Μοτέρ, ή ξεχωριστά κάτοπτρα;

Athanasis

AVClub Enthusiast
3 August 2009
927
Tí εισηγείστε για λήψη διαφορετικών δορυφόρων από τον καναπέ μας ;

Μοτέρ Η ξεχωριστά κάτοπτρα;

(Δέκτης: Dreambox 800 HD)

Ευχαριστώ
Θανάσης

Last edited:
Αν έχεις μονοκατοικία και δεν έχεις πρόβλημα να περιμένεις λίγα δευτερόλεπτα να γυρίσει το πιάτο από δορυφόρο σε δορυφόρο, εννοείται μοτέρ.
-bye-

Moτερ και απο μένα. Ειδικά αν σε ενδιαφέρουν και τα feeds η επιλογή είναι μονόδρομος.

Μοτερ , αν δεν εχεις προβλημα με τους γειτονες-αν οιγειτονες σου εινε παραξενοι παλι μοτερ diseq-αν οι γειτονες σου εινε προβληματικοι αναγκαστικα διαφορετικα πιατα η wavefrontier:grandpa::grandpa:

η δική μου άποψη. 3 σταθερά lnb σε ένα σταθερό πιάτο για τους δορυφόρους που θέλεις πιο πολύ να βλέπεις και ένα κινητό με position το οποίο θα το πηγαίνεις σε όποιο δορυφόρο θέλεις κι όποτε θέλεις.

η δική μου άποψη. 3 σταθερά lnb σε ένα σταθερό πιάτο για τους δορυφόρους που θέλεις πιο πολύ να βλέπεις και ένα κινητό με position το οποίο θα το πηγαίνεις σε όποιο δορυφόρο θέλεις κι όποτε θέλεις.

καλη ιδεα αυτη..
αλλα επιπλεον κοστος!

Αν μοτερ, τοτε σίγουρα καλύτερα actuator, το οποίο όμως απαιτεί και ειδική πολική βάση και έχει δυσκολότερη εγκατάσταση. Διαχρονικά πάντως αποζημιώνεσαι, το δικό μου 24 ιντσων παραμένει στην θέση του χωρίς να αλλαχτεί και χωρίς καμία βλάβη απο τον Απρίλιο του 1990, δηλαδή πάμε ολοταχώς για 20ετία! (Δεν βγάζουν πλέον τόσο γερά πιστεύω και δυστυχώς η συγκεκριμένη μάρκα αμερικανική Drake έχει μάλλον εκλείψει...)

Αν μοτερ, τοτε σίγουρα καλύτερα actuator, το οποίο όμως απαιτεί και ειδική πολική βάση και έχει δυσκολότερη εγκατάσταση. Διαχρονικά πάντως αποζημιώνεσαι, το δικό μου 24 ιντσων παραμένει στην θέση του χωρίς να αλλαχτεί και χωρίς καμία βλάβη απο τον Απρίλιο του 1990, δηλαδή πάμε ολοταχώς για 20ετία! (Δεν βγάζουν πλέον τόσο γερά πιστεύω και δυστυχώς η συγκεκριμένη μάρκα αμερικανική Drake έχει μάλλον εκλείψει...)

ναι σκεφτομαι την εγκατασταση..γτ θελω να το εγκαταστησω εγω και οχι να δωσω 150+ για εγκατασταση..

ναι σκεφτομαι την εγκατασταση..γτ θελω να το εγκαταστησω εγω και οχι να δωσω 150+ για εγκατασταση..

Μέλη αυτής της κοινότητας δεν πρέπει να πληρώνουν για εγκατάσταση. :grandpa:

Ακολούθησε τις οδηγίες στο Video:

http://www.youtube.com/watch?v=-k_yhxmGlEA&feature=related

:guitarist:

Θα έλεγα και τα δύο, αν αυτό είναι εφικτό. Και εξηγώ:

Το κινητό είναι ιδανικό για να μπορείς να πιάσεις όλους τους δορυφόρους. Ειδικά αν πας σε κάπως μεγάλο πιάτο με actuator, είναι ο τέλειος συνδιασμός.

Όμως ... υπάρχουν οι εξής αδυναμίες: αν έχεις περισσότερους από ένα δέκτες μέσα στο σπίτι (εγώ έχω 2 σημεία θέασης, 3 δέκτες με 4 συνολικά tuner) υπάρχει το πρόβλημα πως όλοι πρέπει να βλέπουν τον ίδιο δορυφόρο. Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από το κινητό και όσο ήμουν μόνος (εργένης) δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όμως από τη στιγμή που απέκτησα οικογένεια, υπήρχε διαρκώς το πρόβλημα να θες να δεις διαφορετικά κανάλια από διαφορετικούς δορυφόρους, ή να γράψεις διαφορετικά προγράμματα από διαφορετικούς δορυφόρους. Έτσι έχω μπει στη διαδικασία να στήσω και ένα τουλάχιστο σταθερό πιάτο για τις δημοφιλείς θέσεις (13-19) και βλέπουμε ...

Γι' αυτό, ένας συνδιασμός κινητού μεγάλου πιάτου με 1-2 μικρότερα σταθερά για τις πιο δημοφιλείς θέσεις είναι το ιδανικό.

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές. Σήμερα θα πάω για αγορά μοτέρ. Όμως σκεύτομαι, όλα αυτά τα μοτέρ πόση κλίση παίρνουν Latitude και Longitude, ή απλα ακολουθούν τη γραμμή της τροχιάς του δορυφόρου?

Θ.