Μοτέρ ηλεκτρικής σκούπας

havanapd

Established Member
24 January 2011
262
Θεσσαλονίκη
Σήμερα μετά από 5 λεπτά χρήσης η ηλεκτρική σκούπα (samsung sc8820) σταμάτησε να δουλεύει. Το μοτέρ ανέβασε θερμοκρασία και μύρισε (μάλλον έχει κάποιον θερμικό διακόπτη και έσβησε). Την καθάρισα από μέσα καθώς και το φίλτρο στη βάση του μοτέρ αλλά πάλι έσβησε και μύρισε και επίσης πρόσεξα ότι το μοτέρ βγάζει σπίθες όταν πας να ανεβάσεις στροφές (φωτίζει...) και κάνει και παραπάνω και διαφορετικό θόρυβο.
Πάω για αλλαγή μοτέρ ή υπάρχει περίπτωση πχ να φταίνε μόνο τα καρβουνάκια ή κάτι άλλο;

Μάλλον "άρπαξε" το μοτέρ κι αυτό που μύριζε ήταν η μόνωση της περιέλιξης. Καπνό δεν έβγαλε;
Μακάρι να κάνω λάθος αλλά σε βλέπω για καινούριο.

Oλα αυτα τα συμπτωματα (σπιθες,καπνος,θορυβος) μπορει να τα προκαλουν τα φθαρμενα καρβουνακια. Μπορεις να τα τσεκαρεις.
Υπαρχει πιθανοτητα να εχει προκληθει βλαβη στην περιελιξη του μοτερ οπου παλι εχεις τα ιδια συμπτωματα. Το πιο πιθανο ειναι να χρειαζεται αλλαγη στα καρβουνακια, σκουπα ειναι ποσο να ζοριστει το μοτερ.

Re: Απάντηση: Μοτέρ ηλεκτρικής σκούπας

Καπνό δεν έβγαλε. Αύριο το πρωί θα την ανοίξω πάλι. Θα σας ενημερώσω!

Αν μπορεις βγαλε μια φωτο με το πως ειναι πιασμενα τα καρβουνακια. Αλλα ειναι με βιδα ταπα αλλα με λαμακι 'Π' αλλα αλλιως. Ειμαι περιεργος.

Καλη τυχη, και να ειναι μονο τα καρβουνακια :))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μοτέρ ηλεκτρικής σκούπας

Αν μπορεις βγαλε μια φωτο με το πως ειναι πιασμενα τα καρβουνακια. Αλλα ειναι με βιδα ταπα αλλα με λαμακι 'Π' αλλα αλλιως. Ειμαι περιεργος.

Καλη τυχη, και να ειναι μονο τα καρβουνακια :))

Ποσο παλια ειναι και εφτασε να χρειαζεται καρβουνακια, τι χρηση καμεις?
Δυο σκουπες 20+ χρονων εχω και δεν χρειαστηκε κατι τετοιο. Τωρα οι δυο καινουργιες θα δειξει ποσο θα αντεξουν.

Το βράδυ την καθάρισα καλά από σκόνες στο μοτέρ και έβγαλα και έβαλα τα καρβουνάκια.

Τη σκούπα την έχω περίπου 4-5 χρόνια.
Δεν έχω ανεβάσει φωτογραφία οπότε δοκιμάζω!
3.jpg2.jpg1.jpg4.jpg

Καθάρισα πολύ καλά και πάλι κλείνει από θερμοκρασία και μυρίζει. Θα ψάξω να βρω μοτέρ και αν δεν βρω σε καλή τιμή τότε πάω για άλλη σκούπα.

Καθάρισα πολύ καλά και πάλι κλείνει από θερμοκρασία και μυρίζει. Θα ψάξω να βρω μοτέρ και αν δεν βρω σε καλή τιμή τότε πάω για άλλη σκούπα.

Δεν ξέρω να το έκανες ήδη αλλά κοίταξες αν γυρνάει το μοτέρ ελεύθερα και χωρίς αντίσταση?
Ίσως κανένα ρουλεμάν να τα έπαιξε και να φέρνει πολύ ζόρι στο μοτέρ.

Γυρνάει ελεύθερα. Καθάρισα το μοτέρ όσο μπορούσα. Δεν έστρωσε όμως. Το θέμα είναι αν θα βρω μοτέρ που να ταιριάζει μια και το μαμά νομίζω ότι είναι ακριβό και ίσως πάω για άλλη σκούπα. Με βόλεψε αυτή που ήταν χωρίς σακούλα και αν δεν βρω οικονομικό μοτέρ θα ψάξω κάτι αντίστοιχο ή αλλιώς ίσως nilfisk ή karcher. Έχετε καμία πρόταση;

Γυρνάει ελεύθερα. Καθάρισα το μοτέρ όσο μπορούσα. Δεν έστρωσε όμως. Το θέμα είναι αν θα βρω μοτέρ που να ταιριάζει μια και το μαμά νομίζω ότι είναι ακριβό και ίσως πάω για άλλη σκούπα. Με βόλεψε αυτή που ήταν χωρίς σακούλα και αν δεν βρω οικονομικό μοτέρ θα ψάξω κάτι αντίστοιχο ή αλλιώς ίσως nilfisk ή karcher. Έχετε καμία πρόταση;

Εγω ακομη δεν καταλαβα τι σκουπα ειναι και ποια η χρηση της.

Η σκούπα είναι απλή οικιακή χωρίς σακούλα. Η Samsung SC8820. Αν δεν συμφέρει η αντικατάσταση του μοτέρ οικονομικά τότε θα πάρω άλλη. Χωρίς σκούπα δεν μπορούμε να μείνουμε πάνω από 2 μέρες ακόμα (με 2 παιδιά στο σπίτι γίνεται χαμός). Η λύση χωρίς σακούλα με βόλεψε πολύ μέχρι τώρα και μάλλον θα πάρω κάτι αντίστοιχο. Κοιτάζω όμως και για κάτι διαφορετικό π.χ. wet and dry (που να μπορώ να το δουλέψω και σαν φυσητήρα) και να χρησιμοποιείται και για δουλειές (ξυλουργικές κλπ). Είδα στο Crazy Sundays την NILFISK BUDDY II 18 WET & DRY και λέω μήπως πάρω αυτήν για να μην μείνουμε από σκούπα και να ψάξω χαλαρά να βρω μοτέρ. Αξίζει κάτι τέτοιο;

Η σκούπα είναι απλή οικιακή χωρίς σακούλα. Η Samsung SC8820. Αν δεν συμφέρει η αντικατάσταση του μοτέρ οικονομικά τότε θα πάρω άλλη. Χωρίς σκούπα δεν μπορούμε να μείνουμε πάνω από 2 μέρες ακόμα (με 2 παιδιά στο σπίτι γίνεται χαμός). Η λύση χωρίς σακούλα με βόλεψε πολύ μέχρι τώρα και μάλλον θα πάρω κάτι αντίστοιχο. Κοιτάζω όμως και για κάτι διαφορετικό π.χ. wet and dry (που να μπορώ να το δουλέψω και σαν φυσητήρα) και να χρησιμοποιείται και για δουλειές (ξυλουργικές κλπ). Είδα στο Crazy Sundays την NILFISK BUDDY II 18 WET & DRY και λέω μήπως πάρω αυτήν για να μην μείνουμε από σκούπα και να ψάξω χαλαρά να βρω μοτέρ. Αξίζει κάτι τέτοιο;

Δεν βολεύει για το Σπίτι Δημήτρη.
Οι σκούπες των πολλαπλών χρήσεων είναι μεγάλες, δεν έχουν αυτόματο τύλιγμα καλωδίου, συνήθως έχουν πλαστικό σωλήνα που δεν μαζεύει, διαφορετικό σχεδιασμό αναρρόφησης (με συνέπεια να "μαγκώνουν τα χαλιά") κλπ.

Θα παρεις μια αξιολογη οικιακη που θα βρισκεις ευκολα επωνυμες σακουλες για μεγιστη αναρροφηση μεχρι τελους. Τιμες παιζουν πανω απο 100 εμπειρικα. Με λιγοτερα καπου θα πασχει η σκουπα.
Για δουλειες θα πας αναγκαστικα σε ξεχωριστη μεγαλυτερη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσωπικα προτεινω αυτη
https://www.skroutz.gr/s/7500802/Bosch-MoveOn-BGL35MON11.html
Τη nilfisk του crazy sunday να τηνπαρεις για ελαφριες εργασιες που χρειαζονται σκουπα.

Είδα στο Crazy Sundays την NILFISK BUDDY II 18 WET & DRY και λέω μήπως πάρω αυτήν για να μην μείνουμε από σκούπα και να ψάξω χαλαρά να βρω μοτέρ. Αξίζει κάτι τέτοιο;
Εχω δυο (το 12 μοντελο) και εχουν λιωσει στη δουλεια σε δυο σπιτια.Πολυ καλες!
Αυτή που εχω στο χωριο,μεχρι μπαζα και χωματα τραβάει...

Δεν ξέρω αν έχει ακόμη αλλά πήρα μια Hoover από palletadeals η οποια σκοτώνει!!!!
Κυκλωνικη χωρίς σακούλα κάνει θαύματα και πλήρης αξεσουάρ αμε ένα από αυτά να αφαιρεί ακόμη και τρίχες κατοικίδιων από χάλια έπιπλα κλπ.