morel 633 AVYRA

Περιμένοντας τα 622 …
Αποφάσισα να φτιάξω βάσεις για αυτά 1000 ευρώ που ζητάει για τις γνήσιες δεν είναι λίγα εκτός αν είναι κάτι το εξεζητημένο κάτι το οποίο δεν το γνωρίζω ,έτσι και αλλιώς τα άκουσα στην αντιπροσωπία με άλλες .
Θέλησα να δώσω μια αρμονία και αντίθεση ώστε να ταιριάξουν στον χώρο ,το κεντρικό της tannoy dcc είναι από τα λίγα που ταιριάζουν όχι μόνο με τα morel ηχητικά ,χρειάστηκε όμως να κάνω κάποιες παρεμβάσεις ,οι βάσεις εσωτερικά στο κάτω μέρος είναι ενισχυμένες με μασίφ χαλύβδινους κυλίνδρους ,να αντιγράψεις τα πλαϊνά του morel είναι δύσκολο ….
Προσέγγισα διαφορετικά όμως το όλο θέμα .
Αυτό που μου ήρθε τελικά στο μυαλό είναι ότι αν γύριζα τον χρόνο πίσω την δεκαετία προς το τέλος του 1980 ,ενδεχόμενα τα DIY ηχεία 🔊 που έφτιαξα με φίλο δεν θα ήταν με μεγάφωνα της Philips αλλά με τα μεγάφωνα της morel ,έτσι και αλλιώς τα μεγάφωνα της είχαν μπει στο προηγούμενο αυτοκίνητο μου και ήταν η πρώτη μου επιλογή και για το θέμα αξιοπιστίας .
Εδώ μια άλλη κριτική για τα 622 και πληροφορίες για τα μεγάφωνα και το crossover.https://www.grooveback.zone/alfredo...yra-622-una-nuova-stella-del-firmamento-more/
IMG_1764.jpeg

IMG_1775.jpegIMG_1777.jpegIMG_1776.jpeg

• Like
Reactions: SHERPA
Πιστεύω ότι εξαντλήσαμε την ποιότητα μεγάφωνων ,crossover σε αυτά που αναφέρθηκαν .
Έπεσε σήμερα το απόγευμα στην αντίληψη μου ,κάποια πράγματα που ξεκαθαρίζουν με πιο προσεχτική ματιά για αυτό που ακούω 👂
Αναθεώρηση για τις βάσεις …
Παρακάτω 👇 θα δείτε την βάση του 633 και αυτό δεν έχει γραφτεί πουθενά όσο και να το ψάξετε .
Έχουμε λοιπόν .
1) Χαλύβδινη πλάκα ,κάτω από το ηχείο .
2)Κάτω από αυτήν ένα τετράγωνο υλικό το οποίο δεν μπορώ να το προσδιορίσω,θα
πρέπει να λυθεί όλη η βάση ,το ηχείο έρχεται συναρμολογημένο .
3)Κεντρική βάση μάλλον από MTF με έντονα φάλτσα από την επεξεργασία που έχει υποστεί ,μου έχει κάνει εντύπωση η περιμετρική λουρίδα που φυσικά δεν είναι κάτι το πλαστικό επί χρωμιωμένο μέταλο είναι .
IMG_1779.jpeg
IMG_1781.jpegΤα πλαϊνά του ηχείου κομμένα με έντονα φάλτσα και εδώ λόγο επεξεργασίας δεν είναι προϊόν marketing αλλά ενίσχυσης της ακαμψίας της καμπίνας .
Εμένα πάντως προσωπικά μου θυμίζει άρπα 🪉 στο πίσω μέρος της δίχως φυσικά τις χορδές 😊IMG_1782.jpegΤώρα πιστεύω να γίνεται αντιληπτό οτι οι διάφοροι κατασκευαστές προσπαθούν να καταπολεμήσουν τους ανεπιθύμητους κραδασμούς -συντονισμούς από τα πικαπ ,ενισχυτικά ,ηχεία και πάει λέγοντας και δεν είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας .

• Like
Reactions: #@george@#
πάντως το κεντρικό τους, το C5 δεν είναι υπέρμετρα ακριβό. ΟΚ. Είναι κλασσική "μέτρια" σχεδίαση δίδρομου ηχείου με το tweeter στη μέση, αλλά όσο να ναι, δε μπορεί, θα δέσει καλύτερα από το Tannoy. Κατά τα άλλα, οι βάσεις είναι πολύ όμορφες. Μήπως όμως είναι λίγο ψηλές αυτές των 622? Αν και, μάλλον αυτή είναι η προδιαγραφή της εταιρίας υποθέτω. Και στο site τους ψηλές μου φαίνονται.

πάντως το κεντρικό τους, το C5 δεν είναι υπέρμετρα ακριβό. ΟΚ. Είναι κλασσική "μέτρια" σχεδίαση δίδρομου ηχείου με το tweeter στη μέση, αλλά όσο να ναι, δε μπορεί, θα δέσει καλύτερα από το Tannoy. Κατά τα άλλα, οι βάσεις είναι πολύ όμορφες. Μήπως όμως είναι λίγο ψηλές αυτές των 622? Αν και, μάλλον αυτή είναι η προδιαγραφή της εταιρίας υποθέτω. Και στο site τους ψηλές μου φαίνονται.
Η λογική λέει να πας στο δικό τους κεντρικό ,αλλά απο την στιγμή που δεν το έχεις ακούσει ;
Όμως μην μπαίνεις στην λογική του δίδρομου ηχείου ,τρίδρομου και πάει λέγοντας ,τα μεγάφωνα τους δεν αστειεύονται …
Το μπάτζετ πήγε στην επιλογή του 622 τέτοια ευκαιρία (προσωπικά)δεν την χάνω .
Το κεντρικό της tannoy dcc είναι επικεντρωμένο μόνο στους διαλόγους με βάθος τίποτα περισσότερο τίποτα το λιγότερο ,έτσι λειτουργούσε και με την αντίστοιχη σειρά και έτσι το κούρδισαν .
Όσον αφορά τις βάσεις του 622 ,θα τα δω αυτά όταν παραλάβω τα ηχεία και αφού τα στρώσω .

• Like
Reactions: Panoramix
Περιμένοντας τα 622 …
Αποφάσισα να φτιάξω βάσεις για αυτά 1000 ευρώ που ζητάει για τις γνήσιες δεν είναι λίγα εκτός αν είναι κάτι το εξεζητημένο κάτι το οποίο δεν το γνωρίζω ,έτσι και αλλιώς τα άκουσα στην αντιπροσωπία με άλλες .
Και πολύ καλά έκανες που δεν χρυσοπλήρωσες τις βάσεις της Morel !
Δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι τόσο βλαμμένος και να αγοράσει τα 622 με τις βάσεις τους, όταν το κόστος αυτού του πακέτου είναι ακριβότερο από τα 633, τα οποία προσφέρουν καλύτερη απόδοση, αρτιότερη αισθητική και πιάνουν τον ίδιο χώρο.

Και πολύ καλά έκανες που δεν χρυσοπλήρωσες τις βάσεις της Morel !
Δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι τόσο βλαμμένος και να αγοράσει τα 622 με τις βάσεις τους, όταν το κόστος αυτού του πακέτου είναι ακριβότερο από τα 633, τα οποία προσφέρουν καλύτερη απόδοση, αρτιότερη αισθητική και πιάνουν τον ίδιο χώρο.
Στην πρόσφατη έκθεση του ήχου επισκέφτηκα έναν κατασκευαστή βάσεων -ηχείων ,μια απλή ξύλινη βάση εξολοκλήρου με αντικραδασμικά στο κάτω μέρος τίποτα το ιδιαίτερο για εμένα ,τον ρωτάω πόσο έχει ;1000 ευρώ μου λέει ,τι του λέω ;είναι χειροποίητη μου λέει και την έχω περάσει πολλά χέρια για να δώσω αυτό το φινίρισμα .
Το φινίρισμα ήταν ματ ,το βερνίκι ήταν εμποτισμού και για κάποιον που έχει στην διάθεση του κομπρεσέρ ,τριβείο κτλ όλα αυτά που αναφέρει είναι παιχνιδάκι .
Και σε αυτήν την περίπτωση όμως δεν την άκουσα για το πως συμπεριφέρεται με το εκάστοτε ηχείο .
Όσον αφορά για τις βάσεις του morel δεν την έχω ακούσει μαζί με το 622 ,οπότε δεν έχω προσωπική άποψη .
Άποψη όμως έχω για το πως ακούγεται με άλλη βάση και ενδεχομένως κάποιοι να το προτιμήσουν για μικρούς χώρους .
Κάλυπτε όμως σχετικά μεγάλο χώρο αλλά με ρεύματα από πίσω …
Εγώ έτσι και αλλιώς θα τα χρησιμοποιήσω για Ηχεία Surround σε πολυκάναλο σύστημα ,ταινίες αλλά …Και συλλογή από δίσκους DVD 📀 dvd audio ,blu ray τα περισσότερα γραμμένα LIVE ,Live έτσι ;(δεν είναι γραμμένα όλα live )άλλη αίσθηση ακούει ο φίλος Γιάννης 😊;
Σε κάθε περίπτωση εδώ το Unboxing του 622 και οι περιβόητες βάσεις του ,ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του .
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Σε κάθε περίπτωση …
Συγχαρητήρια για το παρακάτω video .
Ο Μικρός έπιασε το νόημα για το πώς συμπεριφέρονται τα αντικραδασμικά σε ηχεία ,πικαπ και πάει λέγοντας …
Έρευνα θέλει ακόμη και για εμάς που ασχολούμαστε επαγγελματικά ,τα υλικά δεν είναι όλα τα ίδια .
Για πάρτε μια γεύση .

Στην πρόσφατη έκθεση του ήχου επισκέφτηκα έναν κατασκευαστή βάσεων -ηχείων ,μια απλή ξύλινη βάση εξολοκλήρου με αντικραδασμικά στο κάτω μέρος τίποτα το ιδιαίτερο για εμένα ,τον ρωτάω πόσο έχει ;1000 ευρώ μου λέει ,τι του λέω ;είναι χειροποίητη μου λέει και την έχω περάσει πολλά χέρια για να δώσω αυτό το φινίρισμα .
Το φινίρισμα ήταν ματ ,το βερνίκι ήταν εμποτισμού και για κάποιον που έχει στην διάθεση του κομπρεσέρ ,τριβείο κτλ όλα αυτά που αναφέρει είναι παιχνιδάκι .
Και σε αυτήν την περίπτωση όμως δεν την άκουσα για το πως συμπεριφέρεται με το εκάστοτε ηχείο .
Όσον αφορά για τις βάσεις του morel δεν την έχω ακούσει μαζί με το 622 ,οπότε δεν έχω προσωπική άποψη .
Άποψη όμως έχω για το πως ακούγεται με άλλη βάση και ενδεχομένως κάποιοι να το προτιμήσουν για μικρούς χώρους .
Εννοείται ότι δεν μιλάω προσωπικά για σένα, που σε τελική ανάλυση και συγκεκριμένη χρήση έχεις για τα 622 και βεβαίως δεν έσκασες το χιλιάρικο για τις βάσεις.

Το πρόβλημα για μένα είναι ότι συγκρίνουμε τα 622 με τις εργοστασιακές βάσεις τους με τα 633 ως έχουν. Από οποιαδήποτε πλευρά κι αν το δούμε, τα 633 υπερέχουν έναντι του συνδυασμού των 622 με βάσεις. "Μπακάλικα" υπολογίζοντας τα 633 έχουν περισσότερα υλικά (ένα έξτρα μεγάφωνο, μια πολύ μεγαλύτερη ξυλοκατασκευή, πιθανότατα ακριβότερο crossover, περισσότερα απορροφητικά υλικά) τα οποία αν τα μαζέψεις σίγουρα κοστίζουν πολύ παραπάνω από τα υλικά των βάσεων. Αλλά και ηχητικά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο 95% των περιπτώσεων (δηλαδή σε χώρους που δεν είναι προβληματικοί ή πολύ μικροί) θα παίζουν καλύτερα.

Εν ολίγοις η κοστολόγηση των βάσεων από τη Morel είναι εκτός λογικής (ή αν προτιμάτε με "λογική" hi-end ληστείας μετά φόνου) ενώ τα ίδια τα ηχεία, βάσει της απόδοσης και της ποιότητας τους, είναι πολύ λογικά κοστολογημένα.

Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα η αγορά γενικά θέλει ψάξιμο .
Αν πάλι μπεις στην διαδικασία να δεις ακόμη και για το 622 πόσα ζητάνε κάποιοι άλλοι (βάσης )επειδή φοράνε κάποια από τα μεγάφωνα morel είναι να γελάς ή να κλαις ,με ένα γρήγορο ψάξιμο εντόπισα κάποια .
Αυτά ….Τώρα το 633.
Πριν από λίγες ώρες ας ξεκινήσουμε για αρχή χαλαρά ,μια μικρή γεύση έστω και από το You Tube .

δυο ερωτησεις
υπαρχει καποιο μαγαζι να τα ακουσει κανεις?
ο yamaha r-n2000a μου θα τα οδηγησει αυτα ?
Ευχαριστω

δυο ερωτησεις
υπαρχει καποιο μαγαζι να τα ακουσει κανεις?
Ευχαριστω
Αυτό που γνωρίζω .
Παίρνοντας τηλ την επίσημη αντιπροσωπεία της morel στην Ελλάδα με κατεύθυναν για να τα ακούσω στην Exclusive Audio στο Χαλάνδρι.

Τα άκουσα με τα ενισχυτικά της McIntosh (Αμερικανική σχολή με έμφαση στο χαμηλό )ενδεχόμενα να υπάρχει εμπορική συμφωνία γιατί απλούστατα τα συγκεκριμένα ενισχυτικά στο Ισραήλ τα διακινεί η morel από όσο έχω διαβάσει.

Αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει εμάς τους χομπίστες .

Με τον ενισχυτή της Denon (Γνώριμος ήχος για εμένα )βγήκε όμως εδώ περισσότερο η φιλοσοφία της και το κούρδισμα που έγινε από τον Sound Master της Shinichi Yamauchi περί ενσάρκωση της ηχητικής φιλοσοφίας “Vivid & Spacious”
Λόγο λοιπόν αυτής της ουδετερότητας του συγκεκριμένου ηχείου ,θα έλεγα αν μπορείς να πάρεις τον ενισχυτή σου και να τα ακούσεις .

Να γνωρίζεις ότι έχουν τεράστια αποθέματα τα μεγάφωνά τους (ρεύματα )και ας είναι μικρά αλλά θα συμφωνήσω με την κριτική ακόμη και του Ιταλού πιο πάνω ⬆️ τα περίφημα τουίτερ της morel ,θα έλεγα ότι είναι υβρίδιο και όχι soft dome tweeter… μου αρέσει πολύ.

Ευχαριστω

H ελάχιστη εμπέδηση πάνω από τα 80hz είναι 3,8Ω και το EPDR 2,8Ω.

Του Μάκη ο ενισχυτής έχει πολύ καλή συμπεριφορά σε δύσκολα φορτία, αλλά και ο Yamaha σου είναι καλός σε τέτοιες περιπτώσεις. Το συγκεκριμένο ηχείο προφανώς δεν θέλει σαβούρα ενισχυτή για να οδηγηθεί, αλλά δεν το λες και εξαιρετικά δύσκολο. Απλώς θέλει κάτι λογικό που να έχει καλή διαχείριση ρεύματος.

• Like
Reactions: MakisM
Συνειδητή επιλογή για ένα ταξίδι στον παγκόσμιο χάρτη θα γίνει …Λόγο του ονόματος του ηχείου .
Πριν λίγες ώρες ανέβηκε .

Συνειδητή επιλογή για ένα ταξίδι στον παγκόσμιο χάρτη θα γίνει …Λόγο του ονόματος του ηχείου .
Πριν λίγες ώρες ανέβηκε .
πολυ μου αρεσουν εμφανισιακα αυτα τα ηχεια....θα ηθελα να τα ακουσω αν και μαλλον ειναι εκτος του μπατζετ μου . Ποσο μπορει να τα βρει κανεις με μετρητα στο χερι?

πολυ μου αρεσουν εμφανισιακα αυτα τα ηχεια....θα ηθελα να τα ακουσω αν και μαλλον ειναι εκτος του μπατζετ μου . Ποσο μπορει να τα βρει κανεις με μετρητα στο χερι?
Καλημέρα, οι τιμές για τα ηχεία online δεν ισχύουν απαραίτητα, επειδή τα ηχεία αυτά έρχονται από χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης (το Ισραηλ) και θα προστεθεί το κόστος του τελωνείου για την παραλαβή τους.
Εάν τώρα μπορείς να πληρώσεις μετρητά ή με πιστωτική κάρτα όπου κανονίζεις εύκολα 12 άτοκες δόσεις, φυσικά και γίνεται να διαπραγματευτείς την τιμή αγορας τους,αλλά αυτός είναι κανόνας για τα πάντα .
Φαντάζομαι ότι ΟΛΟΙ οι έμποροι μπορούν να το κάνουν .

Συνέχεια για ένα ταξίδι 🧳 στον παγκόσμιο χάρτη , σειρά τώρα έχει η μακρινή Ιαπωνία .
Από την Ιαπωνία στην Ελλάδα μας !!!♥️
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία αγάπη, ευημερία και ευζωία 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹📍📍😍😍🌹🌹🌹🌹🌹🌹📍📍📍

Το συγκεκριμένο ηχείο προφανώς δεν θέλει σαβούρα ενισχυτή για να οδηγηθεί
Και το παρακάτω ⬇️ ξεπέρασε τις προσδοκίες μου ,με μια λέξη αληθοφάνεια για αυτό που ακούς και δεν έχει στρώσει ακόμη .
IMG_1883.jpeg
IMG_1884.jpegIMG_1885.jpegIMG_1887.jpegIMG_1888.jpegIMG_1897.jpeg