Μοτέρ ή σταθερά πιάτα;

islandero

Established Member
27 August 2007
248
Ειμαι σε διλλημα πως ακριβως να στησω τα κατοπτρα μου, καθως μετακομιζω σε αλλο σπιτι.
Να ξεκινησω με τον εξοπλισμο που διαθετω μιας και θελω να δωσω οσο το δυνατον λιγοτερα χρηματα.
Ενα πιατο 1,10 και δυο 80αρια, πολλα και διαφορα Lnb, και δεκτες, Az Box, Nannoxx, Nova και Ote Tv.
Αρχικα ειχα σκεφτει να βαλω το ενα 80αρι για Hotbird Και eurobird για να τροφοδοτουν την Νοβα και το Οτε TV και για το μεγαλο να αγορασω ενα μοτερ diseqc και με τον Azbox να εχω γενικη ληψη ολων των δορυφορων.
Μετα σκεφτηκα να τα κανω και τα 3 σταθερα, να βαλω το μεγαλο, κεντρο Astra 19 και παρακεντρα 13, 9, 10 και 26 και τα 80αρια το ενα προς 39,42 Και το αλλο προς nilesat μερια και οτι βγει παρακεντρα.
Κυριως με ενδιαφερουν ελευθερα HD, μουσικα καναλια, προσωρινα FTA και καποια feeds.
Εσεις τι θα προτεινατε? Την ευελιξια και σιγουρα καλυτερη απολαβη του 1,10 με μοτερ ή την σιγουρια και το γρηγορο ζαπινκ με τα 3 σταθερα?
 
Φυσαει πολυ το σημειο που θα μπει το μοτερ; Αν ναι ουτε το υπερ-σφηξιμο δεν σε γλυτωνει απο τις μικρο-επανα-ρυθμισεις οποτε φυσαει. Ισως με ενα καλο actuator γλιτωσεις!

Ειμαι με ενα 1.10 offset, πανω σε ενα motec sg2100 εδω κ 3 χρονια. Μετακομιζω σε 2 μηνες και θα αλλαξω σε σταθερα...!
 
Φυσαει πολυ το σημειο που θα μπει το μοτερ; Αν ναι ουτε το υπερ-σφηξιμο δεν σε γλυτωνει απο τις μικρο-επανα-ρυθμισεις οποτε φυσαει. Ισως με ενα καλο actuator γλιτωσεις!

Ειμαι με ενα 1.10 offset, πανω σε ενα motec sg2100 εδω κ 3 χρονια. Μετακομιζω σε 2 μηνες και θα αλλαξω σε σταθερα...!

Το δικό μου SG2100 κλείνει αισίως τα 8 (βέβαια τις μικρο-επαναρυθμίσεις του τις θέλει, αν και το ίδιο έχω δει πολλές φορές και για τα actuator).
 
Αλήθεια, τα σταθερά πιάτα π.χ. 1.20μ χρειάζονται περιοδική επαναρρύθμιση ή όχι;
 
Προφανώς και εξαρτάται από πόσο σωστά και σταθερά έχει γίνει η αρχική τοποθέτηση, τις συνθήκες που επικρατούν (π.χ. άνεμος) καθώς και ποιους δορυφόρους στοχεύουν.

Κάτοπτρο 1m που έχω για 9, 13 και 19Ε δεν έχει ρυθμιστεί ξανά από το 2007 που τοποθετήθηκε.

Επίσης κάτοπτρο 1,25m στις 28,5Ε είναι σταθερότατο από το 2010. Και μάλιστα σε περιοχή με δυνατούς ανέμους.