρεύματα -watt μονορούφι ,μην ξεχνάς ότι τα έχω ακούσει με τρία ενισχυτικά το ένα ήταν της αντιπροσωπείας .
Κάποιοι άλλοι που είδα τα οδηγάνε με λαμπάτα (με ρεύματα )έχει τεράστια αποθέματα ώστε ο καθένας να κάνει τις επιλογές του λόγο της ουδετερότητας του .
Ο κατασκευαστής δίνει σαφής οδηγίες ως προς την τοποθέτηση του .
επίσης είπε ότι δεν του αρέσει αυτό το χρώμα και προτιμά το όλο μαύρο...
(βλαξ με μαλλιά.. τι περιμένεις) ;;; :LOL:
😂Υπάρχουν και προτιμήσεις .

Μην κάνετε ευαγγέλιο τους κατασκευαστές, γιατί πολλές φορές και οι κατασκευαστές πετάνε λαλακίες (παραδείγματος χάρη, οι "οδηγίες" για single & multi sub της REL).
Δεν ξέρω τι γράφει στα Morel το user guide, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι. Πέραν του ότι κατασκευαστικά είναι πολύ αξιόλογα οι οδηγοί της και τα ηχεία της γενικότερα.

Η δικιά μου άποψη γενικότερα με τα ηχεία …Είναι να έχουν την ικανότητα να ξεγυμνώνουν τα ενισχυτικά από την άποψη ρεύματος δεν βάζω τα watt γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν καταντήσει να είναι στραγάλια (Έτσι είναι τα καλά ηχεία )Πάντως και ατμόσφαιρα μπορούν να δημιουργήσουν τα συγκεκριμένα .

Πληροφοριακά αν δεν είχαν ακουστεί σε έκθεση του εξωτερικού στην Ελλάδα αμφιβάλω αν θα μπορούσαμε να τα ακούσουμε και πόσα άλλα ακόμη …

https://the-ear.net/review-hardware/morel-avyra-633-punches-above-weight/

Μιλάμε για πλήρους φάσματος ηχείο 🔈 παρά τον όγκο του

Βάζεις τα γέλια με τα δυναμικά του με τον ζουμπά αν το επιδιώξεις.

Σταμάτα μωρέ να κάνεις body shaming στα ηχειάκια! :ROFLMAO:

Να τα χαίρεσαι, είναι άλλη κατηγορία, καμία σχέση σε κανένα σημείο με τα Dali.

Με F3 στα 50Hz "full range" ηχείο δεν το λες.

Ε. να το πουμε... tweeter; Μήτσο; Ζαργκάνα;

Σταματήστε να διαβάζετε φυλάδια και ακούστε τα ηχεία.
Με μουσική, όχι τις παπαρίτσες με τη μία κιθάρα που παίζει σε συνεννόηση με τον τραγουδιστή μη τυχών και παίξουν μαζί.
Τι δεν θα ακούσει καλά στα 50hz και σε τι δωμάτιο;

Σε κάθε περίπτωση τα Oberon 9 κατέβαιναν με άνεση τα 20 hz και δεν χρειαζόταν υπουγουφέρ εκτός αν ήθελες να πας ακόμη πιο παρακάτω σε ελάχιστες ηχογραφήσεις που υπάρχουν ,οι περισσότερες είναι ανάμεσα στα 50 και 60 hz .

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της εταιρίας έχουν μία πτώση της τάξης των 15db στα 20hz, οπότε ναι, στις στάθμες που ακούς, έξω από το σπίτι σου πιθανόν να άκουγαν τα 20hz. :ROFLMAO:
Μέσα στο δωμάτιο που ακούς μουσική δεν...

Σε τιμές ού.ζ.α η ποιότητα των μεγαφώνων είναι κάτι που περιμένεις από ηχείο των 4ων χιλιάδων νταλαρζ. Αναφέρθηκε εδώ ότι στην ίδια χώρα το ηχείο έχει 2 χιλιάδες νταλαρζ.

Αν μη τι άλλο, ηχείο που σέβεται τον πελάτη. Έχει και καλές μετρήσεις και παίζει και ωραία (γιατί αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν πάντα).
Πέτυχε τζάκποτ ο Μάκης.
Ηχείο που σε απομακρύνει από το FOMO, ηχείο που το κρατάς για πάντα χωρίς ναι μεν αλλά.

• Like
Reactions: MakisM and vlad66
Για πια ηχεία μιλάμε ;
View attachment 248990
View attachment 248991Προφανώς και μας κάνουν πλάκα για αυτή την τιμή .

View attachment 248992View attachment 248993
Γιατι ειναι καταρα, δεν καταλαβα.